اعلام اسامی فیلمهای یکی از بخشهای جنبی،برپایی دو کارگاه آموزشی نمایش «خاطرات پاییزی» در جشنوارهی جهانی فجر از جمله خبرهای این رویداد است.
به گزارش سینماسینما، هشت فیلم خارجی و یک فیلم ایرانی در بخش جنبی «مهربان با محیط زیست» به نمایش درمیآیند. بیشتر این فیلمها در بخشهای نمایشهای ویژه (آثار برگزیده بزرگان سینما)، جشنواره جشنوارهها و مستند زیر ذرهبین نیز روی پرده میروند.
مستند آمریکایی «سفر زمان» (Voyage of Time) به کارگردانی ترنس مالیک، فیلم ژاپنی «ستاره نجواگر» (Whispering Star) ساخته سیون سونو، «ردپا» (Spoor) به کارگردانی آگنیشکا هولاند از لهستان، «مرگ خودخواسته» (Death By Design) ساخته سو ویلیامز از آمریکا، «چوپان» (The Shepherd) به کارگردانی جاناتان سنزوال برلی تولید مشترک اسپانیا و بریتانیا، «سرمای قلندر» (Cold of Kalandar) ساخته مصطفی کارا از ترکیه، «درود از فوکوشیما» (Greetings from Fukushima) به کارگردانی دوریس دوری از آلمان، «مسخ» (Metamorphosis) ساخته آدریان آرسه از مکزیک و فیلم ایرانی «پایان رویاها» (End of Dreams) به کارگردانی محمد علی طالبی، فیلمهای این بخش هستند.
ترنس مالیک در مستند «سفر زمان» خاستگاه جهان، پیدایش ستارگان و کهکشانها، سرآغاز زندگی روی زمین و تحول گونههای مختلف را بررسی میکند. تازهترین ساخته کارگردان گوشهگیر آمریکایی، سپتامبر پیش به عنوان یکی از رقبای جایزه شیر طلای جشنواره ونیز در لیدو روی پرده رفت. مالیک سالها روی این مستند کار میکرد. «سفر زمان» با نام اصلی «سفر زمان: سفر زندگی» در دو قالب روی پرده رفت: یک نسخه ۹۰ دقیقهای که کیت بلانشت راوی آن است و یک نسخه ۴۰ دقیقهای آیمکس که براد پیت راوی آن است. در ونیز نسخه ۹۰ دقیقهای نمایش داده شد. منبع الهام مالیک در ساخت «سفر زمان: سفر زندگی» دو نقل قول از ریچارد فاینمن فیزیکدان آمریکایی و آلبرت اینشتین فیزیکدان آلمانی درباره گیتی و معمای آن بود. مالیک طی بیش از چهار دهه حضور در دنیای سینما تنها هشت فیلم ساخته است. او سال ۱۹۹۹ با «خط قرمز باریک» برنده جایزه خرس طلای جشنواره برلین شد و در ۲۰۱۱ با «درخت زندگی» جایزه نخل طلای جشنواره کن را برد. «برهوت»، «روزهای بهشت»، «دنیای نو»، «به سوی شگفتی» و «شوالیه جام به دست»، دیگر فیلمهای اوست.
فیلم علمی تخیلی «ستاره نجواگر» ساخته سیون سونو داستانی مینیمالیستی دارد: یک اندروید به کهکشان سفر میکند و بستههایی را به آخرین بازماندگان بشر تحویل میدهد.
«رد پا» فیلم جدید آگنیشکا هولاند کارگردان مطرح لهستانی از روی کتاب پرفروش «گاوآهن خود را روی استخوانهای مرده بکش» نوشته اولگا توکارچوک ساخته است. فیلم درباره یک مهندس عمران بازنشسته است که در یک دهکده کوهستانی در مرز لهستان و جمهوری چک دور از دیگران زندگی میکند. مرگ اسرارآمیز تعدادی از مردان ده که همگی جزو ستونهای ده و همگی شکارچیان مشتاق هستند، پرسشهایی را به همراه دارد. «رد پا» سال گذشته در جشنواره برلین برنده جایزه آلفرد بائر (خرس نقرهای) شد. این فیلم تولید مشترک لهستان، آلمان، جمهوری چک، سوئد و اسلواکی است. هولاند با فیلمهایی چون «اروپا اروپا» و «در تاریکی» شهرت دارد.
مستند «مرگ خودخواسته» درباره عشق مصرفکنندگان به تلفنهای هوشمند، تبلتها و لپ تاپهایشان است. تا سال ۲۰۲۰ چهار میلیارد انسان در کره زمین، کامپیوتر شخصی خواهند داشت و پنج میلیارد تلفن هوشمند خود را دارند، اما این تحول جنبه تاریکی دارد که از نگاه مصرفکنندگان دور مانده است. سو ویلیامز در مستند «مرگ خودخواسته» پشت پرده صنعت الکترونیک را بررسی و افشا میکند که حتی کوچکترین ابزارها هزینههای زیست محیطی دارند و بر سلامتی تأثیر میگذارند.
«چوپان» ماجرای چوپانی میانسال به نام آنسلمو است که زندگی شادی در یک خانه دورافتاده در کشتزارهای اسپانیا دارد. او پیشنهاد وسوسهانگیز یک کمپانی ساختمانسازی را نمیپذیرد که میخواهد یک مجتمع جدید در ملک او بسازد. چوپان نمیداند رد کردن پیشنهاد زندگی او را زیر و رو خواهد کرد و…
«سرمای قلندر» که سال گذشته نماینده ترکیه در بخش فیلم خارجیزبان جوایز اسکار بود، درباره خانوادهای است که در یک دهکده کوهستانی نزدیک دریای سیاه، زندگی سختی را میگذرانند. این فیلم سال گذشته با دریافت سه جایزه از جمله جایزه بهترین فیلم بلند داستانی، پیروز بزرگ دهمین دوره جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک لقب گرفت.
«درود از فوکوشیما» ماجرای دوستی یک زن جوان آلمانی با پیرزنی ژاپنی در ناحیه فوکوشیمای ژاپن پس از زلزله سال ۲۰۱۱ را روایت میکند.
فیلم کوتاه «مسخ» به حوضه سد گوادالوپ واقع در شمال شرق مکزیکو سیتی میپردازد که منطقهای با تنوع زیستمحیطی است و منبع اکسیژن، آب آشامیدنی، غذا، گیاهان دارویی و عناصر فرهنگی برای ساکنان درههای مکزیکو و تولوکاست و حتی مامن مهمی برای قوم اوتومی به حساب میآید. این منطقه پناهگاه گونههای حیوانی خاص مانند سمندر مکزیکی است که در معرض انقراض قرار دارد.
فیلم ایرانی «پایان رویاها» ساخته محمدعلی طالبی نیز در بخش محیط زیست به نمایش میآید. «پایان رویاها» داستان پسرک هفت سالهای به نام توکا است که در حادثهای بیناییاش را از دست داده است. او به کره اسبی به نام «زیبا» علاقه پیدا میکند و بین این دو، دوستی عمیقی به وجود میآید، تا جایی که زیبا چشم و چراغ توکا میشود و یک روز پسرک را از مرگ حتمی نجات میدهد.
دوکارگاه آموزشی با موضوع پخش بینالملل فیلم در جشنواره جهانی
همزمان با برگزاری بیستمین بازار جهانی فیلم ایران، دو کارگاه آموزشی نیز در این بخش برگزار میشود.
مهدی یادگاری مدیر بازار فیلم جشنواره جهانی اعلام کرد: دو کارگاه اموزشی با موضوع پخش بینالملل در محل کاخ جشنواره؛ پردیس چارسو برگزار میشود.
نخستین کارگاه با عنوان «استانداردهای مورد نیاز برای عرضه فیلم به جشنوارهها و بازارهای بینالملل» روز دوشنبه ۴ اردیبهشت ۹۶ ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ و دومین نشست با عنوان “شرایط و مقررات مهم مطرح در قراردادهای عرضه فیلم در حوزه بین الملل” در روز سهشنبه ۵ اردیبهشت ۹۶ ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ برپا خواهد بود.
یادگاری اضافه کرد: علاقمندان، تهیهکنندگان، کارگردانان و پخش کنندگان فیلم که متقاضی شرکت در این دوره از کارگاهها هستند میتوانند تا تاریخ ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ نسبت به پر کردن فرم شرکت در این دوره از کارگاهها که در وب سایت رسمیِ جشنواره قرارگرفته اقدام کنند و پرینت این فرم را در روزهای کارگاه همراه داشته باشند.
«خاطرات پاییزی» در جشنواره جهانی فیلم فجر
فیلم سینمایی «خاطرات پاییزی» به تهیهکنندگی سیدامیر سیدزاده و کارگردانی علی فخرموسوی با بازی نازنین احمدی شاهپورآبادی بهعنوان نقش اول زن همراه با بازیگرانی از اروپای شرقی، پنجمین حضور جهانی خود را در جشنواره جهانی فجر ایران تجربه میکند.
این فیلم که در آخرین نمایش جهانی خود دیپلم افتخار و نشان یادبود سازمان حمایت از قربانیان جنگ وابسته به سازمان ملل و اتحادیه اروپا را بدست آورده، طی روزهای جشنواره بههمراه ۳۰ فیلم دیگر در بخش بازار جشنواره جهانی فیلم فجر برای مهمانان خارجی، خریداران و نمایندگان جشنوارههای بینالمللی به نمایش در میآید.
فیلم سینمایی «خاطرات پاییزی» پیش از این فیلم افتتاحیه جشنواره بین المللی Dream City ۲۰۱۶ بوده و در جشنواره بین المللی کرونا کارپات ۲۰۱۶ حضور داشته و موفق به کسب جایزه ارکیده طلایی و فیلم منتخب مردمی از جشنواره ترنُپیل ۲۰۱۶ اکراین شده است.
«خاطرات پاییزی» محصول مشترک ایران، چک و اوکراین است که توسط ویلهلم کرتیو سنتر (جمهوری چک) و افرند فیلم آریا (ایران) با همکاری اُپتیما فیلم (اوکراین) ساخته شده است. فیلمنامه خاطرات پاییزی را کاترین تورچانیکووا، علی فخرموسوی و ویکتور ویلهلم بر اساس داستانی از علی فخر موسوی نوشتهاند.
این فیلم عاشقانهای ضد جنگ است و قصه دختری را به تصویر میکشد که خانه و خانوادهاش مورد حمله و تجاوز گروههای تروریستی قرار گرفته است؛ او که آوارهگی، نابینایی و حتی از دست دادن قدرت تکلم را تجربه میکند در نهایت میتواند آرامش و عشق را در گوشهای دیگر از دنیا در کنار مردمی که خود آسیب دیده از جنگ هستند، بیابد.
نازنین احمدی شاهپورآبادی، الکساندر ایگناتوشا، دِمیترُ لِنارتوویچ، تاتیانا یوریکووا، گالینا یابلونسکا و نَظَر رِگوش بازیگران این فیلم هستند.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- حمایت انجمن تهیه کنندگان مستقل از تفکیک جشنواره جهانی و ملی فجر
- فیلم ترنس مالیک به جشنواره کن نرسید/ لیلا حاتمی با مریم مجدلیه به ونیز میرود؟
- علیرضا رضاداد: ادغام بخش ملی و بینالمللی فیلم فجر نیازمند بازنگری است
- لیلا حاتمی در فیلم سینماگر سرشناس آمریکایی
- سید رضا میرکریمی: حکمرانان سنسورهای حقیقتیاب هنرمند را جدی بگیرند
- «زندگی پنهان» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- زمان برگزاری کنفرانس مطبوعاتی جشنواره کن اعلام شد/ لیست احتمالی فیلمها
- فاطمه جواهرساز: نباید خودمان را از صحنههای بینالمللی بازار فیلم حذف کنیم
- همکاری ترنس مالیک و کیت بلانشت در یک پروژه واقعیت مجازی
- ساختن سخت است، ویران کردن آسان/ چهلمین جشنواره فیلم فجر و چند نکته مهم
- کوچه قهر و آشتی/ جشنواره فیلم فجر و جامعه مدنی
- مصاحبه اختصاصی سینماسینما با جواد نوروزبیگی (بخش چهارم و پایانی)/ انتقاد نوروزبیگی از ادغام جشنوارههای جهانی و ملی فجر
- عبدالحسن برزیده: سخنانم درباره جشنواره جهانی فیلم فجر برعکس منتشر شد
- شوخیهای برخی با جشنواره جهانی فیلم فجر
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش
- رونمایی از پوستر انیمیشن «شنگول و منگول» در آستانه اکران