تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۰۷/۰۲ - ۱۴:۲۰ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 97050

پیکر مرحوم پرویز تاییدی با یادی از شهدای حادثه تروریستی اهواز به سمت خانه ابدی بدرقه شد.

به گزارش سینماسینما، صبح دوشنبه دوم مهرماه جمعی از هنرمندان به خانه سینما رفتند تا یکی از فیلمسازان قدیمی سینما و مدرس و مترجم تاثیرگذار تئاتر را برای تشییع و خاکسپاری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه کنند.

کامران ملکی که اجرای این مراسم را برعهده داشت، در ابتدا به فیلم‌ «آخرین مهلت» پرویز تاییدی اشاره کرد که در آن به عرصه‌های مقاومت اشاره شده بود.

سپس محسن امیریوسفی ـ رییس کانون کارگردانان خانه سینماـ با اشاره به روز عزای عمومی و عرض تسلیت به بازماندگان اتفاق تروریستی اهواز گفت: آقای تاییدی از جوانان دهه ۴۰ بود، آن هم دهه‌ای که یکی از دهه‌های تکرار نشدنی تاریخ مملکت است. با این حال نکته‌ جالب توجه در زندگی ایشان این بوده که وی از بانیان تله تئاتر در تلویزیون بوده، تله تئاتری که این روزها دیگر وجود ندارد.

همچنین بهزاد فراهانی در سخنانی با اشاره به اینکه از اولین کسانی بوده که در سال‌های دور برای یک پروژه تئاتری از شکسپیر توسط پرویز تاییدی دعوت شده بود، گفت: آن پروژه را بعد از چهار ماه تمرین، تعطیل کرد و در توجیه این کار گفت، من بلد نیستم کسانی را تاب بیاورم که به هم دروغ می‌گویند و از ویژگی‌های بارزش همین بود که “مرد اخلاق” بود و فکر نمی‌کنم کسی بوده باشد که از او دلخوری یا ناراحتی به دل داشته باشد.

این بازیگر افزود: پرویز تاییدی هیچ گونه چسبندگی به هیچ دولتمردی نداشت ولی این که چرا در این سال‌ها خلوت را ترجیح داد، ناشی از همان مریضی‌ای است که صنوف ما را گرفته است. به این ترتیب چون از هم مُنفک شده‌ایم این صدا و سیما که آن را اصلا ملی نمی‌دانم، حقوق ما را نادیده گرفته و این همه سال است که تئاتر چندان جایی در آن ندارد.

فراهانی گفت: ما ارتش بزرگی از اندیشه و مهربانی هستیم. پرویز به قدری تنها بود که من الان خجالت می‌کشم که بگویم ؛ ۴۰ سال بود نه او به منزل من آمده بود و نه من رفته بودم. اما نمی‌دانم چرا رفتگان ما حسرت‌مند می‌روند در حالی که او منزه بودن اندیشه را به ما یاد داده بود.

وی تاکید کرد: ما، دِلی (از صمیم قلب) همدیگر را دوست نداریم به همین دلیل وحدت مان، ماندنی نیست.

در ادامه هوشنگ گلمکانی منتقد سینما نیز گفت: آشنایی نزدیکی با آقای تاییدی نداشتم ‌و برخورد جدی نداشتیم‌ که البته این به روحیه ایشان هم برمی گشت و همین را در مراسم امروزشان که چندان جمعیتی حضور ندارد، می‌بینیم.

او با اشاره به تحصیلات تاییدی در آلمان افزود: وجه تئاتری کار ایشان سنگین و قابل دفاع است و وجه فعالیتش در زمینه نوشتن و ترجمه هم بسیار پررنگ است از جمله کتاب بازیگری استانیسلاوسکی که تا سال‌ها برای بازیگران تئاتر مرجع بود که البته آن زمان بازیگران سینما اصلا استانیسلاوسکی را نمی‌شناختند.‌

علی پویان هم که در دوران دانشگاه دانشجوی پرویز تاییدی بوده، در سخنانی گفت: اولین بار واژه «هنر شریف تئاتر» را از استاد تاییدی یاد گرفتم. او عاشق کار و دانشجویش بود. ما از ایشان درس تواضع و اخلاق یاد گرفتیم.

او اضافه کرد:‌ استاد تاییدی معلم بود آن هم نه با تکبر و غرور بلکه با تواضع درس می‌داد. روحت شاد که به ما یاد دادی چطور می‌توان با هنر زندگی کرد.

در پایان مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان بیان کرد: تلاش می‌کنیم به زودی برنامه‌ای برای بررسی آثار مرحوم تاییدی به عنوان یک تئاتری دلسوز، یک معلم، یک مترجم و یک فیلمساز برگزار کنیم.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که منوچهر شاهسواری ـ مدیرعامل خانه سینما ـ و مریم معترف از جمله دیگر حاضران بودند، اعلام شد مراسم ختم مرحوم تاییدی روز پنجشنبه پنجم مهرماه از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ در مسجد پیامبر اعظم (ص) واقع در خیابان شریعتی برگزار خواهد شد.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه

نظر شما


آخرین ها