یک پخش کننده و کارشناس بین المللی سینمای ایران ، پیش بینی هایش را از حضور فیلم ها، برای جشنواره های “کن” و “ونیز” پیش رو مطرح کرد.
به گزارش سینماسینما ، محمد اطبایی در نوشتاری که در اختیار ایسنا گذاشت، نوشت: “با پایان گرفتن دو جشنواره سینمایی مهم ابتدای سال جدید میلادی، ساندنس و برلین، اکنون بازار پیش بینی حضور فیلم های جدید در دو جشنواره فیلم کن و ونیز داغ تر شده است. هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن از ۲۷ اردیبهشت تا ۷ خرداد و هفتاد و نهمین جشنواره فیلم ونیز هم از ۹ تا ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ برگزار خواهند شد.
آخرین فرصت برای ثبت نام فیلم در بخش رسمی جشنواره کن روز ۲۰ اسفند و برای تحویل نسخه فیلم روز ۲۷ اسفند خواهد بود. بخش دو هفته یا پانزده روز کارگردان ها روز ۲۰ اسفند را برای دریافت فیلم های کوتاه و میان مدت و روز ۵ فروردین را برای ثبت نام فیلم های بلند و ۱۹ فروردین را برای دریافت نسخه بازبینی فیلم های بلند تعیین کرده است.
برای بخش هفته منتقدان کن هم ۲۰ اسفند آخرین فرصت ارائه فیلم های بلند و کوتاه خواهد بود. بخش اسید یا همان مجمع پخش فیلم های مستقل که در کنار سه بخش دیگر کن برپا می شود، روز ۲۶ اسفند را آخرین فرجه برای دریافت فیلم اعلام کرده است.
جشنواره فیلم ونیز هم تا روز ۲۷ خرداد برای دریافت فیلم به پخش کننده ها و تهیه کننده ها فرصت داده است.
جشنواره فیلم کن چند ماهی است که بازبینی فیلم های جدید را آغاز کرده و امسال نیز رقابت شدیدی برای صاحبان آثار برای حضور در معتبرترین رویداد سینمایی جهان وجود دارد.
کارگردان های سرشناس بسیاری آثار خود را روانه جشنواره کن و ونیز کرده که به طور معمول بخش غالب این فیلم ها در انتخاب های نهایی این دو جشنواره حضور دارند. روبن اوستلوند کارگردان سوئدی که فیلم قبلی او، “مربع” جایزه نخل طلای کن ۲۰۱۷ را دریافت کرده بود، فیلم جدیدش با عنوان “مثلث محنت” را آماده کرده که درباره مانکن های دنیای مد است. وس اندرسون فیلم جدیدش با عنوان “شهر سیارک” را با یک گروه بازیگر سرشناس در اسپانیا به پایان برده که تام هنکس، مارگو رابی، اسکارلت یوهانسن، آدرین برودی، بیل مورای، تیلدا سویینتن، جف گلدبلوم و جفری رایت در آن بازی دارند.
پارک چان-ووک سینماگر برجسته کره ای فیلم جدیدش با عنوان “تصمیم به ترک کردن” را به کن فرستاده و البته هیروکازو کوره – ادا فیلمساز برنده نخل طلای کن هم فیلم کره ای زبان “دلال” را آماده دارد. لی جونگ- جائه بازیگر اصلی سریال “بازی مرکب” هم اولین فیلم سینمایی خود با عنوان “شکار” را ساخته که باید شاهد نمایش آن در کن یا ونیز باشیم. دیوید کروننبرگ کانادایی فیلم “جنایات آینده” و ترنس مالیک “راه باد” را آماده نمایش دارند. نوری بیلگه جیلان فیلمساز ترکیه ای که هر شش فیلم اخیرش در کن بوده اند، فیلم جدیدی با عنوان “علف های هرز” را برای کن آماده دارد.
شرکت وایلد بانچ فرانسه بسته فیلم های جدید خود را اعلام کرده که باید شانس بسیاری برای حضور این فیلم ها در کن و ونیز قائل شد. برادران داردن فیلم “توری و لوکیتا”، لوییز گرل فیلم “بیگناه”، کریستین مونگیو با “آر. ام.ان” (که با فیلم های “چهار ماه و دو هفته و دو روز”، “آن سوی تپه ها” و “فارغ التحصیلی” هر نوع جایزه ای را در کن تاکنون دریافت کرده است)، داریو آرژنتو با “عینک تیره”، جیمی راپورال-ترزور با “ارازل”، ربکا زلوتوسکی با “بچه های مردمان دیگر”، کوئنتین دوپیو با “باورنکردنی اما واقعی”، آرنو دسپلشن (با هفت فیلم در بخش مسابقه کن!) با فیلم جدید “برادر و خواهر” با بازی گلشیفته فراهانی، لئا میسویوس با “پنج شیطان”، عادل ال عربی و بلال فلاح با “طغیان” با بازی ویل اسمیت، آلیس دیوپ برنده جایزه بهترین مستند برلین با اولین ساخته بلندش “سن عمر”، و سرانجام علی عباسی فیلمساز ایرانی مقیم سوئد با فیلم “عنکبوت مقدس” که باز هم فیلمی دیگر است درباره قاتل عنکبوتی و این بار یک تولید بزرگ با شماری بازیگران ایرانی که در اردن ساخته شده و همگان بر حضور قطعی او در بخش مسابقه کن تاکید دارند.
آلخاندرو گونزالز ایناریتو با “باردو” با فیلمبرداری داریوش خنجی، آندری زویاگنیتسف با “چه اتفاقی می افتد”، جیمز گری که از شش فیلم بلندش ۴ فیلم در کن و ۲ فیلم در ونیز بوده اند، با فیلم جدیدش “زمان آرماگدون”، ریوسوکه هاماگوچی با فیلمی جدید با عنوان “دوره کار آموزی ما”، باز لورمن با “الویس”، دارن آرونوفسکی با “نهنگ”، دمین چزل با “بابیلون” با بازی برد پیت و مارگوت ربی، جورج میلر با “سه هزار سال آرزومندی”، عبدالرحمان سیساکو همیشه حاضر در کن با “تپه عطر زده شده”، جوانا هاگ با “دختر ابدی”، ماریا شرادر با “او گفت”، بازیل خلیل فلسطینی با “آخر هفته در غزه”، امیلی عاطف کارگردان زن ایرانی تبار با فیلم آلمانی “بیش از همیشه”، سارا پولی با “زنان حرف می زنند”، میلاد اعلامی کارگردان ایرانی مقیم سوئد با “حریف” که موضوعی مرتبط با ایران دارد، لوکرسیا مارتل سینماگر معروف آرژانتینی با “شوکو بار”، میا هانسن لو با “یک صبح خوب”، بریانته مندوزا کارگردان سرشناس فیلیپینی با “آپاگ”، دومنیک مول با “شب دوازدهم”، تاریک صالح با “پسری از بهشت”، سوداده کادان سینماگر سوریه ای با “نزوه”، مریم توزانی سینماگر مراکشی با “کفتان آبی”، فلورین زلر با “پسر”، مونیا مدور با “هوریه”، جاناتان گلیزر با “منطقه توجه”، فاتح آکین با فیلم جدیدش “راین گلد” و ده ها سینماگر سرشناس دیگر در رقابت برای حضور در کن و ونیز بوده و به این فهرست باید ده ها کارگردان جوان و ناشناخته را نیز اضافه کرد.
شرکت های پخش آن لاین محتوا هم تولیدات بسیاری را آماده دارند. نتفلیکس با “آپولو ۵/۱۰” ساخته ریچارد لینکلیتر، “بلوند” ساخته اندرو دومنیک، “چشم آبی رنگ پریده” ساخته اسکات کوپر، “پینوکیو” ساخته گیرمو دل تورو، “دماغ سفید” ساخته نواه یامباخ، “اعجاب” ساخته سباستین للیو، “من یک سر زدم” ساخته بابک انوری فیلمساز موفق ایرانی مقیم انگلستان، “شناگران” ساخته سالی ال حسینی، آمازون با “کاترین، به نام بردی” ساخته لنا دونهام، “وادارم نکن برم” ساخته هانا مارکس، اپل با “قاتلان ماه گل” ساخته مارتین اسکورسیزی، با بازی لئوناردو دی کاپریو و رابرت دو نیرو، “رهایی” ساخته آنتوان فوکوآ.
استیون اسپیلبرگ فیلم جدید خود، “فیبل من ها” را که بر اساس کودکی خود اسپیلبرگ، آماده دارد که دیوید لینچ هم در آن نقش آفرینی کرده است، هر چند یونیورسال پخش کننده فیلم تاریخ نمایش آن را ۲۳ نوامبر سال آینده اعلام کرده که این نکته امکان حضور جشنواره ای فیلم را کمتر می کند. ژان لوک-گدار فیلم جدیدی را آماده کرده که هنوز عنوان آن اعلام نشده و شنیده هایی مبنی بر فیلم بدون عنوان جیا ژانکه، مهم ترین سینماگر چین هم شنیده می شود.
سینماگران ایرانی هم فیلم های جدید خود را به کن ارائه کرده و یا در فاصله یک ماهه ارائه خواهند کرد. طبق شنیده ها جعفر پناهی و محمد رسول اف فیلم های بلندی داشته و نادر ساعی ور هم فیلم جدیدش را به عنوان محصول آلمان به کن ارسال کرده است. از دیگر سینماگران ایرانی سعید روستایی با “برادران لیلا”، رضا میرکریمی با “نگهبان شب”، وحید جلیلوند با “شب داخلی دیوار”، مانی حقیقی با “تفریق”، اصغر یوسفی نژاد با “عروسک”، هومن سیدی یا “جنگ جهانی سوم”، امیر حسین ثقفی با “کوچه ژاپنی ها”، آرین وزیر دفتری با “بی رویا”، سیاوش اسعدی با “غریزه”، امید شمس با “ملاقات خصوصی” و… هم امید به حضور در این دو جشنواره دارند.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- میزبانی جشنواره شبهای سیاه تالین از ایرانیها
- «کشتن خواجه» به برزیل و تایوان میرود
- گفتوگو با محمد اطبایی/ تدابیر شرکتهای بزرگ فیلمسازی برای تولید در دوران کرونایی/ کارتهای شناسایی با تراشههای هوشمند
- توضیحات محمد حقیقت درباره حواشی یادداشتی که از حضور سینایی و فیلمش در کن نوشته بود + سند
- محمد اطبایی مطرح کرد / از موفقیتهای کاذب جشنوارهای تا باز شدن پای دلالان به سینما
- جشنواره کن از نگاهی دیگر/ «یک ارتباط فرانسوی»
- پاسخ اطبایی به یک موضوع: حضور فیلمهای ایرانی در جشنوارههای الف کمرنگ شده؟
- «هجوم» شهرام مکری به جشنواره فیلم برلین رفت
- نمایش «نفس» در مرکز فیلم کالیفرنیا
- ناگفتههایی از همه ادوار جشنواره ونیز/ از درخشش سینمای ایران تا ۱۰ سال غیبت
- آماری جالب از سینمای ایران / برابری جوایز سینمایی سال ۹۵ با ۴۰ سال گذشته
- محمد اطبایی مطرح کرد: سال خوش سینمای ایران در کن
- پاسخ محمد اطبایی به سینماسینما / فیلمهای ایرانی به برلین میروند؟
- اکران «خشکسالی و دروغ» در هیوستون آمریکا
- پیگیری حقوقی سینماگران نتیجه داد / مسدود شدن ۷ وب سایت غیرقانونی
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
آخرین ها
- حذف فرهنگ از سبد طبقه متوسط؟/ هزینههای سبد فرهنگی خانواده ۴نفره در تهران چقدر است؟
- نکوداشت زنده یاد اکبر عالمی و بزرگداشت مهدی رحیمیان در آیین معرفی برندگان هفتمین جایزه پژوهش سال سینما
- با پیشتازی «۴۷» و «مخفیانه»؛ نامزدهای جوایز اسکار سینمای اسپانیا معرفی شد
- همزمان با سالگرد اولین نمایش عمومی «قیصر»؛ بزرگداشت مسعود کیمیایی برگزار میشود
- دو خبر از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ زمان بازبینی حضوری و انتخاب نهایی آثار بخش دیگرگونههای نمایشی/ آغاز ثبتنام اصحاب رسانه و منتقدان
- برگزاری نمایشگاه پشت دریای وهم
- حضور همراه اول با مجموعهای از سرویسهای فناورانه در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- «در آغوش درخت» بهترین فیلم بلند سینمای جهان جشنواره هندی شد
- نکوداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- به پاس یک عمر دستاورد سینمایی؛ خرس طلایی افتخاری برلین به تیلدا سوئینتون اهدا میشود
- کنسرت نمایش ایرج، زهره، منوچهر / گزارش تصویری
- حقایقی درباره محمد نوری به بهانه سالروز تولد او/ مردی که از شکست هراس نداشت
- ذلت ماندن یا لذت رفتن و رستن!
- جدول فروش سینمای ایران در آخرین روز پاییز/ پنج فیلمی که از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ میلیارد فروختند
- نمایش «دِویل» تمدید شد/ آغاز اجرای نمایش «تشنگان» از ۴ دی
- شایعه فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری/ سریال و فیلم مستند سهراب و فروغ به زودی کلید میخورد
- نامزدی یک فیلم کوتاه ایرانی-آمریکایی در جوایز آکادنی فیلم سوئد
- نشست خبری بزرگداشت فروغ فرخزاد / گزارش تصویری
- درباره سه مستند سینماحقیقت/ از جسارت نمایش عریان اعتیاد تا عشق به سینما در اتاق آپارات
- به خاطر نقش برجسته در صنعت سینما؛ کریستوفر نولان و همسرش، شوالیه و بانوی فرمانده شدند
- چرا «لیلی» سریال «داییجان ناپلئون» زشت بود؟/ پاسخ ناصر تقوایی را بخوانید
- «تیآرتی» ترکیه آغاز به کار کرد؛ صداوسیما هنوز در فکر سانسور است
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه