معادله ساده است، آنقدر ساده که شاید نیاز به هفتهها وقت صرفکردن ندارد و بهنوعی کار کمیته انتخاب فیلم برای معرفی به آکادمی اسکار را راحتتر میکند. صحبت از اعلام نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار است، تنها چند هفته به اتمام زمان معرفی فیلم باقی مانده است.
به گزارش سینماسینما، طبق روال هر سال گمانهزنیها درباره فیلمهایی که در طول یکسال به اکران رسیدهاند و قابلیت معرفی دارند انجام میشود. تازهترین ساخته اصغر فرهادی تنها فیلمی است که بهزعم بسیاری از اهالی سینما، کار را برای انتخاب راحتتر میکند، اصلا نیازی نیست به گزینهای دیگر جز آن فکر کنیم. «کتایون شهابی»، پخشکننده بینالمللی ایرانی و یکی از اعضای هیأت داوران بخش مسابقه جشنواره کن ۲۰۱۶، در گفتوگو با «شرق»، با اشاره به موفقیت فیلم سینمایی «فروشنده» در آکادمی اسکار میگوید: «فروشنده فیلمی است که مدتی قبل در یکی از بزرگترین و معتبرترین جشنوارههای سینمایی دنیا شرکت و دو جایزه مهم این جشنواره را دریافت کرد و پخشکننده معتبر آمریکایی دارد. این فیلم از همه جهات شایستگی معرفی به آکادمی اسکار را دارد». او ادامه میدهد: «قوانین آکادمی اسکار خیلی پیچیده نیست و قاعده خاصی دارد. غیر از قوانینی که مربوط به اکران فیلم در کشور موردنظر در زمانی مشخص است، حضور در جشنوارههای معتبر بینالمللی و مهمتر از همه داشتن پخشکننده آمریکایی مهمترین اتفاقی است که میتواند شانس یک فیلم را برای موفقیت در آکادمی اسکار بالا ببرد».
شهابی در پاسخ به این پرسش که مدتی است صحبت از گزینههای دیگری مثل «لانتوری» یا «ایستاده در غبار» برای معرفی به آکادمی اسکار است و از نظر او این فیلمها تا چه حد گزینههای موفقی خواهند بود؟ میگوید: «ایستاده در غبار را ندیدم. قطعا فیلم خوبی است، اما معمولا اشتباهی که برای فرستادن یک فیلم به اسکار میشود این است که لزوما اگر فیلمی خوب است پس حتما شانسی در اسکار خواهد داشت. همانطور که گفتم، داشتن پخشکننده بینالمللی و حضور موفق جهانی نکات بسیار مهمی در شیوه انتخاب فیلمهاست. «فروشنده» فیلم داستانگویی است که قطعا شیوه روایت این فیلم و ساختار آن مورد اقبال داوران قرار خواهد گرفت و از نظر من شانس خوبی در آکادمی اسکار خواهد داشت. از نظر من کمیتهای که برای انتخاب فیلم به اسکار انتخاب میشود نیز باید به این موارد دقت کند و ببیند کدام فیلم مهمتر است. ما دو فیلم «وارونگی» و «فروشنده» را در جشنواره کن داشتیم. وارونگی جایزهای نبرده و پخشکننده آمریکایی ندارد درصورتیکه «فروشنده» دقیقا برعکس این ماجراست، پس همهچیز گویای آن است که موفقترین فیلم ایرانی در این مدت را به اسکار معرفی کنیم». او ادامه میدهد: «فروشنده خودش، موقعیتش را تعریف میکند و امتیازهایش کاملا مشخص است».
اسکار و پیچیدگیهایش
احمد طالبینژاد، از منتقدان سینمایی، درباره انتخاب اسکار به «شرق» میگوید: «فروشنده هنوز در ایران دیده نشده و طبعا نمیتوان درباره این فیلم بهطور قطع اظهارنظر کرد. از طرف دیگر اگر تعداد فیلمهایی که کمیته انتخاب فیلمهای ایرانی به اسکار معرفی میکند بیشتر باشد، دست انتخابکنندهها بازتر خواهد بود و این اتفاق خوبی است، اما نکته اینجاست که انتخاب فیلم برای معرفی به آکادمی اسکار به این راحتیها نیست و بهنوعی آکادمی اسکار پیچیدگیهایی دارد. بیش از هر چیز وجود پخشکنندهای پرنفوذ در آمریکا مهمترین اتفاقی است که میتواند موفقیت یک فیلم در آکادمی اسکار را بیشتر کند یا به قول مدیر سابق فرهنگی که گفتند باید لابی کرد، کاملا درست است، اما اشتباه ایشان این بود که متوجه نشدند کمپانی سونیپیکچرز برای معرفی «جدایی نادر از سیمین» تبلیغ بسیار زیادی کرد و این فیلم را بهخوبی معرفی کرد و این فیلم یک پخشکننده قوی داشت». او ادامه میدهد: «اگر خاطرتان باشد، فیلم «میلیونر زاغهنشین» نیز از جمله فیلمهایی بود که دنی بویل حدود هفت، هشت ماه در آمریکا چرخید و توانست برای فیلم فضای خوبی ایجاد کند. هرچند اگر انتخاب نماینده ایران به آکادمی اسکار امسال را بررسی کنیم، به اعتبار اسم اصغر فرهادی، اولویت با «فروشنده» خواهد بود و البته حضور این فیلم در جشنوارههای معتبر خارجی، میزان موفقیتش را بیشتر میکند و پخشکننده قوی خارجی که پشت این فیلم است میتواند فضای خوبی برای فیلم ایجاد کند». او در بخش دیگری از صحبتهایش افزود: «این روزها گزینههای دیگری برای معرفی به اسکار پیشنهاد میشود، اما اگر این فیلمها، فاکتورها و قاعده معرفی به آکادمی را نداشته باشند، بههیچوجه نمیتوانیم منتظر اتفاقات خوب باشیم. ماجرای اعلام فیلمی برای حضور در آکادمی اسکار اصلا ساده نیست. باید با یک فراغ بال و نگاه حرفهای دست به انتخاب فیلم برای معرفی به آکادمی اسکار زد».
«فروشنده» و بولتنسازان
اکران سینمایی «فروشنده» تا مدتی دیگر در سینماهای ایران آغاز خواهد شد تا یکی از شروط لازم معرفی این فیلم به آکادمی اسکار محقق شود. این فیلم سینمایی بهزودی سفرهای جشنوارهای دیگری را آغاز خواهد کرد و بعد از درخشش در جشنواره فیلم کن، باید منتظر اتفاقات خوشایند دیگری برای این فیلم باشیم. این در حالی است که فیلم، از بدو تولد و بلافاصله بعد از نخستین اکران جهانی در کن، نهتنها در دریافت جوایز مهم – بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد – رکورددار شد، بلکه به نظر میرسد نخستین فیلم بلند داستانی در تاریخ سینمای ایران است که پیش از اکران عمومی، منتقدانش بهجای استقبال، به جنگش رفتند! فیلمی که هنوز مردم ایران به تماشای آن نرفتهاند، با انواع و اقسام ادله نواخته و هرروز این فشارها بیشتر میشود. «فروشنده هویت و عزت ملی» و «سیاه، مثل کراوات آقای فرهادی» (سایت مشرق)، «فیلم ضدغیرت فرهادی» (رجانیوز) و «کمبنیه از نظر قصهپردازی، کششهای داستانی و گنگ از نظر مدعیات فکری» (تسنیم)؛ اینها، تنها چند نمونه کوچک از حملات روزهای گذشته بولتنسازان به فرهادی و آخرین فیلمش است.
باید منتظر ماند؛ منتظر ماند و دید در چند هفته باقیمانده چه اتفاقی میافتد؟ کدام فیلم نماینده کشور ما در اسکار خواهد بود؟ و آیا اشتباه سال قبل تکرار میشود یا نه؟
منبع: شرق
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- چهاردهمین حضور بینالمللی «آخرین حرکت»؛ فیلم شهاب حسینی در بخش اصلی فستیوال بزرگ سالرنو ایتالیا
- دیدار اصغر فرهادی با علاقهمندان فیلمهایش در استانبول
- جایزه جشنواره اسپانیایی به «آخرین حرکتِ» شهاب حسینی
- توضیح شهاب حسینی درباره صحبتهایش در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران
- شهاب حسینی به فیلم هالیوودی علی عطشانی پیوست
- داوران آثار داستانی جشنواره فیلمکوتاه تهران معرفی شدند
- سینمای ملی ایران را تعریف کنید و شکل آن را بکشید
- «آخرین حرکتِ» شهاب حسینی، بهترین فیلم شمال آمریکا شد
- «رها» با شهاب حسینی کلید میخورد
- سینماگران ایرانی برای اسکار ۲۰۲۵ چقدر شانس دارند؟
- سینماگران ایرانی در اسکار ۲۰۲۵ چقدر شانس دارند؟
- «شین» دوباره اکران میشود
- تمجید مدیر نتفلیکس از فیلم اصغر فرهادی
- فرهادی تجریباتش را در اردن به اشتراک میگذارد
- ترایبکا ۲۰۲۴ برندگانش را معرفی کرد/ انیمیشن ایرانی برنده شد
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- «لیلی و مجنون»؛ داستانی که در هر عصر روایان خویش را میطلبد
- جشنواره فیلم جهانی آسیایی به «در آغوش درخت» جایزه داد
- انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»
- نمایش مستند «کارون – اهواز» در جشنواره نیجریهای
- رونمایی از کتاب بیتا / گزارش تصویری
- درباره آثار ایرج رامینفر/ تکیه بر پشتوانه نظری، برای رسیدن به نقاط قوت
- در آستانه سالگرد درگذشت بیتا فرهی؛ «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» رونمایی شد
- پایان کار مجید زینالعابدین؛ سرپرست بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد
- موتمن: سردر سینماهای کشور شبیه تئاتر بولینگ عبدو شده است/ فارابی را تعطیل کنید
- مستند لهستانی از جشنواره هلندی جایزه گرفت/ ایدفا برندگان خود را شناخت
- بخش رسمی جشنواره کن شروع به کار کرد
- نکوداشت مقام فرهنگی و هنری علی اکبر صادقی؛ هنرمندی که هنر و اندیشه اش رنگ کهنگی نمی گیرد
- چهاردهمین حضور بینالمللی «آخرین حرکت»؛ فیلم شهاب حسینی در بخش اصلی فستیوال بزرگ سالرنو ایتالیا
- انتخاب هیات رییسه جدید انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما
- رقابت ۲۸۵ فیلم در ۳ بخش انیمیشن، مستند و بینالمللی اسکار نود و هفتم
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید