تاریخ انتشار:1403/09/11 - 12:33 تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 202889

سینماسینما، مترجم: فریبا جمور؛

در تاریخ نزدیک به یک قرن جوایز اسکار، ۸۶ بازیگر موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد شده‌اند. در طول این سال‌ها، بسیاری از بازیگران برای به تصویر کشیدن شخصیت‌های واقعی جایزه اسکار دریافت کرده‌اند. در حالی که تعدادی از این جوایز به نقش‌آفرینی در فیلم‌های زندگینامه‌ای تعلق گرفته است، تنها سه بازیگر در تاریخ اسکار توانسته‌اند جایزه بهترین بازیگر مرد را برای به تصویر کشیدن پادشاهانی که در قرون مختلف حکومت کرده‌اند، به دست آورند.

چارلز لاتن در سال ۱۹۳۳ برای به تصویر کشیدن هنری هشتم

 بازیگر بریتانیایی، چارلز لاتن، پادشاه معروف دودمان تودور، هنری هشتم، را در درام بریتانیایی «زندگی خصوصی هنری هشتم» محصول سال ۱۹۳۳ به تصویر کشید. این فیلم به کارگردانی الکساندر کوردا، دوران سلطنت هنری هشتم و روابط او با شش همسرش را به نمایش می‌گذارد. لاتن در این فیلم در کنار همسرش، السا لنچستر، که نقش همسر چهارم هنری، آن کلِوِس، را بازی می‌کرد، به ایفای نقش پرداخت. این فیلم، سلطنت هنری به‌عنوان پادشاه و جستجوی او برای آرامش در روابط عاشقانه با زنان را به تصویر می‌کشد؛ لاتن پادشاه را به‌عنوان فردی مغرور، حریص، قدرت‌طلب و با اشتهایی سیری‌ناپذیر به نمایش گذاشت.

چارلز لاتن برای بازی در نقش هنری هشتم بسیار تحسین شد و جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد. این جایزه اولین جایزه اسکار بود که یک فیلم بریتانیایی موفق به دریافت آن شد.

یول برینر در سال ۱۹۵۶ برای بازی در نقش شاه مونکوت

یول برینر حرفه بازیگری خود را روی صحنه آغاز کرد و سپس در سال ۱۹۵۱ نقش شاه مونکوت را در موزیکال «پادشاه و من» اثر راجرز و همرستاین ایفا کرد. این موزیکال که از خاطرات آنا لئونونز الهام گرفته شده است، دوران سلطنت شاه مونکوت (که از سال ۱۸۵۱ تا ۱۸۶۸ بر سیام، تایلند کنونی، حکومت می‌کرد) را به تصویر می‌کشد. داستان موزیکال درباره تجربیات آنا لئونونز به‌عنوان معلم فرزندان شاه است که به او در مدرن‌سازی پادشاهی‌اش کمک می‌کند. پادشاه و من با استقبال فراوانی روبه‌رو شد و پنج جایزه تونی از جمله بهترین موزیکال و بهترین بازیگر مرد برای برینر را به دست آورد.

یک اقتباس سینمایی از این موزیکال در سال ۱۹۵۶ منتشر شد که یول برینر نقش شاه مونکوت را دوباره ایفا کرد. این فیلم نیز مورد تحسین منتقدان قرار گرفت و نه نامزدی اسکار دریافت کرد و پنج جایزه اسکار برد. این فیلم بعدها به‌عنوان یکی از بهترین اقتباس‌های موزیکال به فیلم شناخته شد. برینر به‌خاطر بازی خود در این فیلم مورد تحسین فراوان قرار گرفت و جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد، که او را به اولین بازیگر از نسل آسیایی تبدیل کرد که این جایزه را دریافت کرد.

کالین فرث در سال ۲۰۱۰ برای ایفای نقش جورج ششم

به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های سال ۲۰۱۰، کالین فرث در درام تاریخی «سخنرانی پادشاه» نقش پادشاه جورج ششم انگلستان را بازی کرد. این فیلم به کارگردانی تام هوپر در انگلستان قرن بیستم روایت می‌شود، زمانی که جورج، به‌عنوان پرنس آلبرت، از لکنت زبان رنج می‌برد و در سخنرانی‌های عمومی مشکل داشت. برای درمان لکنت زبان خود، او از گفتار درمانگر، لایونل لوگ، کمک می‌گرفت که آغاز دوستی بلندمدت میان این دو مرد بود. فیلم مشکلات آلبرت در به‌دست آوردن کنترل بر روی گفتارش و آمادگی برای ورود به نقش پادشاه جورج ششم انگلستان را به تصویر می‌کشد.

فیلم «سخنرانی پادشاه» پس از انتشار با تحسین‌های زیادی مواجه شد و از نحوه نمایش انگلستان قرن بیستم و دوستی میان پادشاه جورج ششم و لایونل لوگ تمجید شد. این فیلم در سال ۲۰۱۱، ۱۲ نامزدی اسکار دریافت کرد و در چهار بخش برنده شد، از جمله بهترین فیلم؛ و از آن زمان به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های تام هوپر شناخته می‌شود.

بازی کالین فرث در نقش پادشاه جورج ششم یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌های حرفه‌ای او به شمار می‌رفت و به او اولین جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد را اهدا کرد. در سخنرانی پذیرش خود، فرث این جایزه را “بزرگترین افتخار” دوران حرفه‌ای‌اش توصیف کرد. از سال ۲۰۱۱ به بعد، اگرچه بازیگران زیادی جوایز متعددی برای به تصویر کشیدن شخصیت‌های واقعی دریافت کرده‌اند، اما هیچ بازیگر دیگری در اسکار برای نقش‌آفرینی در نقش پادشاهان مشهور برنده نشده است.

منبع: نوشته ایدنه گالاگر/ اسکرین رانت

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

 

آخرین ها