بنا بر آخرین شماره مجله فوکوس فیلم کمدی «مطرب» با فروش ۳۸۵ میلیارد ریالی ( ۹.۵ میلیون دلار آمریکا) در صدر جدول قرار گرفت و به پرفروشترین فیلم داخلی تمام دورانها در ایران تبدیل شد.
به گزارش سینماسینما، آخرین شماره مجله فوکوس که به رویه های بازار جهانی فیلم میپردازد، ترجمه و در اختیار عموم مردم قرار گرفت.
طبق گزارش این مجله که توسط معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی ترجمه شده حضور در سینماهای ایران در سال ۲۰۱۹ با کاهش ۷.۶ درصدی به ۲۶ میلیون تماشاگر رسید، در حالی که فروش ناخالص گیشه با افزایش ۲۱ درصدی به ۳ تریلیون ریال ( ۷۱.۴ میلیون دلار آمریکا )دست یافت.
همچنین در گزارش این مجله، فیلم کمدی مطرب با فروش ۳۸۵ میلیارد ریالی ( ۹.۵ میلیون دلار آمریکا) در صدر جدول قرار گرفت و به پرفروش ترین فیلم داخلی تمام دورانها در ایران تبدیل شد.
در سال ۲۰۱۹ تعداد تولیدات داخلی ایران از ۱۱۶ فیلم به ۱۳۰ فیلم در سال رسید که ۵۸ فیلم در همان سال اکران شدند. در سال ۲۰۲۰ با شروع همهگیری کرونا در ایران، کل فعالیتهای سینمایی در ماه مارس متوقف شدند.
همچنین بر اساس گزارش این مجله، حجم تولید سالیانه در چند بازار آسیایی کاهش یافت: هنگ کنگ ( ۷ فیلم)، مالزی (۶ فیلم)، تایوان (۲۶ فیلم) و تایلند ( ۹ فیلم) اما تعداد فیلمهای تولید شده در سنگاپور ثابت ماند و در سال ۲۰۱۹ یک برنامه کمک هزینهای برای تقویت تولیدات مشترک با کشورهای جنوب شرقی آسیا را با تامین اعتبار ۱۸۳ هزار دلار (آمریکا) راهاندازی کرد.
با توقف تولید فیلمها به دلیل بحران کرونا، چندین کشور بستههای حمایتی خود را برای کاهش اثر بحران بر بخش فیلمسازی ارائه کردند. از این میان هنگکنگ یارانهای را برای سالنهای سینما درنظر گرفت، در حالی که سنگاپور و تایلند، یک صندوق حمایتی برای سینماگران مستقل محلی ارائه کردند.
در این مجله، بر اساس داده های موجود از سال ۲۰۱۹، آمار حضور در سینماها در بازارهای مختلف آسیایی از جمله هنگ کنگ (۱ %- با ۲۴.۴ میلیون تماشاگر)، اندونزی ( ۱۷.۵ %- با ۱۱۱.۴ میلیو ن تماشاگر)، سنگاپور (۵.۶ %- با ۱۸.۴ میلیون تماشاگر) و تایوان ( ۹.۶ %- با ۳۴.۸ میلیون تماشاگر) با کاهش روبرو بوده است.
در مقابل، تعداد تماشاگران در مالزی اندکی افزایش یافت و فروش بلیت به ۷۷.۸ میلیون رسید. در هنگکنگ و سنگاپور فیلمهای آمریکایی جدول فروش گیشه را تصاحب کردند و فیلم ابر قهرمانی «انتقامجویان: پایان بازی» در صدر فهرست قرار گرفت.
در هر دو بازار هیچ کدام از فیلمهای داخلی در فهرست ۱۰ فیلم برتر قرار نگرفتند. اما در مالزی تعدادی از فیلمها ی داخلی از جمله انیمیشن سه بعدی «مامور علی: فیلم ۲ » و «اوپین و ایپین: گیبون کریس تنها» در فهرست ۱۰ فیلم برتر قرار گرفتند.
در بخش دیگری از این مجله آمده است: بخش نمایش (سینمادارها و پخش کنندگان) به دلیل تعطیلی سینماها، تقریبا در تمام بازارهای اروپایی از اواسط ماه مارس، بیشترین ضربه را از بحران کرونا خوردند.
براساس آمار جمعآوری شده از اتحادیه بینالمللی سینماها ( UNIC ) درباره بازارهای منتخب اروپا، آمار فروش گیشه از ژانویه تا می ۲۰۲۰ به طور میانگین بیش از ۵۰ % نسبت به سال قبل کاهش یافت و این وضعیت باقی میماند تا ببینیم در ماههای باقی مانده از سال ۲۰۲۰، چه میزان از مخاطبان به سینماها باز خواهند گشت؛ اما قطعا برای بازگرداندن فروش گیشه به دوران اوج خود در سال ۲۰۱۹ ، راهی طولانی در پیش داریم.
بر طبق آمار گزارش شده در این مجله آمریکا، کانادا، چین، ژاپن، کره جنوبی، فرانسه، انگلیس، هند، آلمان، مکزیک و روسیه ۱۰ بازار برتر در سراسر جهان از نظر درآمد ناخالص گیشه و چین، هند، آمریکا، کانادا، مکزیک، کره جنوبی، روسیه، فرانسه و ژاپن ۱۰ بازار برتر در سراسر جهان بر اساس تعداد تماشاگر (۲۰۱۵-۲۰۱۹ ) هستند. همچنین چین، آمریکا، کانادا، هند، مکزیک، فرانسه، روسیه، ایتالیا، آلمان، انگلیس، اسپانیا ۱۰ بازار برتر در سراسر جهان بر اساس تعداد سالن نمایش و هنر، چین، آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، فرانسه، آلمان، آرژانتین و اسپانیا ۱۰ بازار برتر در سراسر جهان به لحاظ تولید فیلم سینمایی بلند (۲۰۱۵-۲۰۱۹ ) هستند.
این گزارش ادعا می کند که فیلم های انتقام جویان: پایان بازی، شیر شاه، منجمد۲، مرد عنکبوتی: دور از خانه، کاپیتان مارول، داستان اسباب بازی ۴ ، جوکر، علاالدین، جنگ ستارگان: اپیزود ۹ – خیزش اسکایواکر، سریع و خشن تقدیم میکند: هابز و شلاو، نژا، زمین سرگردان، چگونه اژدهای خود را تربیت کنید: دنیای پنهان، جومانجی: مرحله بعدی، مالیفیسنت: بانوی اهریمنی، آن: بخش دوم، زندگی پنهان حیوانات خانگی ۲، پوکمون کارآگاه پی کاچو، مردم من کشور من و کاپیتان، بیست فیلم اول جهان به لحاظ درآمد ناخالص گیشه بوده اند.
فیلم سینمایی مطرب با بازی پرویز پرستویی، الناز شاکردوست، محسن کیایی، مهران احمدی، حسین امیدی، امین مقدم، محمدرضا شیرخانلو، دیانا دهقان، عایشه گل جوشکن، کارن کیایی محصول سال ۱۳۹۷ است.
داستان این فیلم درباره یک خواننده به نام ابراهیم خوشلحن (خوشسینه) است که پیش از اوج گرفتن با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ همچون این طیف خوانندهها از صحنه کنار میرود اما چون به اندازه کافی از شهرت و اقبال نیز برخوردار نبودهاست، نمیتواند خواننده لس آنجلسی شود و در نهایت به خواننده مراسم تبدیل میشود.
منبع: ایرنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- راهیابی «آخرین تولد» به پنج جشنواره بینالمللی
- «آغوش باز» نیمه شهریور اکران میشود؛ محسن کیایی و حامد کمیلی در سینما
- «بیبدن» به اکران آنلاین رسید
- خانواده قاتل از «بیبدن» شکایت میکنند؟
- ریسکناپذیری/ نگاهی به فیلم «بیبدن»
- راهیابی «آخرین تولد» به جشنواره گوا
- «هتل» صدرنشین تازه اکران سینماها
- در آستانه اکران در سینماها؛ پوستر «هتل» رونمایی شد
- پوستر رسمی «آخرین تولد» رونمایی شد/ بازگشت برادران محمودی به سینما
- گفتوگوبا پرویز پرستویی درباره کارهای اجتماعی اخیرش و محدودشدن فعالیتهای هنریاش
- فیلمی که ایرانیها و ژاپنیها را دور هم جمع کرد
- پوستر «نگهبان شب» رونمایی شد
- طریقهی ابلق شدن/ نگاهی به فیلم «ابلق»
- «ابلق» اکران آنلاین میشود
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
آخرین ها
- نکوداشت زنده یاد اکبر عالمی و بزرگداشت مهدی رحیمیان در آیین معرفی برندگان هفتمین جایزه پژوهش سال سینما
- با پیشتازی «۴۷» و «مخفیانه»؛ نامزدهای جوایز اسکار سینمای اسپانیا معرفی شد
- همزمان با سالگرد اولین نمایش عمومی «قیصر»؛ بزرگداشت مسعود کیمیایی برگزار میشود
- دو خبر از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ زمان بازبینی حضوری و انتخاب نهایی آثار بخش دیگرگونههای نمایشی/ آغاز ثبتنام اصحاب رسانه و منتقدان
- برگزاری نمایشگاه پشت دریای وهم
- حضور همراه اول با مجموعهای از سرویسهای فناورانه در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- «در آغوش درخت» بهترین فیلم بلند سینمای جهان جشنواره هندی شد
- نکوداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- به پاس یک عمر دستاورد سینمایی؛ خرس طلایی افتخاری برلین به تیلدا سوئینتون اهدا میشود
- کنسرت نمایش ایرج، زهره، منوچهر / گزارش تصویری
- حقایقی درباره محمد نوری به بهانه سالروز تولد او/ مردی که از شکست هراس نداشت
- ذلت ماندن یا لذت رفتن و رستن!
- جدول فروش سینمای ایران در آخرین روز پاییز/ پنج فیلمی که از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ میلیارد فروختند
- نمایش «دِویل» تمدید شد/ آغاز اجرای نمایش «تشنگان» از ۴ دی
- شایعه فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری/ سریال و فیلم مستند سهراب و فروغ به زودی کلید میخورد
- نامزدی یک فیلم کوتاه ایرانی-آمریکایی در جوایز آکادنی فیلم سوئد
- نشست خبری بزرگداشت فروغ فرخزاد / گزارش تصویری
- درباره سه مستند سینماحقیقت/ از جسارت نمایش عریان اعتیاد تا عشق به سینما در اتاق آپارات
- به خاطر نقش برجسته در صنعت سینما؛ کریستوفر نولان و همسرش، شوالیه و بانوی فرمانده شدند
- چرا «لیلی» سریال «داییجان ناپلئون» زشت بود؟/ پاسخ ناصر تقوایی را بخوانید
- «تیآرتی» ترکیه آغاز به کار کرد؛ صداوسیما هنوز در فکر سانسور است
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه
- نشست «شاهد عینی» / گزارش تصویری