هنروتجربه-مرسده محمدی: پردیس سینمایی سیتی سنتر اصفهان عصر دوشنبه اولین روز مرداد ماه با حضور قابل توجه تماشاگران هنروتجربه میزبان فیلم «پاپ» به کارگردانی احسان عبدیپور بود.
در ابتدای جلسه سید مهدی سجادزاده با یادآوری خاطرات خوب احسان عبدیپور از جشنواره کودک و نوجوان و جوایز فیلم «تنهای تنهای تنها» اولین فیلم بلندش این کارگردان، او را به روی صحنه دعوت کرد.
احسان عبدی پور در ابتدای این نشست، در رابطه با ساخت «پاپ» و اکرانش در گروه هنروتجربه توضیح داد:«این فیلم با عصبانیت، پول کم و حرص خوردن ساخته شده است. بعد از ساخت فیلم که با هزینه شخصی مثل فروش خانه و اتومبیل و به همت برادرم انجام شد، فیلمنامه را به وزارت ارشاد بردم تا مجوز بگیرم آنها هم به گوششان رسیده بود که فیلم ساخته شده و به من خندیدند. خلاصه دوسال و نیم طول کشید تا به قول خودشان این جنس قاچاق به جنسی طیب و طاهر بدل شود. فیلم را بدون مجوز ساختم چون حوصله بالا و پایین رفتن از پلههای ارشاد را نداشتم. بالاخره بعد از مجوز محدود شش ماهه برای شرکت در جشنوارههای خارجی من با آقای علم الهدی صحبت کردم و سرانجام اکران فیلم به هنروتجربه رسید . البته باید بگویم مقوله پخش فیلم در ایران مقولهای است جدا که جنگجوی خاص خودش را میخواهد و به نظرم فیلم ساختن به نسبت پخش فیلم کارسادهای است.»
کارگردان «پاپ» در جواب سوال یکی از حضار که به شباهتهای فیلمهای او و «سازدهنی» و«دونده» امیر نادری اشاره داشت، گفت:«در کل فیلم شباهتهایی هست اما هیچ سکانس مشابهی پیدا نمیکنید . ذهن گرافیکی هر کسی در سنی شکل میگیرد و ذهن من در نوجوانی با فیلمهای امیرنادری و سهراب شهید ثالث شکل گرفته یا در ادبیات با احمد محمود. البته بدم نمیآید سکانسی در فیلمهایم بسازم که شباهت زیادی به کار این بزرگان داشته باشد تا ادای دینی کرده باشم به آنها.»
او در پاسخ به این پرسش که ایده اولیه فیلم از کجا آمده ؟ توضیح داد:«تم همه این قصهها و اپیزودها عشق است. همه درام عشق هم متعلق به معشوق است. ایده سیاه از حشرو نشر با فرج میآید. او خودش را اول یک سیاه میداند بعد یک ایرانی و …. بعد از نشان دادن سیاهان بوشهر در این فیلم متوجه شدم در ته ذهن مردم آنجا این دیدگاه و تفاوت رنگ پوست وجود دارد. خیلی از بوشهریها به من گفتند چرا در فیلمت اینقدر سیاه وجود دارد، اینها غافل از این هستند که موسیقی بوشهر مدیون همین مردم سیاه است. اپیزود دیگر فیلم هم از سفر من به اروپا شکل گرفت که چهل روزی طول کشید. من به کمپها میرفتم و در مورد شرایط پناهندگی با ایرانیان کمپ صحبت میکردم. آنجا با خانمی آشنا شدم که در اداره مهاجرت استرالیا کار میکرد و مترجم فارسی زبانان بود و از رفتار آنها برای پناهنده شدن برایم میگفت و اینطوری داستان سوم پدید آمد.»
سوال دیگری که در این نشست مطرح شد درباره سینمای تجاری بود و احسان عبدی پور دراین مورد عنوان کرد:« وقتی فیلم تجاری میبینم، روحم ارضا نمیشود برای همین هم دوست ندارم به این سمت بروم . اصولا با سرگرمی و گیم هم میانهای ندارم . فیلمهایی را دوست دارم که یک زخمی دارند. به نظرم باید به کلید واژه مسوولیت توجه کنیم اینکه مسوول چه هستیم. اصولا با شب بیداریهای به اصطلاح روشنفکرانه و این جور کارها هم مخالفم.»
کارگردان «پاپ» با اشاره به اینکه فیلم اولیها سالهای خوبی را تجربه میکنند چون فیلم اول دیگر لیبل ترسناکی ندارد، در رابطه با ساخت فیلم عنوان کرد:«خودم با یک فیلم ۴۰ میلیونی در تلویزیون بوشهر کارم را شروع کردم و به نظرم الان تنها چیزی که در این کشور رانت زده هنوز هم رقیبی ندارد فیلمنامه خوب است، شما فیلمنامه خوبت را ارائه کن مشتری پیدا میشود . فیلم کوتاه خوب هم جواب میدهد اما لزوما دستیاری در سینمای ایران هرچند ارتباطات میآورد اما به کارگردانی ختم نمیشود. شجاعت هم مهم است. من خودم وقتی سرباز بودم پیش تولید یک فیلم خوب را بدون پول رفتم جلو . با بزرگانی قرار میگذاشتم و از قصهام تعریف میکردم. بعد از همه اینها ساخت فیلم شروع میشود و تازه آنوقت با شرایط بد و حرص و پشت صحنه روبهرو میشوی و میفهمی فقط با ۳۰ درصد شعور و سوادت فیلم ساختهای، پس باید این ۳۰ درصد آنقدر قوی باشد تا بشود یک فیلم خوب ساخت.»
در پایان احسان عبدیپور درباره فیلم بعدیاش گفت :«انشالله آخر مهر ماه یک فیلم جدید شروع میکنم که اگر همه چیز روبه راه باشد به جشنواره فیلم فجر امسال میرسد. فیلم گوشه چشمی هم به گیشه دارد البته به جز یک بازیگر مطرح که او هم از اهالی جنوب است دیگر بازیگر مطرحی ندارد اما داستان فیلم از زخمی صحبت میکند که بار کمدی بالایی دارد.»
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش