برپایی سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر علاوه بر بخش رقابتی در بخش غیرقابتی نیز با نمایش ۲۴ فیلم داستانی و مستند از کشورهای مختلف جهان همراه خواهد بود.
به گزارش سینماسینما، بخش غیرقابتی جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش جام جهاننما (جشنواره جشنوارهها) در مجموع ۱۰ فیلم؛ در بخش نمایشهای ویژه ۹ فیلم (بعلاوه پنج فیلم ایرانی) و در بخش مرور سینمای فرانسه نیز ۴ فیلم را در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد داد که در زیر مهمترین آنها را مرور میکنیم:
جام جهاننما (جشنواره جشنوارهها)
فیلم «آدمکش» ساخته «هو شیائو شین» کارگردان سرشناس چینی که در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۵ جایزه معتبر بهترین کارگردانی را از آن خود کرد، محصول مشترک سینمای تایوان، چین، هنگ کنگ و فرانسه است.
نماینده سینمای تایوان در جوایز اسکار ۲۰۱۶ در نهمین دوره جوایز سالانه فیلم آسیا نیز در ۹ بخش نامزد کسب جایزه شناخته شده بود که در نهایت در ۸ بخش از جمله بهترین فیلم و کارگردانی برنده شد. داستان فیلم درباره زنی به نام «نی یینیانگ» است که از سوی استاد خود مامور به قتل رساندن مقامات فاسد دولتی میشود.
«کوهها ممکن است جا به جا شوند» هشتمین ساخته بلند سینمایی «ژیا ژانگکه» کارگردان مطرح چینی است که در سال ۲۰۱۵ در بخش اصلی جشنواره کن یکی از نامزدهای دریافت نخل طلای بهترین فیلم بود. این فیلم داستان سه دوست به نامهای «لیانژی»، «ژانگ» و «تائو» را از کودکی تا بزرگسالی روایت میکند، نگارش فیلمنامه «کوهها ممکن است جا به جا شوند» نیز بر عهده خود «ژانگکه» بوده است.
«نانی مورتی» کارگردان صاحب سبک سینمای ایتالیا در آخرین ساخته سینمایی خود فیلم «مادر من» را مقابل دوربین برد که اولین بار سال گذشته در بخش رقابتی جشنواره فیلم کن برای کسب نخل طلای بهترین فیلم رقابت کرد و در نهایت جایزه کلیسای جهانی بهترین فیلم معنوی را این رویداد سینمایی به خانه برد.
«مادر من» که در بخش نمایشهای ویژه جشنواره فیلم تورنتو نیز به روی پرده رفته است، داستان مارگریتا، سینماگری است که در گیر یک بحران هویتی است و در حالیکه مادرش در بستر مرگ است، فیلمی دربارهٔ بسته شدن یک کارخانه کارگردانی میکند. «نانی مورتی» علاوه بر کارگردانی؛ تهیه کنندگی و نویسنگی این فیلم، ایفای یکی از نقشهای اصلی را نیز بر عهده دارد.
انیمیشن رومانیایی «کوهستان جادویی» ساخته «انکا دومیان» پس از نمایش آغازین در جشنواره بینالمللی و معتبر انیمیشن «انسی» در کشور فرانسه، در جشنواره کارلویواری جمهوری چک حضور یافت و مورد تقدیر ویژه هیئت داوران نیز قرار گرفت.
داستان فیلم درباره «آدام جسک وینکلر» افسر نظامی ضدکمونیست اهل لهستان است که در دهه ۱۹۸۰ در کنار احمد شاه مسعود علیه اتحادیه جماهیر شوروی میجنگیدند.
فیلم «لوبیای شیرین» جدیدترین ساخته سینمایی «نائومی کاواسه» سینماگر سرشناس ژاپنی است و یکی دیگر از فیلم های حاضر در جشنواره کن ۲۰۱۵ بود که در بخش نوعی نگاه به روی پرده رفت.
داستان فیلم درباره مردی است که در ماشینی که خود صاحب آن نیست در کنار خیابان شیرینی میپزد و از این طریق روزگار میگذراند اما اتفاقاتی مسیر زندگی او را به کلی تغییر میدهد. «کاواسه» برای این فیلم جایزه بهترین فیلم خارجی جشنواره سائوپولوی برزیل و بهترین کارگردانی جشنواره وایادولید اسپانیا را به دست آورد.
در بخش جام جهاننما (جشنواره جشنوارهها) فیلمهای دیگری شامل «مهمان» به کارگردانی «مهمت اریلماز» محصول سال ۲۰۱۵ سینمای ترکیه؛ «بره» ساخته «راس پاتریج» محصول مشترک سینمای فرانسه، نروژ، آلمان، قطر و اتیوپی؛ «ماهانا» یا «پدرسالار» به کارگردانی «لی تاماهوری» از نیوزلند و «گورنبشته» به کارگردانی مشترک «یولین اولازولا» و «روبن ایماز» از سینمای مکزیک نیز به نمایش گذاشته خواهند شد.
بخش نمایشهای ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر امسال تماما به فیلمهای مستند اختصاص یافته است:
مستند «ازدواج با عشق در کابل» به کارگردانی امیر پلنگی محصول سینمای استرالیا و افغانستان است که در آن داستان یک زن افغانی- استرالیایی روایت می شود که با تاسیس موسسهای به یتیمان افغان کمک میکند و در اولین قدم در تلاش است به یکی از مددجویانش به نام «عبدول» برای ازدواج با فاطمه کمک کند. این مستند اولین بار در سال ۲۰۱۵ در جشنواره فیلم سیدنی به نمایش گذاشته شد.
«ژیا ژانگکه: مردی از فن یانگ» مستندی از «والتر سالس» کارگردان برزیلی است که در آن به زندگی و فعالیت هنری «ژیا ژانگکه» کارگردان نامدار و صاحب سبک چینی پرداخته شده است.
«همنوازان زبالهها» محصول مشترک آمریکا و پاراگوئه به کارگردانی «برد الگود» و «گراهام تاونسلی» است که در آن فعالیت گروهی از نوجوانان ساکن در زاغههای اطراف یک محل دفن زباله در پاراگوئه به تصویر کشیده شده است که با استفاده از آشغالها ارکستر موسیقی تشکیل میدهند و به موفقیتهای فراوانی دست مییابند.
مستند فرانسوی «یخ و آسمان» ساخته «لوک ژاکت» نیز درباره فعالیتهای «کلود لوریس» فرانسوی است که مطالعه قطب جنوب را در سال ۱۹۵۷ آغاز کرد و در سال ۱۹۸۵ به عنوان اولین دانشمند جهان نگرانی خود را از مساله گرمای جهانی ابراز کرد. این مستند در سال ۲۰۱۵ به عنوان فیلم اختتامیه جشنواره کن به نمایش گذاشته شد.
«بن بست» به کارگردانی «هاروتیون خاچاتریان» از ارمنستان؛ «روشیما» از «سالم ابو جلال» از فلسطین؛ «فرانکوفونیا» به کارگردانی «الکساندر سوکوروف» (فرانسه، آلمان، هلند)؛ «ماجرجوی سینما کارل زمان» به کارگرانی «توماس هودن» از جمهوری چک و «مرزهای خیالی» از سینمای اتریش دیگر آثار مستندی هستند که امسال در بخش نمایشهای ویژه سی وچهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر به روی پرده میروند.
در بخش مرور سینمای فرانسه نیز فیلمهای «آنتون چخوف ۱۸۹۰» به کارگردانی «رنه فرت»؛ «ترس» به کارگردانی «دامیان اودول»؛ انیمیشن سه بعدی و استاپ موشن «شازده کوچولو» ساخته «مارک اوزبرن» بر اساس داستان معروف نوشته «آنتوان سنت دواگزوپری»؛ «قانون بازار»فیلم تحسین شده جشنواره کن ۲۰۱۵ ساخته «استفن بریز» و «پرونده کلییر استریم» به کارگردانی «وینسنت گارن» به عنوان بخشی از آثار برگزیده سینمای معاصر فرانسه به نمایش گذاشته خواهند شد.
سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر به دبیری رضا میرکریمی از اول تا ششم اردیبهشت ماه امسال در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- واکنش بهروز افخمی به عدم حضورش در جشنواره جهانی فیلم فجر/ شوخی شوخی جشنواره را از دست دادیم!/فیلم
- مهمترین نقاط ضعف و قوت فجر جهانی
- کن بالاخره فیلم اصغر فرهادی را پذیرفت
- تهیهکننده باید بداند برای چه مخاطبی فیلم میسازد/ بالیوود هالیوودی شده!
- ماریا ترزا کاوینا: فرهنگ و فرهیختگی مردم ایران آوازهای جهانی دارد
- رضا کیانیان از تکنیک «ارتباط بازیگر و کارگردان» میگوید
- خاطره ویژه مجید مجیدی از «بدوک»
- واکنش عزتالله انتظامی به پوستر فجر
- هفت فیلم ایرانی دیگر در بازار فیلم جشنواره جهانی فجر روی پرده میروند
- اعضای «باشگاه هواداران» برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر چه امتیازاتی دارند؟
- نورانی پور: جشنواره جهانی فجر دست سینمای ایران را در دستان صنعت سینمای جهان میگذارد
- فیلمساز مشهور هنگ کنگی به تهران میآید
- جشنواره جهانی فیلم فجر مجهز به اپلیکیشن انگلیسی شد
- سینماگر سرشناس روس به تهران میآید
- برنامه ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر برای اهالی رسانه/ جشنواره برای رسانهها زودتر آغاز میشود
نظر شما
پربازدیدترین ها
- با حضور ۵۰۰ هزار تماشاگر در پنج هفته اتفاق افتاد/ استقبال غیرمنتظره فرانسویها از «دانه انجیر معابد»
- چند کلمه دربارهی فساد و فحشا و ابتذال و «کیک محبوب من»
- «آنها مرا دوست داشتند»؛ گوشهنشینانِ فراموش شده!
- نگاهی به فیلم «کیک محبوب من»/ عشق را در پستوی خانه نهان باید کرد
- اعضای شورای پروانه فیلمسازی سینمایی معرفی شدند
آخرین ها
- «دانه انجیر معابد» در میان نامزدهای جایزه بهترین فیلم اروپا
- نشست خبری اپرای عروسکی مولوی / گزارش تصویری
- جشنواره فرانسوی به «کشیم عاشق» جایزه داد
- رایان رینولدز و هیو جکمن در یک فیلم غیرمارولی همراه میشوند
- درباره نمایش و اجرای متفاوت «قلاده ای برای یک سگ مرده»
- موسیقی نمایش آوای پارسی / گزارش تصویری
- اکران مردمی فیلم شبگرد / گزارش تصویری
- «آنها مرا دوست داشتند»؛ گوشهنشینانِ فراموش شده!
- بدون حضور جانی دپ؛ دو فیلم جدید از «دزدان دریایی کاراییب» سال آینده تولید میشود
- چند کلمه دربارهی فساد و فحشا و ابتذال و «کیک محبوب من»
- معرفی داوران و آثار راهیافته بخش «هنرهای نمایشی» جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی/ اعلام برنامه بخش بینالملل
- نمایش «آخرین کوسه نهنگ» در جشنواره اسپانیایی
- جایزه طلای جشنواره ژاپنی به «زمین بازی» رسید
- برگزاری نخستین بوتکمپ مدیریت محصول آکادمی همراه اول
- درباره «بازنده» / لبه تاریکی
- نقدی به مدل فیلمسازی در ایران/ سینما بدون ساختار مشخص و قوانین دقیق
- «قهوه پدری» مهران مدیری از در شبکه نمایش خانگی
- «تَرَک عمیق» دو جایزه جشنواره بارسلون را گرفت
- گزارشی از گیشه سینماها؛ «زودپز» صدرنشین فروش فیلمهای هفته گذشته
- ۲ فیلم جدید در راه اکران سینماها
- پیوستن رضا بابک و شیرین اسماعیلی به «با خشم به گذشته نگاه کن»
- با یک کمپین کوچک برای فیلم ایستوود؛ کمپانی برادران وارنر «هیئت منصفه شماره۲» را وارد اسکار میکند
- پیمان معادی بازیگر فیلم جنایی هالیوودی شد
- «نادره رضایی» معاون هنری وزیر ارشاد شد
- اعضای شورای پروانه فیلمسازی سینمایی معرفی شدند
- از ۱۶ آبان؛ «خورشید آن ماه» ساخته ستاره اسکندری آنلاین اکران میشود
- حضور همراه اول در نمایشگاه کیشاینوکس با هدف گسترش فرصتهای جدید سرمایهگذاری
- ادعای سازندگان پربازدیدترین سریال تاریخ نتفلیکس؛ چالشهای فصل دوم «بازی مرکب» جذابتر است
- تهیهکننده سینما مطرح کرد: کوچ سینماگران حرفهای به پلتفرمها و فیلمهایی که تعطیل میشوند
- «فصل فرار اسبها» آماده نمایش شد