چالش بر سر عدم اکران برخی فیلمها در سینماهای تحت مدیریت حوزه هنری، در حالی رو به فزونی گذاشته که هنوز سایه خصوصیسازی بر سر این مجموعه فرهنگی نیفتاده و آنگونه که شواهد نشان میدهد، هیچ دورنمایی برای اجرای سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب پیرامون خصوصیسازی بخشهای مختلف وجود ندارد و سپردن این مجموعه بزرگ فرهنگی به شیوه صحیح به بخش خصوصی و پایان دادن به حواشی سالهای اخیر قابل تصور نیست.
به گزارش سینماسینما؛ اکران فیلمهای سینمایی توسط حوزه هنری، یکی از دغدغههای مالکان همه آثار سینمایی، از زمان شکلگیری بزرگترین مالک سینماهای کشور بوده است. این دغدغه با افزایش شمار پردیسهای سینمایی و افزایش قابل توجه سهم این پردیسها در فروش فیلمهای سینمایی رو به فزونی نهاده و اگر توسعه پردیسهای سینمایی و مجتمعهای تجاری که در دل خود مجموعهای از سالنهای سینما را جای دادهاند، با همین سرعت استمرار یابد، چه بسا یک دهه دیگر، عدم اکران یک فیلم توسط حوزه هنری چالشبرانگیز نباشد.
در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد؛ دیدگاه نخست تأکید دارد که حوزه هنری مالک، یک مجموعه سینماست و باید حق انتخاب برای اکران فیلمهای سینمایی داشته باشد و دیدگاه دیگر تأکید می کند، با توجه به خصوصی نبودن این سینماها، حق همه سینماگران به عنوان مردم ایران استفاده از این ظرفیت اکران است. بنابراین تا زمانی که مالکیت بیش از صد سالن سینما در انحصار حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی باشد، ایجاد انحصار و یا عدم اکران برخی از آثار محل اختلاف خواهد بود.
عدم سوددهی بسیاری از سالنهای سینمایی حوزه هنری باعث شده بود تا زمزمههایی از واگذاری برخی از این سالنها شنیده شود؛ اما سرانجام مشخص نشد آیا این سالنها به بخش خصوصی واگذار شد یا همچنان در مالکیت حوزه هنری است؟!
شمار قابل توجهی از این سالنها در شهرستانها به فرایندی فراتر از بازسازی و به ساخت مجدد و تبدیل به مجتمعهای چندمنظوره با چندین سالن سینما نیاز دارند، چون اکنون دیگر سالنهای هزار صندلی -روند پیش از انقلاب- نتیجه نمیدهد و سوددهی سینما در برخورداری از چند سالن چندصدنفره به جای یک سالن هزار نفره و اکران همزمان چند فیلم سینمایی است.
این رویکرد برای بسیاری از شهرستانها که تنها یک سالن سینمایی تحت مالکیت حوزه هنری دارند، ضرورتی انکار ناپذیر است که علاوه بر ایجاد عدالت در حوزه اکران و امکان نمایش چند فیلم در یک شهرستان، برای مردم شهرستانها نیز حق انتخاب را در زمان حضور در سینما فراهم میسازد. در واقع همه مردم شهرستان دیگر مجبور به تماشای تنها فیلم به نمایش درآمده در تنها سالن شهرشان نیستند. طبیعتاً این رویکرد فروش سینمای ایران را نیز به مراتب افزایش خواهد داد و سهم شهرستانها در فروش فیلمهای سینمایی را به شدت ارتقا خواهد بخشید.
با این حال بعید به نظر میرسد حوزه هنری توان مالی و ظرفیت پشتیبانی لازم برای نوسازی تمامی سالنهای در اختیارش را حتی در یک دوره ده ساله داشته باشد و گویا سینماهای فاقد سوددهی منطقیِ حوزه هنری در شهرستانها به واسطه نبود این امکان در مدیریت حوزه هنری، با همان روال سالهای پیشین در سالهای آینده نیز ادامه فعالیت دهند و باید خوشحال بود در دوران رونق سینما، سالنهای حوزه هنری تعطیل نمیشوند.
در این شرایط، تنها بخش خصوصی است که توان نوسازی سالنهای سینما در شهرستانهای مختلف و ایجاد ظرفیتهای تازه اکران را از طریق تبدیل سالنهای بزرگ به چند سالن کوچک و افزودن امکانات جانبی دارد اما شواهدی از ارادهای جدی در حوزه هنری برای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اسلامی موجود نیست و یا لااقل مسئولان مربوط در این زمینه برنامهای اعلام نکردهاند.
بنابراین اگر شاهد تصمیم جدی در سطوح بالای مدیریتی نباشیم، انحصار حوزه هنری در حوزه سالن داری در بسیاری از شهرستانها ادامه خواهد داشت و سینماگران همچنان برای نمایش فیلمهایشان باید بجنگند و تماشاگران شهرستانی باید به همان اکران یک فیلم در یک سالن سینمای شهرستانشان -که لزوماً بهترین فیلم روی پرده نیست- قانع باشند!
با این اوصاف، شاید بهتر باشد، مسئولان سازمان تبلیغات برای اجرای سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴، گامی به پیش بگذارند و به قیمت از دست رفتن امکان سالنداری شان، این سینماها را در روندی شفاف و قانونی به بخص خصوصی واقعی که برای سینماداری اراده جدی دارد، واگذار کنند؛ انتظاری که البته بعید است تحقق یابد و حفظ وضع موجود، ولو آنکه به مصلحت سینمای ایران نباشد، احتمالاً شرایط مطلوب حوزه هنری است.
منبع: تابناک

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- /اختصاصی/نوروز بیگی : حوزه هنری خواسته ای داشت که به پایان فیلم بی همه چیز آسیب می رساند
- روش تازه حوزه هنرى براى سانسور/ نمایش «چهار انگشت» در سینماها با بوق
- دسته گل «آشغالهای دوست داشتنی» برای تحریم حوزه هنری
- انتقاد تند فرهاد اصلانی از حوزه هنری/خانه سینما هنوز من را به رسمیت نمی شناسد
- انتقاد معاون اجتماعی ناجا از سلبریتیهای قدکوتاه
- مدیران حوزه هنری به دنبال اکران فیلم خارجی برای رونقبخشی به سینما
- خط قرمز ها رامتوجه نمی شوم/صحبت های بازیگر اکسیدان/ ویدئو
- قطعی شدن تحریم «اکسیدان»/ این روند یک بنبست جدی برای تهیهکنندگان سینماست
- اختصاصی سینماسینما/ واکنش ساداتیان به تحریم اکران فیلمها از سوی حوزه هنری
- پاسخ حوزه هنری به اعتراض نرگس آبیار
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- انتقاد عباس یاری از تبلیغات مخرب شهرداری تهران
- از انیمیشن به عنوان یک رسانه هنری برای جذب گردشگر استفاده کنیم
- «زن و بچه» سعید روستایی به کن دعوت شد
- تعطیلی موقت پردیس تئاتر باغ کتاب تهران
- آکادمی علوم سینمایی اوراسیا آغاز به کار کرد
- به خاطر یک عمر دستاورد سینمایی؛ موسسه فیلم آمریکا به فرانسیس فورد کوپولا جایزه میدهد
- آیا «پایتخت ۷» حقوق حیوانات را زیرپا گذاشته بود؟
- امشب به صرف بورش بدون خون به روایت نازنین؛ صابر ابر و الهام کردا دوباره همبازی میشوند
- تولد یک سینماگر درخشان ازبکستانی
- معرفی بازیگران فیلم تازه اصغر فرهادی
- فیلمی که هنوز عنوانش اعلام نشده؛ اثر جدید اصغر فرهادی در پاریس
- پوستر رسمی جشنواره کن منتشر شد
- با حکم رئیس سازمان صداوسیما؛ رمضاننژاد رئیس جدید ساترا شد
- سینماحقیقت در نمایش خانگی
- چشم سینماهای آمریکا به گیشه تابستانی/ هالیوود نگران افزایش قیمت بلیت سینماها شد
- فستیوال «کوچه» برگزار می شود
- حسین سلیمانی داور جشنواره ایتالیایی شد
- «یخ بستگی»؛ نمایشی که شنبهها سانس فوقالعاده دارد
- تأملی بر فیلم «صیاد» و بازنمایی یکی از مؤمنترین فرماندهان ایران/ صیاد در آیینه سینما
- موفقیت بینالمللی نمایش «مستطیل» در امارات
- «دورهمی زنهای دیکتاتورها» در تالار حافظ
- اولین جایزه بهرام/ یادداشت جواد کراچی درباره زندهیاد بهرام صادقیمزیدی
- «غبارزدگان» رونمایی شد
- شروین حاجیپور تیتراژ ابتدایی «وحشی» را خواند
- اولین نمایش جهانی «چشم در برابر چشم» در جشنواره ترایبکا
- با حضور داور ژاپنی جشنواره کن؛ هیات داوران جشنواره فیلم و عکس «پنج» معرفی شدند
- یک «پایتخت» غیرمعمولی/ فصل هفتم «پایتخت» جزو فصلهای موفق نبود
- انصراف شهاب حسینی از انتخابات خانه تئاتر/ هیات مدیره جدید انتخاب شد
- نمایش و نقدِ «مصائب شیرین ۲» در سینما اندیشه
- سوگ، فقدان و زوال با طنز؛ آیا «کفنها» آخرین فیلمِ دیوید کراننبرگ میشود؟