به گزارش سینماسینما، سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر که در بهمنماه امسال برگزار میشود یکی از رقابتهایی است که بسیاری از کارشناسان این فن امید زیادی به این دوره دارند.
حضور کارگردانان با سابقه و موفق در کنار جوانان با استعداد، رقابت بازیگران با تجربه با بازیگران جوانتر و همچنین قرار گرفتن طیفهای مختلف سینمایی در کنار هم، همه و همه از وجوه تمایز این دوره با دورههای قبل است.
اما در این گزارش با نگاهی به فیلم های در حال تولید و آثاری که متقاضی حضور در جشنواره هستند و احتمال می رود که در بخش نهایی حضور داشته باشند ، به بررسی حضور بازیگران مطرح سینما میپردازیم.
رضا عطاران
به طور حتم یکی از بهترین کمدینهای تاریخ سینمای ایران، رضا عطاران است. عطاران بر خلاف سال گذشته که هیچ فیلمی از او در جشنواره فجر حضور نداشت، امسال حضور پررنگی در این رویداد دارد. «دراکولا» که یک کمدی وحشت است و خود او کارگردانیاش را بر عهده دارد، «آب نبات چوبی» که یک نقش جدی از این بازیگر است، دو فیلمی هستند که عطاران در آنها ایفای نقش کرده است و احتمال حضورشان در جشنواره سی و چهارم فجر میرود.
بابک حمیدیان
این بازیگر همچون سال گذشته که در پنج فیلم جشنواره حضور داشت و عنوان پرکارترین بازیگر مرد دوره قبل را دریافت کرده بود، احتمال دارد امسال با چهار فیلم «بادیگارد» اثر ابراهیم حاتمیکیا «سیانور» اثر بهروز شعیبی و «پا در هوا» اثر نادر تکمیلهمایون و «رند»اثر مشترک چهارکارگردان، به جشنواره فجر وارد شود.
وی قبلاً با دو نفر از این فیلمسازان سابقه همکاری داشته است. نقش شهید اصغر وصالی که به خاطر آن جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از جشنواره دو سال قبل دریافت کرد، همکاری وی با حاتمی کیا بود. سابقه همکاری او با شعیبی نیز به سریال «پرده نشین» بر میگردد.
مهتاب کرامتی
بازیگر زن پرکار سال گذشته در عرصه بازیگری ، امسال تهیهکنندگی یک فیلم با عنوان «آه ای عبدالحلیم» به کارگردانی احسان عبدیپور را بر عهده است که متقاضی حضور در جشنواره است.
وی در جشنواره فجر سی و سوم، با سه فیلم در بخش اصلی و یک فیلم در بخش نگاه نو حضور داشت.
پرویز پرستویی
شاید یکی از شگفتیهای جشنواره امسال، همکاری دوباره پرستویی و حاتمیکیا پس از گذشت یک دهه باشد. بسیاری از کارشناسان سینما این همکاری را یکی از نقاط قوت جشنواره فجر امسال میدانند. پرستویی سال گذشته با دو فیلم «بوفالو» و «دو» در جشنواره فجر حضور داشت. شاید نقش پرستویی در «بادیگارد» دوباره خاطرات خوش همکاری او با کارگردان «آژانس شیشه ای» را زنده کند و نقطه درخشان دیگری در کارنامه او ثبت شود.
شهاب حسینی
همکاری دوباره شهاب حسینی با اصغر فرهادی در «فروشنده» قابل توجه است که البته بود و نبودفیلم جدید کارگردان «جدایی نادر از سیمین» در جشنواره امسال جزء احتمالات است. شهاب حسینی به جز حضور در «فروشنده» با «برادرم خسرو» احسان بیگلری و «سایههای موازی» اصغر نعیمی هم در جشنواره امسال حضور دارد. حسینی سال گذشته نیز با دو فیلم «دوران عاشقی» و «طعم شیرین خیال» در جشنواره فجر حضور داشت.
مریلا زارعی
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در فجر ۳۲ سال گذشته حضور کمرنگی در جشنواره داشت و فقط در فیلم سینمایی «ماهی سیاه کوچولو» به کارگردانی مجید اسماعیلی به ایفای نقش پرداخت ، اما امسال زارعی با بازی در «بادیگارد» حاتمیکیا و فیلم سینمایی «دختر» به کارگردانی رضا میرکریمی که در لحظات آخر فرم جشنواره را پرکرد ، به احتمال فراوان در جشنواره سی و چهارم حضور خواهد داشت.
باران کوثری
یکی از جوانترین بازیگران زنی که توانست جایزه بهترین هنرپیشه نقش اول زن را در جشنواره بیست و پنجم برای دو فیلم «خون بازی» و « روز سوم» دریافت کند، در جشنواره دوره قبل نیز باز هم درخشید و این جایزه را برای بازی در فیلم «کوچه بی نام» به کارگردانی هاتف علیمردانی دریافت کرد.
وی سال گذشته در دو فیلم «خانه دختر» و « کوچه بینام» که در بخش سودای سیمرغ بودند و نیز فیلم «جامهدران» که در بخش نگاه نو شرکت کرده بود ، حضور داشت. امسال هم با دو فیلم «لانتوری» و «هفت ماهگی» در فجر سی و چهارم حضور دارد. چندی پیش هم سانحه تصادف کوثری در جریان فیلمبرداری «هفت ماهگی» بسیار خبر ساز شد.
حامد بهداد
بهداد در جشنواره ۳۳ حضور پررنگی نداشت. اما امسال با فیلمهای «نیمه شب اتفاق افتاد»،«هفت ماهگی» و «رند» در جشنواره حضور دارد. «هفت ماهگی» چندمین همکاری بهداد با باران کوثری در این فیلم بعد از فیلمهای «دایره زنگی» ،«روز سوم» و است. بهداد چندی پیش در یک مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان باران کوثری را یکی از با استعدادترین بازیگران زن سینمای ایران دانست.
سعید آقاخانی
بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر سال گذشته امسال حضور کمرنگی در جشنواره فجر دارد. «ارادتمندان نازنین بهار تینا» تنها فیلمی است که آقاخانی در سال جاری در آن به ایفای نقش پرداخته و البته این فیلم فرم جشنواره را پرنکرده و حضور آن در جشنواره فجر امسال منتفی است ، مگر اینکه طبق تجربه های گذشته باز هم پس از اتمام مهلت ثبت نام فیلم هایی برای حضور در جشنواره پذیرفته شوند.
هدیه تهرانی
بازیگر با سابقه سینما که چند سالی حضورش در این عرصه کمرنگ شده بود، امسال با دست پر به فجر سی و چهارم آمده است. تهرانی با چهار فیلم «عادت نمیکنیم» ، «عقربه روی ۲۲۰»، «سایهات را قاب میگیریم» و «آشغالهای دوست داشتنی» سال پرکاری را در پیش دارد و باید دید که کدامیک از این آثار در جشنواره حضور خواهد داشت؟ شاید تقابل تهرانی با محمدرضا فروتن در فیلم های «عقربه روی ۲۲۰» و«عادت نمی کنیم» آن هم هفده سال پس از اکران «قرمز» فریدون جیرانی برای هواداران آنها جذاب باشد.
سحر قریشی
سحر قریشی یکی از بازیگران پر کار دیگری است که با ۳ فیلم «رسوایی ۲»، «آب نبات چوبی» و «من و شارمین» خود را برای حضور احتمالی در جشنواره امسال آماده می کند. «رسوایی ۲» قرار بود با حضور الناز شاکردوست جلوی دوربین برود که در نهایت سحر قریشی جایگزین وی در این فیلم شد.
گوهر خیراندیش
گوهر خیراندیش سال گذشته با سه فیلم «ایران برگر»، «رخ دیوانه»، «شیفت شب» در جشنواره فجر حضور داشت. امسال نیز با دو فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» و «من و شارمین» در نوبت و انتظار حضور چندین باره در جشنواره فیلم فجر است.
هومن سیدی
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد دوره قبل امسال نیز دو فیلم «پل خواب» و «جنایات و مکافات» را در کارنامه خود ثبت کرده است که فیلم «پل خواب» به کارگردانی اکتای براهنی از تولیدات و جامانده های جشنواره فجر سال گذشته است و «جنایات و مکافات» هم در لیست متقاضیان جشنواره امسال نیست.
هانیه توسلی
بهترین بازیگر نقش اول زن در فجر ۳۱ هم امسال در ۳ فیلم «بیست و سه روز»، «قشنگ و فرنگ» و «هفت ماهگی» احتمال حضور دارد و در صورتی که هر سه فیلم به جشنواره راه پیدا کند از این حیث جزو بازیگران پر کار این دوره خواهد بود.
نادر فلاح
یکی از بازیگرانی که تعداد فیلمهایش در این دوره جشنواره نسبت به جشنواره فجر سال گذشته کاهش یافته نادر فلاح است. وی در دوره قبل با سه فیلم در سودای سیمرغ و دو فیلم در بخش نگاه نو از بازیگران پر کار آن دوره بود اما امسال تنها با فیلم «اژدها وارد میشود» مانی حقیقی که روایتگر دهه چهل شمسی است پا به جشنواره میگذارد و این اتفاق هم مشروط به این است که فیلم در جشنواره پذیرفته شود.
فرهاد اصلانی
اصلانی امسال تنها در فیلم «دختر» احتمال حضور در جشنواره را دارد در حالی که سال گذشته با سه فیلم در جشنواره فجر شرکت کرده بود.
حمید فرخنژاد
«بالاخره بخت من هم باز شد» این اولین جملهای بود که فرخنژاد بعد از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از دستان سعید راد در جشنواره سیو یکم گفت. بعد از آن موفقیت امسال نیز فرخنژاد با چهار فیلم «مشکل گیتی»، «رند»، «پلیس بازی» و «۱۷۵ غواص» به جشنواره فجر میآید البته رسیدن فیلم «صد هفتادو پنج غواص» در هالهای از ابهام است اما حضور او در اولین فیلمی که مشهورترین سناریست طنز ایران یعنی پیمان قاسمخانی آن را کارگردانی کرده کنجکاویهای بسیاری را بر انگیخته است.
پگاه آهنگرانی
یکی از پرکارترین بازیگران دوره قبل آهنگرانی بود که با یک فیلم در بخش اصلی و ۳ فیلم در نگاه نو حضوری مؤثر در جشنواره ۳۳ داشت و امسال نیز باسه «هفت ماهگی»،«خشکسالی و دروغ» و «آه ای عبدالحلیم» به احتمال فراوان به جشنواره میآید.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- معرفی هیأت انتخاب بخش سینمای ایران در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر
- معرفی داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در فجر۴۳
- آیا فیلم حاتمیکیا به جشنواره فجر میرسد؟
- آغاز بازبینی آثار متقاضی رقابت در جشنواره فیلم فجر از ۲۲ آذر
- علیرضا رئیسیان مطرح کرد؛ مرگ مغزی سینمای ایران بر اثر یک شوک غیرعادی
- انتشار فراخوان مسابقه تبلیغات سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر شد
- بزرگداشت داریوش مهرجویی در جشنواره کوروش
- «پیر پسر» در جشنواره لوکا/ فیلمی با بازی لیلا حاتمی و حامد بهداد مسافر ایتالیا شد
- چهار فیلم جدید با ترکیب تازهای از بازیگران روی پرده سینماها
- معرفی بازیگران فیلم جدید حمید نعمتالله
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
آخرین ها
- حضور همراه اول با مجموعهای از سرویسهای فناورانه در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- «در آغوش درخت» بهترین فیلم بلند سینمای جهان جشنواره هندی شد
- نکوداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- به پاس یک عمر دستاورد سینمایی؛ خرس طلایی افتخاری برلین به تیلدا سوئینتون اهدا میشود
- کنسرت نمایش ایرج، زهره، منوچهر / گزارش تصویری
- حقایقی درباره محمد نوری به بهانه سالروز تولد او/ مردی که از شکست هراس نداشت
- ذلت ماندن یا لذت رفتن و رستن!
- جدول فروش سینمای ایران در آخرین روز پاییز/ پنج فیلمی که از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ میلیارد فروختند
- نمایش «دِویل» تمدید شد/ آغاز اجرای نمایش «تشنگان» از ۴ دی
- شایعه فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری/ سریال و فیلم مستند سهراب و فروغ به زودی کلید میخورد
- نامزدی یک فیلم کوتاه ایرانی-آمریکایی در جوایز آکادنی فیلم سوئد
- نشست خبری بزرگداشت فروغ فرخزاد / گزارش تصویری
- درباره سه مستند سینماحقیقت/ از جسارت نمایش عریان اعتیاد تا عشق به سینما در اتاق آپارات
- به خاطر نقش برجسته در صنعت سینما؛ کریستوفر نولان و همسرش، شوالیه و بانوی فرمانده شدند
- چرا «لیلی» سریال «داییجان ناپلئون» زشت بود؟/ پاسخ ناصر تقوایی را بخوانید
- «تیآرتی» ترکیه آغاز به کار کرد؛ صداوسیما هنوز در فکر سانسور است
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه
- نشست «شاهد عینی» / گزارش تصویری
- نگاهی به فیلم «هفتاد سی»/ در بستر واقعیت
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- قهوه دمنکشیده/چرا سریال مهران مدیری نتوانست انتظارات را برآورده سازد؟
- سرقتهای سریالی ۳زن به سبک «تسویه حساب»
- با اعلام آکادمی داوری؛ نامزدهای اولیه اسکار معرفی شدند/ یک انیمیشن ایرانی در میان آثار