تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۱/۳۰ - ۱۵:۵۵ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 52292

دارالفنونکارگاه‌های دو روزه فیلمنامه‌نویسی بخش دارالفنون جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور فرهاد توحیدی، فریدون جیرانی، مهران کاشانی، احمدرضا معتمدی و ۱۱۰ هنرجو از ۳۲ کشور صبح چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه در کاخ جشنواره آغاز به کار کرد.

به گزارش سینماسینما، مهران کاشانی، فیلمنامه‌نویس در سالن دو ابتدا از هنرجویانی که در کارگاه فیلمنامه‌نویسی با موضوع «صلح» شرکت کرده بودند خواست طرح‌های خود را در این کارگاه مطرح کنند. او سپس توضیح داد: وقتی به عنوان هنرمند می‌خواهید حرف یا موضوعی را روایت کنید یا حتی مهم‌تر از آن، هر چه در دل یا ذهنتان هست را روایت کنید، باید به این موضوع بیاندیشید که آن را در چه مدیا و با چه ابزاری بیان کنید. کدام یک از آنها انتخاب بهتری خواهند بود.

کاشانی افزود: برخی از موضوعات را باید در قالب فیلم مطرح کرد، برخی را به شکل رمان، نمایشنامه‌، داستان کوتاه، شعر یا حتی بعضی را به شکل موسیقی. این به تشخیص خود شما بستگی دارد. اینکه چطور متوجه تفاوت این قالب‌ها شویم نیاز به مطالعه دارد. سعی می‌کنم به برخی نکات در این‌باره اشاره کنم تا سوالی در ذهن شما شکل بگیرد و خودتان به دنبال یافتن جواب آن بروید.

نمایش بخش‌هایی از مهم‌ترین فیلم‌های کلاسیک دنیا

در ادامه این کارگاه های آموزشی، در کارگاه فیلمنامه نویسی «عشق» با حضور فریدون جیرانی سکانس هایی مهم از آثار برجسته کلاسیک جهان همچون کازابلانکا، دکتر ژیواگو برای شرکت کنندگان به نمایش درآمد.

زاویه دید در پیدا کردن ایده بسیار موثر است

احمدرضا معتمدی کارگاه فیلمنامه‌نویسی «مهاجرت» را با طرح مساله «مفهوم ایده و چگونگی ایده‌پردازی» آغاز کرد. او گفت: ایده را نباید محدود به ذهن دانست. گاهی شما ممکن است از درون با آن ارتباط برقرار کنید. ما نمی‌دانیم ایده کجا زندگی می‌کند. باید به کجا کشتی خودمان را ببریم تا بتوانیم آن را بهتر صید کنیم.

او افزود: زاویه دید در پیدا شدن ایده بسیار موثر است. مثلا ببینید که چطور از بین این همه انسان، این نیوتون بود که هم افتادن سیب را دید و هم «جاذبه» را درک کرد. این همان چیزی است که ما به آن نیاز داریم و می‌خواهیم راجع به چگونه دیدن صحبت کنیم.

کلیدی برای انبار ذخیره داستانی خودتان بیابید

فرهاد توحیدی، که دیگر کارگاه فیلمنامه‌نویسی را باعنوان «محیط زیست» هدایت می‌کرد، گفت: ژان کلود‌کریر می‌گوید فیلمنامه‌نویس باید ماجراجو و فضول باشد. اگر شما دوست ندارید خانه همسایه را دید بزنید فیملنامه نویس نخواهید شد. جرقه‌ای وجود دارد که از بین ما و محیط آغاز می‌شود؛ از یک نوشته کوچک، از یک تصویر، از یک گفت و گو؛ و همان به منبعی در درون ما وصل می‌شود که من نامش را «انبار ذخیره داستانی» می‌گذارم. این داستان‌ها در طول زندگی شما از هر طریقی، از فیلمی که می‌بینید،‌کتابی که خواندید همه این‌ها در جایی ذخیره می‌شود و کافی است که شما پلی را به این انبار وصل کنید. کلید پیدا کنید و به داخل آن بروید و برداشت کنید.

آدرس سایت رسمی جشنواره جهانی Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Film@Fajriff.com است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود.

 

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها