به گزارش سینماسینما، سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر که در بهمنماه امسال برگزار میشود یکی از رقابتهایی است که بسیاری از کارشناسان این فن امید زیادی به این دوره دارند.
حضور کارگردانان با سابقه و موفق در کنار جوانان با استعداد، رقابت بازیگران با تجربه با بازیگران جوانتر و همچنین قرار گرفتن طیفهای مختلف سینمایی در کنار هم، همه و همه از وجوه تمایز این دوره با دورههای قبل است.
اما در این گزارش با نگاهی به فیلم های در حال تولید و آثاری که متقاضی حضور در جشنواره هستند و احتمال می رود که در بخش نهایی حضور داشته باشند ، به بررسی حضور بازیگران مطرح سینما میپردازیم.
رضا عطاران
به طور حتم یکی از بهترین کمدینهای تاریخ سینمای ایران، رضا عطاران است. عطاران بر خلاف سال گذشته که هیچ فیلمی از او در جشنواره فجر حضور نداشت، امسال حضور پررنگی در این رویداد دارد. «دراکولا» که یک کمدی وحشت است و خود او کارگردانیاش را بر عهده دارد، «آب نبات چوبی» که یک نقش جدی از این بازیگر است، دو فیلمی هستند که عطاران در آنها ایفای نقش کرده است و احتمال حضورشان در جشنواره سی و چهارم فجر میرود.
بابک حمیدیان
این بازیگر همچون سال گذشته که در پنج فیلم جشنواره حضور داشت و عنوان پرکارترین بازیگر مرد دوره قبل را دریافت کرده بود، احتمال دارد امسال با چهار فیلم «بادیگارد» اثر ابراهیم حاتمیکیا «سیانور» اثر بهروز شعیبی و «پا در هوا» اثر نادر تکمیلهمایون و «رند»اثر مشترک چهارکارگردان، به جشنواره فجر وارد شود.
وی قبلاً با دو نفر از این فیلمسازان سابقه همکاری داشته است. نقش شهید اصغر وصالی که به خاطر آن جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از جشنواره دو سال قبل دریافت کرد، همکاری وی با حاتمی کیا بود. سابقه همکاری او با شعیبی نیز به سریال «پرده نشین» بر میگردد.
مهتاب کرامتی
بازیگر زن پرکار سال گذشته در عرصه بازیگری ، امسال تهیهکنندگی یک فیلم با عنوان «آه ای عبدالحلیم» به کارگردانی احسان عبدیپور را بر عهده است که متقاضی حضور در جشنواره است.
وی در جشنواره فجر سی و سوم، با سه فیلم در بخش اصلی و یک فیلم در بخش نگاه نو حضور داشت.
پرویز پرستویی
شاید یکی از شگفتیهای جشنواره امسال، همکاری دوباره پرستویی و حاتمیکیا پس از گذشت یک دهه باشد. بسیاری از کارشناسان سینما این همکاری را یکی از نقاط قوت جشنواره فجر امسال میدانند. پرستویی سال گذشته با دو فیلم «بوفالو» و «دو» در جشنواره فجر حضور داشت. شاید نقش پرستویی در «بادیگارد» دوباره خاطرات خوش همکاری او با کارگردان «آژانس شیشه ای» را زنده کند و نقطه درخشان دیگری در کارنامه او ثبت شود.
شهاب حسینی
همکاری دوباره شهاب حسینی با اصغر فرهادی در «فروشنده» قابل توجه است که البته بود و نبودفیلم جدید کارگردان «جدایی نادر از سیمین» در جشنواره امسال جزء احتمالات است. شهاب حسینی به جز حضور در «فروشنده» با «برادرم خسرو» احسان بیگلری و «سایههای موازی» اصغر نعیمی هم در جشنواره امسال حضور دارد. حسینی سال گذشته نیز با دو فیلم «دوران عاشقی» و «طعم شیرین خیال» در جشنواره فجر حضور داشت.
مریلا زارعی
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در فجر ۳۲ سال گذشته حضور کمرنگی در جشنواره داشت و فقط در فیلم سینمایی «ماهی سیاه کوچولو» به کارگردانی مجید اسماعیلی به ایفای نقش پرداخت ، اما امسال زارعی با بازی در «بادیگارد» حاتمیکیا و فیلم سینمایی «دختر» به کارگردانی رضا میرکریمی که در لحظات آخر فرم جشنواره را پرکرد ، به احتمال فراوان در جشنواره سی و چهارم حضور خواهد داشت.
باران کوثری
یکی از جوانترین بازیگران زنی که توانست جایزه بهترین هنرپیشه نقش اول زن را در جشنواره بیست و پنجم برای دو فیلم «خون بازی» و « روز سوم» دریافت کند، در جشنواره دوره قبل نیز باز هم درخشید و این جایزه را برای بازی در فیلم «کوچه بی نام» به کارگردانی هاتف علیمردانی دریافت کرد.
وی سال گذشته در دو فیلم «خانه دختر» و « کوچه بینام» که در بخش سودای سیمرغ بودند و نیز فیلم «جامهدران» که در بخش نگاه نو شرکت کرده بود ، حضور داشت. امسال هم با دو فیلم «لانتوری» و «هفت ماهگی» در فجر سی و چهارم حضور دارد. چندی پیش هم سانحه تصادف کوثری در جریان فیلمبرداری «هفت ماهگی» بسیار خبر ساز شد.
حامد بهداد
بهداد در جشنواره ۳۳ حضور پررنگی نداشت. اما امسال با فیلمهای «نیمه شب اتفاق افتاد»،«هفت ماهگی» و «رند» در جشنواره حضور دارد. «هفت ماهگی» چندمین همکاری بهداد با باران کوثری در این فیلم بعد از فیلمهای «دایره زنگی» ،«روز سوم» و است. بهداد چندی پیش در یک مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان باران کوثری را یکی از با استعدادترین بازیگران زن سینمای ایران دانست.
سعید آقاخانی
بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر سال گذشته امسال حضور کمرنگی در جشنواره فجر دارد. «ارادتمندان نازنین بهار تینا» تنها فیلمی است که آقاخانی در سال جاری در آن به ایفای نقش پرداخته و البته این فیلم فرم جشنواره را پرنکرده و حضور آن در جشنواره فجر امسال منتفی است ، مگر اینکه طبق تجربه های گذشته باز هم پس از اتمام مهلت ثبت نام فیلم هایی برای حضور در جشنواره پذیرفته شوند.
هدیه تهرانی
بازیگر با سابقه سینما که چند سالی حضورش در این عرصه کمرنگ شده بود، امسال با دست پر به فجر سی و چهارم آمده است. تهرانی با چهار فیلم «عادت نمیکنیم» ، «عقربه روی ۲۲۰»، «سایهات را قاب میگیریم» و «آشغالهای دوست داشتنی» سال پرکاری را در پیش دارد و باید دید که کدامیک از این آثار در جشنواره حضور خواهد داشت؟ شاید تقابل تهرانی با محمدرضا فروتن در فیلم های «عقربه روی ۲۲۰» و«عادت نمی کنیم» آن هم هفده سال پس از اکران «قرمز» فریدون جیرانی برای هواداران آنها جذاب باشد.
سحر قریشی
سحر قریشی یکی از بازیگران پر کار دیگری است که با ۳ فیلم «رسوایی ۲»، «آب نبات چوبی» و «من و شارمین» خود را برای حضور احتمالی در جشنواره امسال آماده می کند. «رسوایی ۲» قرار بود با حضور الناز شاکردوست جلوی دوربین برود که در نهایت سحر قریشی جایگزین وی در این فیلم شد.
گوهر خیراندیش
گوهر خیراندیش سال گذشته با سه فیلم «ایران برگر»، «رخ دیوانه»، «شیفت شب» در جشنواره فجر حضور داشت. امسال نیز با دو فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» و «من و شارمین» در نوبت و انتظار حضور چندین باره در جشنواره فیلم فجر است.
هومن سیدی
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد دوره قبل امسال نیز دو فیلم «پل خواب» و «جنایات و مکافات» را در کارنامه خود ثبت کرده است که فیلم «پل خواب» به کارگردانی اکتای براهنی از تولیدات و جامانده های جشنواره فجر سال گذشته است و «جنایات و مکافات» هم در لیست متقاضیان جشنواره امسال نیست.
هانیه توسلی
بهترین بازیگر نقش اول زن در فجر ۳۱ هم امسال در ۳ فیلم «بیست و سه روز»، «قشنگ و فرنگ» و «هفت ماهگی» احتمال حضور دارد و در صورتی که هر سه فیلم به جشنواره راه پیدا کند از این حیث جزو بازیگران پر کار این دوره خواهد بود.
نادر فلاح
یکی از بازیگرانی که تعداد فیلمهایش در این دوره جشنواره نسبت به جشنواره فجر سال گذشته کاهش یافته نادر فلاح است. وی در دوره قبل با سه فیلم در سودای سیمرغ و دو فیلم در بخش نگاه نو از بازیگران پر کار آن دوره بود اما امسال تنها با فیلم «اژدها وارد میشود» مانی حقیقی که روایتگر دهه چهل شمسی است پا به جشنواره میگذارد و این اتفاق هم مشروط به این است که فیلم در جشنواره پذیرفته شود.
فرهاد اصلانی
اصلانی امسال تنها در فیلم «دختر» احتمال حضور در جشنواره را دارد در حالی که سال گذشته با سه فیلم در جشنواره فجر شرکت کرده بود.
حمید فرخنژاد
«بالاخره بخت من هم باز شد» این اولین جملهای بود که فرخنژاد بعد از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از دستان سعید راد در جشنواره سیو یکم گفت. بعد از آن موفقیت امسال نیز فرخنژاد با چهار فیلم «مشکل گیتی»، «رند»، «پلیس بازی» و «۱۷۵ غواص» به جشنواره فجر میآید البته رسیدن فیلم «صد هفتادو پنج غواص» در هالهای از ابهام است اما حضور او در اولین فیلمی که مشهورترین سناریست طنز ایران یعنی پیمان قاسمخانی آن را کارگردانی کرده کنجکاویهای بسیاری را بر انگیخته است.
پگاه آهنگرانی
یکی از پرکارترین بازیگران دوره قبل آهنگرانی بود که با یک فیلم در بخش اصلی و ۳ فیلم در نگاه نو حضوری مؤثر در جشنواره ۳۳ داشت و امسال نیز باسه «هفت ماهگی»،«خشکسالی و دروغ» و «آه ای عبدالحلیم» به احتمال فراوان به جشنواره میآید.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- برنامه نمایش آثار جشنواره فیلم فجر ۴۳ در سینمای رسانه مشخص شد
- معرفی آثار مستند راهیافته به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
- از «ناییجان» تا «هامون»؛ کاراکترهای ماندگار جشنواره فیلم فجر
- آیا حذف «پیرپسر» و «رکسانا» اشتباه دبیر جشنواره فیلم فجر بود؟
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی آثار راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران
- اجتماعی، جنگی، ملودرام/فهرست لورفته از هیأت انتخاب، چه چشماندازی از جشنواره فیلم فجر امسال ترسیم میکند
- تاکید بر اهمیت کپی رایت فیلمهای خارجی؛ طغیان تهیهکنندگان علیه پخش آگهی در پلتفرمهای نمایش خانگی
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ اعلام آثار مسابقه کوتاه داستانی
- درخواست نعمتالله از مسئولان جشنواره فجر: «قاتل و وحشی» را یک سانس در کوچکترین سالن جشنواره اکران کنید
- لیلا حاتمی در ۵سالگی خیابانهای تهران را خلوت کرد!
- رکوردداران بازبینی فیلمهای راه یافته به فجر؛ روزگاری که شمقدری جوان فیلمهای کیمیایی، حاتمی و بیضایی را قضاوت کرد
- معرفی هیأت داوران فیلمهای مستند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
- تغییرات نادرست توسط گروهی دیگر انجام شده/ واکنش ابراهیم حقیقی به انتقادات درباره پوستر جشنواره فیلم فجر
- درباره پوستر جشنواره فیلم فجر وفاقخواهی مادرانه، تحولخواهی دخترانه
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
آخرین ها
- مراسم رونمایی و اکران فیلم مستند «آواز باد» / گزارش تصویری
- به بهانه سریال «زخم کاری»/ فقط خشونت است و حرص و آز
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد
- انتشار فراخوان نخستین جشنواره نمای باران
- صیدِ کارگردان بزرگ
- ماجرای برخورد کیمیایی با کاپولا و انتقاد کیمیایی از ساخت ادامه پدرخوانده توسط کاپولا