بیانیه تحلیلی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در مورد اتفاقات اخیر در حوزه جامعه پزشکی منتشر شد.
به گزارش سینماسینما، متن بیانیه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، به شرح زیر است:
ملتها ترکیبی از اقشار، صنوف، قومیت ها و اقلیتهای نژادی و آیینی و اقوام مختلف هستند. شالوده یکپارچگی و وحدت این بخشها و گرایشهای مختلف، اصل اعتماد عمومی و متقابل و احساس تعلق و وابستگی به ملت و کشور است.
مفهوم سرمایه اجتماعی (Social Gapital) ) در کنار سرمایههای انسانی و اقتصادی و بلکه بالاتر از آن، بخشی از ثروت ملی است که در تمام کشورها به عنوان بستر بهرهبرداری از سرمایههای انسانی و فیزیکی تلقی میشود؛ به گونهای که برخی جوامع و کشورها توانستهاند بدون سرمایههای اقتصادی قابل توجه و تنها با تکیه بر سرمایه انسانی و اجتماعی به موفقیت دست یابند.
برخی از اشکال و جنبههای سرمایه اجتماعی که گاهی به عنوان ارزشهای اجتماعی نیز از آنها یاد میشود، شامل اعتماد، صداقت، همبستگی، تفاهم، همدردی، فداکاری و مفاهیم مشابه هستند. برخی دانشمندان علوم اجتماعی معتقدند که هر چه سرمایه اجتماعی در میان جامعهای بیشتر باشد آن ملت ثروتمندتر است.
سرمایه اجتماعی گذشته از آنکه مبنای توسعه محسوب میشود در بحرانها و مصائب ملی نظیر جنگ و وقایع ناگوار طبیعی و ملی نیز اقشار و آحاد جامعه را به پشتیبانی از کشور و ملت، استفاده از انرژی و تواناییهای بالقوه جمعی و پتانسیلهای گروهی و گسترش حس همبستگی و همدردی و در یک کلام «احساس مسئولیت ملی» وا میدارد.
در هفتههای گذشته رویداد ناگوار درگذشت هنرمند بنام و صاحب سبک کشور شادروان عباس کیارستمی که موجب تأثر ملی شد که خسارتی جبرانناپذیر برای فرهنگ و هنر ایران محسوب میشد.
انتشار اخباری مبنی بر احتمال قصور پزشک معالج ایشان موجب بروز وقایع ناخوشایند دیگری شد که نیاز به مداقه دارد. افرادی با مبنا قرار دادن این موضوع به هتک حرمت جامعه پزشکی و پزشکان کشور پرداختند و افراط موجود در فضای مجازی به این امر ابعاد گستردهتری داد تا در نهایت در مراسم سوگواری آن مرحوم با کمال تأسف یکی از هنرمندان عزیز دیگر که خدمات ایشان به جامعه فرهنگ و هنر ایران در جای خود قابل تقدیر است، با سهو لسان اهانتی به پزشکان روا داشتند که بر این فضای نامناسب دامن زد و موجب واکنش متقابل و نامناسب یکی از همکاران محترم پزشک شد.
متأثرانه باید گفت شواهد و اخباری که گاه و بیگاه به گوش میرسند از تداوم این رفتارهای نامناسب حکایت داشته و لزوم بازگشت به روش صحیح حل مسئله را به همه ما گوشزد میکند.
لذا انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران به عنوان یکی از نهادهای مدنی جامعه پزشکی با عنایت به وظیفهای که بدوش دارد نکات زیر را به استحضار مردم شریف و همکاران عزیز جامعه پزشکی میرساند:
۱-بروز خطای پزشکی (Medication Error ) در تمامی کشورها از جمله پیشرفتهترین کشورها از لحاظ پزشکی امری اجتناب ناپذیر بوده و حتی برای رسیدگی و گزارش اینگونه خطاها در کشورهای مختلف (از جمله ایران) نهادسازی صورت گرفته و موارد آن ثبت و در مراکز درمانی به منظور جلوگیری از تکرار آن اطلاعرسانی میشود.
همچنین سازمانهای تخصصی در موارد اختلاف یا بروز شکایت وظیفه رسیدگی به موضوع و داوری در قبال آن را به عهده دارند که خوشبختانه در کشور ما نیز چنین رویههای تخصصی و قانونی سالهاست که وجود داشته و به این موضوعات رسیدگی فنی میکنند.
همانگونه که مستحضرید در مورد پرونده پزشکی مرحوم کیارستمی نیز موضوع با هماهنگی سازمان نظام پزشکی، پزشکی قانونی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با توجه ویژه در حال رسیدگی است و وظیفه اجتماعی و فرهنگی حکم میکند که همه ما تا پایان رسیدگی شکیبایی داشته و به داوری کارشناسان گردن نهیم.
۲-خانواده هر عزیز فقیدی از جمله این هنرمند گرامی و بستگان او که دچار اندوه و سوگواری هستند و در شرایط بسیار سختی به سر میبرند، نیازمند آرامش و تسلی بخشی هستند و همگان باید تمام تلاش خود را صرف کاهش آلام آنان نمایند. طبیعتاٌ هم برخورد تند و غیر اخلاقی با افرادی که دچار سوگ هستند و هم سخنانی که در حمایت از آنان گفته شده اما در تشدید اندوه آنان مؤثر باشد، پسندیده و پذیرفتنی نیست.
۳-معلمان، پزشکان، هنرمندان، روحانیون، و اصحاب فرهنگ و قلم در طول تاریخ از اقشار مرجع جامعه بودهاند و اعتماد مردم به این صنوف گذشته از آن که سرمایهای ارزشمند برای این اقشار است، سرمایهای ملی برای کل کشور محسوب میشود که ضامن پیشرفت و ارتقاء وضعیت جامعه و موجب ثبات اجتماعی است.
تخریب این اعتماد و سرمایه اجتماعی هیچ کمکی به بهبود وضع جامعه نکرده و رواج بی اعتمادی به هر یک از گروههای مرجع، گذشته از آن که به اعتبار گروه دیگر نخواهد انجامید، موجب خرسندی هیچ جریان خیرخواه و دلسوز کشور نشده و تنها آب به آسیاب جریانها و تفکرات خطرناکی خواهد ریخت که از اعتماد ملت به فرهیختگان و اقشار مرجع خشمگین هستند و میکوشند با تضعیف پایگاه مردمی نخبگان، جامعه را بسان عنصری فاقد قوام و استحکام در دست خود گرفته و به هر شکل که میخواهند، در بیاورند.
هنرمندان عزیزی که خود قربانی توهین و تخریب جریانهای فاقد اخلاق و فرهنگ هستند، باید بیش از دیگران متوجه این نکته ظریف باشند!
۴-تلاش در جهت تخریب وجهه جامعه پزشکی که قاطبه آنان خوشبختانه همیشه در صف تحول خواهان قرار داشتهاند و در این راه گاهی هزینههای سنگینی هم پرداختهاند توسط جریانها و نهادهای خاص صورتبندی شده و متأسفانه به وسیله رسانه باصطلاح ملی دامن زده میشود گرچه نمیتوان از برخی اقدامات تبلیغاتی وزارت متبوع در دوره جدید نیز چشم پوشید که غافل از آن تلاش نامبارک صورت گرفته اما در موفقیت آن سهم ولو اندکی داشته است.
مردم عزیز ما توجه کنند رسانههایی که هر روز بر آتش اختلافها میان مردم با فرزندانشان در جامعه پزشکی میدمند و یک روز بحث پر رنگ درآمد پزشکان، روز دیگر اختلاف میان جامعه پزشکی با پرستاران و پیراپزشکان و دیگر روز جنجال خطاهای پزشکی را به نام دفاع از حق مردم برپا می کنند و به آن دامن می زنند، در صورت صداقت باید داعیهدار حقوق اساسی دیگر ملت و اصول معطل مانده آن در قانون اساسی و دفاع از حقوق مهمتری چون حق آزادی بیان، حق آزادی انتخاب شدن و انتخاب کردن، حق آزادی، سبک زندگی، حق دادرسی عادلانه در موضوعات سیاسی، حق برگزاری آزاد تجمعات و نظایر آن باشند. در غیر این صورت مردم فریب این مردمپناهیهای دروغین را نخواهند خورد و مطالبات اصلی خود را از یاد نخواهند برد.
۵- این انجمن از همکاران محترم جامعه پزشکی انتظار دارد با هوشمندی و تیزبینی از دامن زدن به مباحث تفرقه انگیز خودداری کرده و همچون گذشته به ایفای نقش نجات بخش خود بدور از جنجالها و بهدور از چشمداشت های تقدیرآمیز بپردازند.
انجمن از سازمان محترم نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران و سازمان پزشکی قانونی کشور نیز می خواهد که مانند همیشه عدالتمندانه و منصفانه پرونده درمان هنرمند فقید کشورمان را در سریعترین زمان ممکن بررسی و نتیجه را جهت اطلاع خانواده محترم آن عزیز و مردم شریف کشور اعلام کنند.
انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران همچنین فرصت را مغتنم شمرده و ضمن محکومیت شدید توهین زشت و خلاف شرع و قانون یک رسانه مکتوب تندرو و افراطگرا به ساحت زنان هنرمند عزیز کشور، از قوه قضائیه انتظار دارد که در اسرع وقت به این پرونده رسیدگی کرده و آزمونی را که در افکار عمومی و در جامعه فرهنگی کشور در مقابل آن قرار گرفته است با سربلندی طی کند.
انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران – ۱۷/۰۵/۱۳۹۵
منبع: ایلنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- نمایش «طعم گیلاس» در قزاقستان
- در بخش ۱۰ فیلم برتر؛ «کلوزآپ» عباس کیارستمی در جشنواره ایدفا اکران میشود
- کیارستمی در آثار خود بیشتر به دنبال راه حل بود/ فرم برای کیارستمی همیشه اهمیت داشت
- معرفی نامزدهای دریافت گیلاس طلای جشنواره فیلم عباس کیارستمی
- افسون «کلوزآپ»/ یادداشت محمد حقیقت به مناسبت زادروز عباس کیارستمی
- در مراسم نکوداشت «عباس کیارستمی» مطرح شد: کیارستمی آبرودار واژه کار بود/ فیلمسازی کیارستمی در مسیر عکاسی او است
- رونمایی از پوستر اولین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه عباس کیارستمی
- باشگاه سینمایی «جاده ابریشم» برگزار میکند؛ بزرگداشت عباس کیارستمی در پاریس
- معرفی هیات داوران اولین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه عباس کیارستمی
- عیاری یک شگفتی در سینمای ایران است/ کیارستمی و عیاری پیش از هنر سینما، خود را کشف کردند
- هوتن شکیبا: دوست داشتم به جای همایون ارشادی در «طعم گیلاس» باشم
- تمجید هانکه از سینمای بیهمتای کیارستمی
- نمایش «شیرین» کیارستمی در جادوی سینما بنیاد حریری
- «شیرین»، مثل عشق زنانه
- «طعم گیلاس» در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- انتخاب هیات رییسه جدید انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما
- رقابت ۲۸۵ فیلم در ۳ بخش انیمیشن، مستند و بینالمللی اسکار نود و هفتم
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟