حسن عباسی گفت: زمانی که تهدیدی متوجه صدف میشود او با بالابردن ارزش خود آن تهدید را به فرصت تبدیل میکند. اگر صدام این حماقت را نمیکرد و غرب هم از حمله او به ایران پشتیبانی نمیکرد قطعا چیزی به نام بسیج و سپاه به این شکل ایجاد نمیشد.
به گزارش سینماسینما ،حسن عباسی در دومین نشست مدافعان فرهنگی حرم که در حسینیه هنر برگزار شد در سخنانی، گفت: ۱۲۰۰ سال قبل امام رضا (ع) را به اجبار برای ولیعهدی از بصره وارد ایران کردند و ایشان وارد خرمشهر و آبادان شدند و استانها را طی کردند تا به خراسان امروز و شهر طوس رسیدند. البته امام رضا (ع) راضی به ولیعهدی عباسیان نبودند. بعد از اینکه امام رضا (ع) به اجبار به ایران آورده شد ۳۶ خواهر و برادر ایشان که شامل ۱۷ خواهر و ۱۹ برادر بودند به نقاط مختلف ایران و کشورهای همسایه سفر کردند و در آنجا مستقر شدند تا به مردمان آنجا اعلام کنند که امام رضا (ع) راضی به این ولیعهدی نیست و به اجبار این پست به ایشان داده شده است.
ایران دو سوم اروپا است
عباسی با اشاره به وسعت سرزمین ایران گفت: ایران دو سوم قاره اروپا وسعت دارد و تقریبا حدود ۱۵ کشور اروپایی ازجمله انگلستان، آلمان و فرانسه داخل ایران قرار میگیرند. بر این اساس نقشی که این ۳۶ خواهر و برادر ایفا کردند به این صورت بود که سرزمینی معادل دو سوم اروپا را تحت تاثیر خود قرار دادند.
او با اشاره به سابقه ۱۲۰۰ ساله تشیع در ایران یادآور شد: واقعیت این است که ما بیش از ۱۲۰۰ سال بعد از آمدن امام رضا (ع) به ایران و سفر۳۴ خواهر و برادر ایشان که در این کشور پخش شدند و اثر عمیق فرهنگی خود را روی فرهنگ این کشور گذاشتند ریشه در تشیع داریم.
عباسی به تبدیل تهدید به فرصت در علوم استراتژیک اشاره و عنوان کرد: سفر اجباری امام رضا (ع) و ۳۴ برادر و خواهر ایشان به ایران یکی از شاخص ترین نمونههای تبدیل تهدید به فرصت است. اگر مامون این کار را نمیکرد و امام رضا (ع) را به اجبار به ایران نمیآورد و برادران و خواهران ایشان هم به ایران نمیآمدند بزرگترین کار فرهنگی یعنی ریشه دواندن در این سرزمین و کشورهای مجاور آن شکل نمیگرفت و احتمالا ایران امروز کشوری شیعی نبود و جمهوری اسلامی به وجود نمیآمد و خیلی مسائل دیگر رخ نمیداد.
اگر دنیای غرب شعور داشت میدانست تشیع مکتب چهارم است
او گفت: زمانی که تهدیدی متوجه صدف میشود او با بالابردن ارزش خود آن تهدید را به فرصت تبدیل میکند. اگر صدام این حماقت را نمیکرد و غرب هم از حمله او به ایران پشتیبانی نمیکرد قطعا چیزی به نام بسیج و سپاه به این شکل ایجاد نمیشد. زیرا سپاه زمانی که شکل گرفته بود فقط یک گارد و یک سیستم کوچک حفاطتی برای انقلاب بود و بسیج هم در سال ۱۳۵۸ توسط امام (ره) کارش آغاز شد ولی بسیج و سپاه بعد از جنگ ۸ ساله به اینجا رسیدند که روبروی آمریکا و غرب و شرق قرار گرفتهاند.
عباسی گفت: اگر دنیای غرب شعور داشت و میدانست که مکتب امنیتی اسلام و تشیع، مکتب چهارم است. یعنی مکتب اول، برای روسها است و آسیب محور بوده، مکتب دوم، برای یهودیها است و تهدید محور بوده، مکتب سوم، برای آمریکاییها است و اصالت و فرصت محور بوده و مکتب چهارم، برای تشیع است به خوبی میدانست که اصلا نباید تشیع را تهدید کند.
به وقت شام مقابل هزارپا ساخته شد
عباسی در بخش دیگر سخنان خود آثار موثر تولید شده در سینمای ایران را بیشتر با موضوع دفاع مقدس دانست و افزود: اگر فیلمی هم در سینمای ایران ساخته شود که موثر باشد آن فیلم با موضوع دفاع مقدس است. به طور مثال در مقابل «هزارپا» فیلم «به وقت شام» در سوریه ساخته میشود. در واقع در امروز هیچ فیلمی در تراز فرهنگی نمیتواند با آثاری که با موضوع دفاع مقدس ساخته میشوند رقابت کنند. اگر امروز جمهوری اسلامی چیزی دارد که مال خودش است آن را مدیون تولید فرهنگی است که در دوران ۸ سال دفاع مقدس شکل گرفته است.
مرجع تقلیدی در قم داریم که لیدر جریان انحرافی شیرازی است
او گفت: اگر غرب میدانست که اگر به ایران حمله کند بسیج و سپاه ایجاد میشوند و در کنار آنها فرهنگی غنی بوجود میآید همچین اشتباهی را مرتکب نمیشدند. امروز در روحانیت آن روحانیتی مورد قبول است که صاحب تفکر بسیجی است. زیرا ما امروز مرجع تقلیدی در قم داریم که لیدر جریان انحرافی شیرازی است.
عباسی فرهنگ شکل گرفته در دوران دفاع مقدس را عامل ایستادگی ما مقابل آمریکا دانست و اضافه کرد: روسیه چنین جرائتی ندارد یک پهباد آمریکایی را سرنگون کند و چین نمیتواند یک آمریکایی را بگیرد تا جلوی او زانو بزند. اما این فرهنگ در دوران دفاع مقدس در کشور ایجاد شده که آمریکایی را میگیریم و روبروی ما زانو میزند و از آن طرف هم هواپیمای آن را هم در آسمان میزنیم. آن وقت رئیس جمهور آمریکا به دلیل اینکه کاری از دستش برنمیآید در زمان یک هفته ۲۰ بار توئیت میزند و سخنرانی میکند و تهدید انجام بدهد.
اگر اسرائیلیها شعور داشتند به جنوب لبنان حمله نمیکردند
او به اشتباه اسرائیل در حمله به جنوب لبنان اشاره کرد و یادآور شد: از آن طرف هم اگر اسرائیلیها شعور داشتند به جنوب لبنان حمله نمیکردند که حزب الله لبنان ایجاد شود. آن چیزی که شما امروز به عنوان جریان امل میشناسید که شهید چمران و امام موسی صدر بنیانگذار آن بودند همین «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان است. او همانند اصلاح طلبهای ما لیبرال است و خطری برای اسرائیل نیست.
حشدالشعبی سپاه پاسداران عراق شده
حسن عباسی حمله داعش به عراق را زمینه ساز شکلگیری حشدالشعبی عنوان کرد و گفت: اگر در سال ۱۳۹۳ داعش از دیرالزور سوریه به عراق حمله نمیکرد و موصل را نمیگرفت و به پشت دیوارهای بغداد نمیرسید آیتالله سیستانی در عراق فتوا نمیداد و جوانان شیعه بسیج نمیشدند، چیزی به نام حشدالشعبی تشکیل نمیشد. حالا حشدالشعبی سپاه پاسداران عراق شده و در گلوی آمریکاییها گیر کرده است.
او با اشاره به شکست ژنرال ماتیس در برابر سردار قاسم سلیمانی اظهار داشت: در جریان جنگ سوریه شیعیان جهان زیرنظر سردار قاسم سلیمانی جمع شدند و پیمان ناتوی شیعی ایجاد کردند و به سوریه رفتند و ۶۵ درصد آن را از دست داعش نجات دادند. ژنرال ماتیس چهار ستاره با هفت تریلیون دلار در برابر سردار قاسم سلیمانی دو ستاره قرار گرفته بود. در نهایت نیز در برابر ناتوی اسلامی و ناتوی شیعی شکست خورد و از مقام خود استعفا داد.
اهل خالکوبی و قلیان شهدای حرم شد
عباسی گفت: ما تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ نفر شهید مدافع حرم دادیم که این ماجرا فرهنگ ایران را ۴۰ سال بعد از انقلاب دوباره زنده کرد. امروز وقتی صحبت از شهدای مدافع حرم ازجمله شهید قربانخانی میکنیم به نمونهای برمیخوریم که فردی اهل خالکوبی و قلیان کشیدن به فردی که شهید مدافع حرم میشود تغییر ماهیت میدهد.
مردم سوریه را با تجربه ۴۰ سال جمهوری اسلامی آشنا کنیم
وی درمورد بزرگترین کاری که میتوان برای بچههای سوریه انجام داد گفت: بزرگترین کار این است که آنها را با تجربه ۴۰ سال اخیر جمهوری اسلامی آشنا کنیم. چند سال پیش هزینه تبدیل خاطرات دوران دفاع مقدس به VCD حدود چند میلیارد تومان بود. به عبارتی بهتر آنقدر خاطره ضبط شده داریم که تا پیاده شوند و به کتاب تبدیل شوند حالاحالاها زمان خواهد برد. پس اگر شهادت امام حسین (ع) در یک روز در کربلا، ۱۳۰۰ سال اثر فرهنگی دارد بزرگترین کار فرهنگی در ماجرای سوریه، یمن، فلسطین، لبنان و افغانستان حفظ و پاسداشت آن مبارزهها، مجاهدتها و رشادتها است.
عباسی بازسازی سوریه را دارای چند سناریو دانست و خاطرنشان کرد: برای بازسازی سوریه چند سناریو داریم که باید انجام بدهیم. گام نخست، بازسازی عمرانی و فعالیتهای اقتصادی است. گام دوم، بازسازی منابع انسانی و اقدامات فرهنگی است.
وی خواستار ورود تجار حزبالهی به عرصه تجارت شد و گفت: بچه حزبالهی که میتواند کار تجاری انجام بدهد نباید اجازه بدهد تجاری که مسئولین دولت میگویند سال گذشته ۴۰ میلیارد دلار به آنها دادهایم ولی فقط ۱۰ میلیارد آن بازگشته است وارد کار تجارت شوند.
او گفت : در گام اول بعد از جنگ که بازسازی عمرانی و انجام کارهای اقتصادی و تجاری است تجار انقلابی صاحب فکر فرهنگی میتوانند آنجا با کارهای عمرانی و تولیدات اقتصادی کارهای عظیم فرهنگی کنند. البته با تجارت صحیح، زیرا وقتی شوروی از هم پاشید و هشت کشور آسیای میانه ایجاد شدند به یک سال نکشید که زندانهای این کشورها از ایرانی ها پر شد.
عباسی ادامه داد: ایرانیها میرفتند و در آنجا کثافتکاری میکردند. تجار ایرانی با بردن محصولات تقلبی به این کشورها سر مردم آنجا کلاه میگذاشتند. باید گرفت و چنین تاجرهایی را اعدام کرد. زیرا مردمی که تازه از دست شوروی آزاد شدند و عاشق ایران هستند به ناگاه با یک مشت تاجر دزد، قالتاق و هفتخط روبرو میشوند؛ با چنین تاجرهای دزد نمی توان کاری در سوریه از پیش برد.
پاسداشت شهدا فوریترین کار برای مردم عراق، سوریه و یمن
وی پاسداشت شهدا را فوریترین کار ممکن برای مردم کشورهای عراق، سوریه و یمن عنوان و اضافه کرد: شهدا در کشور عراق از آن ارزش و جایگاه شهدا در ایران بی بهره هستند. متاسفانه برای شهدایی که در عراق بر اثر انفجار بمب به شهادت میرسند نه فیلم مستند، نه یادگاری و نه بزرگداشتی برگزار نمیشود. در کشور سوریه هم وضعیت به همین صورت است. البته یک سری بزرگداشتهای کلی میگیرند. این ماجرا در کشور یمن هم به همین صورت است و آنها هم با چنین مشکلی روبرو هستند.
تسنیم
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- حاتمیکیا چرا ساخت سریال «موسی(ع)» را پذیرفت؟
- هفته فیلم مقاومت در شبکه نمایش
- واکنش رضا کیانیان به اظهارات توهین آمیز حسن عباسی درباره فوتبالیست ها
- معرفی فیلمهای سینمایی آخر هفته تلویزیون
- محبوب ترین فیلمها و سریالهای ایرانی و خارجی در فیلیمو اعلام شد : از هزارپا تا هیولا
- پخش «به وقت شام» برای نخستین بار از تلویزیون
- پارسایی :«هزارپا» با قیمت متعارف عرضه میشود
- ادعای روزنامه جوان: فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» با امضای ترامپ به اسکار رفت/ چرا «به وقت شام»را نفرستادید؟
- فروش «هزارپا» از ۳۵ میلیارد تومان گذشت/ آمار فروش فیلمهای در حال اکران
- «داش آکل» به پرده سینماها آمد/ «هزارپا» همچنان پیشتاز است
- حاتمی کیا در نشست خبری «به وقت شام» : از برخورد حاج قاسم سلیمانی با فیلمم میترسیدم
- واکنش توییتری مهدی کرم پور به رکورد شکنی فیلم هزار پا همزمان با افزایش قیمت دلار
- عطاران و عزتی روی موج اسکناس/ راز موفقیت هزارپا
- تبریک عوامل نهنگ عنبر به هزارپایی ها به خاطر جابجایی رکورد فروش سینمای ایران
- نامزدهای بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران اعلام شدند/ پیشتازی «بدون تاریخ، بدون امضا» در ۱۰ رشته
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
آخرین ها
- برگزاری پانزدهمین کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش با حمایت همراه اول
- برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰ در اردیبهشت سال آینده/ «فراصد» بخش جدید جشنواره با رویکرد فلسطین
- حذف فرهنگ از سبد طبقه متوسط؟/ هزینههای سبد فرهنگی خانواده ۴نفره در تهران چقدر است؟
- نکوداشت زنده یاد اکبر عالمی و بزرگداشت مهدی رحیمیان در آیین معرفی برندگان هفتمین جایزه پژوهش سال سینما
- با پیشتازی «۴۷» و «مخفیانه»؛ نامزدهای جوایز اسکار سینمای اسپانیا معرفی شد
- همزمان با سالگرد اولین نمایش عمومی «قیصر»؛ بزرگداشت مسعود کیمیایی برگزار میشود
- دو خبر از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ زمان بازبینی حضوری و انتخاب نهایی آثار بخش دیگرگونههای نمایشی/ آغاز ثبتنام اصحاب رسانه و منتقدان
- برگزاری نمایشگاه پشت دریای وهم
- حضور همراه اول با مجموعهای از سرویسهای فناورانه در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- «در آغوش درخت» بهترین فیلم بلند سینمای جهان جشنواره هندی شد
- نکوداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- به پاس یک عمر دستاورد سینمایی؛ خرس طلایی افتخاری برلین به تیلدا سوئینتون اهدا میشود
- کنسرت نمایش ایرج، زهره، منوچهر / گزارش تصویری
- حقایقی درباره محمد نوری به بهانه سالروز تولد او/ مردی که از شکست هراس نداشت
- ذلت ماندن یا لذت رفتن و رستن!
- جدول فروش سینمای ایران در آخرین روز پاییز/ پنج فیلمی که از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ میلیارد فروختند
- نمایش «دِویل» تمدید شد/ آغاز اجرای نمایش «تشنگان» از ۴ دی
- شایعه فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری/ سریال و فیلم مستند سهراب و فروغ به زودی کلید میخورد
- نامزدی یک فیلم کوتاه ایرانی-آمریکایی در جوایز آکادنی فیلم سوئد
- نشست خبری بزرگداشت فروغ فرخزاد / گزارش تصویری
- درباره سه مستند سینماحقیقت/ از جسارت نمایش عریان اعتیاد تا عشق به سینما در اتاق آپارات
- به خاطر نقش برجسته در صنعت سینما؛ کریستوفر نولان و همسرش، شوالیه و بانوی فرمانده شدند
- چرا «لیلی» سریال «داییجان ناپلئون» زشت بود؟/ پاسخ ناصر تقوایی را بخوانید
- «تیآرتی» ترکیه آغاز به کار کرد؛ صداوسیما هنوز در فکر سانسور است
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد