تینا پاکروان گفت: آنچه علیه سریال «تاسیان» شاهد بودیم، بهطرز مشهودی سازماندهی شده است. عوامل این سریال نزدیک دو سال تلاش کردهاند تا اثری را به سرانجام برسانند که مردم آن را دوست داشته باشند، آن وقت گروهی از سر انگیزهای که نمیدانم آن را بخل و حسادت بدانم یا ترس، این هجمه را به راه انداختهاند.
به گزارش سینماسینما، تینا پاکروان، کارگردان سریال «تاسیان» در واکنش به انتشار خبر توقیف انتشار این سریال توسط رسانه قوه قضائیه، در گفتگویی گفت: واقعیت این است که در طول دوران فعالیت حرفهایام در این کشور، تا کنون با چنین تجربهای مواجه نشده بودم؛ اینکه چیزی را تا این اندازه غلط بفهمند و با همین برداشت غلط هم کارشان را جلو ببرند! من از آنجایی که خودم در حوزه نقد فیلم کار کردهام، معنای نقد را میفهمم و کاملا این موضوع را درک میکنم که ممکن است عدهای یک سریال را دوست داشته باشند و عدهای دیگر به اجزای آن مانند کارگردانی، بازیگری و فیلمنامه نقد داشته باشند. ولی اینکه هجمه و پروندهسازی شکل بگیرد، بهنظرم هم قابل شکایت است و هم قابل بررسی.
پاکروان افزود: آنچه علیه سریال «تاسیان» شاهد بودیم، بهطرز مشهودی سازماندهی شده است. ببینید عوامل این سریال نزدیک دو سال تلاش کردهاند تا اثری را به سرانجام برسانند که مردم آن را دوست داشته باشند. آن وقت گروهی از سر انگیزهای که نمیدانم آن را بخل و حسادت بدانم یا ترس، این هجمه را به راه انداختهاند.
کارگردان «تاسیان» ادامه داد: اینکه برخی برای هجمه به این سریال، از مرحله انتقاد از بازیها و فیلمنامه و کارگردانی عبور کردهاند و دست روی تحریف تاریخ گذاشتهاند، چه معنایی دارد؟ من در این سرزمین دو سریال تاریخی ساختهام و قطعا برای ساختن آنها هم تاریخ را مطالعه کردهام و هم مشاورین و پژوهشگران خبرهای داشتهام، صرف اشاره به تحریف تاریخ بدون دلیل و یا با اشاره به موارد غلطی چون عدم وجود جلال آل احمد در شب شعر گوته (شمس آل احمد سخنران شب سوم گوته بود) نشان از بی سوادی راویان یا مغرضانه بودن پرونده سازیهای ایشان دارد. آنها فرق جلال و شمس آل احمد را نمیدانند و آنقدر بیسواد هستند که از ده شب شعر گوته با عنوان میتینگ بیضایی یاد میکنند. من ۴۷ سال سن دارم و در تمام این سالها تصویری که از یک ساواکی در تلویزیون به ما نشان دادهاند، همراه با کلیشههایی همچون کراوات و مشروب و سیگار بوده است. بعد وقتی نوبت به سریال ما میرسد، اعتراض میکنند که چرا شرب خمر نشان دادهاید! مگر من میتوانم تصویر یک ساواکی را در حال نماز خواندن نشان دهم؟ طبقه دیگری هم در سریال داریم که هم نمازشان را میخوانند و هم اعلامیهشان را پخش میکنند. طبقه دیگری هم همان زمان بودهاند که سینما میرفتند، موسیقی گوش میدادند و مشروب هم میخوردند.
پاکروان تاکید کرد: ما برای این سریال ۱۷ ماه مشغول رفت و آمد به ساترا بودیم، چطور میشود ناگهان صحبت از توقیف کرد؟ داستان ما هم یک داستان عاشقانه است و تنها در بستر یک مقطع تاریخی در حال روایت آن هستیم. سوال من این است که نمایش آن مقطع تاریخی آیا اینقدر میتواند ترسناک باشد؟
پاکروان در توضیح داستان تاسیان با تاکید مجدد بر روایتی عاشقانه در دهه پنجاه تصریح کرد: آیا اگر من در روایت خود سراغ یک خانواده شیک و پولدار رفتم که در همان سالها زندگی مرفهی داشتهاند و حالا پسری عاشق دختر این خانواده شده، معنایش این است که میخواهم سفیدشویی کنم؟ چطور میتوان چنین برداشتی از داستان داشت؟ با این نگاه که همه سریالهای اخیر که به موضوعاتی همچون اختلاس ، فساد، دزدی و خیانت میپردازند و حتی از تلویزیون هم پخش میشوند، آیا در حال بازنمایی یک کلیت نامطلوب از جمهوری اسلامی هستند!؟ مگر میشود اینگونه نگاه تعمیمی به شخصیتپردازی و داستان یک سریال داشت؟
وی با اشاره به رفتار عجیب ساترا برای نظارت بر تولیدات شبکه خانگی افزود: من متوجه نمیشوم که چرا ما ملزم به فعالیت تحت نظارت جایی هستیم که در واقع رقیب ما محسوب میشود؟ شبکه نمایش خانگی چرا باید زیرنظر ساترا فعالیت کند؟ من و آقای اسدزاده ۱۷ ماه است که با رفتوآمد به این سازمان طرحمان را تصویب کردهایم. حالا چرا باید این کار به مرحله توقیف برسد؟ خب ساترا زیرمجموعه تلویزیون است که میخواهد مطابق با رفتارهای تلویزیون با ما رفتار کند. طبیعتا بخشی از تولیدات شبکه خانگی هم رقیب تلویزیون هستند و ساترا تمایلی به تولید آنها ندارد. این فرآیند باید باید تغییر کند چون رقیب قطعا ناظر خوبی نیست.
وی افزود: مراکزی که تصمیمگیر هستند، چرا باید در مواجهه با این هجمهها منفعل باشند؟ آنها چرا باید وارد بازی افرادی شوند که بهدنبال پروندهسازی هستند؟ مشخصا گروهی از افراد موثر در جریان این پروندهسازیها، در حال قلمفروشی هستند و اگر بخواهیم ریشهیابی کنیم، قابل پیگیری هستند. اما مراکز تصمیمگیر بهجای آنکه از تزریق عشق و امید در قالب یک داستان عاشقانه در یک سریال استقبال کنند، خود را وارد بازی پروندهسازان میکنند و حکم توقیف میدهند!
وی در واکنش به انتقادات نسبت به پوشش بازیگران زن هم تأکید کرد: مگر میتوانم بگویم ۵۰ سال پیش و قبل از انقلاب هم همه زنها در خیابان حجاب کامل داشتهاند؟ نتیجه این رویکرد میشود سریالهای تلویزیون که اشرف پهلوی هم در آنها حجاب کامل دارد! خب مخاطب این روایت را پس میزند.
پاکروان با اشاره به برخی انتقادها از سریال ادامه داد: ما در سریال «تاسیان» کمفروشی نکردهایم و امروز هم همه عواملی که برای تکتک جزییات این سریال تلاش کردهاند، از این شرایط ناراحتند. با چه ملاک و بر اساس چه سندی میتوان این سریال را تحریف تاریخ دانست؟ من یک قصه عاشقانه روایت کردم که در دورهای از تاریخ معاصر اتفاق افتاده، ممکن است ایراداتی هم داشته باشد.
کارگردان «تاسیان» درباره پیگیری برای رفع مشکل پخش این مجموعه هم گفت: در مذاکراتی که با ساترا داشتیم، هر هفته اصلاحاتی به ما میدادند اما ناگهان میگویند، حالا دیگر نمیدانیم چه باید بکنیم! چه اتفاقی افتاده که نمیدانید چه باید بکنید؟ ما کار عجیبی نمیکنیم که بخواهیم بابت آن هراس و ترسی داشته باشیم.
پاکروان در پاسخ به اینکه قوه قضاییه چه توضیحی درباره دلیل جلوگیری از پخش سریال داده گفت: قوهقضاییه هیچ صحبتی با ما نداشته و من خبر را اولینبار در خبرگزاری میزان دیدم.
وی با یادآوری برخی اتفاقات گذشته در خصوص سریال «خاتون» افزود: وقتی من سریال «خاتون» را میساختم، فرآیند مجوز محصولات خانگی هنوز در اختیار وزارت ارشاد بود. وزارت ارشاد در اولین مرحله اعلام کرد «خاتون» قابلپخش نیست و پروانه ساخت صادر نکردند. من حضوری رفتم و مذاکره کردم و مشکل تاحدودی حل شد. تولید سریال را شروع کردیم و در این فرآیند نظارت از ارشاد به ساترا واگذار شد. به احترام قانون، برای ساترا هم فیلمنامه ارسال کردیم. مدام به جلسات میرفتیم تا اینکه سریال به پخش رسید. مدام مشکوک و نگران بودند که من چه میکنم! خیلی از نهادها و سازمانها بعد از پخش از من تشکر کردند که عرق ملی را برای مخاطبان زنده کردهام. همان زمان افرادی بودند که میگفتند این کار نباید پخش شود و همانها امروز «تاسیان» را توقیف کردهاند. برای من اما مردم، خانواده و سرزمینم مهم است؛ چیزهایی که خیلیها فراموش کردند.
منبع: خبرآنلاین

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- یادداشت کیوان کثیریان/ نامهای به ساترا؛ جهانِ تصویر، تحت کنترل شماست
- وحید آگاه، وکیل دادگستری: اخذ مجوز تولید و پخش از ساترا مبنای قانونی ندارد
- معمای پیچیده یک سریال؛ قسمت چهارم «تاسیان» بدون مجوز، منتشر شده است
- آیا «تاسیان» رفع توقیف شد؟
- آخرین وضعیت انتشار سریال «تاسیان»
- درآمد ۲۲ هزار میلیاردی اپراتورهای اینترنتی از محل پلتفرمها
- اقدام اعتراضی فیلیمو نسبت به توقیف سریالش؛ انتشار ۳ قسمت نخست «تاسیان» در یوتیوب
- توقیف را چه کسی در دامان فرهنگ ما گذاشت؟/ بیانیه اعتراضی کانون کارگردانان سینما در پی پخش نشدن قسمت جدید «تاسیان»
- سرمایهگذار فیلمِ حمید نعمتالله: «قاتل و وحشی» را اکران کنید/ قضاوت آن را به مردم بسپارید
- خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد؛ سریال «تاسیان» توقیف شد
- مصائب زن بودن/ درباره «تاسیان» و قضاوتهای زودهنگام
- فشار بر سریال تینا پاکروان ادامه دارد/ ساترا: «تاسیان» مجوز نمایش ندارد
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- بررسی «ازازیل» و «انجمن اشباح» در شورای صدور مجوز ساترا
- مدیر پلتفرم فیلیمو خبر داد؛ دریافت ابلاغیه شکایت صداوسیما به دلیل پخش فوتبال و «جوکر» و چند سریال
پربازدیدترین ها
- معضل پایان باز/ نگاهی به فیلم «شب طلایی»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- نگاهی به فیلم «دختر، پدر، دختر» ساخته پناهبرخدا رضایی/ آنچه میبینید، همان است که میبینید!
آخرین ها
- ۲ میلیون تماشاگر طی ۵ هفته؛ آیا گیشه سینماها در اکران نوروزی ناکام ماند؟
- الهه نوبخت آثار جشنواره سوئیسی را داوری میکند
- موفقیت پویش «۱۰۰۱ امید» در آزادی ۱۲۵۴ زندانی جرایم غیرعمد
- انتشار فراخوان پانزدهمین دوره جوایز ایسفا
- مونا فرجاد با «کتابخانه نیمهشب» روی صحنه میرود
- اکران یک فیلم اقتباسی؛ «هنری جانسونِ» دیوید ممت روی پرده میرود
- نقدی علمی بر عملکرد صدا و سیما
- درنگی بر خارج از متنِ «هامون»/ مهم است این چیزها را بدانیم؟
- تازهترین خبرها از جشنواره/ کدام فیلم جشنواره کن را افتتاح میکند؟
- دیدار و گردهمایی بزرگ پخشکنندگان آثار هنر و تجربه در جشنواره کن
- به کارگردانی گرتا گرویگ؛ مذاکره مریل استریپ برای نقش اصلانِ «نارنیا»
- مرگ بازیگر سرشناس هالیوود؛ وال کیلمر درگذشت
- خبرهایی از «جزیره آزاد» و «ذرات آشوب»
- «موسی کلیمالله»؛ دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون؛ ۳۳۰ میلیون دقیقه تماشا و ۶۶۰ هزار کاربر همزمان
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان
- «یک نبرد پس از دیگریِ» دیکاپریو کوتاهتر شد!