مراسم افتتاحیه هفته فیلم برزیل با حضور جمعی از هنرمندان و سفرای کشورهای برزیل، ویتنام، بلغارستان، ارمنستان، فنلاند، نیکاراگوئه، یونان و رایزن فرهنگی هند و بلغارستان در خانه هنرمندان برگزار شد. مسئولین سینمایی و فرهنگی کشورهای مختلف در افتتاحیه این هفته فیلم که با همکاری سفارت برزیل و گروه سینمایی هنروتجربه برگزار می شود، حاضر بودند.
به گزارش سینماسینما، در ابتدای مراسم سرود ملی کشورهای برزیل و ایران و سپس تیزر کوتاهی مربوط به فیلم های کشور برزیل که در این هفته فیلم به نمایش در میآید، پخش شد. سپس سفیر برزیل که از بانیان برگزاری این مراسم بود، به روی صحنه آمد و در سخنرانی کوتاهی گفت:« از رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر و جعفر صانعی مقدم یکی از اعضای گروه سینمایی هنروتجربه و سفیران کشورهای مختلف که در این افتتاحیه حاضر هستند، قدردانی می کنم. در ادامه از روبرتو برلینر کارگردان باسابقه سینمای برزیل که او نیز در جمع ماست و این شانس را داریم که فیلم «نیس» از این کارگردان بزرگ را امروز در کنار هم ببینیم خیلی تشکر می کنم. همچنین از حضور فیلمسازان ایرانی شهرام مکری، بهتاش صناعی ها و محسن امیریوسفی سپاسگزارم. سفارت برزیل با همکاری گروه خوب هنروتجربه تلاش زیای برای برگزاری این هفته فیلم کردهاند. با وجود فاصله زیادی که بین دو کشور برزیل و ایران وجود دارد ولی این دو کشور به لحاظ توجه به فرهنگ، شباهت زیادی به هم دارند. برزیل نیز مثل ایران سابقه زیادی در تاریخ سینما دارد. از دهه ۱۹۳۰ وقتی صنعت سینمای برزیل به وجود آمد فیلمسازانی چون مازاروپی و مرندا کمک کردند که سینمای برزیل گسترش پیدا کند و به عنوان یک صنعت به راهش ادامه دهد. در ۱۹۶۰ سینمای برزیل از نئورئالیسم ایتالیا و موج نوی فرانسه تاثیر زیادی گرفت و باعث شد فیلمسازانی با این سبک و سیاق پرورش پیدا کنند. به تدریج سینماگرانی نیز که دارای هویت مستقل برای خود بودند در این سینما پا به عرصه حضور گذاشتند که از جمله آنها می توان به روبرتو برلینر اشاره کرد. این فیلمساز نیز برای کشور ما همانند عباس کیارستمی است که برای حضور سینمای ایران در عرصه جهانی و شناساندن این سینما به سایر نقاط جهان ، راهگشا شد.»
سفیر برزیل در ادامه عنوان کرد: «سطح دانشی ایران و برزیل در زمینه فرهنگی نسبت به هم اندک است. سینمای برزیل هم ویژگیهای خودش را دارد و میتواند مطرح باشد. امیدوارم در طول ورک شاپهایی که در این یک هفته در تهران، شیراز و اصفهان برگزار میشود گفتوگوی خوبی میان سینماگران و علاقمندان به سینمای ایران و برزیل شکل بگیرد. مطمئنم این هفته فیلم شروع خوبی برای ایجاد روابط فرهنگی قویتر و غنیتر است.»
در ادامه رضا میرکریمی برای ایراد سخنانی پشت تریبون حاضر شد، او نیز ضمن خیر مقدم به حاضرین عنوان کرد: «سفیر محترم برزیل تاریخچه کوتاه و خوبی از این سینما ارائه داد و کار من را ساده کرد، از ایشان تشکر میکنم. ارتباطات فرهنگی در جهان امروز و به مشارکت گذاشتن فرهنگها از طریق رسانهها به راحتی امکان پذیر نیست، در شرایطی که سینمای صنعتی همه ظرفیتهای نمایشی را به خود اختصاص داده است سینمای مستقل و آلترناتیو که با رویکرد روشنفکرانه تولید میشوند بیشترین حقایق را از وضعیت کشور و جامعه میتوانند ارائه دهند. سینمای برزیل با نوع نگاهی که به واقعیت دارد دریچهای تازه باز کرده است، با اینکه این سینما هم مثل سینمای ایران از نئورئالیسم ایتالیا، موج نوی فرانسه و سینمای آزاد بریتانیا سرچشمه گرفته است ولی طعم و بویی متفاوت از آنها دارد.»
او در ادامه گفت: «متاسفانه با وجود مشترکات فرهنگی میان این دو کشور تبادل فرهنگی کمی صورت گرفته است. دوازده سال پیش ما تفاهم نامه همکاری های فرهنگی میان ایران و برزیل را امضا کردیم که به ساختن فیلمهایی نیز کمک کرد. برگزاری این هفته فیلم را به فال نیک میگیرم و امیدوارم این همکاری به شکل گستردهتری ادامه پیدا کند. افتخار میکنم که امروز فیلمساز برزیلی خوبی – روبرتو برلینر – در میان ما حاضر است. آقای برلینر تجربه بسیار خوبی در زمینه سینمای مستند و کارهای تلویزیونی دارد. او با فیلم «نیس» که امروز در همین سالن به نمایش گذاشته میشود، در بسیاری از جشنوارههای جهانی دلربایی کرده است.»
سپس حاضرین برلینر فیلمساز برزیلی را تشویق کردند و میرکریمی اینگونه به سخنان خود ادامه داد: «ما در ایران، برزیل را به خاطر فوتبالش میشناسیم، در کشور ما فوتبال و سینما مورد علاقه مردم است، امیدوارم فرصتی پیش بیاید که مردم ما سینمای برزیل را مثل فوتبالش بشناسند. به عنوان دبیر جشنواره جهانی فجر مشتاقم شرایطی فراهم شود که در جشنواره فیلم فجر نیز بتوانیم مروری بر سینمای امروز برزیل داشته باشیم.»
جعفر صانعی مقدم عضو شورای سیاستگذاری و مشاور امور بین الملل گروه سینمایی هنروتجربه سخنران بعدی این مراسم بود. او به نمایندگی از شورای سیاست گذاری گروه هنروتجربه روی صحنه حاضر شد و به حاضرین خیر مقدم گفت و در ادامه بیان کرد: «هفته فیلم برزیل به مدت یک هفته در تهران، شیراز و اصفهان برگزار میشود، همچنین سه کارگاه آموزشی درباره تولید مشترک و فیلمسازی در برزیل در این هفته فیلم برگزار خواهد شد. شهرام مکری، محسن امیریوسفی، بهتاش صناعیها و روبرتو برلینر برگزار کننده این کارگاهها هستند.»
صانعی مقدم در ادامه از برگزاری برنامههای آینده گروه سینمایی هنروتجربه خبر داد و گفت: «پس از برگزاری شب سینمای کشورهای مختلف و بزرگداشت عباس کیارستمی در خانه سینما و بعد از آن برگزاری هفته فیلم ارمنستان، این دومین هفته فیلمی است که هنروتجربه برگزار می کند. هدف از برگزاری این هفته فیلمها کشف و شناسایی آثاری است که به خاطر سیطره سینمای هالیوودی امکان نمایش عمومی پیدا نکردهاند. برنامه بعدی گروه هنروتجربه برگزاری شب فیلم گرجستان و هفته فیلم آلمان است. امیدوارم در آینده نزدیک فیلمهای هنری و تجربی همه کشورها را در سینماهای خودمان اکران کنیم.»
در پایان صانعی مقدم از الهه گودرزی مدیر بین الملل گروه هنروتجربه و از سفیر و اعضای سفارت برزیل و همچنین از مدیرعامل خانه هنرمندان و همکاران او در این مجموعه برای برگزاری این مراسم تشکر کرد.
علیرضا شجاع نوری، رضا میرکریمی، سیف الله صمدیان، هوشنگ گلمکانی،امیرحسین علم الهدی، امیر اسفندیاری، عباس یاری، شهرام مکری، سروش محمدزاده، حسین کندری، بهتاش صناعیها و خاطره حاتمی و… از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
پس از پایان مراسم افتتاحیه فیلم «نیسه،دیوانگی محض» به کارگردانی روبرتو برلینر برای حاضرین به نمایش گذاشته شد.
منبع: هنر تجربه
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- استادان و کارگاههای «سینماحقیقت۱۸» را بشناسید
- اولین دوره جشنواره آسمان در ایستگاه پایانی
- واکنشهای سینماگران ایرانی به درگذشت «مادر سینمای آسیا»
- در مراسم نکوداشت «عباس کیارستمی» مطرح شد: کیارستمی آبرودار واژه کار بود/ فیلمسازی کیارستمی در مسیر عکاسی او است
- هیئت داوران جشنواره «فیلم و عکس با انرژی» معرفی شدند
- گزارشِ بدون گزارش «چهارم» از جشنواره کن ۲۰۲۴/ یادداشتی از سیفالله صمدیان
- کیانوش عیاری خیلی زود در سینمای ایران صاحب امضا شد/ هیاهو نداشتن به زیان عیاری تمام شد
- جشنواره فریبورگ و نمایش ۵ فیلم کوتاه ایرانی
- اختتامیه بیستمین جشن تصویر سال برگزار شد؛ مرور ۲۰ سال رویایی/ نیاز به پوست اندازی داریم!
- گفتوگوی سینمایی نسلها/ نگاهی به مستند «موج نو»
- درخواست از وزیر ارشاد برای تعطیل نکردن انجمن صنفی عکاسان تئاتر ایران/ حمید جبلی: ما در حال زندگی با مرگ هستیم!
- هشدار به سانسور در عصر هوش مصنوعی/ میزگردی با حضور کیوان کثیریان، شهرام مکری و حسام سلامت
- در برنامه «خط فرضی» مطرح شد: حکومتهایی که خودشان را متولی حقیقت میدانند خطرناکترین دولتها هستند
- صمدیان: نزدیک شدن به دنیای هنرمند ایرانی بسیار دشوار است/ متیندفتری: متاسفانه مردم ما هنوز با عکس بیگانه هستند!
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- بخش رسمی جشنواره کن شروع به کار کرد
- درباره آثار ایرج رامینفر/ تکیه بر پشتوانه نظری، برای رسیدن به نقاط قوت
آخرین ها
- رونمایی از فیلم آذر هفت صبح / گزارش تصویری
- همکاری همراه اول و بانک پارسیان برای پیادهسازی سامانه تعاملی سهبعدی هوش مصنوعی
- آغاز دور جدید حراج شمارههای رند همراه اول
- میزبانی جشنواره تورین از سه فیلم ایرانی
- روایتی عاشقانه از زهره ومنوچهر
- فروش «گلادیاتور» به ۲۲۰ میلیون دلار رسید/ «شرور» در هفته اول اکران صدرنشین گیشه جهانی سینما شد
- «جسدهای جاندار» در گالری ثالث؛ آثار مسعود کیمیایی تماشایی میشود
- «سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
- جایزه فرانسویها برای «در سرزمین برادر»
- دومین جایزه بینالمللی یک بازیگر در یک هفته؛ فروغ قجابگلی، بهترین بازیگر جشنواره آمریکایی شد
- درخواست هواداران: هنگام تماشای فیلم «شرور» فعلاً همخوانی نکنید
- داستان کوتاه/ بومرنگ
- دعوت دبیر جشنواره جاده سبز از مستند سازان
- گزارشی از فیلمهای پرمخاطب جهانی؛ ۱۰ فیلم پرفروش سال ۲۰۲۴ همه دنباله هستند!
- فصل سوم «آقای قاضی» ساخته میشود/ تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
- گزارشی از گیشه سینماها؛ ۳ فیلم کودک و نوجوان در میانِ ۵ فیلم صدرنشین گیشه در هفته گذشته
- بیست و سومین جشن حافظ برگزیدگانش را شناخت/ تقدیر از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی
- «انسان سالم»؛ زنِ سالم
- «لیلی و مجنون»؛ داستانی که در هر عصر روایان خویش را میطلبد
- جشنواره فیلم جهانی آسیایی به «در آغوش درخت» جایزه داد
- انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»
- نمایش مستند «کارون – اهواز» در جشنواره نیجریهای
- مراسم رونمایی از کتاب «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» / گزارش تصویری
- درباره آثار ایرج رامینفر/ تکیه بر پشتوانه نظری، برای رسیدن به نقاط قوت
- در آستانه سالگرد درگذشت بیتا فرهی؛ «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» رونمایی شد
- پایان کار مجید زینالعابدین؛ سرپرست بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد
- موتمن: سردر سینماهای کشور شبیه تئاتر بولینگ عبدو شده است/ فارابی را تعطیل کنید
- مستند لهستانی از جشنواره هلندی جایزه گرفت/ ایدفا برندگان خود را شناخت
- بخش رسمی جشنواره کن شروع به کار کرد
- نکوداشت مقام فرهنگی و هنری علی اکبر صادقی؛ هنرمندی که هنر و اندیشه اش رنگ کهنگی نمی گیرد