رئیس انجمن فیلم کوتاه ایران دربارهی رقابت آزاد همهی فیلمسازان فیلم کوتاه در جشن سالانهی انجمن فیلم کوتاه گفت: ثبتنام در جشن فیلم کوتاه آزاد است و هرکسی که فیلم کوتاه ساخته میتواند در جشن ما شرکت کند و اگر فیلمش توسط داوران برگزیده شود حتماً جایزه به او تعلق می گیرد؛ در اصل معیار ما فیلم خوب است.
به گزارش سینماسینما، مجید برزگر در آستانهی برگزاری هفتمین جشن فیلم کوتاه ایران دربارهی این جشن گفت: بر خلاف صنوف دیگر که فقط آثار اعضای خانه سینما را در جشن میپذیرند، اما در انجمن و جشن فیلم کوتاه ثبت نام آزاد است و هرکسی که فیلم کوتاه ساخته میتواند در جشن ما شرکت کند و اگر فیلمش توسط هیئت انتخاب به رقابت راه پیدا کند و توسط داوران برگزیده شود حتماً جایزه به او تعلق میگیرد. چه عضو خانهی سینما باشد چه نباشد. در اصل معیار ما فیلم خوب است.
این فیلمساز و تهیهکننده سینما ادامه داد: این سیاستی است که در شورای مرکزی انجمن فیلم کوتاه ایران اتخاذ شده چون انجمن وظیفهی خود میداند که فیلم کوتاه را در ابعاد وسیعتری رصد، شناسایی و معرفی کند. اشتیاق فیلمسازان فیلم کوتاه برای شرکت در این رقابت نیز نشان میدهد این جشن جای خود را پیدا کرده و اهمیت خود را ثابت کرده است.
او با بیان اینکه آثار راه یافته به جشن، ششم و هفتم شهریورماه توسط داوران ارزیابی شدند، دربارهی شیوهی داوری در این جشن نیز توضیح داد: داوری جشن انجمن فیلم کوتاه ایران به شکل آکادمی برگزار میشود و حدود ۹۰ داور آثار را داوری و برندگان را اعلام میکنند. این شیوه را در سالهای گذشته هم داشتیم و خیلی هم روی آن تأکید میکنیم چون معتقدیم در خانهی سینما باید فیلمها به شیوهی آکادمی و نه داوری عادی برگزیده شوند. هردو شیوه درست است ولی ما به این شیوه برگزار میکنیم و هرسال هم جواب داده است.
برزگر دربارهی اعضای آکادمی که از رشتههای مختلف هنری انتخاب میشوند نیز توضیح داد: از حدود ۹۰ عضو آکادمی، هر سال حدود ۱۵ نفر از چهرههای مهم فرهنگی از رشتههای مختلف مانند شاعران و نقاشان، گرافیست و فیلمساز و… هستند که از آنها دعوت میکنیم فیلم کوتاه ببینند. این کار برای ما چند امتیاز دارد؛ یکی اینکه نگاه از بیرون باعث میشود ببینیم دیگران دربارهی فیلم کوتاه چه میگویند و امتیاز دیگر معرفی فیلم کوتاه به دیگران و برقراری ارتباط با هنرهای دیگر است.
رئیس انجمن فیلم کوتاه درخصوص جوایز این جشن نیز گفت: ما شش جایزه در این جشن داریم که شامل بهترین فیلم به مفهوم مطلق، بهترین کارگردانی فیلم داستانی، بهترین کارگردانی فیلم تجربی، بهترین فیلمنامه، بهترین تصویربرداری، بهترین مهندسی صدا و بهترین تدوین است این جوایز در تمام این هفت دوره نیز اهدا شده است.
برزگر که کارگردانی فیلم «پرویز» و تهیهکنندگی «پریدن از ارتفاع کم» را در کارنامه دارد، در توضیح ماهیت فیلم تجربی اظهار کرد: فیلمهای تجربی، گونهای از فیلم هستند که تعریف مشخصی ندارند اما تلاش میکنند عرصههای جدیدی را در فیلمسازی تجربه کنند و بر این اساس برای این بخش انتخاب میشوند. البته یکی از ملاک های ما معرفی خود فیلمساز است که فیلم خود را تجربی اعلام کند. ممکن است یک فیلمساز کار خود را تجربی اعلام کند اما در هیئت انتخاب تجربی بودن آن تأیید نشود.
او درباره ی «مستقل» بودن جشن فیلم کوتاه نیز توضیح داد: بدون شک امسال هم بر برگزاری مستقل جشن تأکید داریم. تأکید بر کلمهی مستقل در «جشن مستقل فیلم کوتاه» به معنای مستقل در سینمای حرفهای نیست و صرفاً به برگزاری مستقل این جشن اشاره دارد، همانطور که جشن مستند یا جشن انیمیشن هم مستقل برگزار میشوند.
رئیس انجمن فیلم کوتاه درباره ی تأثیر برگزاری این جشن بر اوضاع سینما کوتاه و سازندگان فیلمهای کوتاه اظهار کرد: این جشن توجهها را جلب کرده و توانستیم کارهایی بکنیم. وجود فیلمها و جوایز و اخبار و اتفاقاتی که برای جشن ما پیش میآید، توجهها را به سمت فیلم کوتاه جلب کرده است و برای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان مهم شده که فیلمشان در این جشن حضور داشته باشد. حتی برای من هم به عنوان یک تهیهکننده فیلم کوتاه، مهم است که فیلمم در این جشن حاضر باشد و از این نظر تأثیر گذاشته است.
نیما عباسپور نیز که در این دوره مسئولیت هماهنگی جشم فیلم کوتاه را برعهده دارد درباره ی جزئیات جشن امسال گفت: معمولاً هر سال ۳۰۰ تا ۵۰۰ فیلم به جشن میرسید که امسال ۵۱۶ فیلم به دبیرخانه رسیده و از سالهای قبل بیشتر بوده است و از میان آنها ۴۲ فیلم برای رقابت انتخاب شده است.
او دربارهی تعداد فیلمهای بخش داستانی و تجربی نیز گفت: ۱۳ نفر هیئت انتخاب طی ۱۲ روز این آثار را انتخاب کردند و در نهایت ۳۴ فیلم در بخش داستانی و ۸ فیلم در بخش تجربی راه یافتهاند.
عباسپور ادامه داد: سال گذشته در هیئت انتخاب بر سر کیفیت آثار بخش تجربی و اینکه آن آثار اصلاً تجربی هستند یا نه، بحث وجود داشت و تصمیم گرفتند جایزهای در بخش تجربی اهدا نشود اما امسال با توجه به تعداد بیشتر آثار، بعید است داوران به نتیجه نرسند چون فیلمهای نسبتاً خوبی هستند و انتخاب سه فیلم از میان آنها کار چندان سختی نیست.
او با بیان اینکه مراسم ۱۶ شهریور در تالار «ایوان شمس» برگزار میشود، دربارهی حضور و توجه مسئولان سینمایی از جمله رئیس سازمان سینمایی به این جشن اظهار کرد: ما هرسال از مسئولان و آقای ایوبی دعوت میکنیم و اگر هم خودشان نیایند معمولاً معاون خود را برای حضور در جشن میفرستند. به نظر میرسد اوضاع از پارسال تا امسال بهتر شده است چون در همایشی که انجمن سینمای جوانان برگزار کرد، آقای ایوبی قولهایی دادند. البته اگر بودجه افزایشی داشته باشد انجمن سینمای جوانان دریافت میکند و آنها بهتر میدانند، اما حداقل تولید فیلم در سینمای جوانان رونق گرفته و به نظر میرسد این اتفاق به دلیل همان قولها و توجهاتی است که آقای ایوبی داشتهاند.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- چرا «علت مرگ: نامعلوم» از اکران بازداشته شده بود؟/ پرسشهای بیپاسخ
- «علت مرگ: نامعلوم»؛ اثری با ارزش و کمیاب در سینمای امروز ایران
- بازخوانی سرنوشت «علت مرگ: نامعلوم» / فیلمی که چون پروانه نمایش نداشت، از جشنواره فجر حذف شد
- «عزیز» از چهارشنبه اکران میشود/ رونمایی از پوستر فیلم
- از ۵ دی ماه؛ «علت مرگ: نامعلوم» روی پرده سینما میرود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- «علت مرگ: نامعلوم» بهترین فیلم جشنواره تورین شد
- سینمای مستقل و آینده سینمای ایران بررسی شد؛ سینمای مستقل آزادی، سلطه ناپذیری، عشق و ارزش زن را بازتاب میدهد
- ضرورت توجه به سینما مستقل در ایران بررسی میشود
- اعلام فیلمهای جشنواره ونیز؛ «شاهدِ» ایرانی در بخش افقها
- معرفی هیات داوران اولین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه عباس کیارستمی
- معرفی اعضای هیات مدیره انجمن تهیهکننده-کارگردانها
- به راحتی دروغ میگویید و ککتان هم نمیگزد/ پاسخ مجید برزگر به یادداشت روحالله سهرابی
- در گفتوگوی کیوان کثیریان با بهنام بهزادی و مجید بزرگر مطرح شد/ پروانه ساخت دیگر موضوعیت ندارد
- جشنواره فریبورگ و نمایش ۵ فیلم کوتاه ایرانی
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- یک روزنامه نگار و طنزنویس درگذشت/ ابراهیم نبوی به زندگی خود پایان داد
- نامزدهای جوایز بفتا اعلام شد
- خالق و کارگردان سریال: فصل سوم «بازی مرکب» پایان دنیای آن نخواهد بود
- صدور پروانه ساخت غیرسینمایی برای ۴ اثر/ اعضای جدید شورای پروانهی فیلمسازی غیرسینمایی معرفی شدند
- معرفی مکانهای میزبان ۳ بخش از جشنواره تئاتر فجر
- آیین قرعهکشی نمایش فیلمهای جشنواره ۴۳ام / گزارش تصویری
- درباره دو فیلم حاضر در جشنواره فجر/ استعدادهای تازه در سینما
- برنامه نمایش آثار جشنواره فیلم فجر ۴۳ در سینمای رسانه مشخص شد
- فیلم جدید اصغر فرهادی در نیویورک ساخته میشود
- چرا «علت مرگ: نامعلوم» از اکران بازداشته شده بود؟/ پرسشهای بیپاسخ
- اعطای تندیس زرین جایزه ملی مدیریت مالی ایران به همراه اول
- ارائه بستههای ویژه همراه اول بهمناسبت روز پدر
- مرگ ۲ چهره برنده اسکار/ فیلیس دالتون و کلود جرمن درگذشتند
- معرفی آثار مستند راهیافته به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
- بدرقه فریدون شهبازیان به خانه ابدی؛ علیزاده:هنرمندان ما ارج و قرب ندارند/ کاش از رنجی که کشید، حرف میزد
- معرفی برگزیدگان نخستین دوره جشنواره تئاتر «خوشه پروین»/ منیژه محامدی تجلیل شد
- فهرست تهیهکنندگان هم عقب افتاد/ تعویق در اعلام نامزدهای اسکار ۲۰۲۵ به دلیل آتشسوزی لسآنجلس
- یک جایزه برای نماینده برزیل در اسکار/ سی و ششمین جشنواره پالم اسپرینگز برندگان خود را شناخت
- نمایش و بررسی «چگونه قبل از مرگ مادربزرگ، میلیونر شویم!» در سینما اندیشه
- «عطر لیموهای سیسیل»؛ از یاد بُردنِ عطر لیموهای سیسیل!
- وزیر ارشاد در نشست رسانهای مطرح کرد؛ اگر اثری را متوقف کنید، حقالناس است/ تعداد ممنوع از کارها بسیار کم است
- از «ناییجان» تا «هامون»؛ کاراکترهای ماندگار جشنواره فیلم فجر
- آیا حذف «پیرپسر» و «رکسانا» اشتباه دبیر جشنواره فیلم فجر بود؟
- چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ معرفی آثار نهایی صحنهای بخش ویژه و دو بخش دیگر
- انتشار اولین تصاویر و لوگوموشن «لولی»
- راهیابی «کسری آنلاین» به بخش سینمای جهان در جشنواره داکا
- «میکی۱۷» اکران میشود/ رونمایی فیلم کارگردان برنده نخل طلا در جشنواره برلین
- درباره آخرین ساخته پدرو آلمودوار/ رنگ در سایهسار مرگ
- در پی آتشسوزیهای گسترده در لسآنجلس؛ کدام سلبریتیهای هالیوودی خانهشان خاکستر شد؟
- یونیورسال پیکچرز اعلام کرد؛ «شرک» و «مینیونها» ۲۰۲۶ اکران میشوند