تاریخ انتشار:1404/01/23 - 15:24 تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 207602

سینماسینما، علی جعفری‌مهر؛

زندگی و مرگ همواره در تقابل بوده و هستند، آدمیان نیز بازیچه این دو پدیده‌اند. مرگ سوال بزرگی است که بشر صدها سال است به دنبال جوابی برای آن است. افراد مومن و آنانی که اعتقاد به اصل طبیعت دارند، هرچند پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌اند، ولی آن را پذیرفته و باور دارند.

گروه کثیری از مردم فکر می‌کنند می‌توانند از مرگ بگریزند برای همین حتی از بردن واژه مرگ نیز هراس دارند. ترس انسان بیشتر از ناشناخته‌هاست، به همین دلیل است که از مرگ دهشت دارد. می‌داند که گریزی نیست، اما دنبال راه فرار است.

پدیده مرگ در عرصه هنر نیز بسیار نمود دارد. هنرمندان آماتور و حرفه‌ای، از آغاز تا امروز به آن پرداخته‌اند. بسیار تابلوهای نقاشی وجود دارد که به گونه‌ای ترس و مرگ را به تصویر کشیده‌اند.

در عرصه هنرهای نمایشی، از تئاتر گرفته تا سینما و پلتفرم‌ها نیز بخشی از آثار درباره مرگ و تاثیر آنها بر زندگی مردم است. نمایش‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری در ژانر وحشت و معمایی ساخته شده‌اند که محور اغلب آنها مرگ است.

انسان گرچه از مرگ و ترس گریزان است، ولی ذات او به گونه‌ای است که گاهی از ترسیدن هم لذت می‌برد. همین حس خاص انسان باعث شده کمپانی‌ها و دفاتر تولید فیلم و برخی از فیلمسازان و سریال سازان به سمت آثار وحشتناک کشیده شوند.

علاقه و استقبال مخاطبان از فیلم‌ها و سریال‌های ترسناک، موجب شده هر ساله تعداد زیادی از این آثار تولید و به نمایش گذاشته شوند. بعد از فراگیر شدن پلتفرم‌ها، آنها نیز بخشی از آثار خود را به این گونه از سریال‌ها اختصاص داده‌اند.

در ایران نیز صاحبان پلتفرم‌ها به خاطر استقبال مخاطبان ساخت سریال‌هایی در ژانر وحشت و ماورایی را در دستور کار قرار داده‌اند و ازجمله اولین سریال دلهره شبکه خانگی «احضار» ساخته رامین عباسی‌زاده از محصولات گلرنگ‌رسانه بود که به خاطر رعایت استانداردهای تکنیکی ژانر هارور، در زمان خود توانست مورد اقبال قرار گیرد.

تاکنون مجموعه‌هایی در این باره در پلتفرم‌های ایرانی تولید شده‌اند که تا حدودی موفق بوده‌اند، اما بی‌شک سریال «ازازیل» با کارگردانی حسن فتحی، بازیگران سرشناس و تیم تولید حرفه‌ای، توانسته با اله‌مان‌های ژانر دلهره، با اقبال مخاطبان روبرو شود.

مجموعه «ازازیل» به خاطر طراحی و ساخت حرفه‌ای که در ایران کمتر دیده شده، نه تنها با پخش قسمت اول، بلکه از همان دقایق آغازین توانست با شکل دهی داستان‌های خرد و هدفمند، مخاطبان را رفته رفته با خود همراه کند و در طول سیزده قسمت، به خاطر تقسیم بندی حرفه‌ای حوادث، تقریبا افتی در روند داستان نداشت و هرگاه که قصه کمی دچار افت میشد با یک نقطه عطف تاثیرگذار و به موقع دوباره اوج میگرفت.

«ازازیل» ترکیبی از ژانر معمایی و وحشت است.

ژانرهایی که ساخت سریال در آن بسیار مشکل است زیرا مخاطبان این گونه آثار بسیار باهوش و پیگیر هستند بنابراین هر اشتباهی باعث از دست رفتن آنان می‌شود. دست اندرکاران سریال «ازازیل» نشان دادند که هم در ساخت سریال حرفه‌ای هستند و هم با ژانر وحشت و پدیده‌های ماورایی آشنایی نسبی دارند.

قسمت آخر فصل اول «ازازیل» با چند شگفتی و حادثه همراه شد تا مخاطبان را همچنان مشتاق نگه دارد تا بیننده فصل‌های دیگر نیز باشند و در نتیجه آن در فضای مجازی با واکنش‌های متعدد مخاطبان درباره خط و ربط داستانی و سرنوشت آتی شخصیت‌ها، روبرو هستیم.

«ازازیل» در ژانر معمایی-دلهره-رازآمیز زورآزمایی کرد و نشان داد که برخلاف تصورات اینکه سریال سازان در ژانرهای دیریاب هم تجربه کنند اگر تیم حرفه‌ای به کار گیرند خواهند توانست توجه مخاطبان را جلب کنند‌.

لازم به ذکر است سریال «ازازیل» ساخته حسن فتحی و به تهیه‌کنندگی حسن خدادادی با بازی پیمان معادی، پری‌ناز ایزدیار، بابک حمیدیان، علی مصفا، گوهر خیر اندیش، بهرنگ علوی، بابک کریمی، محمد بحرانی، محمود پاک نیت، پاشا جمالی، مریم سعادت، کتانه افشار نژاد، الهام کردا و احترام برومند و… از طریق پلتفرم نماوا پخش شده است.

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

 

آخرین ها