
سینماسینما، علی پاکزاد- بعد از دستور وزیر ارشاد مبنی بر بازنگری و تصمیم گیری درباره فیلم های توقیفی و تعیین تکلیف آنها این کار در دستور سازمان سینمایی قرار گرفت و اسامی پنج فیلم نیز اعلام شد. اما هنوز تکلیف اکران عمومی این فیلم ها معلوم نیست.
به گزارش سینماسینما، بعد از دستور وزیر سابق ارشاد مبنی بر پیگیری و تعیین تکلیف فیلم های توقیفی این موضوع در دستور کار سازمان سینمایی قرار گرفت و ادامه این بازنگری در دولت داوزدهم و در زمان وزارت سید علی صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد پیگیری شد. اعلام اسامی فیلم های رفع توقیف شده توسط ابراهیم داروغه زاده معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی اعلام شد، فیلم های «خانه پدری» ، «عصبانی نیستم» ، «آشغال های دوست داشتنی»، «پارادایس» و «خانه دختر» رفع توقیف شده اند و می توانند اکران عمومی داشته باشند.
اما ماجرا در همین جا به پایان نرسید و تکلیف این فیلمها آن چنان که باید و شاید مشخص نشد.
به تازگی غلام رضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش نیز درباره اکران فیلم های رفع توقیف شده اعلام موضع کرد. قرار بر این شد که هر فیلمی که پروانه نمایش گرفته، بتواند قرارداد خود را ببندد و در چرخه اکران قرار بگیرد اما تاکنون هیچکدام از فیلمهای توقیفی که پروانه نمایش گرفتهاند؛ درخواستی برای اکران ارائه نداده اند. با این وجود و بعد از درج این خبر موسسه فیلمیران اعلام کرد که فیلم «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان از نیمه دوم مهرماه اکران خواهد شد. اما این خبر صحت نداشت؛ در مجموع تکلیف اکران چهار فیلم دیگر معلوم نیست ؛ و باید ببینیم که این فیلمها هر کدام در چه زمانی و با چه شرایطی اکران خواهند شد.زیرا هیچ کدام از عوامل آنها برای اکران فیلم هایشان اقدامی نکرده اند و اطمینان چندانی هم به این اتفاق ندارند.
کماکان شرایط و زمان اکران فیلم های رفع توقیف شده مشخص نیست. به نظر می رسد که دلسردی محسوسی بین عوامل فیلم های رفع توقیف شده وجود دارد. تنها فیلمی که در چند روز اخیر درباره اکران آن حرف و حدیث های شکل گرفته بود . فیلم «عصبانی نیستم» رضا درمیشیان بود ؛ که موسسه فیلمیران در چند روز گذشته خبری مبنی بر اکران این فیلم منتشر کرده بود که این موضوع صحت نداشت.
غلام رضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش روز گذشته در گفت و گو با سینماسینما اعلام کرد که هیچ قراردادی از سوی موسسه فیلمیران در شورا ثبت نشده است و فیلم «عصبانی نیستم» نیز اکران نخواهد شد. شاید یکی از کسانی که این میان بیش از بقیه در سالهای اخیر متضرر شده باشد کسی جز کیانوش عیاری نباشد. عیاری نیز به هیچ وجه راضی به اکران «خانه پدری» در گروه هنرو تجربه نیست.
عیاری معتقد است که این فیلم باید در اکران عمومی و به صورت فراگیر نمایش داده شود. شاید هر کس دیگری هم جای او بود با توجه به اتفاقات گذشته چنین تصمیمی را می گرفت.زیرا هر لحظه امکان اینکه فیلم او را پایین بکشند وجود دارد.فیلم «خانه دختر» شاید شرایط بهتری نسبت به فیلم های دیگر داشته باشد. زیرا تهیه کننده این فیلم محمد شایسته در گفتگو با سینماسینما اعلام کرد که این فیلم به زودی اکران می شود.
شایسته درباره اینکه چرا تا این زمان برای اکران فیلم اقدامی صورت نداده گفت:«میل شخصی ما این بود که در زمانی که مایل هستیم فیلم را اکران کنیم. اما به زودی فیلم توسط هدایت فیلم اکران خواهد شد و در شورای صنفی نمایش نیز ثبت خواهیم شد».
محسن امیر یوسفی نیز یکی از آن پنج کارگردانی است که سالهای سال منتظر خبر رفع توقیف فیلم «آشغال های دوست داشتنی» بود. اما او هم از شرایط اکران این فیلم دلسرد و است و خبری نسبت به چگونگی و زمان اکران این فیلم ندارد.
البته امیر یوسفی نیز موضوع اکران را به موسسه فیلمیران واگذار کرده است .این فیلم نیز قرار است توسط موسسه فیلمیران پخش شود.امیر یوسفی و تمام کارگردانان این فیلم ها با یک نگرانی و دلسردی عجیبی منتظر اکران هستند. فیلم «پارادایس» نیز از این قاعده مستثنا نیست.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- بزرگداشت کیانوش عیاری با نمایش «شبح کژدم»
- محسن امیریوسفی: آقای تقوایی عزیز! شما هنوز هم ناخدای کشتی سینمای مستقل ایران هستید
- یادداشت «کیانوش عیاری» در سوگ ناصر تقوایی
- نسخه اصلی «خانه پدری» آنلاین اکران شد
- یک نمایش برای «خانه پدریِ» کیانوش عیاری
- از راههای رفته/ چیزهایی که نباید میگفتم!
- آیا «تاسیان» رفع توقیف شد؟
- واکنش کیانوش عیاری به قاچاق فیلم «کاناپه»؛ از نمایش غیرقانونی اثرم ناراضی هستم
- نوبت فیلم کیانوش عیاری شد؛ انتشار نسخه قاچاق از فیلم توقیفی «کاناپه»
- مجوز ساخت سینمایی برای ۶فیلمنامه صادر شد
- کیانوش عیاری در بیمارستان بستری شد
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- تقدیم «ترانهای عاشقانه برایم بخوان» به کیانوش عیاری/ سینما دارای یک زبان مشترک است
- سرنوشت نامعلوم سریال کیانوش عیاری/ چرا تلویزیون ۸۷ متر را گردن نمیگیرد؟
- نشست «بررسی ارتباط میان کتاب و سینما»؛ کیانوش عیاری: نمیدانم اگر سینما نباشد باید چه کار کنم؟
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- شیرین یزدانبخش درگذشت
- افسانهای در حبس؛ سرنوشت «چریکه تارا»
- اقتباس بهمثابه ابزار فهم جامعه/ از روایت تراژیک تا روایت عاشقانه
- «دیدار بلوط»؛ بازگشتی به شکوه یک خاطره
- اشغال بهرام بیضایی وزمانه پس از جنگ ۱۲ روزه/به بهانه ۵ دی سالروز تولد بهرام بیضایی
- «سامی»؛ روایتی انسانی از جنگ بیپایان
- سینمای مستقل ایران را به رسمیت بشناسید
- گیشه سینما در دست کمدیها/ دو فیلم جدید اکران شدند
- اعلام بودجه فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۵
- مصوبهای برای حذف وزارت فرهنگ؛ مصوبه «سیاستهای صوت و تصویر فراگیر»؛ تعارض با جمهوریت
- «بابا پیکاسو»؛ در چنبره عواطف، حرمان و جداافتادگی
- «شمعی در باد»؛ جسورانهترین فیلم نیمه اول دهه هشتاد
- مهتاب ثروتی و مرجان اتفاقیان به «خاکستر خیال» پیوستند
- «جزیره آزاد»؛ خداوندگار خودخوانده جزیره آزاد
- جیمز کامرون: از سلطه هوش مصنوعی میگریزم/ «آوارتار۳» و شروع افتخارآمیز اکران
- بازیگر آمریکایی خودکشی کرد
- «قمرتاج»؛ از ثبتِ واقعیت تا سازماندهی روایت
- «یک تصادف ساده»، فیلم مورد علاقه باراک اوباما
- مدیران تلویزیون به جای اینکه نقدها را بپذیرند به انتقاد از منتقدان می پردازند
- آخرین قاب یک کارگردان در «سینماحقیقت۱۹»/ احسان صدیقی درگذشت
- «شهر خاموش»؛ طلسم فاوست بر فراز شهر
- واکنش روزنامه هفت صبح به مصاحبه اخیر مهران مدیری : از برج عاج خود پایین نیامد
- استوری سحر دولتشاهی از پشت صحنه «هزار و یک شب»
- از «بادکنک سفید» تا «طعم گیلاس» در نیویورک
- پرویز شهبازی و سینمای مولف
- معرفی برگزیدگان بیست و چهارمین جشن حافظ؛ «پیر پسر» چهار جایزه گرفت/ سه جایزه برای «تاسیان»
- نقش هوش مصنوعی در باز طراحی کسب و کارها در ۲۰۲۶
- نمایش مناسبات داخل زندانها در سریالهای نمایش خانگی چگونه است؟
- «کفایت مذاکرات»؛ شوخیهای نخنما
- چهلوسومین جشنواره جهانی فیلم فجر؛ آزمونی جدی و نگاهی رو به آینده





