نیره خادمی در شهروند نوشت : مهران مدیری سر پر سودایی دارد؛ بخشی از زندگی او با برنامههای گفتوگو محور و گاه منتقدانه، جنگهای شادی و سریالهای طنز گره خورده و بخش دیگر با کنسرت، موسیقی و عشق به خوانندگی. او که این روزها دورهمی را ندارد، به جایش مجوز یک تاک شو در شبکه نمایش خانگی و یک سریال درحال پخش از شبکه نمایش خانگی دارد و البته کنسرتی که طبق برنامه قرار بود در بیست و هشتم مرداد ماه در تالار رویال هتل اسپیناس پالاس روی صحنه رود و سی ویکم هم در برج میلاد. ولی تا لحظه نگارش این مطلب، هیچ اثری از فروش بلیتهای این کنسرت در سایتهای فروش وجود ندارد و شایعه لغو کنسرت در سایتها و کانالهای خبری میپیچد. آیا مهران مدیری پس از سالها طعم ممنوعیت را میچشد یا یک سوتفاهم و جوسازی خبری است؟
سامان احتشامی که در این کنسرت به عنوان سرپرست ارکستر همراه مدیری خواهد بود تنها در این حد به «شهروند» اطلاعات میدهد: «بازخورد کنسرت پارسال عالی بود و تصمیم گرفتند چنین برنامهای دوباره اجرا شود. افتخار میکنم باز هم در این کنسرت حضور دارم.» او میگوید که اجازه ندارد هیچ چیز دیگری از کنسرت بگوید. کنسرت پارسال بازخوانی چند ترانه قدیمی با حضور پر رنگ سلبریتیها برگزار شد و بعد مشخص شد که عواید آن را برای خرید شیرخشک به شیرخوارگاهی اختصاص دادهاند. امسال هم خیلی دور از انتظار نیست که در بر همان پاشنه پارسال بچرخد و عواید کار صرف کار خیر شود.
سرنوشت آلبوم آقای گرفتار
علاقه مهران مدیری به موسیقی انکار شدنی نیست. او موسیقی میداند و مشخصا آن را دوست دارد. با وجود این، تمام دلمشغولیاش در موسیقی به چند کاست و آلبوم و چند تک آهنگ منتهی شده که از بخت بد، با استقبال زیادی روبهرو نشده است. میثم یوسفی، منتقد موسیقی در گفتوگو با «شهروند» دلیل این عدم استقبال را جدی بودن آلبوم او میداند و اینکه مردم از او انتظار کار فانتری داشتند: « شاید به همین دلیل در کنسرتهایشان بیشتر بازخوانی میکند تا با خاطرات مردم سر و کار داشته باشد.» مدیری همیشه بیشترین تمرکز خود را در حوزه بازیگری و ساخت مجموعههای طنز گذاشته و همین کار او را از پرداختن به موسیقی دور نگه داشته است؛ البته طبیعی هم است چون تمام شهرت و سابقهاش در همان حوزه است. حالا هم با گذشت دوسال از سرنوشت تازهترین آلبوم او در مقام خواننده به آهنگسازی مهیار علیزاده خبری نیست. مهیار علیزاده که در تولید تیتراژ برنامه دورهمی با مهران مدیری همکاری داشته است دراینباره به «شهروند» میگوید که به دلیل پروژههای مدیری در اواسط کار مجبور به معلق کردن پروژه ضبط آلبوم شدهاند تا دستشان کمی سبک شود: «آخرین پیگیری درباره آلبوم هفته گذشته از طرف آقای مدیری بود و احتمالا بهزودی کارمان را شروع میکنیم.»
آلبوم نداری نیا!
با انتشار خبر برگزاری کنسرت، این سوال و انتقاد مطرح شد که چرا او با وجود نداشتن آلبوم جدید باید به فکر برگزاری کنسرت بیفتد و آثار تکراری بخواند؟ آرش نصیری، منتقد و کارشناس حوزه موسیقی در برابر این سوال میگوید که حقی نداریم به کسی بگوییم که چون آلبوم نمیدهی کنسرت نداشته باش: «کنسرت حداکثر ۵هزار مخاطب دارد، درحالیکه مدیری را ٨٠میلیون نفر میشناسند، بسیاری از مخاطبانش میخواهند از نزدیک او را ببینند و صدایش را بشنوند. او در دهه ٧٠ آلبوم داشته، اما نگرفته است، در عوض درک بالایی از موسیقی دارد و کارهای بیارزشی را نمیخواند. مگر کسانی که چندین آلبوم دارند در اجرای کنسرت خوب هستند؟ ضمن اینکه کنسرت او، جشنواره یا جریانی در موسیقی نیست که از آن ایراد گرفته شود. مدیری خوب میخواند، استایل و حرکاتش به جاست، ضمن اینکه همیشه فرهنگ برایش جدی بوده است. از نظر من بیشتر از آنکه برگزاری کنسرت مهران مدیری قابل نقد باشد، سیگار کشیدنش در یک جمع رسمی قابل نقد است.» میثم یوسفی هم با آرش نصیری همنظر است: «آلبوم داشتن شرط نیست، یک تصمیم شخصی است. خوانندهای با ٢٠ آلبوم هنوز در کنسرتش فالش میخواند. درباره کنسرت مهران مدیری هم فقط میتوانیم ایراد موزیکالیته بگیریم.»
کپیرایت را جدی بگیرید حتی شما آقای مدیری!
بازخوانی ترانههای قدیمی همیشه با مسأله کپی رایت گره خورده است و بههرحال همیشه یک نفر ترانهسرا، آهنگساز یا ملودیساز از این بابت آزرده خاطر میشود. سال گذشته هم بعد از خوانش سوزناک ترانه سوغاتی این مسأله گریبان مدیری را گرفت. او گفته بود که برای اجرای این کار از اردلان سرافراز اجازه گرفته، اما خانواده مرحوم ناصر چشم آذر بهعنوان تنظیمکننده اثر معتقد بودند که با آنها هیچ هماهنگی نشده است. حالا البته میثم یوسفی میگوید که در این مورد اجازه ملودیساز و ترانهساز لازم بوده است: «اگر از ملودی دیگران استفاده کنند، حتما باید کپی رایت را پرداخت کنند. پارسال از اردلان سرافراز اجازه گرفته بودند، اما هیچ لزومی برای گرفتن مجوز از تنظیمکننده قطعه نداشتند.»
شبیه هیچکس نبودن
جز دانستن موسیقی، یک ویژگی هم باید در صدای خواننده باشد تا موفق شود و ظاهرا ویژگی صدای مهران مدیری خاص بودن آن است و اینکه در دنیای خوانندگی تقریبا مثل ندارد. از نظر جنس صدای مهران مدیری شبیه به محمد نوری است: «بخشی از صدایش هم شبیه هیچکس نیست و شاید همین ویژگی خوانندگیاش را خاص کرده است. فقط ای کاش کنسرتهایش استمرار داشته باشد چون خواننده توانا و درجه یکی است و در حوزه موسیقی با افراد صاحبنامی چون فردین خلعتبری کار کرده است.» آرش نصیری هم میگوید که سبکی که او انتخاب کرده است به صدایش میآید: «شاید وسعت صدایش کم باشد، اما حال صدایش خوب است.»
مهران مدیری جز صدای خاص، شخصیت سمپاتیک و منحصر به فردی دارد و همین او را برای مردم جذاب کرده است. اگر نام او را در اینستاگرام جستوجو کنید با فنپیجهای زیادی روبهرو میشوید که اگر فقط همانها به کنسرتش بروند بخش زیادی از بلیتها فروش میرود، بنابراین با حضور دیگر دوستان او، هنرمندان و سلبریتیها با یک تیر دو نشان زده میشود، کنسرت برگزار میشود و در کنار آن یک دورهمی جذاب دیگر برای حاضران رقم خواهد خورد. فقیر فقرا هم احتمالا فقط از دور خبر آن را میشنوند و حسرت میخورند.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- «قهوه پدری» مهران مدیری از در شبکه نمایش خانگی
- از ۶ صبح تا ۵ عصر خبری نبود!
- مهران مدیری با «گل یا پوچ» در شبکه نمایش خانگی
- تدارک مهران مدیری برای اکران فیلم جدیدش از چهارشنبه
- فیلمهای سعید سهیلی و مهران مدیری در راه سینماها/ تعویق یک هفتهای اکران «یادگار جنوب»
- بازگشت مهران مدیری با یک سریال و شروعِ پیشتولید «پایتخت»
- بازگشت ایرج طهماسب و فرزاد حسنی/ موضع صداوسیما درباره مهران مدیری
- ادعای عجیب مدیر شبکه۴؛ مدیری، علیخانی، جوان و صحت جرأت نمیکنند به تلویزیون بروند
- فیلم مهران مدیری به تدوین رسید
- واکنش مهران مدیری به شایعهها/ از خودم خستهام!
- مهران مدیری، دُبی، علی کریمی و باقی ماجرا
- شبکه نسیم فعلا کنداکتورش را بدون «دورهمی» بست
- تلویزیونی که مهرهسوزی میداند
- بدون منطق روایی/ نگاهی به فیلم «خائنکشی»
- کلاژی از موفقیت فیلمهای پیشین/ نگاهی به فیلم «خائنکشی»
نظر شما
پربازدیدترین ها
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ ۶ فیلمنامه پروانه ساخت سینمایی گرفتند
- درباره یک خبر بی نهایت وحشتناک و غم انگیز
- یادداشتی بر فلسفه دوستی بر پایه «چشمانت را ببند»/ در جستوجوی دوست
- پس از جنجال حرفهای مدیر جشنواره کمرایمیج؛ استیو مک کوئین رفت/ کیت بلانشت ماند
- با احکامی جداگانه از سوی رائد فریدزاده؛ حسینی و شفیعی معاون شدند/ ایلبیگی به موسسه سینماشهر رفت
آخرین ها
- رونمایی از پوستر انیمیشن «شنگول و منگول» در آستانه اکران
- درباره «اتاق بغلی» اثر پدرو آلمودووار/ مرز باریک دوستی و مرگ زیر جهانی از زندگی و رنگ
- استادان و کارگاههای «سینماحقیقت۱۸» را بشناسید
- بر مبنای آمار سمفا؛ روند صعودی فروش سینماها در هفته گذشته نزولی شد
- محمد شکیبانیا رئیس سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند شد
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- با احکامی جداگانه از سوی رائد فریدزاده؛ حسینی و شفیعی معاون شدند/ ایلبیگی به موسسه سینماشهر رفت
- کارگردان «سه جلد»: اقتصاد سینمای ایران را چند سکانس رقص میگرداند
- نمایش دو مستند از ناصر تقوایی در موزه سینما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ کونان اوبراین، میزبان اسکار ۹۷ام خواهد بود
- «کارمند جماعت» رونمایی میشود
- یادداشتی بر فلسفه دوستی بر پایه «چشمانت را ببند»/ در جستوجوی دوست
- دنزل واشینگتن از دنیای بازیگری خداحافظی میکند
- تاد هینز رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم برلین شد
- پس از جنجال حرفهای مدیر جشنواره کمرایمیج؛ استیو مک کوئین رفت/ کیت بلانشت ماند
- ابوالفضل جلیلی مطرح کرد؛ حضور در کلاس بازیگری عامل موفقیت نیست
- نمایش بلندترین سکانس پلان سینمای مستند ایران در آمریکا
- کدام سینما واقعی تر است ؟
- پیدا شدن جسد یک بازیگر در خانهاش
- دیدار اصغر فرهادی با علاقهمندان فیلمهایش در استانبول
- فیلمی که اطلاعاتش مخفی نگه داشته شده؛ لوپیتا نیونگو به فیلم کریستوفر نولان پیوست
- «کتابخانه نیمهشب» روی صحنه میرود
- سه نمایش برای مستند «۹۹-۱۹» در یک هفته
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ ۶ فیلمنامه پروانه ساخت سینمایی گرفتند
- درباره فیلم جدید رابرت زمکیس/ «اینجا»؛ یک قرن را طی می کند، اما بدون حرکت دوربین
- سوینا منتشر میکند؛ نسخه ویژه نابینایان «مورد عجیب بنجامین باتن» با صدای مهدی پاکدل
- «پینگو» بعد از ۱۸ سال بازمیگردد
- جوایز اصلی فستیوال فیلم هانوی به «بی سر و صدا» رسید
- درباره یک خبر بی نهایت وحشتناک و غم انگیز
- نمایش وقتی الاغا عاشق میشوند / گزارش تصویری