با حکم «ابراهیم داروغهزاده» دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، «بهرام بدخشانی»، «کمال تبریزی»، «حسن خجسته»، «خسرو دهقان»، «رسول صدرعاملی»، «فرشته طائرپور» و «محمدرضا فروتن» به عنوان اعضای هیأت داوران مسابقه سینمای ایران در این دوره جشنواره معرفی شدند.
به گزارش سینماسینما، با حکم «ابراهیم داروغهزاده» دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، «بهرام بدخشانی» (مدیر فیلمبرداری)، «کمال تبریزی» (کارگردان)، دکتر «حسن خجسته» (استاد دانشگاه)، «خسرو دهقان» (منتقد)، «رسول صدرعاملی» (کارگردان)، «فرشته طائرپور» (تهیهکننده) و «محمدرضا فروتن» (بازیگر) آثار بخش مسابقه سینمای ایران سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را داوری خواهند کرد.
بهرام بدخشانی مدیرفیلمبرداری ۵۹ ساله متولد تهران، فارغالتحصیل مدرسه عالی تلویزیون و سینما است. او آثار شاخص سینمای ایران از جمله «هیوا»، «مرد بارانی»، «دایره»، «من ترانه ۱۵ سال دارم»، «بمانی»، «دوئل»، «تقاطع»، «راه آبی ابریشم»، «وارونگی» و «نگار» را در کارنامه خود دارد و علاوه بر بارها نامزدی در جشنواره فجر و جشن سینما، در دوره یازدهم جشنواره برای فیلم «سایههای هجوم» برنده دیپلم افتخار شد و در سه دوره سیمرغ بلورین گرفت: در دوره هفدهم برای فیلم «هیوا»، در دوره بیست و دوم برای فیلم «دوئل» و در دوره بیستونهم برای فیلم «راه آبی ابریشم» در بخش بینالملل. او از اعضای اصلی هیأت مدیره انجمن فیلمبرداران سینمای ایران بوده و تجربه داوری در جشنوارههای مختلف را در کارنامه دارد.
کمال تبریزی کارگردان ۵۸ ساله متولد تهران، دانشآموخته رشته سینما و تلویزیون از دانشگاه هنر است. تبریزی فعالیت سینمایی را از سال ۵۸ با سینمای آزاد شروع کرد و سه سال مسئول بخش آموزش مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی بود. او ابتدا در چند فیلم مانند «توهم» و «آوای غیب» مدیر فیلمبرداری بود و به عنوان مجری طرح و مشاور ابراهیم حاتمیکیا در اولین فیلمش «هویت» حضور داشت. تبریزی اولین بار با «عبور» در سال ۱۳۶۷ کارگردانی در عرصه سینمای دفاع مقدس را تجربه کرد. مهمترین فیلم او در این ژانر، کمدیِ جنگیِ موفقِ «لیلی با من است» است و «در مسلخ عشق»، «کودک قهرمان»، «مهر مادری»، «شیدا»، «فرش باد»، «گاهی به آسمان نگاه کن»، «از رئیسجمهور پاداش نگیرید»، «دونده زمین»، «خیابانهای آرام»، «طعم شیرین خیال»، «امکان مینا» و «خودسر» از دیگر آثار سینمایی اوست. تبریزی چند فیلم پرفروش مانند «لیلی با من است»، «مارمولک»، «همیشه پای یک زن در میان است» و «طبقه حساس» را در کارنامه دارد و از جمله سینماگران موفق در ادوار جشنواره فیلم فجر است. او در کنار فعالیت مستمر فیلمسازی در سینما، چندین سریال مهم تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی را نیز ساخته است. تبریزی عضویت در هیأت داوران چندین جشنواره سینمایی را در کارنامه دارد.
دکترحسن خجسته استاد دانشگاه و کارشناس ۶۵ ساله متولد مشهد، دارای دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است. وی لیسانس جامعه شناسی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس مردم شناسی از دانشگاه تهران دارد. حسن خجسته از سال ۱۳۷۰ به جمع رادیو پیوست. او معاون صدای جمهوری اسلامی ایران به مدت ۱۶ سال بوده و در سال ۸۶ به عنوان نایب رییس اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا- اقیانوسیه (ABU) برگزیده شد. او دهها کتاب و مقاله در زمینه رادیو ترجمه و تالیف کرده و مدیریت شبکه استانی رادیو تهران و رادیو پیام، ریاست همایش بین المللی دین و رسانه در سال ۲۰۰۶، ریاست ۹ دوره جشنواره بینالمللی رادیو را در کارنامه دارد. او همچنین عضو هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی بوده و اکنون عضو هیأت امنای مدرسه ملی سینمای ایران است. خجسته امسال عضو شورای سیاستگذاری جشنواره سی و ششم نیز بوده است.
خسرو دهقان منتقد، کارشناس و استاد دانشگاه ۷۰ ساله متولد شیراز، دانشآموخته رشته حسابداری صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد است. او از اواخر دهه ۴۰ فعالیت نوشتاری در حوزه سینما را آغاز کرد و در خصوص نگارش، ترجمه، نقد و تدریس سینما از سابقه زیادی برخوردار است. دهقان به عنوان فیلمنامهنویس و یا مشاور کارگردان نیز فعالیت سینمایی داشته است. نگارش فیلمنامه «رنو تهران ۲۹»(سیامک شایقی)، همکاری در بازنویسی فیلمنامه «پاییزان» (رسول صدرعاملی) و فعالیت به عنوان مشاور کارگردان در فیلمهای خاکستر سبز، شرم، صبح روز بعد و سریال «درپناه تو» را در کارنامه دارد. از جمله فعالیتهای دهقان میتوان به عضویت در شورای مرکزی کانون فیلمنامهنویسان و هیأت موسس انجمن منتقدان خانه سینما و ریاست این انجمن، نویسنده نشریات تخصصی سینما، تدریس در مراکز فرهنگی ـ هنری و دانشگاهی نظیر باغ فردوس، حوزه هنری، دانشکده سوره و دانشکده صداوسیما اشاره کرد. دهقان که داوری در جشنوارههای مختلف را در کارنامه دارد و امسال به عنوان دبیر جایزه کتاب سال سینما نیز فعالیت داشته، از اعضای فعلی شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران است.
رسول صدرعاملی کارگردان و تهیهکننده ۶۳ ساله متولد اصفهان و دانشآموخته کارشناسی جامعهشناسی است. در کارنامه کاری این سینماگر، کارگردانی، تهیهکنندگی، فیلمنامهنویسی، روزنامهنگاری و همچنین داوری چندین جشنواره داخلی و خارجی به چشم میخورد. صدرعاملی ساخت ۱۴ فیلم بلند سینمایی را در کارنامه دارد و با ساخت آثار پرمخاطبی چون «گلهای داودی» و «من ترانه ۱۵ سال دارم» از سینماگران جریانساز سه دهه سینمای پس از انقلاب به عنوان کارگردان و تهیهکننده به شمار میرود و جوایز متعددی را از جشنواره فیلم فجر و دیگر جشنوارههای داخلی و بینالمللی کسب کرده است. گلهای داودی، پاییزان، قربانی، سمفونی تهران، دختری با کفشهای کتانی، من، ترانه ۱۵سال دارم، دیشب باباتو دیدم آیدا، شب ، هر شب تنهایی، زندگی با چشمان بسته، در انتظار معجزه و سال دوم دانشکده من از آثار سینمایی این کارگردان است. صدرعاملی همچنین در زمینه سینمای مستند «فتح بستان» را در اوائل دوران دفاع مقدس ساخته است و مستند مرگ «پدرام تجریشی» نیز از جمله کارهای اوست که فیلم سینمایی «میخواهم زنده بمانم» بر اساس آن ساخته شد. صدرعاملی همچنین تهیهکننده مستند «پیادهروهای واراژدین» و مستندهای متعددی در زمینه جنگ و آسیبهای اجتماعی بوده است. او در دورههای ۲۱، ۲۴، ۲۷ و ۳۱ داور جشنواره فیلم فجر در بخش مسابقه سینمای ایران بوده و در بخش بینالمللی جشنواره فجر نیز سابقه داوری دارد.
فرشته طائرپور تهیهکننده و فیلمنامهنویس ۶۵ ساله متولد تهران و دانش آموخته ادبیات انگلیسی است. او به دنبال فعالیت ادبی در حوزه کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۶ در زمینه سینمای کودک به کار پرداخت. همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و گروه کودک و نوجوان سیما و مدیریت خانه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان از جمله فعالیتهای اوست. او بیش از ده فیلم سینمایی و حدود بیست هزار دقیقه آثار ویدیویی در خانه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان تهیه کرده و از نخستین سینماگران ایرانی است که در پنجاه سال گذشته توانسته به عضویت هیأت رئیسه سازمان بینالمللی فیلمسازان کودک وابسته به یونسکو درآید ضمن آن که در اواخر دهه هفتاد به عنوان رئیس هیأت مدیره خانه سینما انتخاب شد. وی تهیه کننده فیلمهایی چون گلناز، پاتال و آرزوهای کوچک، مدرسه پیرمردها، نان و شعر، پسر مریم، زن دوم، آینههای روبرو و … بوده است. این تهیهکننده و فیلمنامهنویس، پیشتر داوری جشنوارههای مختلف سینمایی را برعهده داشته؛ در دوره شانزدهم جشنواره فیلم فجر عضو هیأت داوران بخش مسابقه سینمای ایران و در دوره سی و سوم، داور بخش نگاه نو بوده است.
محمدرضا فروتن بازیگر ۴۹ متولد تهران، فوق لیسانس روانشناسی بالینی دارد و دکترای روانشناسی سلامت است. او علاوه بر کسب جوایز مختلف جشن سینما و جشنوارههای سینمایی، در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر در دو دهه اخیر، نامزد دریافت جایزه بوده و در هفدهمین و بیست وچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول را برای فیلمهای «قرمز» و «به آهستگی» (در بخش بینالملل) از آن خود کرده است. «شب یلدا»، «اتوبوس شب» و «عیار ۱۴» از دیگر فیلمهای مهم این بازیگر است که تجربه داوری در جشنوارههای سینمایی را نیز در کارنامه دارد.
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ به دبیری ابراهیم داروغهزاده برگزار خواهد شد.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- میان مردم و سینما فاصله افتاده است/ زنان را فراموش نکردیم
- صدور پروانه ساخت سینمایی برای پنج فیلمنامه
- یادداشت کیانوش عیاری درباره «جنگل پرتقال»؛ با ۶۰ هزار تومان، میلیونی لذت ببرید
- «آهو» و «جنگل پرتقال» به سینماها میآید
- آخرین تصمیمات خانه سینما در پی قتل داریوش مهرجویی و همسرش
- داوران بخش ملی و بینالملل جشنواره۳۵ فیلم کودک معرفی شدند
- همزمان با ولادت امام رضا (ع) منتشر شد؛ خاطرات صدرعاملی از عزت الله انتظامی و خسرو شکیبایی
- در نشست هفته جهانی موزه و میراث فرهنگی در موزه سینما مطرح شد: کیارستمی میگفت مدیون رزمندگان و جانبازان شیمیایی هستیم/ موزهها باید زنده بودن و زندگی را به جامعه منتقل کنند
- پوستر «جنگل پرتقال» رونمایی شد
- نشست رسانهای «جنگل پرتقال» برگزار شد/ رسول صدرعاملی: وقتی درباره زن زندگی آزادی مینویسیم، حواسمان به خودمان باشد
- اولین گزارش رسمی هیات مدیره خانه سینما/ خشونت در هر شکل هیچگاه به نفع مردم و حاکمیت نیست
- سینماگران حاضر در نشستهای تخصصی جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
- رسول صدرعاملی: در هیچ کدام از دولتهای قبل سینمای کودک و نوجوان جدی گرفته نشد
- پایان نقشآفرینی شقایق فراهانی در «عقرب عاشق»
- عکسی که نگار آذربایجانی به مناسبت تولد فرشته طائرپور منتشر کرد
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه
- نگاهی به فیلم «هفتاد سی»/ در بستر واقعیت
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- قهوه دمنکشیده/چرا سریال مهران مدیری نتوانست انتظارات را برآورده سازد؟
- سرقتهای سریالی ۳زن به سبک «تسویه حساب»
- با اعلام آکادمی داوری؛ نامزدهای اولیه اسکار معرفی شدند/ یک انیمیشن ایرانی در میان آثار
- انیمیشنی درباره لیونل مسی؛ پخش «مسی و غولها» از تلویزیون دیزنی
- کدام شبکههای تلویزیونی ادغام یا منحل میشوند؟
- جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس افتتاح شد/ امید به حضور در خانوادۀ جهانی تئاتر با شناسنامه خاص خود
- فوت بازیگر سرشناس اسپانیایی؛ ماریسا پاردس درگذشت
- معرفی هیأت انتخاب بخش سینمای ایران در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر
- معرفی داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در فجر۴۳
- «کیک محبوب من»، رابطهای رویایی اما تراژیک
- لغو نمایش فیلم “آخرین تانگو در پاریس”
- اسطوره موسیقی هند و یکی از برجستهترین نوازندگان طبلا در جهان درگذشت
- بررسی «ازازیل» و «انجمن اشباح» در شورای صدور مجوز ساترا
- «عزیز» از چهارشنبه اکران میشود/ رونمایی از پوستر فیلم
- مرور آثار سینمایی، تئاتری و مستند «اینگمار برگمان» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- از ۵ دی ماه؛ «علت مرگ: نامعلوم» روی پرده سینما میرود
- بازگشت ژان کلود ون دام با کمدی اکشن/ «باغبان»، ژانویه، انحصاری در فرانسه اکران میشود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ نیکول کیدمن: در سال ۲۰۰۸ بازیگری را رها کردم/ فکر میکردم کارم تقریباً تمام شده است
- انتقاد روزنامه جام جم از تمسخر نام مریم و مسیحیت در فیلم صبحانه با زرافه ها
- بر اساس اعلام سامانه نمایش آنلاین نتفلیکس؛ کمک ۵۲ میلیون دلاری «صد سال تنهایی» به کلمبیا
- معرفی برگزیدگان جشنواره سینماحقیقت هجدهم/ وزیر ارشاد: ما مسئولان خودنظامپنداری را کنار بگذاریم
- نگاهی به جذابیت های ماندگار «ریوبراوو» وسترن با طعم شکلات
- به هر داستانی نباید اطمینان کرد
- وزیر ارشاد : بعضی مسئولان خودنظام پنداری را کنار بگذارند