سینماگران و فیلمنامهنویسان در گپ و گفت صمیمانه با یک مقام قضایی درد دلهای خود را مطرح کردند و خواستار فراهم شدن مقدمات دیدار با آیتالله آملی لاریجانی شدند.
به گزارش سینماسینما، شب گذشته آیین قدردانی از آثار برتر سینمائی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با تاکید بر مسائل اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی قوه قضاییه برگزار شد.
رسول صدرعاملی، عبدالله اسفندیاری، احمد جولایی و محمود اربابی به عنوان هیات داوران هفت فیلم را از فیلم های سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر کاندید بهترین آثار با تاکید بر مسائل اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم کردند و درنهایت سه فیلم «فراری» ، «کارگر ساده نیازمندیم» و «یک روز به خصوص» به ترتیب به کارگردانی علیرضا داوودنژاد، پدرام کریمی و همایون اسعدیان به عنوان برترینها انتخاب و شایسته دریافت لوح تقدیر و پنج سکه بهار آزادی شدند.
مهدی امیریاصفهانی قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این نشست با تاکید بر نقش هنرمندان بهویژه سینماگران در پیشگیری از جرم، گفت: با کمک شما باید برخی هنجارها و ارزشهایی که روی آن را غبار گرفته مانند صداقت، احترام ، امانت داری، مسئولیت اجتماعی و بالا رفتن آستانه تحمل بازمهندسی شود.
نوبت سینماگران
پس از صحبت های امیری اصفهانی نوبت سینماگران بود تا حرف های خود را مطرح کنند؛ آنان نخست چیزی نگفته اما با اصرار مقام قضایی گویی دل پر دردی داشته اند، عقده دل گشوده و سفره دل خود را وا کردند.
عبدالله اسفندیاری بهعنوان نخستین سینماگر با تحسین نام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: هر جا نام قوه قضاییه به گوش می رسد، فورا مجازات و دادگاه در ذهن انسان تداعی می شود اما نام این معاونت بسیار خوب است و بهتر است به این عنوان توجه ویژه شود.
او با ذکر یک بیت ادامه داد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نمود عینی این بیت «علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد بلا ندیده دوا را شروع باید کرد» ، است.
سینماگران با رییس قوه قضاییه دیدار کنند
منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینمای ایران در این نشست، حوزه سینما را یکی از سربلندترین حوزه ها در نظام برشمرد و گفت: آنانی که برخی فیلم ها را سیاه نمایی می دانند درحقیقت قصد پاک کردن صورت مسئله را دارند.
او با انتقاد از پایین کشیدن برخی فیلم ها از پرده سینما، این کار را در شان قوه قضاییه و سینمای ایران ندانست و از قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خواست تا واسطه برقراری دیدار حضوری سینماگران با رییس قوه قضاییه شود.
درخواست رییس کانون فیلمنامه نویسان
رضا مقصودی رییس کانون فیلمنامه نویسان با بیان اینکه قضات قصه ها و درام های خوبی دارند، گفت: قوه قضاییه امکان دسترسی به این قصه ها و برخی پرونده های قضایی را برای فیلمنامه نویسان فراهم کند.
او یکی از مشکلات فیلم های سینمائی را ارتباط برقرار کردن با مسئولان به ویژه در حوزه قضایی و انتظامی عنوان کرد و گفت: فیلمنامه ای نوشتم که یک جای آن به نیروی انتظامی رسیدیم اما تهیه کننده به دلیل سخت گرفتن مجوز انتظامی خواست کاری کنم نیروی انتظامی در داستان نباشد .
خشونت شکل گرفته در کودک با یک اثر سینمائی به سختی رفع می شود
فرید مصطفوی عضو کانون فیلمنامه نویسان هم در این نشست صمیمانه ، برخی انتظارات را از سینمای ایران مافوق نیروی سینما دانست و گفت: چگونه می شود خشونتی که در کودک در دوران مدرسه با کتک خوردن از معلم در سن بلوغ شکل گرفته و با بازی های رایانه ای خشن در سنین بالاتر ادامه یافته را با یک فیلم پاک کرد.
او اثر فیلم ها را چون قطره های آب روی سنگ ، دراز مدت و به مرور زمان عنوان کرد و ادامه داد: از مسئولان انتظار داریم اگر همکاری خوبی با سینماگران ندارند دست کم مانع ایجاد نکنند.
سینما آیینه رفتار و رویکرد اجتماعی است
رسول صدرعاملی کارگردان سینما در این نشست ، سینما و به طور خاص سینمای اجتماعی را آیینه رفتار و رویکرد اجتماعی عنوان کرد و گفت: اگر فیلم اجتماعی به اکران در می آید نمی شود گفت فیلم تلخ و نکبت بود ؛ چون یک اثر سینمائی ، تجربیات و مشاهدات نویسنده است .
این کارگردان بنام عرصه سینما با بیان اینکه فیلم ها موجودات زنده هستند، ادامه داد: فیلم ها با مخاطبان ارتباط برقرار کرده و تاثیرگذار هستند.
او با اشاره به فیلم های پلیسی در کشورهای خارجی ، افزود: پلیس در کشور ما هنوز به این درک نرسیده وقتی در فیلم های برتر دنیا تصویر زشت از پلیس نشان داده می شود، مردم آن کشور بعد از اکران فیلم می گویند خدا را شکر پلیس ما اینگونه نیست.
برخی تعارضات برداشته شود
علیرضا رضاداد مشاور ارشد سازمان سینمائی اظهار کرد: همانطور که معاونت اجتماعی وظیفه پیشگیری دارد، تأثیر سینما هم به مداوا بودنش است.
او با بیان وجود برخی موانع سر راه سینما، ادامه داد: یکی از این موانع تعارضات درون خود دستگاه قضاست، چون برخی فیلم ها از نظر بخشی از دستگاه قضایی دچار مشکل و نگرانی هایی است و از نظر بخش دیگر مانند معاونت اجتماعی تأثیر پیشگیرانه دارد.
رضاداد با اشاره به موضوع تبلیغ برخی فیلم ها در رسانه های بیگانه و جرم دانستن آن، گفت: معاونت اجتماعی قوه قضاییه باید این موضوع را پیشگیری کند و ببیند چه عواملی موجب تبلیغ در رسانه های بیگانه می شود.
او افزود: با یک ریشه یابی عمیق درمی یابیم برخی سازمان ها به ویژه شهرداری و صداوسیما از سینماگران حمایت نمی کنند جدای اینکه با تبلیغ یک فیلم در رسانه بیگانه، تعداد تماشاگران فیلم چند برابر افزایش می یابد.
همکاری نه چندان مناسب نیروی انتظامی و قوه قضاییه برای تهیه فیلم
امیرحسین شریفی کارگردان مجموعه تلویزیونی در حال پخش «روزهای بیقراری» یکی از مشکلات را همکاری ضعیف قوه قضاییه و نیروی انتظامی در تهیه فیلم ها عنوان کرد و گفت: در صحنه ای از فیلم با مضمون طلاق درخواست فیلم برداری از دادگاه را داشتیم که با وجود گذشت ۹ ماه از درخواست و پخش سه قسمت از مجموعه هنوز با این درخواست موافقت نشد و الان ساختمانها اجاره کرده و روی در آن نوشتیم دادگاه خانواده.
مهدی امیری اصفهانی بعد از اظهارات سینماگران ، نسبت به رفع برخی مشکلات و همچنین فراهم کردن مقدمات دیدار با رییس قوه قضاییه قول مساعد داد و خواستار نشست های دیگر با این سینماگران شد.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- تصویر منوچهر شاهسواری و بهرام دهقانی، ۲۹ سال پیش
- در نشست خبری جشنواره فیلم فجر مطرح شد؛ جشنواره نباید محل تنبیه کسی قرار گیرد/ سیمرغ اقتباسی باز میگردد؟
- هیچی ازش نمونده جز یه سایه*
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ هیأت داورانِ فیلمهای کوتاه داستانی معرفی شدند
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- حمایت انجمن تهیه کنندگان مستقل از تفکیک جشنواره جهانی و ملی فجر
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر شد
- امروز، روز ملی سینما نیست!
- عسگرپور: از جانب مدیران کم تسلطِ سطحینگر، مورد حمله قرار میگیریم که شما از فروش فیلمها خوشحال نیستید/ از کجا به کجا رسیدیم!
- علیرضا رضاداد: ادغام بخش ملی و بینالمللی فیلم فجر نیازمند بازنگری است
- در موزه سینمای ایران مطرح شد: سینمای دانش بنیان نیاز جدی امروز کشور است
- تحلیل علیرضا رضاداد از مصائب ساخت فیلمهای دینی/ از رستاخیز تا طلا و مس
- واکنش اتحادیه تهیهکنندگان سینما به اظهارات تهیهکننده خالتور
- از سوی معاون اول رئیس جمهور؛ اعضای شورای سینما منصوب شدند
- خانه سینما از همیشه ضعیفتر شده است
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- راهیابی «گوسفند» به جشنواره «بوسان»
- «خانه دوست کجاست» در تازهترین قسمت سینماماجرا
- بیانیهی صنفی اعلام حداقل دستمزد نگارش فیلمنامه در سال ۱۴۰۴
- با حضور اما کورین و اولیویا کولمن؛ یوروس لین «غرور و تعصب» را میسازد
- نزدیک به ۷۲ میلیارد تومان فروش آنلاین سینمای ایران در نوروز ۱۴۰۴
- فرهاد آییش «ونگوگ» میشود
- راهیابی «پس از پدر» به جشنواره روسی
- ۱۱ فیلم اعلام شد؛ «منفعت آدام» بخش هفته منتقدان کن را افتتاح میکند
- فوت برنده جایزه نوبل ادبیات؛ ماریو بارگاس یوسا درگذشت
- واکنش نماوا به اظهارات حسن فتحی؛ کلیه تعهدات سریال «ازازیل» انجام شده/به دنبال ایجاد وفاق بین تهیهکننده و کارگردان هستیم
- مرگ بازیگر شرور سینما؛ نیکی کَت درگذشت
- دومین نمایشگاه «چند تکه آینه» با آثار تجسمی سینماگران این بار در شیراز
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شد
- نمایش و نقدِ «چاقوکشی» در سینما اندیشه
- آغاز داوری پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران
- تاریخ نمایش فیلم جعفر پناهی در فرانسه مشخص شد
- برای آرش کوردسالی/ «نفت» از آن سوی «دیوار»
- ای مرگ بیا که زندگی کشت مرا؛ سریال «ازازیل» و آغازی بر یک پایان
- با انتشار یک متن گلایهآمیز؛ حسن فتحی از «ازازیل» خداحافظی کرد
- فوت سازنده فیلم «اولین خون»؛ تد کاچِف درگذشت
- اولین عکس «استخوانسوز» رونمایی شد/ ادامه فیلمبرداری در تهران
- جشنواره ویزیون دو ریل در ایستگاه پایانی؛ جشنواره سوئیسی، ۲ جایزه به سینمای ایران داد
- پردازش سخن
- در پی اعلام خبرهایی از ساخت سریال تازه مدیری؛ ژوله و قاسمخانی همکاریشان را با تلویزیون تکذیب کردند
- آکادمی داوری اعلام کرد؛ اسکار بدلکاران به رسمیت شناخته شد
- تغییر موضع کارگردان «آواتار» نسبت به هوش مصنوعی
- خبرهایی از جشنواره کن/ نمایش یک فیلم اول در افتتاحیه و حضور فیلم اسپایک لی در جشنواره
- فیلمهای کن ۲۰۲۵ اعلام شد/ فیلم جدید جعفر پناهی در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن
- درباره سریال معاویه؛ وقتی عربستان تاریخ خودش را هم تحریف می کند
- «داستانها و فیلمهای ابراهیم گلستان» منتشر شد