نرگس عاشوری درایران نوشت : فرشته طائرپور، تهیه کننده ای که این روزها فیلم «خاله قورباغه» را روی پرده اکران دارد از جمله فیلمسازانی است که معتقد است برخورد گزینشی صداوسیما باعث شده که برخی فیلم ها و از جمله «خاله قورباغه» در دو هفته اول اکران با شکست مواجه شوند. او حتی در اعتراض به این ماجرا، آنونس فیلمش را به یک شبکه فارسی زبان خارجی داد و اعلام کرد تا زمانی که تلویزیون مسئولیت پخش تبلیغات فیلمش را عهده دار نشود، به این روند ادامه می دهد. حالا چند روزی است که با پخش تیزرهای «خاله قورباغه» روی آنتن تلویزیون، آنونس های تبلیغاتی ماهواره ای قطع شده است. صحبت های این تهیه کننده سینما با «ایران» را در ادامه می خوانید.
رقص عروسک های اسفنجی و ممیزان تلویزیون
در ابتدا امتناع من از ارائه تعهد محضری بابت عدم پخش تیزر از شبکه های ماهواره ای و سپس مواجهه با ممیزی صحنه های رقص عروسک ها در تیزر، حصول توافق با تلویزیون را به تاخیر انداخت. آنها از ضوابط پخش صحبت می کردند و من به برخورد دوگانه تلویزیون با سینما و تولیدات خودش اعتراض داشتم. نوروز امسال همه دیده بودیم که در یکی از سریال های پرمخاطب تلویزیون، صحنه ای پرنشاط از رقص کامل شخصیت ها پخش شد و حالا رقصیدن عروسک های اسفنجی فیلم من باید ممیزی می شد؛ طبیعی بود که نسبت به این دوگانگی ضوابط معترض باشم. خاله قورباغه همزمان با مسابقات جام جهانی اکران شده بود و تیزر نداشت. نگرانی خانواده ها هم با افزایش ساعت به ساعت نرخ سکه و دلار بیشتر می شد و طبیعی بود که از مراجعه مردم به سینماها بیشتر ناامید شوم. می دانستم روحیه خانواده های ایرانی با آن نشاط طلبی ذاتی برای فرزند، درصورت اطلاع از اکران یک فیلم شاد برای بچه ها کارساز می شود اما ایجاد ارتباط با آن روحیه جمعی راهش بسته بود. باتجربه ای ۴۰ ساله در کار برای کودکان، ادعا می کنم که اگر فیلم خاله قورباغه در ایام عید، حتی با کمترین تعداد تیزر تلویزیونی اکران شده بود، به مراتب پرفروش تر از فیلم هایی می شد که از تبلیغات سخاوتمندانه تلویزیونی بهره برده بودند.
رفتار ترامپی تلویزیون با سینما
سال هاست که ضوابط و سلایق تلویزیون چه در تبلیغ و چه در نمایش فیلم های سینمایی دارد به ما لطمه می زند؛ نابودی سینمای ایران به نفع هیچ جریانی نیست. چرا باید فیلم های خوبی مثل «چهارراه استانبول» یا «فراری» اینهمه دچار مشکل شوند؟ چرا باید برخی فیلم های دارای پروانه نمایش از وزارت ارشاد از سوی تلویزیون محروم از تیزر باشند؟ و جلوی چشم همه ما فیلم هایی هم از صدها تیزر تلویزیونی بهره مند باشند؟
تلویزیون راهش را کجا از ارشاد جدا می کند؟
فیلمی که با عبور از صدها مانع و ممیزی مجوز نمایش از وزارت ارشاد دارد، لابد دیگر فیلم قابل قبولی از ضوابط نمایش به حساب می آید. تلویزیون در کجای این حکومت راهش از ارشاد جدا می شود؟ در ترکیب شورای پروانه نمایش اشخاص مورد تایید همین صدا و سیما حضور دارند، برخی از اعضا حتی از مدیران همین تلویزیون هستند. مگر می شود اینهمه مراحل تصویب پیش روی یک فیلم گذاشت؟ تا کی این مسئولان می خواهند کار یکدیگر را مردود اعلام کنند آنهم در شرایطی که خودشان هم دارند شبیه همان کارها را انجام می دهند! کدام عدالت می گوید به یک فیلم ۴۰ یا ۷۰ تا تیزر تبلیغاتی بدهید و به فیلمی دیگر ۲۰۰۰ تا؟ کدام منطق می گوید تبلیغات فلان چیپس و رب و اپلیکشن از شبکه های ماهواره ای مجاز است اما تبلیغات فیلم های سینمایی ممنوع و قابل پیگرد است؟ وقتی به تلویزیون مراجعه می کنیم و با مدیران ذیربط گفت و گو می کنیم نشانه های کافی برای همدلی را پیدا می کنیم اما نتیجه همچنان در جای اشتباهی متوقف می ماند. من هنوز نمی دانم مباحث از کدام فیلتر عبور می کنند که برخلاف درک مشترک همه ما از شرایط، به ضد مصلحت تبدیل می شوند.
کودکان را به شبکه های ماهواره ای واگذار کردیم
سیاست های غلط فرهنگی، عملاً کودکان ما را به شبکه های ماهواره ای واگذار کرده. کاش ما چاره بهتری از متوسل شدن به تبلیغات ماهواره ای برای تبلیغ یک فیلم کودک داشتیم. آیا همه کودکانی که با تماشای برنامه های کودک این شبکه ها مطلع شدند و به سینما آمدند مجرم هستند؟ همه ما به تجربه می دانیم که هیچ تبلیغی به اندازه پخش تیزر از تلویزیون خودمان در سرنوشت اکران فیلم مان موثر نیست. اگر فروش فیلم من با تبلیغ در یک شبکه خارجی به نزدیک دوبرابر رسید، از هفته چهارم که با همکاری امور بازرگانی صداوسیما پخش تیزرهایم در تلویزیون آغاز شد، مخاطبان فیلمم سه برابر شدند و روند روبه رشدشان سرعت گرفت. در واقع اکران فیلم خاله قورباغه با پخش تیزر از تلویزیون خودمان آغاز شده است. اگر به سینماها سربزنید می بینید که سالن ها پر از خانواده هایی است که با وجود اوقات تلخشان از شرایط اقتصادی و اجتماعی با بچه هایشان به سینما آمده اند. یک نظام هوشمند حتماً تشخیص می دهد که این اتفاق چقدر می تواند مایه رضایت و دلگرمی باشد.
چرا تلویزیون ما با اختصاص یک سهمیه ۵۰۰نوبتی به همه فیلم ها تیزر نمی دهد و به توسعه چنین فضایی اقدام نمی کند؟ در این برهه همه ما باید سنجیده تر عمل کنیم. وقتی مردم ما از بزرگ و کوچک جذب برنامه های تفریحی ماهواره ای شده و هر چیزی را بدون سانسور تماشا می کنند، آیا باید نگران رقص مضحک یک تکه اسفنج در یک فیلم کودک باشیم؟ بزودی قراراست متفق و متّحد در برابر تحریم های ترامپ بایستیم، صلاح نیست به خاطر تحریم های خودی، از همدیگر فاصله گرفته باشیم.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- عکسی که نگار آذربایجانی به مناسبت تولد فرشته طائرپور منتشر کرد
- اعلام سه نکوداشت دیگر در «نقش ماندگار» چهلمین جشنواره فیلم فجر/ آغاز بلیت فروشی سینماهای مردمی از صبح فردا
- کلیپی که رضا یزدانی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد
- سوگ سروده افشین علا به مناسبت درگذشت فرشته طائرپور
- مراسم تشییع پیکر فرشته طائرپور برگزار شد/ وداع با مادر شجاع سینمای ایران
- پیامهای تسلیت مرکز توسعه سینمای کودک و نوجوان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و فرهنگستان هنر به مناسبت درگذشت فرشته طائرپور
- مراسم تشییع فرشته طائرپور / گزارش تصویری
- به بهانه درگذشت فرشته طائرپور/ اینها که میروند سرمایههای اجتماعی بیجایگزین جامعهاند
- پیامهای تسلیت مدیران و صنوف سینمایی برای درگذشت فرشته طائرپور
- فرشته طائرپور درگذشت
- فرشته طائرپور ۱۴۰۰-۱۳۳۱ / گزارش تصویری
- رئیس انجمن کارفرمایی تهیهکنندگان: واکسن خارج از نوبت نمیخواهیم
- مجوز نمایش سه فیلم صادر شد
- بازخوانی حاشیههای صدور یک کارت/ دفاع فرشته طائرپور از امضای خود در کارت تهیهکنندگی امامی
- «سازهای ناکوک» در مرحله صداگذاری و میکس
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- بزرگداشت فرهنگ جولایی در فرهنگسرای ارسباران
- یادبود «منوچهر والیزاده» در خانه هنرمندان ایران
- «چای با نویسنده» پل میان نویسندگان و مخاطب
- همایون اسعدیان مطرح کرد؛ «پیر پسر» پروانه نمایش دارد ولی قراردادی در شورای صنفی نمایش ندارد
- به یاد آرش کوردسالی؛ فیلمساز نجیبی که جوانمرگ شد
- نگرانی انجمن تهیهکنندگان مستقل از حکم قضایی فیلم «کیک محبوب من»
- «جگر هندی»؛ نمونهای از یک بازآفرینی موفّق نمایشی
- حضور فیلم کارگردان ایرانی در بخش جنبی جشنواره کن
- نگرانی خانواده از تصمیم کیت بلانشت/ آیا برنده دو اسکار از بازیگری خداحافظی میکند؟
- با حضور پنهلوپه کروز؛ انتشار اولین تصویر از جانی دپ در «بادهنوش روز»
- گیشه سینماها در اردیبهشت؛ فیلمهای رضا عطاران، امین حیایی و پیمان معادی اکران میشوند
- راهیابی «گوسفند» به جشنواره «بوسان»
- «خانه دوست کجاست» در تازهترین قسمت سینماماجرا
- بیانیهی صنفی اعلام حداقل دستمزد نگارش فیلمنامه در سال ۱۴۰۴
- با حضور اما کورین و اولیویا کولمن؛ یوروس لین «غرور و تعصب» را میسازد
- نزدیک به ۷۲ میلیارد تومان فروش آنلاین سینمای ایران در نوروز ۱۴۰۴
- فرهاد آییش «ونگوگ» میشود
- راهیابی «پس از پدر» به جشنواره روسی
- ۱۱ فیلم اعلام شد؛ «منفعت آدام» بخش هفته منتقدان کن را افتتاح میکند
- فوت برنده جایزه نوبل ادبیات؛ ماریو بارگاس یوسا درگذشت
- واکنش نماوا به اظهارات حسن فتحی؛ کلیه تعهدات سریال «ازازیل» انجام شده/به دنبال ایجاد وفاق بین تهیهکننده و کارگردان هستیم
- مرگ بازیگر شرور سینما؛ نیکی کَت درگذشت
- دومین نمایشگاه «چند تکه آینه» با آثار تجسمی سینماگران این بار در شیراز
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شد
- نمایش و نقدِ «چاقوکشی» در سینما اندیشه
- آغاز داوری پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران
- تاریخ نمایش فیلم جعفر پناهی در فرانسه مشخص شد
- برای آرش کوردسالی/ «نفت» از آن سوی «دیوار»
- ای مرگ بیا که زندگی کشت مرا؛ سریال «ازازیل» و آغازی بر یک پایان
- با انتشار یک متن گلایهآمیز؛ حسن فتحی از «ازازیل» خداحافظی کرد