مراسم تجلیل از هنرمندان عرصه ایثار و مقاومت به همراه رونمایی از جدیدترین تولیدات بنیاد فرهنگی روایت فتح با حضور رییس سازمان بسیج، هنرمندان و خانواده شهدا برگزار شد.
به گزارش سینماسینما، مراسم تجلیل از هنرمندان عرصه ایثار و مقاومت به همراه رونمایی از جدیدترین تولیدات بنیاد فرهنگی روایت فتح و همچنین معرفی برنامه های این بنیاد در هفته دفاع مقدس، با عنوان برنامه «و آن دقایق آبی» عصر امروز یکم مهرماه در حوزه هنری برپا شد.
در این مراسم که چهره هایی چون سردار غلامحسین غیبپرور رییس سازمان بسیج مستضعفین، محمد مهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، حبیب ایل بیگی، علی نصیریان، علیرضا داوود نژاد، مهدی فقیه، پرویز شیخ طادی، ابوالقاسم طالبی، سعید سعدی، محمدعلی باشه آهنگر، سیدمحمود رضوی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، رسول نجفیان، سردار آزادی، مسعود نجابتی، محمدحسین مهدویان و… همچنین شمار زیادی از خانواده شهدا حضور داشتند، از کلیپ رسم عاشقی رونمایی و برنامه های بنیاد فرهنگی روایت فتح در حوزه های مختلف برای هفته دفاع مقدس تشریح شد.
احسان محمدحسنی مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح در ابتدای این مراسم گفت: نیاز نیست در این جلسه کام خود را با بیان مظلومیت های فرهنگ و هنر در سیاستگذاری های کلان در دولت های مختلف تلخ کنیم بلکه امیدوارم هفته دفاع مقدس سرآغازی برای شنیدن اخبار خوب باشد. می توانم شهادت دهم در این جمع هنرمندانی از جبهه انقلابی هستند که با دست خالی سنگر هنر انقلاب را حفظ کرده اند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند. ما با اعتماد به سردار غیب پرور به میدان آمده ایم و می دانیم که ایشان بارها گفته اند که رسانه از نظر ایشان مانند شمشیر در عصر حاضر عمل می کند.
وی که به تازگی ریاست بنیاد روایت فتح را برعهده گرفته است، ادامه داد: از اعتمادی که سردار به ما کردند تشکر می کنیم و امیدواریم مجموعه روایت فتح دوباره به دوران اوج خود بازگردد. همه از لوگوی روایت فتح خاطره خوبی دارند و امیدواریم این محبوبیت نزد همگان بماند.
پس از سخنان وی مراسم نوحه خوانی به همراه تعزیه حضرت رقیه و در ذکر مصائب این حضرت توسط گروه نمایشی اجرا شد که برای دقایقی فضا را با ذکر یا حسین و ماتم محرم در هم آمیخت.
به گفته رسالت بوذری که اجرای مراسم را به عهده داشت، گروه نمایشی روایت فتح که ۱۵ دوره جشنواره تئاتر مقاومت را برگزار کرده است در آستانه هفته دفاع مقدس علاوه بر برگزاری بیش از ۲۰۰ نمایش خیابانی در سراسر کشور، نمایش «رکعت به رکعت عاشقی» به کارگردانی سیاوش طهمورث را تا ۹ مهرماه در محل قدیمی بنیاد روایت فتح اجرا خواهد کرد و همچنین به همت این بنیاد نمایشی به کارگردانی علی برجی به مناسبت هفته دفاع مقدس در سالن ماه حوزه هنری اجرا می شود.
در ادامه مراسم تجلیل از فعالان ایثار و مقاومت با حضور سردار غیب پرور، محمد مهدی حیدریان، هاشم میرزاخانی و احسان محمد حسینی برگزار شد که به تجلیل از فعالان سال گذشته در عرصه دفاع مقدس اختصاص داشت.
محمد خزایی به خاطر تهیه دو فیلم «به وقت شام» و «امپراطور جهنم»، ابراهیم حاتمی کیا به خاطر کارگردانی دو فیلم «به وقت شام» و «بادیگارد» اولین جوایز را به خود اختصاص دادند که جایزه ابراهیم حاتمی کیا به نمایندگی به خزایی داده شد.
سعید ملکان برای تهیه کنندگی فیلم «ویلایی ها» تجلیل شد که به دلیل کلید خوردن فیلم جدیدش در مراسم حاضر نبود. منیر قیدی برای کارگردانی فیلم سینمایی «ویلاییها» تجلیل شد و جایزه طناز طباطبایی برای بازی در همین فیلم به دلیل حضور نداشتن در مراسم، به نمایندگی از وی به منیر قیدی اهدا شد.
همچنین از سید محمود رضوی و بهروز شعیبی برای تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم «سیانور»، از محمد حسین مهدویان برای کارگردانی فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز»، از سعید سعدی برای مجموعه آثار تولید شده در حوزه دفاع مقدس، از ابوالقاسم طالبی برای کارگردانی فیلم «یتیم خانه ایران» و علیرام نورایی برای بازی در این اثر سینمایی تجلیل شد. همچنین از سید حامد حسینی برای تهیه کنندگی فیلم «سرو زیر آب»، از محمد علی باشه آهنگر کارگردان «سرو زیر آب»، از پرویز شیخ طادی کارگردان فیلم «امپراطور جهنم» قدردانی شد و در نهایت برای بازی در فیلم «امپراطور جهنم» به طور ویژه از علی نصیریان تجلیل به عمل آمد.
پرویز شیخ طادی در این مراسم و پیش از دریافت جایزه خود با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ سال برای تغییر وضعیت نگهداری از جانبازان اعصاب و روان تلاش کرده، با انتقاد از اینکه تلاش هایش به نتایج دلخواهی نرسیده است، گفت: جای جانبازان اعصاب و روان در انفرادی بزرگ باغ شهریار که آنها را نگهداری می کنند نیست. خیلی از جانبازان دوست ندارند در این آسایشگاه باشند. امیدوارم هر کس می تواند صدای این جانبازان و خانواده هایشان که پناهی ندارند باشد.
جای جانبازان اعصاب و روان در انفرادی بزرگ باغ شهریار که آنها را نگهداری می کنند نیست. امیدوارم هر کس می تواند صدای این جانبازان و خانواده هایشان که پناهی ندارند باشددر ادامه کتاب «و آن دقایق آبی…» که به پوسترهای شعر، عکس و گرافیک که عصر امروز در گالری حوزه هنری و خانه هنرمندان ایران افتتاح شد اختصاص دارد توسط مسعود نجابتی، احمد رضا دالوند و مسعود شجاعی طباطبایی رونمایی شد.
همچنین تازهترین اثر موسیقیایی رسول نجفیان که ویژه هفته دفاع مقدس تولید شده است، رونمایی شد و او قطعه «رسم عاشقی» را برای حضار اجرا کرد.
در ادامه مراسم از خانوادهای شهیدان مدافع حرم شهید شیردل، شهید خدادای، شهید سیرت نیا، شهید سهرابی، شهید رضایی، شهید یزدانی، شهید نوروزی، شهید عبدالهی، شهید کریمی، شهید مشجعی و شهید عسگری، شهید عبدالهی تجلیل و قدردانی شد.
در ادامه این مراسم سردار غلامحسین غیبپرور رییس سازمان بسیج مستضعفین در سخنانی با خرسندی از حضور در این مراسم که با حضور خانواده شهدا و هنرمندان برگزار شد، بیان کرد: عاشورا از جهت زمانی محدود است و از نظر مکانی هم گسترده نیست و به حساب امروز ما حدود ۴ تا ۵ کیلومتر بوده اما این جغرافیای محدود و زمان اندک تا قیام قیامت بشر را تحت تاثیر خود قرار می دهد و دفاع مقدس با تمام گستردگی یک مینیاتور از حماسه عاشوراست.
وی ادامه داد: آنچه در عاشورا می توان دید در دفاع جانانه ۸ ساله مان نیز می توان جستجو کرد. عشق، ایثار، توکل و صبر و محبت و… نمونه هایی از آن است. اینهاست که کربلا را برای ما ماندگار کرده است. همه جنگ های دنیا کشته می دهند اما چرا ما می نازیم به شهدایمان. در همه جنگ ها اوقات تلخ می شود و درست است که ما خوشحال نیستیم از زیان هایی که متوجهمان شده اما به آنچه رخ داد مباهات می کنیم. رمز و راز این ماندگاری و ارادتی که به خانواده شهدا داریم اتصال آنها به مکتب اسلام است.
سردار غیب پرور اظهار کرد: هیچ شک و تردید نیست که بخش قابل ملاحظه ای از حماسه کربلا توسط اهل هنر به نسل بعدی منتقل شد. اهل هنر مانند رزمندگان نقش آفرینی می کنند. آنها در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و بصیرت و درک بلند یک ملت به نسل های بعدی قیام می کنند. هنوز این خط از خودگذشتگی در بین جوانان ما مالامال است و یک قطعه از آن در جبهه مدافعان حرم را می بینید و یکی می شود شهید حججی. ما مانند شهید حججی کم نداریم که در اوج بی نامی شهید شدند و پیکر پاکشان ماند و ما کماکان مدیون آنها هستیم. امثال شهید حججی مدال افتخار می شوند بر سینه یک ملت.
وی در پایان بیان کرد: چقدر خوب است اهل هنر جلوه های ایثار را که برگرفته از تابلوی عاشوراست به مردم منتقل کنند. مردم هنر را خوب جذب و درک می کنند. چقدر خوب است که ما اوج ایثارگری و نجابت مسلمان ایرانی را با بان هنر نه تنها با جمعیت خودمان که به مردم دنیا معرفی کنیم.
منبع: خبرگزاری مهر
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- نصیریان: سینما را از مهرجویی آموختم/ اولین حضور رئیس جدید سازمان سینمایی در میان هنرمندان
- سی و ششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان؛ پروانه زرین روی شانه برگزیدگان
- علی نصیریان در سالگرد تماشاخانه سنگلج مطرح کرد: تئاتر را نمیتوان دیکته کرد
- «سیصد» از علی نصیریان تقدیر کرد
- فرهنگ رکن زندگی، حیات و هویت یک ملت است/ «ناخداخورشید»؛ معرفی خردمندانهای از سینمای ایران
- حضور «هفت بهار نارنج» در بخش رقابتی جشنواره داکا
- دیدار با علی نصیریان در موزه سینما
- یادداشت علی نصیریان به مناسبت روز ملی سینما/ لذت بزرگ زندگی من بازی در تئاتر و سینماست
- طبیعت خلاق در کار نمایش؛ علی نصیریان تجربههای سینمایی خود را با علاقهمندان به اشتراک میگذارد
- واکنش نصیریان به حذف دروس عمومی از کنکور/ زبان و ادبیات فارسی هویت و بخشی از شناسنامه ماست
- یک پایان اسرارآمیز/ نگاهی به فیلم «لامینور»
- شب بازیگر پس از وقفهای دو ساله برگزار شد/ علی نصیریان: وقتی حال مردم خوب نیست، نباید جشن بگیریم
- هفدهمین شب بازیگر برگزار شد/ گزارش تصویری
- اکران سه فیلم تازه از ۷ اردیبهشت/ آیا تنور اکران گرم میشود؟
- گفتوگو با علی نصیریان/ شهرت به درد نمیخورد مهم محبوبیت است
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- انتخاب هیات رییسه جدید انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما
- رقابت ۲۸۵ فیلم در ۳ بخش انیمیشن، مستند و بینالمللی اسکار نود و هفتم
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟