روز گذشته ویدیویی از محمدحسن شانهساززاده، نایبرئیس هیئتمدیرۀ نماوا، منتشر شد که در آن عنوان کرده بود که تولید ارزانترین سریال، قسمتی ۳ میلیارد تومان هزینه دارد و گرانترینِ آن قسمتی ۸ میلیارد تومان.
به گزارش سینماسینما، وی در بخشی از این گفتگو اظهار کرده بود: هزینهها جای خود ولی بازیگران و تهیهکنندهها خیلی بیاخلاقند و به حرف و قراردادشان متعهد نیستند. من در صنعتهای مختلفی حضور داشتهام ولی به بیاخلاقی اینها هیچکجا ندیدم.
شانهساززاده در واکنش به صحبتهای مجری که گفت امیدوارم بازیگران بعد از این حرفها نماوا را تحریم نکنند، گفت: «برای آنها اول و آخرش پول است؛ شما پول بده هرکاری میکنند.»
پس از انتشار این ویدیو سینماگران و هنرمندانی از جمله همایون اسعدیان، مازیار میری، رضا کیانیان، محمدحسین فرحبخش، هوشنگ گلمکانی و … نسبت به سخنان شانهساززاده موضعگیری کردند.
در ادامه انجمن صنفی بازیگران سینما نیز با انتشار بیانیهای نسبت به حرفهای شانهساز واکنش داد که به شرح زیر است:
«سخنان توهین آمیز و به دور از آداب اخلاق یکی از مدیران ارشد نماوا و اتهام بی تعهدی و بی اخلاقی به عموم بازیگران و تهیه کنندگان چه اهدافی را دنبال می کند؟ این نگاه ناعادلانه، قیم مآبانه ی از بالا به پائین نسبت به کسانی که موجودیت همان پلتفرم از وجود آنها شکل گرفته نشانگر چیست؟
توجیه سوء مدیریت های غیر متخصصانه با تهمت زدن های بی ادبانه بیش از هر چیز زیر سوال بردن هویت تشکیلاتی است که متاسفانه با عنوان فرهنگی و هنری ، اخلاق و ادب را قربانی اهداف اقتصادی خود می کند.
انجمن صنفی بازیگران سینما حق قانونی خود برای اقدام حقوقی علیه این اظهارات در مراجع ذیصلاح و پیگیری کامل آن را محفوظ دانسته و از هیئت مدیره و مدیران ارشد نماوا می خواهد بدون قید و شرط از تمامی بازیگران، تهیه کنندگان و سینماگران کشور عذرخواهی رسمی نمایند.
و از انجمن صنفی محترم شرکت های نمایش ویدیوی آنلاین (VOD) نیز انتظار دارد در جهت حفظ حرمت سینماگران و احترام به سینمای شریف و فاخر کشورمان برخوردی مناسب و شایسته در این خصوص داشته باشد.»
همچنین هیأت رئیسه خانه سینما (جامعه اصناف سینمای ایران) با انتشار بیانیهای، بررسی موضوع را به شورای صیانت خانه سینمای ایران سپرد.
در این بیانیه آمده است: «هیات رئیسه خانه سینما (جامعه اصناف سینمای ایران) با توجه به اظهارات اخیر نایب رئیس پلتفرم نماوا که موجب تشویش اذهان عمومی و واکنشهای گسترده اعضای صنوف سینمای ایران شده است، بررسی این موضوع را به شورای صیانت خانه سینمای ایران ارجاع میدهد.
بدیهی است نتیجه و عکسالعمل لازم پس از اظهار نظر شورای صیانت به اطلاع اعضای محترم سینمای ایران خواهد رسید.»
روابط عمومی نماوا نیز با انتشار بیانیهای درباره گفتوگوی اخیر نائب رییس هیات مدیره این پلتفرم، عذرخواهی کرد.
در بیانیه نماوا آمده است: «غیر از هنر که تاج سر آفرینش است
دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست
مجموعه نماوا به عنوان یکی از قدیمیترین سکوهای نمایش خانگی مفتخر است که سالها خود را به منزله خانه سینماگران و هنرمندان ایران تلقی کرده و رابطه احترامآمیز و مبتنی بر اصول حرفهای با ایشان را همواره راهنمای عمل خود داشته است.
نماوا در بحرانهای اقتصادی سالهای اخیر سینمای ایران، در کنار سایر سکوهای نمایش، کوشیده فضا و فرصتی فراهم کند تا آسیبهای کمتری متوجه نیروهای خلاق سینما شود. هرچند که در جریان ساخت و نمایش برخی مجموعههای نمایشی مشکلاتی با برخی از همکاران پدید آمده باشد و مجموعهای علیرغم صرف هزینههای گزاف، با بدعهدی به پخش نرسیده باشد، اما بدیهی است که چنین مشکلاتی عمومیت ندارند و مصاحبه اخیر نایب رئیس هیات مدیره نماوا را میباید صرفا واکنشی به موردی مشخص تلقی کرد.
مجموعه نماوا ضمن پوزش از هنرمندان شریف و نجیب و جامعه اصناف سینمای ایران تاکید دارد که تداوم رابطه مودتآمیز و محترمانه با سرمایههای گرانسنگ سینمای ایران همچنان مهمترین سرمایه او خواهد بود.»
همچنین بیانیه انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران به شرح زیر است:
«انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران مراتب تاسف و انزجار خود را از اظهارات توهین آمیز نایب رئیس پلتفرم نمایش خانگی («نماوا») اعلام می دارد. اظهارات توهین آمیز این مدیر پلتفرم نشان از عدم شناخت، عدم توانایی در این عرصه، مدیریت غلط و عدم شناخت روش های تولید حرفه دارد. عدم شناخت و مدیریت غلط این پلنفرم این باور را برای این مدیر بوجود آورده که بی اخلاقی و عدم تعهد خود و همکارانش را به کلیت جامعه سینما تعمیم دهد. سرمایهگذاری های غیر هوشمند و اغلب اشتباه، با مشاوران کار نابلد از جمله هشدارهایی است که انجمن تهیه کنندگان مستقل بارها در خصوص پلتفرم های نمایش خانگی بخصوص نماوا اعلام کرده بود. آثار و تولیدات اغلب ضعیف این موسسه همگی نشان دهنده عملکرد و سلیقه غیر حرفه ای پلتفرم تحت مدیریت ایشان است. انجمن تهیه کنندگان مستقل آماده است تا با بررسی سرقت و نمایش فیلم ها و سریال های خارجی و گاها تولیدات ایرانی و موارد دیگر در این پلتفرم به بی اخلاقی های مدعی بی اخلاقی هنرمندان در دادگاه صالحه رسیدگی شود. بدیهی است که ما ضمن محفوظ داشتن حق شکایت انتظار داریم به صلاحیت این آدم ظاهرا بی ارتباط به حوزه فرهنگ و همچنین توهین های او، توسط نهادهای نظارتی، ساترا و دفتر نمایش خانگی رسیدگی شود. از انجمن های صنفی لوازم خانگی، سرامیک، تله کام، خودرو و دیگر صنایعی که این مدیر در آنها عضویت دارد، درخواست داریم نسبت به این اظهارات و عملکرد این عضو واکنش نشان دهند تا باعث مخدوش شدن چهره این اصناف در ذهنیت جامعه سینمای ایران نشود.»
جامعه صنفی تهیهکنندگان سینمای ایران نیز در پی اظهارات نائب رئیس نماوا بیانیهای منتشر کرد که به شرح زیر است:
«سالیانیست که ساحت هنر، گاه و بیگاه به درشتیِ کوته قامتان و تندیِ اندک خردان و نیشِ کج فهمان، آزرده میشود و جماعت بدشگون، فخر فروش سرِ بازار شدهاند. دور و نزدیک گواه این مطلبند که دامن هنر در این مُلک، از حافظ تا امروز به صفای باطن و صدقِ ظاهر سرآمد بوده و اسباب تحیر و تاسف است؛ که به دست این نابخردانِ چشم تنگ افتاده که نمیدانند عسل به خانه میبرند یا شوکران!
مَسلکشان بدعتیست که آراستن خویش به زیور هنر را به چنین بزکی شنیع آلودهاند. روزگار ملال آوریست و از ماست و برماست که خانه از غیر نپرداختهایم! جناب مخاطب محترم، کمی آرام! آنجا که نشستهاید حرمتی دارد که اگر تمام قد به حفظ حریم و شانیت آن توجه نکنید، خود را سراپا آلوده کردهاید. فراموش نکنید که آنچه امروز شما را شان گفتن و شنیده شدن عطا کرده، منزلت و برکت هنر و هنرمندانیست که متعهدانه به خلق آثاری دست زدهاند؛ که اگر به طریق و سلوک شما رفته بودند، امروز همین اندک توشه را هم نداشتید.
بر این باوریم که هنر متاعی نیست که سر هر بازار بشود خرید و سر هر بازار بشود فروخت، لکن چه کنیم که از بد حادثه، این روزها قدر زر بیشتر است تا هنر. گله کنید و معترض باشید اما از خود! از طریقی که نه مرام تجارت دارد، نه زبان اهل هنر میشناسد. آنکه امروز به تَبختُر، تخفیف و تحقیرش میکنید، بجای سلطنت بر مال و اموال، بر چشم و قلوب مردمی جای دارد که سرآمد فخر و شرافتند. این تقلای بیهوده را وانهید؛ به بانگ رسا عذر بخواهید و اظهار ندامت کنید و این خانه را به صاحبانش واگذارید که عرصه سیمرغ جولانگاه شما نخواهد شد؛ عِرض خود میبرید و زحمت ما میدارید. اگر شمارش مَسکوکات مجالی داد، سری به عبرت خانه اَسلاف خود بزنید؛ از این راه به خدا نمیرسید، اما به خانه شاید.»
کانون کارگردانان سینمای ایران، ضمن ابراز تاسف از سخنان توهین آمیز و بی خردانه نایب رییس پلتفرم نماوا، حمایت کامل خود از بیانی های خانه سینما، شورایعالی تهیه کنندگان و انجمن بازیگران سینما را اعلام کرد.
همچنین هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان فیلم سینمای ایران نیز در بیانیهای اعلام کرد: ««جانان پدر هنر آموزید که ملک و دولت دنیا اعتماد را نشاید و سیم و زر در سفر بر محل خطر است یا دزد به یکبار ببرد یا خواجه به تفاریق بخورد. اما هنر چشمه زاینده است و دولت پاینده وگر هنرمند از دولت بیفتد غم نباشد که هنر در نفس خود دولت است، هر جا که رود قدر بیند و بر صدر نشیند.»
گلستان سعدی(باب هفتم در تاثیر تربیت)
جناب آقای محمدحسن شانه ساز
شنیدن سخنان سر شار از بی حرمتی شما برای اهالی سینما سخت و جانکاه بود. سینمایی که دست اندرکارانش به شرافت و نجابت شهره اند، بی شک لایق ادبیاتی که شما به کار برده اید، نبوده و نیست.
کمترین انتظار انجمن صنفی طراحان فیلمسینمای ایران بعنوان یکی از صنوف سینمایی این است که مسئولان ارشد پلتفرم نماوا که اعتبارش را وامدار هنر سینماگران طراز اول این مرز و بوم است، بی درنگ، شفاف و با واژگانی در شأن اهالی هنر، از سینماگران عذرخواهی نموده و زمینه دلجویی از آنان را فراهم سازند.»
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- محمدمهدی عسگرپور دوباره رئیس هیات مدیره خانه سینما شد
- اختتامیه پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما؛ یادبود کیومرث پوراحمد و داریوش مهرجویی برگزار شد
- فراخوان سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند منتشر شد
- کتاب «داریوش خنجی» رونمایی شد؛ فرهنگ در برنامه هفتم توسعه بسیار ضعیف است/ سینمای ایران گوهر نایاب هستند
- حضور جمعی از سینماگران در قطعه هنرمندان
- از «طوقی» تا «قیصر» در موزه موسیقی بتهوون؛ جلد موسیقی فیلم «قیصر» را کیارستمی طراحی کرده است
- میان مردم و سینما فاصله افتاده است/ زنان را فراموش نکردیم
- پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما در یک هفته
- با دستور دادستانی؛ پخش سریال «غربت» متوقف شد
- واکنش خانه سینما به تصویب یک سند؛ سند ملی سینما مورد تایید جامعه اصناف سینمای ایران قرار نگرفته است
- شب سعید راد با توضیحی برای رفع حاشیهها
- ابراز شگفتی هیأت رئیسه خانه سینما از انگیزههای تنظیم کنندگان سند ملی سینما
- یادبود سعید راد در شبهای بخارا
- در یک نامه به سرپرست ریاست جمهوری مطرح شد؛ نگرانی خانه سینما نسبت به انتشار آئیننامهای جدید
- ۹۵ درصد از «سووشون» تصویربرداری شده است/ خبرسازی درباره ورشکستگی
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش