جلسه همفکری محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با تعدادی از سینماگران حوزه مستند برگزار شد.
به گزارش سینماسینما به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، دوشنبه ۵ اردیبهشت در مرکز گسترش، جلسهای با حضور محمد حمیدی مقدم مدیر عامل، حامد شکیبانیا معاون مستند، محمد طیب مدیر بازرگانی مرکز، بابک بهداد و هادی آفریده مستندساز، امیر مهریزدان مدیر مرکز مستند سوره (حوزه هنری)، مهدی مطهر تهیهکننده، مدیر سابق «خانه مستند» و مرتضی پایهشناس مستندساز برگزار شد.
محمد حمیدی مقدم در آغاز این جلسه گفت: مرکز گسترش مصمم است این مسئولیت جدید را با تمام تلاش و با همکاری خانواده سینمای ایران و فیلمسازان به بهترین شکل به انجام برساند. برگزاری جلساتی از این دست با هنرمندان، اعضای صنوف و فیلمسازان در راستای هماندیشی برای تقویت و افزایش کیفیت اکرانهای سینمایی «هنر و تجربه» است.
مهدی مطهر تهیهکننده حوزه مستند با اشاره به لزوم تبلیغات برای دیده شدن فیلمهای «هنر و تجربه» گفت: از همه ظرفیتها برای دیده شدن فیلمها باید استفاده کرد، صدا و سیما یکی از بخشهایی است که باید با آن تعامل جدی داشت تا معرفی فیلمها به شکل مستمر و مداوم از تلویزیون رخ بدهد. برپایی باشگاه مخاطبان یکی از برنامههای جدیدی است که اشاره به آن شد، باشگاه مخاطبان میتواند هم مرور فیلمهای موفق دوره قبل را داشته باشد، هم فیلمهای تازه را اکران کند. قطعا، اعضای باشگاه از امتیازها و امکاناتی برخوردار خواهند شد.
امیر مهریزدان در بخش دیگری از این جلسه گفت: مسئله بودجه و هزینه برای تبلیغات باید جدی و اساسی پیگیری شود. ما در تجربیاتی که در حوزه اکران داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که بودجه و توجه به هزینه تبلیغات حرفهای و کارآمد، در جذب مخاطب به شکل محسوس موثر است. گاهی اوقات باید برای تبلیغات یک فیلم، به اندازه بودجه تولید، هزینه کرد.
مرتضی پایهشناس به موضوع مخاطب در سینمای مستند اشاره کرد و گفت: مخاطب سینمای مستند خاص است. این خاص بودن به معنای محدود بودن نیست. هر اثر مستند مخاطب ویژه خود را دارد. باید این امکان را فراهم کنیم که اطلاعات هر فیلم (متناسب با مخاطبش) به دست او برسد. اطلاع رسانی هدفمند، گروه مخاطبان هر فیلم را در مواجهه با آن قرار میدهد. موضوع دیگری که مهم است، استفاده از ظرفیتهای غیرسینمایی است. همکاری با مراکز فرهنگی، هنری، دانشگاهها و … میتواند طیف تازهای از مخاطبان و علاقهمندان سینمای مستند را درگیر نمایشهای «هنر و تجربه» کند.
حامد شکیبانیا گفت: مرکز گسترش و «هنر و تجربه» بخشی از امکانات تبلیغی را در اختیار فیلمسازان قرار میدهد، اما تجربه نشان داده همراهی تیم تولید یک فیلم در فضای اکران بسیار مهم است و به جذب مخاطب و دیده شدن فیلمها کمک میکند. فیلمسازان با پیشنهادهای جدید میتوانند زمینه تجربههای تازه در حوزه تبلیغات را فراهم کنند. «هنر و تجربه» در کنارشان خواهد بود که مسیر اکران آسانتر طی شود.
بابک بهداد گفت: اکرانهای سینمایی هنر و تجربه در دوره گذشته و طی هشت سال حاوی نکات مثبت و خوبی بود، اما پس از یک دوره هشت ساله لازم و ضروری است که علاوه بر حفظ نقاط قوت شرایط بهتری از قبل را رقم بزنیم. چرا که این تنها مسیر برای اکران و دیده شدن فیلمهای متفاوت، خاص و تجربی است.
هادی آفریده گفت: لازم نیست تعداد سالنها در تهران زیاد باشد. من فیلم «ایران سرای من است» را در اینترنت دیده بودم، اما وقتی فهمیدم بنیاد سینمایی فارابی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را توسط موسسه هنر و تجربه اکران کرده است، دوست داشتم فیلم را بار دیگر روی پرده سینما ببینم، اما هرچقدر که گشتم یک سانس مناسب برای دیدن فیلم نیافتم. چرا هنروتجربه باید در تهران چندین سالن داشته باشد اما سانسهای آن به گونهای شناور باشد که مردم نتوانند برای دیدن آثار برنامهریزی کنند؟ باید برای احیای «هنر و تجربه» یک سالن در تهران در نظر بگیریم، ممکن است که ابتدا، این تصمیم مخالفانی داشته باشد و بگویند که اکران را محدود کردهاید اما نتیجه آن نظم خواهد بود.
بهداد کارگردان «بهارستان خانه ملت» مطرح کرد: فیلمهایی که اخیرا در سینمای «هنر و تجربه» درحال اکران است، فیلمهای متوسطی هستند، پیشنهاد من این است که هیاتی متشکل از بهترینها گرد هم آیند تا فیلمهای با کیفیت بالاتر برای اکران انتخاب شوند. حتی شاید بشود برای گرم شدن تنور هنر و تجربه چند فیلم تجربی خارجی خوب را در ادامه به نمایش درآورد.
محمد طیب مدیر بازرگانی مرکز در بخش دیگری از این جلسه گفت: تمرکز زمانی اکران از مسائل مهم در نمایشهای «هنر و تجربه» است، اینکه بیشتر فیلمها در یک دوره زمانی نسبتا طولانی و با برنامههای پراکنده اکران شوند اغلب انرژی فیلم و فیلمساز را میگیرد. در برنامه پیشنهادی، زمان پایه اکران برای همه فیلمها دو هفته و در سانسهای منظم و متعدد خواهد بود و در صورتیکه فیلم با استقبال مخاطب مواجه شود، اکران فیلم در سینما تمدید خواهد شد. همچنین امکان نمایشهای سینمایی فیلم پس از پایان دوره اکران، بر اساس سازوکاری که طراحی شده است تا یکسال به صورت موردی و به درخواست مخاطبان امکان پذیر خواهد بود.
نشستهای همفکری مدیر عامل مرکز گسترش، با هنرمندان، سینماگران و نمایندگان صنوف در هفتههای آتی ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- عرضه ۲۳۵ مستند در شبکه نمایش خانگی
- اکران نوروزی ۴ مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
- راهیابی انیمیشن ایرانی به جشنواره هپی ولی آمریکا
- جایزه بهترین مستند جشنواره زوم لهستان به مستند ایرانی رسید
- یادبودی برای شاهپور عظیمی در «حکیم نقد ایران»
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- معرفی برگزیدگان جشنواره سینماحقیقت هجدهم/ وزیر ارشاد: ما مسئولان خودنظامپنداری را کنار بگذاریم
- معرفی داوران چند بخش از جشنواره «سینماحقیقت»
- اعلام فهرست نامزدهای بخش ملی جشنواره «سینماحقیقت»/ داوران معرفی شدند
- نمایش ۵ مستند در بخش «اساتید» جشنواره «سینماحقیقت»
- برنامه کارگاههای جشنواره «سینماحقیقت» اعلام شد
- معرفی مستندهای بلند و نیمهبلند هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
- میزبانی صربستان از سومین جشنواره فیلم مستند ایران
- معرفی ۲۰ مستند کوتاه راه یافته به بخش ملی جشنواره «سینماحقیقت» هجدهم
- اکران آنلاین از سینماحقیقت حذف شد/ رأیگیری مردمی جشنواره زیر نظر خانه سینما
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان
- «یک نبرد پس از دیگریِ» دیکاپریو کوتاهتر شد!
- یک عشق بی رحم،مجازات اعدام را در بریتانیا لغو کرد
- اکران آنلاین «زودپز» در شبکه نمایش خانگی
- نتفلیکس با «صد سال تنهایی» به یک رمان کلاسیک «غیرقابلاقتباس» جان میبخشد
- «ذهن زیبا»؛ اتفاقی زیبا در تلویزیون
- اسرائیل، کارگردان برنده اسکار را بازداشت کرد
- یک جایزه برای مجری اسکار؛ کونان اوبراین، جایزه مارک تواین را گرفت
- برای دستاوردهای یک دهه فعالیت حرفهای؛ بالاترین تجلیل سینمایی بریتانیا از تام کروز
- داوری فیلمساز ایرانی در جشنواره مورد تایید اسکار
- نگاهی به «اکنون»/ هنرِ شنیدن
- «بیگانه» کامو مقابل دوربین کارگردان فرانسوی میرود
- «روایت ناتمام سیما» قاچاق شد/ علیرضا صمدی: خواهش میکنم نسخه غیرقانونی را نبینید
- نقدچیست؟ منتقدکیست؟
- نوروز موسیقایی با فیدیبو؛ برنامه فستیوال موسیقی «گوشه» اعلام شد
- دارن آرونوفسکی میسازد؛ اقتباس سینمایی از رمان «کوجو»
- «بیصدا حلزون»؛ تلخی میان تصمیم و تسلیم
- «سلب مسئولیت»؛ کابوسی پنهانشده پشت نور