نخستین دوره جایزه آکادمی سینماسینما با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد و رضا عطاران به عنوان موثرترین چهره سینمای ایران در سال ۹۶ انتخاب شد.
به گزارش سینماسینما، مراسم نخستین دوره جایزه آکادمی سینماسینما عصر روز یکشنبه ۱۸ شهریور با حضور چهرههای شاخص سینمای ایران با اجرای رامین حیدریفاروقی در هتل انقلاب برگزار شد.
سیدرضا میرکریمی، کیانوش عیاری، جواد طوسی، علی علایی، رویا نونهالی، رضا کیانیان، رضا عطاران، طناز طباطبایی، امیر اسفندریاری، افشین هاشمی، همایون اسعدیان، کمال تبریزی، غلامرضا موسوی، غزل شاکری، فرشته طائرپور، فریدون جیرانی، پوری بنایی، محمود دولت آبادی، احترام برومند، جمشید گرگین، مسعود رایگان، رویا تیموریان، مهدی رحمانی، نوید محمدزاده، کاوه ایمانی، حمید نعمت الله، سعید عقیقی، مهرزاد دانش، حسین محجوب، مصطفی احمدیان، مهران کاشانی، کاوه صباغ زاده، فرید مصطفوی، علی کریم، اصغر یوسفینژاد، علیرضا شجاع نوری، مونا زندیحقیقی، حجت قاسمزادهاصل، احمد طالبی نژاد، مجتبی میرطهماست، آنا نعمتی، خاطره اسدی، سیروس الوند، عباس یاری، تینا پاکروان، محمدرضا اصلانی، مسعود مهرابی، امیر حاج رضایی، محمد متوسلانی، صالح میرزاآقایی، هوشنگ گلمکانی، شادمهر راستین، محمدحسین خردمندان و ناصر شفق از جمله چهره های حاضر در این مراسم بودند.
کیانوش عیاری رییس آکادمی سینماسینما در ابتدای این مراسم ضمن خوشامدگویی به حضار درباره برگزاری این رویداد هنری گفت: «عشق باعث برانگیختگی انسان تنهایی می تواند باشد که به جمعی که در اینجا جمع شده است ختم شود، منظور آقای کثیریان است که دست تنها این حرکت فرهنگی را انجام دادند و هدفشان هم این است که عشق جاودانه شان را نشان دهند و همه شما ایشان را می شناسید و می دانید که چه عشقی به سینما دارند.»
امیدواریم این حرکت مفید و موثر باشد
در ادامه کیوان کثیریان دبیر آکادمی، ضمن قدرادانی از حضار گفت: «قصد سخنرانی نداریم و سعی کردیم مراسمی کوتاه و مفیدی را ترتیب دهیم تا برای چند روز هم که شده به یادتان بماند. این آکادمی با لطف شما و اعضای آن که در این مراسم در خدمتشان هستیم آغاز به کار کرده است. سعی کردیم در مرحله اول ۶۰ نفر از اهالی سینما در تخصص های مختلف را به عنوان اعضای اولیه آکادمی داشته باشیم و رای های آن ها را درباره اکران هر سال جمع آوری کرده و اعلام کنیم.»
او ادامه داد: «امیدوارم این حرکت که بسیار خصوصی است اتفاق خوبی در سینما باشد و باعث رونق سینما شود، حضور گرم و صمیمی شما نشان می دهد که می توانیم گام اول را دل گرم کننده برداریم. کسانی که من و آقای علایی را می شناسند می دانند که هر رایی که به دستمان می رسد مانند ناموسمان از آن مراقبت می کنیم زیرا که می دانیم شفافیت در سایه امانتداری است.»
کثیریان با اشاره به نقش فعالان حوزه رسانه در انتخاب چهره موثر سینمای ایران، توضیح داد: «از ۱۷۰ نفر از همکاران و اهالی رسانه ممنونم که در نظرخواهی بزرگ موثرترین چهره سال سینمای ایران در سال ۹۶ شرکت کردند، این روند را هر سال خواهیم داشت. امروز ۱۰ چهره برتر را معرفی می کنم که نفر اول جایزه این بخش را دریافت خواهد کرد. سعی کردیم به فضای همدلی را در این آکادمی نزدیک شویم و اگر همه شما کمک کنید می توانیم این اتفاق خوب را در سینمای ایران محقق کنیم. همه جشن ها و جشنواره ها که هر کدام یک ماموریت دارند برای سینمای ایران لازم و ضروری هستند و در کنار همه این رویدادها سعی کردیم قرار بگیریم و ما قرار بود که این جشن را قبل از جشن خانه سینما برگزار کنیم که آقای اسعدیان درخواست کردند پس از آن برگزار شود.»
او سپس از چند اسپانسر مالی آکادمی که جوایز را تامین کردند قدردانی کرد.
در بخش دیگر این مراسم و پس از آشنایی حضار با اعضای آکادمی نوبت به اهدای جوایز رسید، احترام برومند و جمشید گرگین برای اهدای جایزه بهترین فیلم کوتاه نخستین دوره آکادمی روی صحنه حضور پیدا کردند و تندیس مهرگیاه بهترین فیلم کوتاه سینمای ایران در سال ۹۶ به بهمن و بهرام ارگ برای فیلم کوتاه «حیوان» اهدا شد.
سپس نوبت به معرفی اهدای جایزه بهترین فیلم مستند سینمای ایران رسید و رویا تیموریان و مسعود رایگان برای اهدای تندیس روی صحنه حضور پیدا کرده و سپس کلیپی از رخشان بنی اعتماد پخش شد تا نام برگزیده این بخش را اعلام کند. فیلم «در جستوجوی فریده» به کارگردانی کورش عطایی و آزاده موسوی به عنوان بهترین فیلم مستند تندیس مهرگیاه آکادمی سینماسینما را دریافت کردند.
سپس رویا تیموریان درباره این بخش گفت: «سینمای فیلم کوتاه و مستند پایه اساسی و مهم سینمای ایران به شمار می آیند و خیلی خوشحال هستم که عضو آکادمی سینماسینما هستم»
در ادامه برنامه محمد متوسلانی و حسین محجوب برای اهدای جایزه بهترین فیلمساز اول روی صحنه حضور پیدا کردند. دیپلم افتخار بهترین فیلمساز اول به اصغر یوسفی نژاد برای فیلم «ائو (خانه» تعلق گرفت.
یوسفی نژاد سپس درباره این جایزه گفت: «خیلی دوست دارم که سریع تر یک فیلم دیگر کار کنم زیرا که عنوان فیلم اولی اصلا به من نمی آید، کیانوش عیاری عشق من است و بسیار از برگزارکنندگان این آکادمی قدردان هستم.»
معرفی برگزیده بهترین فیلمساز اول سینمای ایران در سال ۹۶ توسط محمد حقیقت در کلیپی انجام شد و احسان بیگلری برای فیلم «بردارم خسرو» تندیس مهرگیاه آکادمی سینماسینما را دریافت کرد و در سخنانی گفت: «شوک شدم و انتظار نداشم، تمام نامزدها بهترین هستند، البته به نظرم بهترین در هنر معنی ندارد. همین که ما را لایق دانستید بسیار ممنونم. از کیوان کثیریان و علی علایی بسیار ممنونم و از ۶۰ عضو آن که از فرهیختگان سینما هستند بسیار ممنونم. از سعید ملکان و شهاب حسینی بسیار ممنونم. دوست دارم یادی هم از فریدون گله کنم که فیلمساز محبوب من است. از کیانوش عیاری و حمید نعمت الله هم بی نهایت قدردانم.»
پاسداشت امیر نادری برای عشق به سینما
بخش بعدی این مراسم به پاسداشت یک عمر عشق به سینما تعلق داشت و تندیس مهرگیاه این بخش به امیر نادری اختصاص یافت. به همان دلیل کلیپی از این کارگردان پخش شد و او ضمن قدردانی از برگزاری این رویداد هنری گفت: «این خبر بسیار خوبی برای من است، مهم ترین چیز این است که این آکادمی در حال اتفاق افتادن است و برای جوانان و نسل آینده می تواند مفید و موثر باشد. بچه های زیادی هستند که بیشتر از من ارزش دارند و ای کاش با آن ها شروع می کردید، ولی حال که با من شروع کردید باید بگویم که این آکادمی می تواند انرژی بیشتری به جوانان و سینماگران بدهد و از این جهت برای من خیلی مهم است. از اینکه به عنوان نفر اول انتخاب شدم خیلی احساس خوبی دارم که پس از ۳۴ سال هنوز به فکر من هستند در حالی که من برخی از آن ها را نمی شناسم.»
او ادامه داد: «اگر می خواهید من را یاد کنید، فیلم «انتظار» را نشان دهید، از خانم طاهری که این فیلم را بازسازی کرد بسیار قدردان هستم و زیرا که این فیلم از بین رفته بود تقریبا و حال که می خواهید آن را نشان دهید بگذارید از فیروز ملک زاده و آقای فروزش تهیه کننده این فیلم تشکر کنم که بسیار برای آن زحمت کشیدند.»
محمدرضا اصلانی نیز پس از پخش کلیپ با حضور روی صحنه درباره امیر نادری و نقشی که در سینما داشته است، گفت: «چهره امیر نادری یک نمونه اعلا رشد، تحول و اعتلاست، ما کمتر فیلمسازی داریم که چنین مرحله ای را با شدت هوش هیجانی توانسته باشد به نتیجه برساند. باور کنید با دست خالی بوده است و پشت کار و لجاجتی که او برای سینماگر شدن داشته است در سطح جهانی کمیاب است.»
او ادامه داد: «از وقتی که باهم فیلمنامه های اولیه اش را می نوشتیم تا زمانیکه به کانون رفت و فیلم «انتظار» را ساخت، یک مسیر طولانی و شتابنده ای را برای رشد و فهم سینما، برای به دست آوردن یک زبان سینمایی طی کرد. او را باید برای خودساخته بودن و اینکه از درون یک سینمای تجاری که برای خودش شکل و سامان خاص خود را داشت قدم به قدم پیش آمد و یک سینمای هنری و واقع نگر را دنبال کرد بسیار ارزشمند است.»
پس از سخنان اصلانی کلیپی از ابراهیم گلستان سینماگر سرشناس و با سابقه سینمای ایران پخش شد که درباره امیر نادری و خاطراتی که با او داشت گفت.
در ادامه نوبت به محمود دولت آبادی رسید که درباره امیر نادری سخن بگوید، که او چنین گفت: «خیلی شخصیت سمجی داشت، زمانی قرا بود فیلمی از یکی از آثار صادق چوبک بسازد، با من مشورت کرد و من مخالفتی با او داشتم در زمینه پرداخت داستان و موافقت شد و نشستیم و باهم صحبت و همفکری کردیم و دیدم یک روز او ساعت هفت صبح در خانه ما را می زد و چند بار این کار را کرد و یکبار به او گفتم که من صبح کار نیستم و باید شب ها کار کنیم»
او ادامه داد: « سینمای او برای من خیلی قابل احترام است، با من تماس گرفته بود که فیلم «کوه» را ساختم برو و ببین که به او گفتم که من خیلی سینما نمی روم ولی بگو که بیایند به من بگویند تا ببینم اما هنوز کسی سراغ من نیامده است.»
در ادامه نوبت به اهدای جوایز بازیگری رسید، پوری بنایی و رضا کیانیان برای اهدای تندیس مهرگیاه به بهترین بازیگر زن سینمای ایران در سال ۹۶ روی صحنه حضور پیدا کرد.
او ضمن قدردانی از نام گذاری تندیس آکادمی سینماسینما به مهرگیاه و یاد فریدون گله و قدردانی از امیر نادری تقدیر کرد.
تندیس مهرگیاه نخستین آکادمی سینماسینمر به لیلا حاتمی برای فیلم «رگ خواب» اهدا شد و حمید نعمت الله به نمایندگی او روی صحنه حضور پیدا کرد و پیام او را برای حضار خواند.
قدردانی نوید محمدزاده از وحید جلیلوند
در ادامه نوبت به اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد رسید و رویا نونهالی برای اهدای این جایزه روی صنه حضور پیدا کرد و تندیس مهرگیاه آکادمی به نوید محمدزاده برای فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» رسید. او سپس در سخنانی گفت: «اسامی که در این آکادمی هستن در حوزه خود تراز اول هستند و از وحید جلیلوند ممنونم زیرا که این هفتمین جایزه ای است که برای این نقش میگیرم.»
در بخش دیگر این مراسم نوبت به کمال تبریزی و فرید مصطفوی رسید که برنده جایزه بهترین فیلمنامه نویس سینمای ایران در سال ۹۶ را اعلام کنند. برهمین اساس وحید جلیلوند و علی زرنگار تندیس مهرگیاه بهترین فیلمنامه را برای «بدون تاریخ بدون امضا» دریافت کردند.
جلیلوند سپس ضمن قدردانی از برگزارکنندگان آکادمی، گفت: « این جایزه و تمامی جوایز این فیلم را به استاد مسلم خودم و استاد داستان و نمایش نویسی داوود کیانیان اهدا کنم که بی هیچ دلیلی اجازه فعالیت در عرصه هنر را ندارند و خیلی حیف است که هنر ما از وجود ایشان محروم باشد.»
سپس نوبت به اهدای تندیس موثرترین چهره سال سینمای ایران در سال ۹۶ رسید که کلیپی از ۱۰ چهره تاثیرگذار پخش شد و سپس از خسرو دهقان و مسعود مهرابی دعوت شد تا برای اهدای جایزه چهره سال روی صحنه حضور پیدا کنند.
براساس آرا ۱۷۰ نفر از اهالی رسانه، رضا عطاران به دلیل تاثیری که روی اقتصاد سینما و جلب نظر مخاطبان داشته است به عنوان چهره تاثیرگذار سینمای ایران سال ۹۶ انتخاب شد و ضمن قدردانی از رای دهندگان خطاب به سیروس الوند گفت: «من تا پیش از سخن شما احساس می کردم که آدم در آینه چهره خودش را می بیند و پس از سخن شما تازه فهمیدم که همه چهره من را در سینما می بینند. سعی می کنم که دیگر اینطور نباشد.»
سپس کلیپی از عبدالرضا کاهانی پخش شد که درباره عطاران و جایگاهی که در سینمای ایران دارد سخن گفت.
در ادامه این مراسم نوبت به اهدای جایزه بهترین کارگردان رسید و سیروس الوند و سیامک شایقی برای اهدای این جایزه روی صحنه حاضر شدند. با اعلام امیر نادری در کلیپی، تندیس مهرگیاه بهترین کارگردان به حمید نعمت الله برای فیلم «رگ خواب» تعلق گرفت.
نعمت الله از امیر نادری، سیروس الوند، کیانوش عیاری، کیوان کثیریان و علی علایی قدردانی کرد و گفت: «از امیر نادری بزرگ خیلی قدردان هستم، او پس از فیلم «دونده» گفت پنج نفر با دیدن این فیلم، فیلمساز می شوند و من یکی از آن پنج نفر هستم.»
در بخش پایانی این مراسم نوبت به اهدای جایزه بهترین فیلم سینمای ایران در سال ۹۶ رسید و کیانوش عیاری، هوشنگ گلمکانی و علیرضا شجاع نوری دعوت شد تا برای اعلام برگزیده این بخش روی صحنه حاضر شوند.
دیپلم افتخار بهترین فیلم به علی جلیلوند برای فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» اهدا شد و او پس از دریافت جایزه حضورش در این جمع را افتخار دانست.
تندیس مهرگیاه بهترین فیلم سینمای ایران در سال ۹۶ از سوی آکادمی سینماسینما به حمید نعمت الله برای فیلم «رگ خواب» اهدا شد.
کیوان کثیریان در پایان برنامه از برگزیدگان، علی علایی، اردوان زینی سوق، مجید توکلی و افشین ضیاییان و تمامی دست اندرکاران تقدیر کرد.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- کیانوش عیاری در بیمارستان بستری شد
- تقدیم «ترانهای عاشقانه برایم بخوان» به کیانوش عیاری/ سینما دارای یک زبان مشترک است
- چند کلمه دربارهی فساد و فحشا و ابتذال و «کیک محبوب من»
- سرنوشت نامعلوم سریال کیانوش عیاری/ چرا تلویزیون ۸۷ متر را گردن نمیگیرد؟
- به بهانه تغییر رییس سازمان سینمایی/ باید مدیران را پاسخگو کنیم
- جشنواره اسپانیایی به «دوربین فرانسوی» جایزه طلایی داد
- «شامیر» به سیبری میرود
- بررسی مشکلات فیلمنامهنویسی درگفتوگوی کیوان کثیریان با شادمهر راستین و مهران کاشانی/ سانسور مشکل اساسی سینمای ایران
- سینمای مستقل و آینده سینمای ایران بررسی شد؛ سینمای مستقل آزادی، سلطه ناپذیری، عشق و ارزش زن را بازتاب میدهد
- نشست «بررسی ارتباط میان کتاب و سینما»؛ کیانوش عیاری: نمیدانم اگر سینما نباشد باید چه کار کنم؟
- ضرورت توجه به سینما مستقل در ایران بررسی میشود
- یادداشت کیوان کثیریان؛ کلی آیهی یأس و یک آرزو/ درباره انتخاب وزیر ارشاد دولت چهاردهم
- صدداستان ۳؛ انتشار ۳ داستان کوتاه با صدای طوفان مهردادیان
- فرهنگ کجای زندگی نامزدهای انتخابات است؟
- دیپلم افتخار جشنواره ارمنستانی برای «دوربین فرانسوی»
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
آخرین ها
- برگزاری پانزدهمین کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش با حمایت همراه اول
- برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰ در اردیبهشت سال آینده/ «فراصد» بخش جدید جشنواره با رویکرد فلسطین
- حذف فرهنگ از سبد طبقه متوسط؟/ هزینههای سبد فرهنگی خانواده ۴نفره در تهران چقدر است؟
- نکوداشت زنده یاد اکبر عالمی و بزرگداشت مهدی رحیمیان در آیین معرفی برندگان هفتمین جایزه پژوهش سال سینما
- با پیشتازی «۴۷» و «مخفیانه»؛ نامزدهای جوایز اسکار سینمای اسپانیا معرفی شد
- همزمان با سالگرد اولین نمایش عمومی «قیصر»؛ بزرگداشت مسعود کیمیایی برگزار میشود
- دو خبر از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ زمان بازبینی حضوری و انتخاب نهایی آثار بخش دیگرگونههای نمایشی/ آغاز ثبتنام اصحاب رسانه و منتقدان
- برگزاری نمایشگاه پشت دریای وهم
- حضور همراه اول با مجموعهای از سرویسهای فناورانه در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- «در آغوش درخت» بهترین فیلم بلند سینمای جهان جشنواره هندی شد
- نکوداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- به پاس یک عمر دستاورد سینمایی؛ خرس طلایی افتخاری برلین به تیلدا سوئینتون اهدا میشود
- کنسرت نمایش ایرج، زهره، منوچهر / گزارش تصویری
- حقایقی درباره محمد نوری به بهانه سالروز تولد او/ مردی که از شکست هراس نداشت
- ذلت ماندن یا لذت رفتن و رستن!
- جدول فروش سینمای ایران در آخرین روز پاییز/ پنج فیلمی که از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ میلیارد فروختند
- نمایش «دِویل» تمدید شد/ آغاز اجرای نمایش «تشنگان» از ۴ دی
- شایعه فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری/ سریال و فیلم مستند سهراب و فروغ به زودی کلید میخورد
- نامزدی یک فیلم کوتاه ایرانی-آمریکایی در جوایز آکادنی فیلم سوئد
- نشست خبری بزرگداشت فروغ فرخزاد / گزارش تصویری
- درباره سه مستند سینماحقیقت/ از جسارت نمایش عریان اعتیاد تا عشق به سینما در اتاق آپارات
- به خاطر نقش برجسته در صنعت سینما؛ کریستوفر نولان و همسرش، شوالیه و بانوی فرمانده شدند
- چرا «لیلی» سریال «داییجان ناپلئون» زشت بود؟/ پاسخ ناصر تقوایی را بخوانید
- «تیآرتی» ترکیه آغاز به کار کرد؛ صداوسیما هنوز در فکر سانسور است
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد