فریدون جیرانی با حضور در برنامه «سینما دو» از احتمال همکاری حامد بهداد و نوید محمدزاده در فیلم جدیدش که «آشفتگی» نام دارد گفت.
به گزارش سینماسینما، نخستین قسمت از سری جدید برنامه «سینما دو» با حضور مهمانان مختلف و گزارش ویژه ای از نوزدهمین جشن سینمای ایران؛ پنجشنبه ۲۳ شهریورماه ساعت ۲۳:۳۰ روانه آنتن شبکه دو سیما شد.
آغازگر این قسمت از برنامه پخش مصاحبه ضبط شده ای از زنده یاد علی حاتمی پیرامون سینمای ایران بود. حامد عنقا؛ مجری این برنامه در فصل جدید «سینما دو» یکی از تفاوت های عمده سری جدید برنامه با فصل پیشین آن را پخش زنده برنامه دانست که موجب پویایی و طراوت بیشتر آن خواهد شد.
همچنین خزاعی مجری پیشین این برنامه در ارتباطی تلفنی از تمرکز ویژه اش به عنوان تهیه کننده در پروژه سینمایی «به وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا به عنوان دلیل عدم حضورش در «سینما دو» یاد کرد و در پاسخ به حضور این فیلم در جشنواره سی و ششم فجر کیفیت فیلم را مهم تر از حضور آن در این جشنواره ذکر کرد.
نوزدهمین جشن سینمای ایران زیر ذره بین «سینما دو»
پرداختن به نوزدهمین جشن سینمای ایران که روز سه شنبه ۲۱ شهریور ماه با کش و قوس هایی در خصوص مکان برگزاری آن اتفاق افتاد؛ یکی از بخش های مهم این برنامه را تشکیل می داد. بنابراین پس از پخش گزارشی از برگزاری نوزدهمین جشن سینمای ایران، حامد عنقا با مدیرعامل خانه سینما؛ منوچهر شاهسواری وارد ارتباطی تلفنی شد و خواستار توضیحاتی پیرامون حاشیه های جشن امسال و ناهماهنگی های صورت گرفته در مورد مکان برگزاری و دعوت های صورت گرفته شد.
شاهسواری در این باره توضیح داد: ما علاقهمندیم در ابتدا به مخاطبان خود اعلام کنیم بدون شما هیچ کاری از ما برنمی آید و دوم اینکه به خودمان بگوییم بدون ارتقای کیفیت آثار ارتباط با مخاطب صورت نمی گیرد. خانه سینما باید به معیشت و مشکلات زندگی و زیست هنرمندان سینما توجه کند این اولویت ماست اما نمی توانیم بدون دستیابی به کیفیت آثار سینمایی به این مهم دست پیدا کنیم.
او در خصوص بی نظمی های موجود در مراسم هم به برگزاری آن در فضای باز با توجه به ظرفیت بیشتر آن اشاره کرد که ایجاد مشکلاتی را اجتناب ناپذیر می کند و ادامه داد: متاسفانه مشکلات اجرایی هم وجود داشت که گاهی دلیل آن پرداختن به مسائل پیش پا افتاده ای است که باعث می شود مشکلاتی در برگزاری مراسم پیش آید. بسیاری از همکاران ما کارت دریافت نکردند که من از این بابت از دوستان عذرخواهی می کنم.
گزارشی ویژه از پرداختن به چرایی مشکلات اجرایی که سال هاست همراه این جشن است بخش بعدی این برنامه بود. مشکلاتی که بخشی از مهمترین آنها امسال به صورت صندلی های خالی فراوان، مشکلات فنی حین اجرا، دیر رسیدن مجری و … خود را نشان داد و سپس عنقا در ادامه صحبت های خود با مدیرعامل خانه سینما به پرسیدن این پرسش پرداخت که چرا نمی توانیم برای جشنی که به تاریخ برگزاری آن واقفیم برنامه ریزی کنیم؟
شاهسواری پاسخ داد: این اتفاق همیشه نمی افتد متاسفانه امسال با مشکلاتی روبرو شدیم که برنامه ریزی ها را بهم ریخت. این مساله نیازمند سعه صدر ویژه ای است. برای چنین ظرفیتی از مهمانان عموما از ورزشگاه ها استفاده می شود چون سالن ها محدودیت های خاص خود را دارند. امیدوار بودیم در باشگاه انقلاب امسال جشن را برگزار کنیم اما مشکلاتی مانع این امر شد.
همچنین گزارشی از بازیگران تقدیر شده در نوزدهمین جشن سینمای ایران و مقایسه آن با برگزیدگان جشن های منتقدان ، حافظ و سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر عنوان بخش بعدی این برنامه را تشکیل می داد.
زرین دست؛ من گران ترین فیلمبردار سینما نیستم
علیرضا زرین دست؛ از فیلمبرداران صاحب سبکِ سینمای ایران مهمان دیگر این برنامه بود که با حامد عنقا به گفت و گو پرداخت و در خصوص ابداعات تاثیرگذارش در عرصه فیلمبرداری گفت: من چندان به این «اولین ها» اعتقادی ندارم. مهم این است که پلان گرفته شده و روش فیلمبرداری آن درست باشد و در این زمینه به پلانی از فیلم «حکم» به کارگردانی مسعود کیمیایی اشاره کرد و افزود: این که دوربین برای اولین بار زیر آب رفته و یا چندمین بار است که این اتفاق می افتد مهم نیست بلکه تاثیرگذاری این حرکت در پلان ضبط شده است که مهم است و اینکه خلاقیت در جای مناسبی به کار برده شود.
حامد عنقا با اشاره فیلم «پری» که علیرضا زرین دست بابت آن موفق به دریافت سیمرغ بلورین شد، مطرح کرد: گویا شما و داریوش مهرجویی چندان تمایلی به همکاری با یکدیگر ندارید و زرین دست پاسخ داد: فکر نمی کنم این طور باشد. ما همیشه روابط خیلی صمیمانه ای داشته ایم. تنها اختلافی هم که به وجود آمد به دلیل وجود شخصی بود که در امور مالی دست داشت و مشکلاتی ایجاد کرده بود. بعد از آن هم عدم همکاری ما به دلیل ایجاد نشدن فرصت های لازم و تداخل با سایر پروژه های کاریم اتفاق افتاد.
او در خصوص پروژه «بوی پیراهن یوسف» هم که نیمی از فیلمبرداری آن را انجام داده بود و با قطع پروژه، عزیز ساعتی ادامه آن را پی گرفتند؛ توضیح داد: شاید به این دلیل بود که پیشنهاد خودم را به روش نامناسبی به آقای حاتمی کیا ابراز کردم چون آن زمان مهارت مطرح کردن نظرات مخالف را نیاموخته بودم. ذات سینما به دلیل گروهی بودن به گونه ای است که حرکات شما باید مدیریت شده و با هوشمندی اتفاق بیفتد چون تاثیرگذاری بیشتری دارد.
او در خصوص جشن خانه سینما گفت: چرا به این مراسم می گویند جشن، روز ملی سینما اسم بسیار با ارج و قربی است. این مراسم که جشن نیست چون آثار سینما را در یک سال گذشته ارزیابی می کنیم و به نظرم شباهتی به جشن ندارد.
زرین دست در پاسخ به این پرسش حامد عنقا که آیا شما گران ترین مدیر فیلمبرداری کشور هستید؟ پاسخ داد: خیر، گران شاید باشم اما دوستان و همکاران دیگری هم هستند که دستمزدهای بالاتری دریافت می کنند.
احتمال هم بازی شدن «حامد بهداد» و «نوید محمدزاده» در فیلم جدید جیرانی
این برنامه در ادامه میزبان فریدون جیرانی به عنوان فیلمنامه نویس بود. جیرانی در این صحبت ها ابتدا در خصوص اولین همکاری خود با صدرعاملی توضیحاتی ارائه داد. سپس عنقا به عنوان یک فیلمنامه نویس پرکار از جیرانی در دهه ۶۰ نام برد؛ فردی که اسمش روی بسیاری از سناریوها نیست. جیرانی اظهار کرد: من عنوان «بازنویسی فیلمنامه» را به عنوان یک حرفه جا انداختم. «گل های داودی» را من بازنویسی کردم و رسول صدرعاملی آن را ساخت. زمانی فیلمنامه هایی را از من می خریدند اما نمی خواستم اسمم ذکر شود. من و اصغر عبداللهی از تاریخی به بعد حدود سه سال فیلمنامه ها را بازنویسی می کردیم.
در انتها جیرانی درباره فیلم جدیدش با عنوان «آشفتگی» توضیحاتی ارائه داد و گفت: فیلمنامه این اثر متعلق به خودم است و تا کنون با حامد بهداد و نوید محمدزاده صحبت کرده ام اما حضورشان در فیلمم قطعی نیست که اگر قطعی شود این دو بازیگر در «آشفتگی» با یکدیگر هم بازی می شوند.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- معرفی داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در فجر۴۳
- یادداشت فریدون جیرانی درباره وضعیت سینمای اجتماعی؛ باور تغییر باورها
- فریدون جیرانی رئیس کانون کارگردانان شد
- بزرگداشت داریوش مهرجویی در جشنواره کوروش
- امروز، روز ملی سینما نیست!
- «پیر پسر» در جشنواره لوکا/ فیلمی با بازی لیلا حاتمی و حامد بهداد مسافر ایتالیا شد
- چهار فیلم جدید با ترکیب تازهای از بازیگران روی پرده سینماها
- رقابت «برای رعنا» در جشنواره بوسان
- حامد بهداد مادر ناصرالدین شاه شد
- جایزه بهترین فیلم سینمای جهان در جشنواره گالوِی به «پیر پسر» رسید
- رقابت «پیر پسر» در جشنواره ایرلندی
- در نشست «بررسی سینمای اجتماعی» مطرح شد؛ سینمای اجتماعی زاییده تحولات اجتماعی و سیاسی جامعه است
- معرفی هیات داوران اولین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه عباس کیارستمی
- «بودن یا نبودن» و تبدیل خشونت به امید/ عیاری نمونهای از عیار شرافت در سینمای ایران است
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
آخرین ها
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد
- انتشار فراخوان نخستین جشنواره نمای باران
- صیدِ کارگردان بزرگ
- ماجرای برخورد کیمیایی با کاپولا و انتقاد کیمیایی از ساخت ادامه پدرخوانده توسط کاپولا
- اختصاصی سینماسینما/ تازهترین فیلم کارگردان افغانی تبار در مسابقهی جشنواره برلین
- اثر کارگردان ایرانی، نماینده آمریکا در برلین/ آثار چند بخش از هفتاد و پنجمین جشنواره برلین اعلام شد