تاریخ انتشار:1395/09/21 - 21:48 تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 35196

 

سکانس پایانی جشنواره‌ی سینما حقیقت با معرفی برگزیدگان در بخش‌های مختلف برگزار شد؛«صفر تا سکو»،«آوانتاژ»،«راه بی‌عبور»،«جمعه قالی» و.. در بخش‌های مختلف بهترین شناخته شدند.

به گزارش سینماسینما، مراسم پایانی جشنواره‌ی مستند حقیقت با پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوتی چند از آیات قران مجید، عصر ۲۱ آذر ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برپا شد و در این مراسم مدیران سینمایی چون حجت‌الله ایوبی، حبیب ایل‌بیگی، علیرضا رضا داد و علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی حاضر شدند و جمعی از اهالی سینمای مستند ایران نیز حضور داشتند.

طباطبایی‌نژاد: سینمای مستند دیگر منزوی نیست

سید محمد مهدی طباطبایی‌نژاد دبیر جشنواره‌ی سینما حقیقت در بخش ابتدایی این مراسم گفت: جشنواره سینما حقیقت دومین دهه‌ی فعالیت‌اش را در شرایطی آغاز می‌کند که سینمای مستند ایران، دیگر یک سینمای منزوی نیست بلکه بخش جدی و مهم سینمای ایران است.

او افزود: اعتلای این سینما محصول خلاقیت مستندسازان است، جشنواره حقیقت در آغاز با شعار «مستند برای همه» تلاش کرد که مستند را از فضای محفلی خارج کند و امروز خوشحال هستیم که با تمسک به فرمایش حضرت علی (ع) آینه‌ای زلال از جامعه، فرهنگ و تمدن ایران باشیم.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با تبریک به برگزیدگان جشنواره، در عین حال به آنهایی که به این رویداد فیلم دادند ولی به جشنواره راه نیافتند هم تبریک گفت و ادامه داد که حضورشان به این جشن رونق داده است.

در ادامه مهرداد مهری آکاردئون نواز قطعه «والسی برای تهران» را نواخت.

پیش از اعلام اسامی برگزیدگان اصلی جشنواره؛ سه جایزه توسط حامی جشنواره فیلم نت اهدا شد که عبارتند از:

دیپلم افتخار و ۷۰ میلیون ریال جایزه‌ی نقدی برای سه فیلم «زنانگی»،«متهمان دایره بیستم» و «رییس الوزرا».

همچنین مدیر شبکه مستند، جایزه این شبکه را که شامل دیپلم افتخار و ۵۰ میلیون ریال بود به «بزم رزم» سید وحید حسینی اهدا کرد.

جایزه بخش هنر و تجربه نیز با تقدیر از امید عبداللهی برای ساخت مستند «سفر سهراب» اهدا شد به بهتاش صناعی‌ها برای فیلم «دیپلماسی شکست ناپذیر آقای نادری» که این فیلم را با مریم مقدم مشترکا کارگردانی کرده است و تهیه‌کننده‌اش نیز بهتاش صناعی‌هاست.

در بخش ویژه «خرد و تجربه» جشنواره سینماحقیقت نیز هیات داوری (مجید خالقی‌سروش، پدرام اکبری، مجید نیک‌روان) پیش از این نامزدی را اعلام نکردند اما در مراسم پایانی برگزیدگانشان را بدین شرح معرفی کردند:

جایزه اول به سعید عبادی برای فیلم «گاهی روی آب»

جایزه دوم به منوچهر مشیری برای فیلم «با زبان خاموش»

و جایزه سوم به فیلم «سایه‌های تنهایی» به کارگردانی بهلولی اهدا شد.

در ادامه از محمد اسلامی و منوچهر عسگری‌نسب در بخش سینماگران کرمان تقدیر شد.

معرفی برترین‌های بخش «جایزه شهید آوینی»

هیات داوران بخش «جایزه شهید آوینی» دهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت؛ علیرضا رضاداد، محمدعلی فارسی و مجید رجبی‌معمار، پس از بازبینی ۲۲ فیلم راه یافته به این بخش با موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت، برگزیدگان را بدین شرح معرفی کردند:

فیلم «آن دو» به کارگردانی ماجد نیسی جایزه‌ی ویژه هیات داوران این بخش را دریافت کرد.

بهترین مستند کوتاه جایزه شهید آوینی اهدا شد به پسرم (محمد مهدی خالقی)؛ دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از  مرد زنده است (علی نیکومنش) و نبرد پالمیرا (ساسان فلاح‌فر)

بهترین مستند نیمه‌بلند جایزه شهید آوینی اهدا شد به ابوالفضل نیستان (محمد تقی رحمتی)؛  دیگر نامزدهای این بخش آن دو (ماجد نیسی)، خانه‌ام ابری‌ست (رضا فرهمند) بودند.

بهترین مستند بلند جایزه شهید آوینی اهدا شد به آبی کمرنگ (آرش لاهوتی) و دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛ انحصار ورثه (محمدعلی شعبانی)، بزم رزم (سیدوحید حسینی)، بلتا (سعیدمحسن یوسفی)، صدای سکوت (پناه‌برخدا رضایی)

همچنین در بخش جایزه‌ی شهید آوینی؛ جایزه ویژه‌ای با اعلام دبیر جشنواره به فیلم «انحصار ورثه» به کارگردانی محمد علی شعبانی رسید.

جایزه ویژه مدافعان حرم به فیلم محمد قانع فرد برای «شام آخر» رسید.

پیش از این نامزدهای این بخش ایرانیان مرتد (حمید عبدالله‌زاده)، پسرم (محمدمهدی خالقی)، شام آخر (محمد قانع‌فرد) معرفی شده بودند.

از خوش‌آمدگویی ایوبی به حیدریان تا تشکر ویژه از ایل‌بیگی 

در بخشی از مراسم پایانی جشنواره‌ی سینما حقیقت، حجت الله ایوبی در سخنانی با اشاره به اینکه برای عذرخواهی حضوری به مراسم آمده چرا که عازم سفر است و نمی‌تواند تا پایان مراسم حضور داشته باشد، ادامه داد: من آمده‌ام تشکر کنم! برای شب‌های خوبی که در جشنواره رقم زدید و اینکه نشان دادید که سینمای مستند یک واقعیت و حقیقت است.

رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد افزود: سینمای مستند راه و جای خود را باز کرده و باید به فکر این باشیم که مشکلات این سینما را حل کنیم.

او با تشکر از دست اندرکاران جشنواره و فضای احترام آمیز آن ادامه داد: اگرچه حمایت‌های مالی حداقلی بوده ولی با روی باز و در این فضای محترم و خوب کارها پیش رفته است. یادمان نرفته که چند سال قبل مستندسازی داشت به اتهام تبدیل می‌شد و امروز یک افتخار این است که مستندسازان از بین پول و شهرت، مستندسازی را به عنوان یک راه سخت و دشوار انتخاب کردند.

ایوبی گفت:سال اخر این دوره از دولت و این دوره از مدیران است.البته هیچ وقت از مدیران نگفتم ولی حیفم می‌آید که نگویم اگر ظرفیت اکران ۲ برابر و میزان تماشاگران و استقبال از فیلم‌ها چند برابر شده بخشی از آن به تلاش سینماگران و بخشی دیگر به تلاش مدیران مربوط بوده است.

وی با اشاره به حبیب ایل بیگی (مدیر اداره‌ی نظارت و ارزشیابی) و تشکر ویژه از او گفت: ما نمی‌توانیم خیلی پشت پرده‌ها را توضیح دهیم و باید سکوت کنیم ولی می‌بینم که چقدر تحمل می‌کنند تا دوستان رنج‌های کمتری را تحمل کنند.

ایوبی اضافه کرد: این آخرین جشنواره حقیقت، اولین دوره دولت تدبیر و امید است و ان شالله دوره بعد هر کسی بود سینمای مستند را به عنوان یک حقیقت و واقعیت به رسمیت بشناسد، مخصوصا این صنف که ۶۰۰ عضو دارد.

رئیس سازمان سینمایی  در پایان با اشاره به حضور حیدریان به عنوان مشاور عالی وزیر فرهنگ گفت: بازگشت ایشان را به جمع سینما تبریک می‌گویم و برای بنده قوت قلبی است که در این فرصت باقی مانده کارهای خوبی انجام بدهیم.

تقدیر از پرفسور هارد فرایلینگر

در ادامه‌ی مراسم پایانی جشنواره‌ی حقیقت، از پروفسوری که در فیلم «مردی برای تمام فصول» مصطفی رزاق کریمی حضور داشت و خودش از اسرای جنگ جهانی دوم بوده که بعدها با فعالیت در عرصه پزشکی تلاش زیادی برای مجروحان ایرانی شیمیایی و غیر شیمایی هم انجام داده است، تقدیر ویژه شد.

پروفسور هاردگر فرایلینگر که در مراسم حاضر بود، در سخنانی گفت: برایم افتخار بزرگی است که امشب در این مراسم هستم و نمی‌دانستم، قرار است از من تقدیر شود.

او افزود: هرجا که جنگ‌های سخت شیمیایی مثل ویتنام بوده، بوده‌ام و می‌گویم ای خدا چه شد که این مجروحان به من رسیدند و خوشبختانه توانستم به تعداد زیادی مجروح شیمیایی و ترمیمی کمک کنم. خوشحالم که امروز دو نفر از آن‌ها را اینجا می‌بینم که حتی توانسته‌اند، تشکیل خانواده بدهند.

وی آرزو کرد که جنگ شیمیایی هیچ وقت دیگر تکرار نشود چون آن‌هایی که می‌روند که می‌روند، ولی آنهایی که می‌مانند عوارض و شرایط سختی را باید تحمل کنند.

پرفسور هارد فرایلینگر گفت: دعا کنیم که چنین جنگی دیگر رخ ندهد، اگرچه برخی دوست دارند این اتفاق بیفتد اما ما باید به دنبال وحدت باشیم.

جوایز بخش بین الملل نیز به شرح ذیل معرفی شدند:

لوح تقدیر ویژه هیات داوران به سعیده شریعتی برای فیلم «پسین»

تندیس جشنواره با ۲ هزار دلار جایزه هیات داوران به «ایرنه دوزینیو» از ایتالیا تعلق گرفت.

بهترین مستند کوتاه در بخش بین‌الملل؛ سارا کاسکاس برای فیلم «نان و چای» از لبنان

بهترین فیلم مستند نیمه بلند در بخش بین‌الملل؛ مهدی قنواتی برای مستند «همجا»

جایزه بهترین فیلم مستند بلند در بخش بین‌الملل هم به محسن استادعلی برای فیلم «زنانگی» تعلق گرفت که این فیلم‌ساز، جایزه‌اش را به محمود رحمانی، آزاده بی‌زارگیتی، یاسر خیر و سعید کشاورزی فیلمسازان حاضر در جشنواره تقدیم کرد.

تندیس جشنواره به عنوان جایزه ویژه هیات‌داوران بخش بین‌الملل تعلق گرفت به «وینالی مالسکی» برای فیلم «زیر آفتاب» و آرش لاهوتی هم در این بخش برای فیلم «آبی کمرنگ» تندیس هیات داوران را گرفت.

وزیر کار و رفاه اجتماعی در جمع مستندسازان چه گفت؟

در بخش دیگری از مراسم پایانی جشنواره‌ی سینما حقیقت، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنانی گفت: مستند خیلی وقت‌ها مظلوم می‌شود و مستندسازان چیزهایی می‌سازند که خیلی کم دیده می‌شود.

او ادامه داد: جامعه مستند دستاوردهای زیادی برای ما می‌تواند داشته باشد، ما نیازمند هستیم با لایه‌های پایین اجتماعی و مشکلات پنهان شده‌ای که با مستند بیرون می‌آید بیشتر آشنا شویم و این موضوع در روند تصمیمات، تصمیم‌گیران می‌تواند موثر باشد.

ربیعی خاطرنشان کرد: جایی که من کار می‌کنم با رنج و درد و گرفتاری‌های مردم سروکار دارد و حتی در آسیب‌های اجتماعی که بررسی کردیم، دیده‌ایم که ناآرامی در زندگی‌ها وجود دارد و مستندها می‌توانند این مسائل را نشان دهند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به فیلم‌سازانی چون اصلانی، طیاب، بنی‌اعتماد اشاره و تاکید کرد: امروز اعتماد چیزی است که جامعه ایرانی به آن احتیاج دارد.

اسامی کامل برگزیدگان بخش «مسابقه ملی» دهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت که جوایزشان به همراه تندیس فیروزه‌ای جشنواره بود و جوایز نقدی‌شان بین ۵ تا ۱۴ میلیون متغییر بود، به این شرح معرفی شد:

جایزه بهترین فیلم مستند کوتاه (کارگردانی) به جمعه قالی (مهدی اسدی) اهدا شد و دیگر نامزدها این بخش عبارتند از؛غلام‌رضا (مصطفی امامی)، میراث گمشده (زنده‌یاد حامد خسروی)، ویلکیج (حسن قهرمانی)، یک کیلو بال مگس (رضا سبحانی)

جایزه بهترین فیلم مستند نیمه‌بلند (کارگردانی) به راه بی‌عبور (محمدرضا حافظی) تعلق گرفت؛ دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛ آثار عجم (حسن نقاشی)، آن دو (ماجد نیسی)، اعتراض وارد نیست (فرناز و محمدرضا جورابچیان)، والسی برای تهران (زینب تبریزی)

جایزه‌ی بهترین فیلم مستند بلند (کارگردانی) به محمد کارت برای «آوانتاژ» تعلق گرفت؛ دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛ آبی کمرنگ (آرش لاهوتی)،خوان بی خان (هادی معصوم‌دوست)، صفر تا سکو (سحر مصیبی)، متهمین دایره بیستم (حسام اسلامی)، ننا (محمدرضا وطن‌دوست)

بهترین پژوهشگر هم سید وحید حسینی برای (بزم رزم) شناخته شد و دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از ؛ آزاده بی‌زارگیتی (نیمه پنهان ماه)، سعید توکلی‌فر (قنات قصبه گناباد)، مهدی صادقی و مهران فیروزبخت (کوپریتو)، سیدمحمدرضا هاشمیان (رئیس‌الوزراء).

جایزه بهترین تصویربردار به حجت طاهری برای (پرندگان در سایه) تعلق گرفت؛ دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛ مهدی اسدی، محسن سخا، مجتبی فرقدان (جمعه قالی)، محمدرضا حافظی (راه بی‌عبور)، رضا عبیات (صفر تا سکو)،محمدرضا وطن‌دوست (ننا)

جایزه بهترین صدا تعلق گرفت به آرش قاسمی برای (آوانتاژ و بزم رزم)؛ دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از:حسن شبانکاره (آن‌دو)، علی علوی و رامین ابوالصدق (صفر تا سکو)، حسین مهدوی (ننا)

جایزه بهترین تدوینگر به آرش لاهوتی برای «آبی کمرنگ» اهدا شد و دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛ مهدی اسدی (جمعه قالی)، مهوش شیخ‌الاسلامی (آن دو)، اسماعیل علیزاده (آوانتاژ)، همیلا مؤید (صفر تا سکو).

بهترین نویسنده گفتار متن ناصر حبیبیان (کوپریتو) معرفی شد و سید وحید حسینی، محدثه گلچین‌عارفی (بزم رزم)، سیدمحمدرضا هاشمیان (رئیس‌الوزراء) از دیگر نامزدهای این بخش بودند.

جایزه بهترین موسیقی متن به صبا ندایی برای (آوانتاژ) تعلق گرفت و دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛نوید افقه (ننا)، امین بهروززاده (صفر تا سکو)، افشین عزیزی (آبی کمرنگ)، حسین میرزاقلی (رویای آهنی).

صبا ندایی فرزند زنده‌یاد مرتضی ندایی هم با یادآوری دو سال قبل که در این مراسم برای پدرش روی سن ساز زده بوده است، گفت:این صحنه برایم نوستالژیک است و خیلی مستند تلخی بود.

او اظهار امیدواری کرد که چنین موضوعی برای سینمای مستند دیگر اتفاق نیافتد.

جایزه بهترین فیلم (تهیه‌کننده) جشنواره‌ی حقیقت اهدا شد به «صفر تا سکو» به تهیه‌کنندگی مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی که این جایزه ۱۴ میلیون تومان به همراه نشان فیروزه‌ای بود؛ دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از؛ آوانتاژ (محمد کارت و آبان عسکری)، راه بی‌عبور (محمدرضا حافظی)،متهمین دایره بیستم (حسام اسلامی)، ننا (محمدرضا وطن‌دوست).

کرامتی در سخنانی گفت: خدا را برای موفقیت در اولین قدمم در سینمای مستند شکر می‌کنم.

جایزه ویژه هیات داوران به محمدرضا وطن‌دوست برای «ننا» اهدا شد.

جایزه‌ی ویژه‌ی دبیر جشنواره‌ی سینما حقیقت نیز به «خان بی‌خان» هادی معصوم دوست تعلق گرفت.

محمدرضا شهیدی‌فر اجرای مراسم پایانی جشنواره‌ی حقیقت را برعهده داشت، برنامه‌ای که با ۴۰ دقیقه تاخیر آغاز شد.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها