تازهترین ساخته پائولو سورنتینو کارگردان ایتالیایی در بیست و هشتمین دوره جوایز فیلم اروپا بیشترین تعداد نامزدی را دارد.
به گزارش «سینماسینما»، اسامی نامزدهای این دوره جوایز فیلم اروپا که از آن به عنوان معادل اروپایی جوایز اسکار یاد میشود، روز شنبه اعلام شد.
«جوانی» (Youth) به کارگردانی پائولو سورنتینو با نامزدی در پنج بخش شامل بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین فیلمنامهنویس، بهترین بازیگر زن (ریچل وایس) و بهترین بازیگر مرد (مایکل کین)، پیشتاز نامزدها است.
هاروی کایتل و پل دانو از دیگر بازیگران فیلم «جوانی» هستند که تولید مشترک ایتالیا، فرانسه، سوییس و بریتانیاست. داستان درباره دو دوست – یک کارگردان سینما که خود را برای ساخت آخرین فیلمش آماده میکند و یک آهنگساز/رهبر ارکستر بازنشسته – است که برای تعطیلات به تفریحگاهی در آلپ آمدهاند. آنها از منظر خود شاهد مسخرهبازیها و گرفتاریهای بچهها و همکاران جوان خود هستند.
«جوانی» اولین بار در دنیا ماه مه پیش در بخش مسابقه شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد. سورنتینو دو سال پیش با «زیبایی بزرگ» برنده جایزه بهترین فیلم اروپا شد. «پیامدهای عشق»، «دوست خانوادگی»، «ستاره» (برنده جایزه داوران جشنواره کن) و «این جا باید باشد» با بازیشان پن، از دیگر فیلمهای اوست.
در همین حال، فیلمهای «یک کبوتر روی شاخهای نشست و به هستی فکر کرد» (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence) به کارگردانی روی آندرشون فیلمساز کهنهکار سوئدی و «خرچنگ» (The Lobster) ساخته یورگوس لانتیموس کارگردان یونانی، هر یک با چهار نامزدی، پس از «جوانی» بیشترین بخت را برای دریافت جوایز فیلم اروپا دارند.
کمدی «یک کبوتر…» تولید مشترک سوئد، فرانسه، آلمان و نروژ در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کمدی، بهترین کارگردان و بهترین فیلمنامهنویس نامزد شده است.
این کمدی سورئال سال گذشته جایزه شیر طلای بهترین فیلم هفتاد و یکمین جشنواره ونیز را دریافت کرد. «یک کبوتر…» که ماجرای دو فروشنده سیار را به تصویر میکشد قسمت سوم یک سهگانه است. «آوازهایی از طبقه دوم» (۲۰۰۰) برنده جایزه داوران جشنواره کن و «تو، زندگی» (۲۰۰۷) دیگر فیلمهای این سهگانه هستند.
«خرچنگ» تولید مشترک تولید مشترک یونان، بریتانیا، ایرلند، هلند و فرانسه نیز در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین بازیگر مرد (کالین فارل) و بهترین فیلمنامهنویس، بخت دریافت جایزه را دارد.
این فیلم اولین بار در دنیا ماه مه پیش در بخش مسابقه اصلی شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و جایزه هیئتداوران را از آن خود کرد. لیا سدو، ریچل وایس و جان سی. رایلی دیگر بازیگران «خرچنگ» هستند.
«خرچنگ» یک داستان عاشقانه است که داستانش در آینده نزدیک در جایی روی میدهد که آدمهای مجرد باید در ۴۵ روز جفت پیدا کنند، وگرنه به حیوان تبدیل و در طبیعت رها میشوند. فارل بازیگر ایرلندی در این فیلم نقش یک آرشیتکت را بازی میکند که همسرش او را ترک کرده است. او به محض ورود به هتلی شیک در جنوب غربی ایرلند به نتیجه میرسد که اگر نتوانست در مهلت تعیینشده جفت خود را پیدا کند به یک خرچنگ تبدیل شود، چون این حیوان ۱۰۰ سال عمر میکند و خونش آبی است. مدیر هتل او را تحسین میکند، چون بیشتر مردم ترجیح میدهند سگ باشند و…
«خرچنگ» همچنین در هفت بخش شانس دریافت جوایز هجدهمین دوره جوایز فیلم مستقل بریتانیا را دارد که اسامی نامزدهای آن هفته پیش اعلام شد.
فیلم آلمانی «ویکتوریا» (Victoria) ساخته سباستین شیپر و فیلم بریتانیایی «۴۵ سال» به کارگردانی اندرو های، هر یک در سه بخش نامزد دریافت جایزه هستند.
«ویکتوریا» در کنار «موستانگ» (Mustang) به کارگردانی دنیز غمزه ارگوون تولید مشترک فرانسه، آلمان و ترکیه و «قوچها» (Rams) به کارگردانی گریمور هاکونارسون تولید مشترک ایسلند و دانمارک، فهرست نامزدهای بخش بهترین فیلم اروپا را کامل میکنند.
«ویکتوریا» سال گذشته در شصت و پنجمین جشنواره فیلم برلین برنده جایزه خرس نقرهای بهترین دستاورد هنری (اشتورلا برانت گروولن برای فیلمبرداری) شد.
«موستانگ» ماه مه پیش در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره فیلم کن جایزه سینمای اروپا را برد و نماینده فرانسه در بخش اسکار بهترین فیلم خارجیزبان است. «قوچها» نیز در جشنواره کن برنده جایزه اصلی بخش نوعی نگاه شد و به نمایندگی از ایسلند در بخش اسکار فیلم خارجیزبان رقابت میکند.
اسامی برندگان بیست و هشتمین دوره جوایز فیلم اروپا ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) در مراسمی برلین معرفی میشوند.
بیش از ۳۰۰۰ عضو آکادمی فیلم اروپا درمورد برندگان جوایز اصلی فیلم اروپا رأی میدهند و برندگان بخشهای فنی شامل بهترین فیلمبردار، تدوینگر و… با رأی یک هیئت داوری انتخاب میشوند.
سه برنده آخر جایزه بهترین فیلم اروپا – «عشق» به کارگردانی میشائل هانکه در ۲۰۱۲، «زیبایی بزرگ» به کارگردانی پائولو سورنتینو در ۲۰۱۳ و «ایدا» به کارگردانی پاول پاولیکوفسکی در ۲۰۱۴ – جایزه اسکار بهترین فیلم خارجیزبان را هم دریافت کردند.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
نظر شما
پربازدیدترین ها
- «جگر هندی»؛ نمونهای از یک بازآفرینی موفّق نمایشی
- حضور فیلم کارگردان ایرانی در بخش جنبی جشنواره کن
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- کاراکترهایی مثل «مهندس لقمان» و «مهندس حشمتزاده» در فیلم منصور به مهندس ترکان و مهندس نعمتزاده اشاره دارند
- فیلمهای ۱۵ کارگردانان چطور انتخاب شدند؟/ در جستوجوی فیلمهای غافلگیرکننده
آخرین ها
- فیلمی که هنوز عنوانش اعلام نشده؛ اثر جدید اصغر فرهادی در پاریس
- پوستر رسمی جشنواره کن منتشر شد
- با حکم رئیس سازمان صداوسیما؛ رمضاننژاد رئیس جدید ساترا شد
- سینماحقیقت در نمایش خانگی
- چشم سینماهای آمریکا به گیشه تابستانی/ هالیوود نگران افزایش قیمت بلیت سینماها شد
- فستیوال «کوچه» برگزار می شود
- حسین سلیمانی داور جشنواره ایتالیایی شد
- «یخ بستگی»؛ نمایشی که شنبهها سانس فوقالعاده دارد
- تأملی بر فیلم «صیاد» و بازنمایی یکی از مؤمنترین فرماندهان ایران/ صیاد در آیینه سینما
- موفقیت بینالمللی نمایش «مستطیل» در امارات
- «دورهمی زنهای دیکتاتورها» در تالار حافظ
- اولین جایزه بهرام/ یادداشت جواد کراچی درباره زندهیاد بهرام صادقیمزیدی
- «غبارزدگان» رونمایی شد
- شروین حاجیپور تیتراژ ابتدایی «وحشی» را خواند
- اولین نمایش جهانی «چشم در برابر چشم» در جشنواره ترایبکا
- با حضور داور ژاپنی جشنواره کن؛ هیات داوران جشنواره فیلم و عکس «پنج» معرفی شدند
- یک «پایتخت» غیرمعمولی/ فصل هفتم «پایتخت» جزو فصلهای موفق نبود
- انصراف شهاب حسینی از انتخابات خانه تئاتر/ هیات مدیره جدید انتخاب شد
- نمایش و نقدِ «مصائب شیرین ۲» در سینما اندیشه
- سوگ، فقدان و زوال با طنز؛ آیا «کفنها» آخرین فیلمِ دیوید کراننبرگ میشود؟
- شهاب سنگ بهتر است یا نقی معمولی؟
- پس از گذشت حدود ۲ ماه؛ فروش اکران نوروزی سینماها به ۲۷۰ میلیارد رسید
- فروش بیش از دو میلیاردی نمایشها در فروردینماه ۱۴۰۴
- پایان تصویربرداری یک روایت کمدی از حضور در آسایشگاه اعصاب و روان
- ۱۲۰ سالگی سینمای چین در جشنواره پکن
- فیلمهای ۱۵ کارگردانان چطور انتخاب شدند؟/ در جستوجوی فیلمهای غافلگیرکننده
- ریاست هیئت داوران دوربین طلایی کن برعهده فیلمساز ایتالیایی
- بزرگداشت فرهنگ جولایی در فرهنگسرای ارسباران
- یادبود «منوچهر والیزاده» در خانه هنرمندان ایران
- «چای با نویسنده» پل میان نویسندگان و مخاطب