به گزارش سینماسینما، دیروز جامعه سینما با عزتالله انتظامی خداحافظی کرد و امروز نوبت به خداحافظی با بزرگمرد دیگری از عالم هنر است.
ضیاءالدین دری جمعه درگذشت، درست در همان روز که آقای بازیگر از دنیا رفت. مراسم تشییع پیکر سیدضیاءالدین دری کارگردان نام آشنای سینما و تلویزیون با حضور هنرمندان، مسئولان و علاقهمندان به آن مرحوم صبح امروز دوشنبه ۲۹ مرداد در خانه سینما برگزار میشود.
کامران ملکی: در گرانمایهای را از دست دادیم
این مراسم با صحبتهای کامران ملکی کارگردان سینما شروع شد. ملکی گفت: «امروز در مراسم وداع یکی از بزرگان سینما و تلویزیون کشورمان در حیاط خانه سینما گرد آمدیم. بزرگی که شکوه کارهایش تا زمانی که تصویر باقی است خاطرهای ماندنی در کشورمان خواهد بود. بزرگی که در عرصه هنر و اندیشه تاثیرگذار بود، در انسانیت سرآمد و الگو بود. در گرانمایهای را از دست دادیم. این ضایعه بسیار بزرگی برای سینما و تلویزیون کشور است.»
رضا کیانیان: چرا اینجا باید درباره دری بگویم
رضا کیانیان که از حاضران در این مراسم است، درباره غافل شدن از هم تا زمان مرگ گفت: «چرا حالا باید اینجا بیایم و از او تعریف کنم؟ چرا نرفتم خانهاش؟ چرا ازش دور بودم؟ چهل سال از انقلاب میگذرد. ما یک روز خوش دیدیم؟ هر روز یک بحران است، هر روز یک داستان است. هر روز یک اتفاق است. هر روز جوری است که حالمان بد میشود و فکر میکنیم خوب خدا را شکر از این بدتر نمیشود ولی بعد از این هم بدتر میشود. متاسفم برای خودمان ما مردم بدی نیستیم. چرا نباید یک روز خوش ببینیم چرا نباید به آینده امیدوار باشیم. خوب همین باعث میشود که یواش یواش دوستانمان را فراموش میکنیم و یادمان میرود که به دیدار آنها برویم و همه همدیگر را فراموش میکنیم. تقصیر ما نیست تقصیر شرایطی است که در آن قرار گرفتیم.»
کیانیان ادامه داد: «ضیاءالدین دری فقط ۶۵ سال داشت چرا باید بمیرد. واقعا کارهای خوبی انجام داد، سریال «کیف انگلیسی» را ساخت که خیلی خوب بود و کسی آن را فراموش نمیکند. چه کسی بهتر از این میتواند روایت کند. در این زمینه علی حاتمی بود و پس از او هم ضیاءالدین دری بود. امیدوارم یک روز خوب ببینیم امیدوارم به آیندهمان امیدوار شویم.»
تایید حرفهای کیانیان توسط اسدالله نیکنژاد
اسدالله نیک نژاد کارگردان سینما، نیز با اشاره به سخنان رضا کیانیان گفت: «همینطور است که رضا کیانیان گفت ما همدیگر را نمیبینیم و سراغ هم را نمیگیریم. خوب است که ما سراغ هم را گرفته و از هم سوال کنیم که چه میکنیم.»
او درباره رفاقتی که با دری داشته است، بیان کرد: «زمانیکه رفاقتم با دری آغاز شد، از آن لحظه تا به امروز، ساعتها و ساعتها باهم صحبت میکردیم و جالب است که امروز من باید به ضیا بگویم شما نه تنها در تاریخ هنر ایران باقی خواهید ماند بلکه باید غرور داشته باشید و با غرور با ما وداع کنید چون سه فرزند نجیب، با سواد و زیبا و خانواده بسیار قابل احترامی از خود باقی گذاشتهای، من شخصا به فرزندان او افتخار میکنم و مطمئنم که ضیا هم به شما افتخار میکند.»
نیکنژاد ادامه داد: «ضیا یکی از بهترین کارگردانهای معاصر ماست و تاریخ معاصر را به خوبی میشناخت، او درد دل زیادی از کسانی داشت که در تاریخ به این کشور ظلم کردهاند و همچنان هم میکنند. او سینهاش را سپر کرد و به جوانان گفت که چه کسانی به این مملکت ظلم کردهاند. درود بر تو ضیا.»
وقتی قطبالدین صادقی اندکی از خوشبینی خود را از دست میدهد
در ادامه قطب الدین صادقی کارگردان تئاتر درباره از دست دادن عزت الله انتظامی و ضیاالدین دری گفت: «من پنهان نمی کنم که امروز و دیروز اندکی از خوش بینی خود را با مرگ انتطامی و دری از دست دادم. با تمام بحران هایی که داشتیم فکر می کردم هنوز روابط عاطفی میان ما پابرجاست اما با از دست دادن این دو عزیز خوش بینی ام را به این روابط از دست دادم.»
او درباره همکاریاش با دری بیان کرد: «کار من بازیگری نیست و گاهی اگر گروه شایسته ای پیدا کنم بازیگری هم میکنم. من بعد از «کیف انگلیسی» ۱۲ سال بازی نکردم انقدر که تصویری که دری در نقش و کارش ساخته بود ارزشمند بود تا در «کلاه پهلوی» با او همکاری داشتم و متاسفانه عمر وفا نکرد که او سریال «سردار سنجرخان» را بسازد، این را بگویم که همه دست اندر کاران و مسئولان کسی بهتر از او را برای ساخت چنین اثری پیدا نکردند.»
این هنرمند با بیان اینکه گریه و اندوه ارزان ترین چیز است و بهتر است که از ویژگی های بارز او در کار بگوییم، بیان کرد: «او خیلی سختکوش بود از هیچ دیالوگی و میزانسنی به سادگی نمیگذشت، هیچ بازیگری را به راحتی از دست نمی داد. یادم هست در سریال «کیف انگلیسی» در صحنه محکم سر خود را به دیوار می زد زیرا که بازیگر برای اجرای آن دشواری داست. یک روز تمام را برای یک سکانس گذاشت و هرگز یادم نمیرود.»
قطبالدین صادقی درباره ویژگیهای دری میگوید: «او خیلی سختکوش بود از هیچ دیالوگی و میزانسنی به سادگی نمیگذشت، هیچ بازیگری را به راحتی از دست نمی داد. یادم هست در سریال «کیف انگلیسی» در صحنه محکم سر خود را به دیوار می زد زیرا که بازیگر برای اجرای آن دشواری داست.صادقی در ادامه درباره مدتی که با دری در پاریس برای ساخت «کلاه پهلوی» حضور داشتند، گفت: «از لوکیشن تا محل هتل ما یک فاصله ای بود و ضیا برای آنکه در زمانش صرفه جویی کند در همان محل لوکیشن اتاقی گرفته بود و کار میکرد. شب ها نمی خوابید و دو بار تا مرز مرگ رفت. اینقدر عاشق کارش بود و در آن جدی بود، اینقدر احساس مسئولیت میکرد و من در عمرم ندیده بودم کسی برای حرفهاش اینطور از خودش مایه بگذارد.»
او افزود: «من از او خواهش میکردم که کمی به خودش استراحت بدهد، این ها نشان از عشق و علاقهاش به حرفه، تاریخ و مردمش بود که او را از پا نمی انداخت.»
این کارگردان با بیان اینکه این مردان (عزت الله انتظامی و ضیاالدین دری) مردان بزرگی هستند و سمبل ایران به شمار می آیند، تصریح کرد: «ما باید به آنها افتخار کنیم، نمیتوانیم در برابر مرگ آنها کار خاصی انجام دهیم، تنها یک کار بزرگ میتوانیم انجام دهیم که آن این است که آنها را دوست داشته باشیم و یادشان باشیم و به نسلهای بعد بیاموزیم که میتوانیم مانند آنها باشیم. من به دوستی با ضیا افتخار میکنم و ای کاش او بود. امیدوارم شرایطی در مملکت ما باقی بماند که بتوانیم امثال ضیاالدین دریها را در هر نسل تکرار کنیم.»
دختر این هنرمند نیز در پایان این مراسم با خواندن ترانه ای که دری بسیار به آن علاقه داشت، گفت: «عذرخواهی می کنم که به عنوان یک خانم این ترانه را خواندم اما احتیاج داشتم و ممنونم. پدرم همیشه دوست دارم و خیلی خوشحالم که به پیش پدرت رفتی و پدر دومت محمدعلی فردین که تمام این سالها برایش گریه کردی و خوشحالم که الان در کنار او هستی و چقدر حرف با او داری.»
ابراهیم حاتمیکیا، محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، رضا کیانیان، علی مصفا، حسام نواب صفوی، ابراهیم داروغهزاده، رضا درمیشیان و مریلا زارعی برخی از چهرههای حاضر در این مراسم هستند.
منبع: خبرآنلاین
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
- درخواست از وزیر ارشاد برای تعطیل نکردن انجمن صنفی عکاسان تئاتر ایران/ حمید جبلی: ما در حال زندگی با مرگ هستیم!
- آیین یادبود بیتا فرهی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد/ پاسداشتی برای بانوی خاص سینمای ایران
- دیوار کوتاه رضا کیانیان در ماجرای فوت ناصر طهماسب
- حامد بهداد و رضا کیانیان از یک «استاد» گفتند
- داوران هشتمین مسابقه عکس سینمای ایران معرفی شدند
- رضا کیانیان در زادروز خود با موزه سینما مطرح کرد؛ آغوشم برای همکاری با جوانان همیشه باز است
- در نشست هفته جهانی موزه و میراث فرهنگی در موزه سینما مطرح شد: کیارستمی میگفت مدیون رزمندگان و جانبازان شیمیایی هستیم/ موزهها باید زنده بودن و زندگی را به جامعه منتقل کنند
- کیانیان : با تحریم جشنواره مخالفم / باید بگذاریم کسانی که به جشنواره اعتقاد دارند، آن را برگزار کنند
- سینماگران حاضر در نشستهای تخصصی جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
- تاسف رضا کیانیان از کمرنگ شدن علوم انسانی در ایران
- رضا کیانیان: نغمه ثمینی دشمن نیست!/ انتقاد از ممنوع از کار شدن برخی از هنرمندان در نشست خبری تئاتر «پدر»
- در مراسم سالگرد حمیدرضا صدر مطرح شد؛ مردی که با مرگش سرطان را شکست داد/ ۳۶۵ روز در فراق «صدر»
- رضا کیانیان: چرا نمیتوانیم در سینماهای جهان فیلمهایمان را نشان دهیم؟
- واکنش رضا کیانیان به اظهارات توهین آمیز حسن عباسی درباره فوتبالیست ها
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
آخرین ها
- حذف فرهنگ از سبد طبقه متوسط؟/ هزینههای سبد فرهنگی خانواده ۴نفره در تهران چقدر است؟
- نکوداشت زنده یاد اکبر عالمی و بزرگداشت مهدی رحیمیان در آیین معرفی برندگان هفتمین جایزه پژوهش سال سینما
- با پیشتازی «۴۷» و «مخفیانه»؛ نامزدهای جوایز اسکار سینمای اسپانیا معرفی شد
- همزمان با سالگرد اولین نمایش عمومی «قیصر»؛ بزرگداشت مسعود کیمیایی برگزار میشود
- دو خبر از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ زمان بازبینی حضوری و انتخاب نهایی آثار بخش دیگرگونههای نمایشی/ آغاز ثبتنام اصحاب رسانه و منتقدان
- برگزاری نمایشگاه پشت دریای وهم
- حضور همراه اول با مجموعهای از سرویسهای فناورانه در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴
- بازگشت جنابخان به تلویزیون همراه با محسن کیایی
- «در آغوش درخت» بهترین فیلم بلند سینمای جهان جشنواره هندی شد
- نکوداشت خسرو خسروشاهی در جشنواره فیلم رشد
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- به پاس یک عمر دستاورد سینمایی؛ خرس طلایی افتخاری برلین به تیلدا سوئینتون اهدا میشود
- کنسرت نمایش ایرج، زهره، منوچهر / گزارش تصویری
- حقایقی درباره محمد نوری به بهانه سالروز تولد او/ مردی که از شکست هراس نداشت
- ذلت ماندن یا لذت رفتن و رستن!
- جدول فروش سینمای ایران در آخرین روز پاییز/ پنج فیلمی که از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ میلیارد فروختند
- نمایش «دِویل» تمدید شد/ آغاز اجرای نمایش «تشنگان» از ۴ دی
- شایعه فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری/ سریال و فیلم مستند سهراب و فروغ به زودی کلید میخورد
- نامزدی یک فیلم کوتاه ایرانی-آمریکایی در جوایز آکادنی فیلم سوئد
- نشست خبری بزرگداشت فروغ فرخزاد / گزارش تصویری
- درباره سه مستند سینماحقیقت/ از جسارت نمایش عریان اعتیاد تا عشق به سینما در اتاق آپارات
- به خاطر نقش برجسته در صنعت سینما؛ کریستوفر نولان و همسرش، شوالیه و بانوی فرمانده شدند
- چرا «لیلی» سریال «داییجان ناپلئون» زشت بود؟/ پاسخ ناصر تقوایی را بخوانید
- «تیآرتی» ترکیه آغاز به کار کرد؛ صداوسیما هنوز در فکر سانسور است
- سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر بازگشت
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه