اینکه عدهای از هنرمندان دعوت رییسجمهور را رد کردند و به ضیافت افطاریاش نرفتند از نظر استقلال فکری و عدم وابستگی آنها به دولت خوب است. خصوصا دلایل معقولی که برای این نه آوردند. هر آدم آزاده و نیکفطرتی باید به شرایط سخت اقتصادی، معیشتی مردم، عدم تحقق وعدههای رییسجمهورو… معترض باشد. اما دقیقتر که نگاه کنیم متوجه میشویم این فقط یک طرف ماجرا است. ماجرایی که اگر قدری به عقب برگردیم در سالهای پایانی عمر دولت اصلاحات به شکل دیگری تکرار شد. نتیجهاش اگر چه برلبان بعضیها لبخند رضایت نشاند درختی ثمر داد که سایهاش تا سالها روی بهبود معیشت مردم و… باقی است. شاید وحشت و هراس از گسترش شاخههای این درخت باعث شد تا محمود دولتآبادی با کروات، تیپی چشمنواز و دلبر در صف اول این ضیافت بایستد. انگار نویسنده پخته و صبور کشورمان میدانست وقتی بذر یأس بکاریم وقت درو شکست عمومی و معجزه هزاره سوم درو میکنیم. اینها را نمینویسم تا در ردیف کسانی قرار بگیرم که میخواهند حق انتقاد را از مردم، هنرمندان و… کشورمان بگیرند. در اینکه جامعه آزاد رو به آبادی، آسایش و رفاه عمومی بیشتری میرود شکی نیست. در اینکه دنیا با اهمیت دادن به دیدگاههای مختلف زیباتر میشود تردیدی نیست. اما این هم هست که گاهی اوقات با هدف بهشت راه جهنم هموار میشود. باید مواظب مسیرهایی که برای رسیدن به بهشت موعود استفاده میکنیم باشیم. کاش زندگی مثل سینما بود. ماشین زمان داشت. میتوانستیم با آن به گذشته و آینده برویم. آن وقت فهم کاری که کرده و میکنیم برایمان سادهتر میشد. قدرت تغییر اشتباهات خودمان را هم پیدا میکردیم. مثلا میتوانستیم به خرداد سال ۱۳۹۶ برگردیم. به حسن روحانی رای ندهیم! آن وقت چه میشد. آیا به ضیافت افطاری که فلان خواننده (نام خواننده را نمیبرم اگر چه توی ذهنم پررنگ است) و بهمان بازیگرخانم (نامش محفوظ است) دعوت بودند میرفتیم؟ آیا محمود دولتآبادی در ردیف اول ضیافت بود ؟ آیا… نمیدانم… نمیدانم. فقط کاش رییسجمهورهایی که از دیکتاتوری بیزارند، به جای منافع فرد و گروه به منافع ملت میاندیشند، به آزادی و رفاه عمومی معتقدند و… میتوانستند مثل نقاشان، آسمان را هر رنگی که میخواهند بکشند. آن وقت وفای به عهد، برایشان سادهتر میشد. عجالتا که اینطور نیست. دنیای واقع بیرحمتر از آن چیزی است که در عالم هنر میتوانیم تصویر کنیم. بگذریم! وقتی این نوشته را میخوانید، ظرفهای ضیافت افطاریی که حسن روحانی و هنرمندان استفاده کردند، چند شب دیگرهم استفاده شده است. (البته اگر بعد از آن شب داخل گنجه نرفته باشند) شاید هنوز مخالفان و موافقان بودن یا نبودن در آن شب حرفهایی برای گفتن داشته باشند. حرفهایی که میتواند حسن روحانی را ملتزمتر و پاسخگوییاش را بیشتر کند. اگر اینطور باشد خوب است. اصولا هرچه ما را به تضارب آراء و گفتمان برساند خوب است. فقط باید مواظب سال ۱۴۰۰ باشیم. سالی که میتواند درخت دیگری از بذر ناامیدی و یأسی که میکاریم بیرون بیاید. بهتر است اگر در عالم واقع هم نمیشود توی ذهنمان توی ماشین زمان بنشینیم و به گذشته و آینده سفر کنیم.
لینک کوتاه
نظرات شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- وزیر ارشاد در نشست رسانهای مطرح کرد؛ اگر اثری را متوقف کنید، حقالناس است/ تعداد ممنوع از کارها بسیار کم است
- از «ناییجان» تا «هامون»؛ کاراکترهای ماندگار جشنواره فیلم فجر
- آیا حذف «پیرپسر» و «رکسانا» اشتباه دبیر جشنواره فیلم فجر بود؟
- چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ معرفی آثار نهایی صحنهای بخش ویژه و دو بخش دیگر
- انتشار اولین تصاویر و لوگوموشن «لولی»
- راهیابی «کسری آنلاین» به بخش سینمای جهان در جشنواره داکا
- «میکی۱۷» اکران میشود/ رونمایی فیلم کارگردان برنده نخل طلا در جشنواره برلین
- درباره آخرین ساخته پدرو آلمودوار/ رنگ در سایهسار مرگ
- در پی آتشسوزیهای گسترده در لسآنجلس؛ کدام سلبریتیهای هالیوودی خانهشان خاکستر شد؟
- یونیورسال پیکچرز اعلام کرد؛ «شرک» و «مینیونها» ۲۰۲۶ اکران میشوند
- همزمان با اعلام حضور درجشنواره فیلم فجر؛ نخستین تصویر «اشک هور» منتشر شد
- «۱۰۰۱» با محسن کیایی میآید
- حضور اثری ساخته کارگردان ایرانی در بخش مسابقه جشنواره رتردام
- فریدون شهبازیان درگذشت
- پس از چندبار وقفه؛ مل گیبسون «رستاخیز مسیح» را ۲۰۲۶ میسازد
- معرفی نامزدهای جوایز انجمن بازیگران آمریکا؛ نامزدی بازیگر فیلم علی عباسی/ پیشتازی «شرور» و «شوگان»
- معرفی نامزدهای جوایز ۲۰۲۵ انجمن کارگردانان آمریکا
- معرفی بخشی از فیلمهای جشنواره برلین
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی آثار راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران
- چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ پوستر جشنواره رونمایی شد/ نشان جشنواره عنواندار میشود
- پایان ناامیدکننده سریال مهیار عیار
- یادداشتی به مناسبت زادروز فریدریش دورنمات
- پوستر دوم رویداد فرهنگی-هنری «خوشه پروین» رونمایی شد
- اجتماعی، جنگی، ملودرام/فهرست لورفته از هیأت انتخاب، چه چشماندازی از جشنواره فیلم فجر امسال ترسیم میکند
- برای کامران قدکچیان و روزهای اوجش
- کمدیهای مشنگ سینمای ایران را به کدام سو میبرد؟
- نگاهی به فیلم «هفتاد سی» اولین ساخته بهرام افشاری /تراژدی بیپایان فقر در سینمای کمدی
- «خانه عروسک»؛ خودشناسی، خودباوری و رهایی
- تام فورد از حرفه مد بازنشسته میشود
- برگزاری کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با حمایت همراه اول
چی شده که از حالا نگران سال ۱۴۰۰ هستید؟
نکنه مطمئن شدید که تا سه سال دیگر هم آقای روحانی توان عمل به وعده های خود و اطرافیانشان را ندارند یا شاید نگران آشکار شده همه اتهامات دروغی هستید که به دیگران نسبت داده اید؟ البته نگران نباشید مفاسد اقتصادی در کشور ما چنان بلایی بر سر همه دولتمردان چپ و راست آورده که دیگر حنای اصلاح طلب و اصولگرا برای مردم رنگ ندارد. باید ترسید از اینکه در سال ۱۴۰۰ با سیاه نمایی دوستان اصلاح طلب از امکان انتخاب یک اصولگرا کار را به جایی برساند که شاهد انتخاب یک سلبریتی به عنوان رئیس جمهور باشیم آن وقت نه جایی برای اصولگرا ها خواهد بود و نه برای شما و باد کاسه چه کنم بدست بگیریم که چرا اینقدر همدیگر را تخریب کردیم که مردم به هیچکداممان اعتماد ندارند. لااقل از سیاستمداران آمریکایی اصول کار سیاسی و حزبی را با حفظ منافع ملی یاد بگیریم.
اینا رو نگید چی بگید چرا برای خودتون دلی خوشی می تراشید معجزه هزاره سوم تکنو کراتهایی هستند که استقلال کشوررا با چاقوی برجام در پرتگاه تئوری پردازی و زبان بازی زبح کردند و کشوررا دچا ر تحقیر ملی کردند باسیاست واداده این مهم ترین دشمن شما تکنوکرات هاست که البته در ۱۴۰۰ خود را نشان خواهد داد درد مردم از گرسنگی وفقر نیست درداین است که چرا هم فلک شده اند و هنوز تحریم اند وهنوز توهین می شنوند این برای جریان مثلا اصلاح طلب سم است اگر می خواهید خودتان را نجات دهید و مردم شما را در تارک سیاسی کشور نگه دارند فکری به حال این اشتباه استراتژیک بکنید و آن هم زمانی به این خطار فتید که تقابل ایدئولوژیک مردم با امریکا را تنزل دادید و آن را استراتژیک معنا کردید که نتیجه آن شدی برجام نافرجام به خودبیایید وتوبه کنید وبه آغوش ملت برگردید