به گزارش سینماسینما، برخی از عوامل سریال «پرواز در ارتفاع صفر» امروز (۱۹ اسفند ماه) با تجمع مقابل ساختمان سیما فیلم، خواستار دریافت دستمزد خود بعد از گذشت یک سال از اتمام تولید، شدند. سریال «پرواز در ارتفاع صفر» به کارگردانی حسین برزیده در هفته دفاع مقدس از تلویزیون پخش شد.
تهیهکنندگی این سریال هفت قسمتی را محمد نشاط عهدهدار است. مرداد سال گذشته پیش تولید شروع شد و تصویربرداری از آذر ماه ۹۵ آغاز شد. با این حال با گذشت یک سال از اتمام تولید، دستمزد عوامل پرداخت نشده است.
با کارگردان، تهیهکننده و یکی از عوامل به نمایندگی از معترضان و همچنین مسوولان سیما گفتوگویی انجام داده است تا زوایای این قضیه بیشتر روشن شود.
یکی از عوامل سریال «پرواز در ارتفاع صفر» به نمایندگی از دیگر عوامل تجمعکننده اظهار میکند: تهیهکننده سریال «پرواز در ارتفاع صفر» با اینکه سریال پخش شده است، دستمزد عوامل را پرداخت نکرده است. در واقع طبق قرارداد، با عوامل تسویه حساب نکردهاند و در حال حاضر عوامل سریال، جلو سیما فیلم جمع شدهاند تا فردی پاسخگو باشد. به نظرم صداوسیما هم در این قضایا سهلانگاری میکند و حقوق فردی که حدود یک یا دو میلیون است را هم پرداخت نکرده و منصفانه برخورد نکردهاند. درخواست ما از تجمع این است که صداوسیما مطالبات عوامل را بدهد؛ زیرا یک سال گذشته است و دیگر پولی هم نیست.
عبدالحسن برزیده، کارگردان سریال «پرواز در ارتفاع صفر» هم در سخنانی درباره این سریال میگوید: بعضی از دوستان ما از اسفند سال گذشته از پروژه «پرواز در ارتفاع صفر» مطالباتی دارند که دریافت نشده است. سازمان صداوسیما طبق برآوردی که داشته پول را پرداخت کرده اما از روز اول مشخص بود که بودجه کم است؛ برای مثال، بعضی بندها و موارد مانند لوکیشن و … در بودجه در نظر گرفته نشده بود.
او به جلسات تجدید نظر سریال «پرواز در ارتفاع صفر» اشاره و بیان میکند: در جلسات تجدید نظر و برآورد جدید هم مسؤولان متقاعد نشدند که مبلغی برای هزینههای دیگر سریال پرداخت کنند؛ البته سازمان در برخی موارد همکاری خوبی با ما داشتند مانند زمانی که برای کارمان بیشتر از ۲۰ دقیقه کم داشتیم و به جای آن تیزر و پشت صحنه ساخته شد تا پخش کنیم. آقای کرمی هم با ما همکاری کردند اما مشکل همچنان باقی ماند. عوامل سریال هم زحمت کشیدند و با اینکه پروژه میتوانست به دلایل مختلف به تعویق بیفتد و تعطیل شود اما به من و آقای نشاط اعتماد کردند اما مطالباتشان هنوز پرداخت نشده است. برخی دو، سه و چهار میلیون و من و فیلمبردار هم حدود ۴۵ میلیون طلب داریم که پرداخت نشده است.
کارگردان «پرواز در ارتفاع صفر» ادامه میدهد: ما خودمان هم نسبت به دوستانی که مطالبه داشتند، احساس مسؤولیت میکردیم و گفتیم کار را برای پخش نخواهیم داد؛ البته صداوسیما قولی داد که چون کیفیت کارتان خوب است در جلسه تجدید نظر برآورد، جبران خواهیم کرد اما متاسفانه قولی که دادند، انجام نشد.
برزیده با بیان اینکه به طور طبیعی طرف عوامل سریال تلویزیون نیست، بلکه تهیهکننده است، اظهار میکند: ما قرارداد را به اعتماد صداوسیما و اعتباری که دارد میبندیم و میدانیم اگر مشکلی پیش بیاید رسیدگی میکند. به نظرم اشکال از جای دیگر است و باید مراقبت شود که این اتفاق نیفتد. تلویزیون خواسته همکاری کند و مدیران تمامی مطالبات آقای نشاط را پرداخت کردند، اما بخشی از مطالبات باید پرداخت نمیشد تا زمانی که این اعتراض ها شکل میگیرد، بتواند عوامل را راضی کند.
با توجه به صحبتهای معترضان و کارگردان سریال، خبرنگار ایسنا با محمد نشاط، تهیهکننده سریال «پرواز در ارتفاع صفر» درباره چرایی این ماجرا گفتوگو کرده است، و او به ساخت این سریال از سال ۹۰ اشاره میکند و میگوید: من از سال ۹۰ قصد داشتم این سریال را بسازم و به سیما فیلم رفت و آمد داشتم تا اینکه در زمان آقای معصومزادگان، رییس وقت سیما فیلم این سریال به کارگردانی سامان سالور تا پای فیلمبرداری هم رفت اما بعد از مدتی گفتند پول نداریم و کار خوابید. در اواخر ریاست آقای سیفیآزاد قرار شد سریال را به کارگردانی محمد حسین مهدویان فیلمبرداری کنیم. تصمیم ما این بود که کار را خرداد شروع کنیم تا آقای مهدویان بعد از مدتی برود و ساخت ماجرای نیمروز را شروع کند اما همان زمان آقای سیفیآزاد رفت و آقای کرمی جانشین او به عنوان رییس سیما فیلم شد. بنابراین پنجاه یا شصت روز طول کشید تا آقای کرمی مستقر شود و به دلیل اینکه دیر شده بود آقای مهدویان هم طبق صحبتهایمان انصراف داد و کار ماجرای نیمروز را شروع کرد.
او ادامه میدهد: بعد از مدتی جواد افشار را به عنوان کارگردان معرفی کردم اما قبول نکردند. همچنین اسم پنج کارگردان را دادم اما همه را رد کردند. در نهایت با آقای شورجه تماس گرفتم و او گفت صبر کن با آقای کرمی حرف بزنم و درباره کارگردان به توافق برسیم. بنابراین آقای برزیده را به عنوان کارگردان انتخاب کردیم و قرار شد او کار یازده قسمتی را به هفت قسمت تبدیل کند که فیلمبرداری را شروع کنیم. ایشان گفت ۱۵ روز کار میبرد اما چهار ماه طول کشید به دلیل اینکه باید همه چیز را به دهه ۶۰ میبردیم و فضای خانه، خیابان، دکور و … را بازسازی میکردیم برای مثال خانه سازمانی به ما دادند اما وسایل را نداده بودند و بازسازی هم با ما بود، همچنین ما در پادگان اصفهان هم برج مراقبت ساختیم. آقای آشتیانیپور، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک گفت با مسوولیت من کار را شروع کنید و ما پول را میدهیم اما نشد. فیلمنامه نبود بنابراین باید آقای برزیده نویسندگی، کارگردانی و … را انجام میداد که کار را طولانی میکرد. در واقع سریالی که در جلسه برآورد یک ماه پیش تولید و دو ماه فیلمبرداری آن پیش بینی شده بود، چهار ماه پیش تولید و شش ماه فیلمبرداری و پنج ماه مونتاژ آن طول کشید.
نشاط با اشاره به افزایش روزهای تولید سریال اظهار میکند: وقتی سریال پخش شد از کار ما تعریف کردند. آقای برزیده به آقای کرمی گفته من شهادت میدهم که نشاط هزینه کرده است. همه گروه هم میدانند که سریال بیش از برآورد طول کشیده و دستمزدها افزایش یافته است. من میگویم زمانی که فلانی پول کم آورده و کار دیگری به او میدهند تا جبران شود پس کار دیگری هم به من بدهند چرا تفاوت قایل میشوند. من میگویم کار طول کشیده و بدهکار شدهام پس بررسی کنند که اگر هزینه کردهام به من کمک کنند.
او به هزینههای این سر یال اشاره میکند و میگوید : حتی تمام مدیران گفتند کیفیت کار شما از سطح تلویزیون بالاتر است و ما را به دهه ۶۰ می برد. در این سریال من هزار دست لباس خریدم، یک خانه به مبلغ ۸۰ میلیون را فضا سازی کردم که تنها ده روز در آن بودیم. بیمارستان بعثت را دو ماه و نیم دکور زدیم که سه روز در آن فیلمبرداری کردیم. من ۲۱ میلیون برای اصلاح رنگ دادم که در کار سینمایی از آن استفاده می شود و ۱۶۰ میلیون پول جلوههای ویژه را پرداخت کردم. همه این مسائل در فیلمنامه ایجاب می کرد.
این تهیه کننده ادامه میدهد: حتی برخی به من میگفتند برای تلویزیون فرق نداره چه کیفیتی ارائه میدهی و عوامل خوب را برای سریال نمی آوردی اما گفتم میخواهم برای هفته دفاع مقدس کار خوبی انجام شود. من در بازرسی صدا و سیما مدارک و سند دادم و آنها گفتند خودمان هم قبول داریم که هزینه کردهاید و اگر آقای آشتیانیپور و کرمی مساعدت کنند وبگویند درست است، کاری میکنیم مساله حل شود. من خدا را گواه میگیرم برای سریال ۲۰۰ میلیون هم از آشنای خود قرض گرفتهام.
او اظهار میکند: به طور کلی باید سیاست تلویزیون این باشد که کمتر سریال بسازد و پول همه را بدهد. چطور می شود که وقتی کار سینمایی میکنم، شکایتی از من نمیشود اما برای این سریال این اتفاق افتاده است. من دو روز پیش در دفتر آقای میرباقری، آقای کرمی و حمیدی را دیدم و گفتند در پی این هستیم راهکار قانونی پیدا و فاکتورهایتان را بررسی کنیم و از آقای میرباقری هم وقت خواهم گرفت. آقای نعمتی میگوید چون بدهکاری نمیتوانی کار دیگری به شما بدهیم اما آیا تهیهکنندگان دیگر که چند کار دارند، بدهکار نیستند؟ عدهای هستند که در تلویزیون کار میکنند، چندین کار را با هم دارند اما یک عده فقط تماشاچی هستند و راهشان نمیدهند؛ البته میدانم که دست سازمان هم خالی است.
با این حال، یکی از مسوولان سیما درباره ماجرای پیش آمده درباره سریال «پرواز در ارتفاع صفر» میگوید: تهیهکننده تمام مطالبات را از سیما فیلم دریافت کرده اما به عوامل پرداخت نکرده است. آقای دکتر کرمی و حمیدی با معترض کنندگان صحبت کردند و قرار شده است سیما فیلم پیگیر کارهای حقوقی باشد تا تهیهکننده مطالبات را بدهد؛ بنابراین سیما و سازمان بدهی به این پروژه ندارد.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- بررسی سریالهای پربیننده ۲۰۲۴/ سریال در عصبانیترین حالت ممکن
- واکنش روابط عمومی صدا و سیما به بازگشت برخی چهرهها
- جبلی: به وعدهمان در قبال شبکه نمایش خانگی عمل میکنیم
- سه وزیر حاضر، رئیسجمهور غایب/ چه کسانی برای سینما تصمیم میگیرند؟
- انتقاد نصرالله مدقالچی از دوبلههای زیرزمینی؛ ویراستاران واحد دوبلاژ تخصص کافی ندارند/ نمیتوانیم مردم را فریب دهیم
- وزیر فرهنگ و ارشاد در حاشیه جلسه هیات دولت: نگاه تهدیدمحور به شبکه نمایش خانگی را نمیپسندیم
- طی نامهای به رییس سازمان صدا و سیما؛ یک نماینده مجلس درباره تعطیلی پلتفرمهای داخلی هشدار داد
- نامه عجیب رییس ساترا به رییس صداوسیما/ آیا دستورالعمل جدیدی در حوزه نظارت بر پلتفرمها اعلام خواهد شد؟
- معاون سیاسی صداوسیما مطرح کرد؛ «شهر فرنگ» فضای خبری نداشت/ «چاپ اول» چالشی نبود
- حبیب اسماعیلی: شبکه جم فیلمها را رایگان تبلیغ میکرد/ تلویزیون چه خصومتی با سینما دارد؟
- سرپرست شبکه نمایش سیما منصوب شد
- اعتراض عضو کمیته علمی کرونا و پاسخ «خندوانه»؛ با مجوز کدام نهاد ماسکها را برداشتید؟/ مجوز شورای سلامت صداوسیما را داشتیم
- حامد عنقا: توفیق «مهمونی» طهماسب حسرت دارد نه نگرانی
- چهار هزار امضا برای پس گرفتن شبکه نمایش خانگی از ساترا
- تاکید خزاعی بر ضرورت افزایش ظرفیتهای اشتغال و تولید در سینما/ مطالبه خانواده سینما در زمینه نمایش خانگی پیگیری میشود
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- اختصاصی سینماسینما/ تازهترین فیلم کارگردان افغانی تبار در مسابقهی جشنواره برلین
آخرین ها
- معرفی نامزدهای تمشک طلایی؛ «جوکر ۲» با ۷ نامزدی پیشتاز بدترینهای سال شد
- غولی که دنیای سرگرمی را میبلعد/ آیا درآمد نتفلیکس در سال جدید بیشتر از ۴۰ میلیارد دلار میشود؟
- نشریه ورایتی پیشبینی کرد؛ انیمیشن ایرانی نامزد جایزه اسکار میشود
- مراسم رونمایی و اکران فیلم مستند «آواز باد» / گزارش تصویری
- به بهانه سریال «زخم کاری»/ فقط خشونت است و حرص و آز
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد