از ایجاد موج انتشار فیشهای حقوقی در بین مدیران دولتی چیزی نزدیک به یک ماه و اندی می گذرد.
به گزارش سینماسینما، موجی که با انتشار ناگهانی فیشهای چند ده میلیونی چند مدیر دولتی در دولت یازدهم آغاز شد. مدیرانی که یک به یک برکنار شدند و جلسات فوری برای رسیدگی به ناپاکیهای مالی برخی مدیران دولت فعلی و دولتهای قبل آغاز شد. تقبیح و انتقاد شدید مسئولان بلندپایه کشور درباره حقوق های نامتعارف باعث شد انتشار فیشهای حقوقی مدیران در حوزههای مختلف آغاز و پای قوه قضائیه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور هم به موضوع باز شود.
البته انتشار این فیش ها هنوز هم با ابهامهای زیادی مواجه است، از جمله اینکه بسیاری کارشناسان و فعالان سیاسی و اقتصادی و حقوقی معتقدند پول های نامتعارفی که از بیت المال به جیب برخی مدیران رفته از طریق پاداشها و ولخرجیها بوده و نه فیشهای حقوقی مرتبط و ثبت شده، به همین دلیل برای اثبات بسیاری از این تخف ها نیاز به بازرسی های مالی است و صرف انتشار فیش حقوقی نمی تواند دلیلی بر برائت مدیری از تخلف مالی باشد.
به هر صورت در اوج این اتفاقات رسانهها از رئیس سازمان سینمایی هم درخواست کردند برای نشان دادن صداقت و پاک دستی تیم مدیریتی فعلی سینما فیش های حقوقی خودش و مدیران زیر مجموعهاش را منتشر کند. پاسخ حجت الله ایوبی به این درخواست جالب بود: «من حافظ فضای آرامش در سینما هستم. ما آمادگی کافی برای انتشار فیش حقوقی خود و مدیران گذشته را داریم. ما این کار را درست نمیدانیم ولی اگر این کار را بکنیم شما متحیر خواهید شد.»
اما مدتی بعد جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی به این گفته های ایوبی واکنش نشان داد و گفت: «این کار را بکنند و تنها در حد حرف و شعار باقی نماند! درباره حقوق مدیران سینمایی دولت قبل بلوف می زنند، چرا که حقوق ماهیانه بنده در آن دوران متوسط در حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان بود که فیش های آن هم موجود میباشد. از این جهت به مدیران سینمایی اعلام می کنم که فیش های خود را هم نشان دهند که مشخص شود چقدر می گیرند و به پاداش های خود هم اشاره کنند.»
حالا حدود یک ماه پس از آن که ایوبی از افشای برخی مسائل مالی صحبت کرده بود و چند روز پس از صحبتهای جوادشمقدری رئیس فعلی سازمان سینمایی بالاخره تصمیم گرفت شمه ای از آن چه میتوان نامش را فساد و تخلف مالی در سازمان سینمایی دولت دهم به ریاست شمقدری دانست را منتشر کند. البته باز هم به روش و سیاق مخصوصی که دارد و در قالب یادداشتی در کانال تلگرامی خودش منتشر کرده است.
ایوبی در یادداشت بلند بالایی که با تیتر «ایستگاههای پرشمار قطار سیاست در سرزمین فرهنگ» منتشر کرده با اشاره به این نکته که این روزها سینما توانسته سرمایه اصلی اش یعنی مردم را باز یابد به صفهای طولانی در برابر سینماها اشاره کرده و گفته همان اندازه که این اتفاق دوستداران فرهنگ وهنر این سرزمین و برای علاقه مندان به نظام جمهوری اسلامی ایران یک خبر خوب است. اما این خبر خوب از نگاه ایوبی برای برخی زیادی هم خوب نیست: «می تواند خبری ناخوشایند برای آنهایی باشد که پر هستند از کینه نسبت به مردم ونظام. می تازند از سرخشم با تیرهای آشکار و پنهان. مفاهیم ارزشمند، می شود دستاویزی برای تسویه حسابهای سیاسی. گوشهای ناشنوایی که نشنید فریادهای برخاسته از دل و جان پیر دیر و رهبر هشیار را در باره «شبیخون فرهنگی»،«تهاجم فرهنگی» و«ناتوی فرهنگی». اینک به بهانه «ولنگاری فرهنگی» می تازد بیرحمانه بر مدیران امین و پاکدست و با غیرت سینمای ایران. آنها که این همه فریاد را در روزگاری که زور در بازو و زر در ترازو داشتند نشنیدند، امروز دایه های مهربانتر از مادر شده اند. فیش حقوقی می خواهند.»
ایوبی به این بخش از یادداشت که میرسد وارد بحث آمار و ارقام می شود و رقم های عجیب و تکان دهندهای ارائه میکند. رقمهایی که نشان میدهد یکی از مدیران سازمان سینمایی که نامی از او برده نمیشود، ماهانه بیش از ۴۳ میلیون تومان درآمده است. ایوبی برخی از منتقدین این روزهای مدیران سازمان سینمایی فعلی را مورد خطاب خود قرار میدهد و میگوید: «به این دوستان می گویم نگران نباشید.خیالتان راحت در سازمان سینمایی هیچ مدیری در دو سال و ده ماه (یک میلیارد و چهارصد و شصت و نه میلیون و نه صد و هشتاد وشش هزار و نه صد و چهل و هفت تومان) نمی گیرد (تقسیم بر هزار کنید می شود معادل دلاری). از پاداش های چند ده میلیونی خبری نیست. اینجا دیگر به بهانه خرید تجهیزات سینمایی از اروپا صدهزار دلار گم نمی شود. بدون گذر از هیچ شورا و فیلتری به شخصیت های حقیقی و حقوقی دوست و زحمتکش پولهای بی حساب و کتاب چندصدمیلیونی و میلیاردی داده نمی شود. (به رغم همه فشارها هنوز منتشر نشده ولی …). هیچ سایت خبری با هزینه دولت برای برای شخصی سازی در روزمبادا تاسیس نمی شود. اینجا همه چیز روشن است. این چند کلمه هم اگر نبود درخواست صریح دوستان گفته نمی شد. ماجرای شیرین فیش ها ادامه دارد. قطار سیاست راه افتاده. از بخت بدِ اهالی فرهنگ، قطار سیاست که دراین سرزمین چندان هم خالی نمی رود، ایستگاههای پرشماری در سرزمین فرهنگ و هنر و بویژه سینما دارد.»
ایوبی در ادامه این یادداشت مبلغ فیش حقوقی خودش را نیز منتشر کرده و میگوید:« حالا در این فیش بازار سیاست بگذارید فیش حقوقی رئیس سازمان سینمایی را همه بدانند. حقوق پایه دانشیار دانشگاه تهران + ۴۸٫۶۲۷٫۲۲۴ ریال ( چهارمیلیون و هشتصد و … تومان بدون کسورات) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این می شود فیش حقوقی رئیس سازمان سینمایی.» به این ترتیب حجت الله ایوبی به هر دو وعده ای که یک ماه پیش داده بود عمل کرد واین بار نوبت باقی مدیران سینمایی است که در این زمینه شفاف سازیهای لازم را انجام دهند.
این اولین بار است که ایوبی در بحث تخلفات مالی دوره قبل سازمان سینمایی وارد عدد و رقم میشود که اتفاق بسیار مهمی است و میتواند به افشاگریهای بیشتری درباره دریافتی مدیران سابق سینمایی ختم شود.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- حرفهای تازه رییس اسبق سازمان سینمایی؛ ایوبی: پشتم را خالی کردند/ دولت باید پایش را عقب بکشد
- چه بودیم و چه شد!
- بزرگداشت یونس شکرخواه برگزار شد؛ کسی که دنبال نام و نان نبود/ نگذارید انسانهای خدوم خانهنشین شوند
- یاد عباس کیارستمی افتادم که میگفت خدا کند میرکریمی، همان سیدرضای کودک و سرباز بماند
- بیستمین جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر برگزار شد؛ اهدای تقدیرنامه عالی یونسکو به نصیریان
- ایوبی: امیدوارم درس گرفته باشیم که مسائل زیستمحیطی، لوکس و فانتزی نیستند
- معرفی اعضای شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره فیلم وارش
- پیام تبریک ایوبی برای انتخاب مجدد روحانی و تشکر از هنرمندان
- ایوبی: مستندهای برخی از نامزدها سراسر سیاه نمایی است
- واکنش رئیس ستاد هنرمندان روحانی به درصدبندیهای قالیباف
- ماجرای اعمال سلیقه شخصی مسئول رده بالای ارشاد از زبان یک تهیه کننده
- حجت الله ایوبی رئیس ستاد انتخاباتی شد
- اظهارات ایوبی درباره جشنواره جهانی فجر و نگارش کتابی از خاطرات دوران مدیریتش
- آنچه بر سینما در سال ۹۵ گذشت
- حجت الله ایوبی درکنار همسرش/ تصاویر
نظر شما
پربازدیدترین ها
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- نگاهی به «عروج» به بهانه زادروز لاریسا شپیتکو/ لحظه روبرو شدن با «خود»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- نگاهی به سریال «جانسخت»؛ منتظر غافلگیری بمانیم یا نه؟
آخرین ها
- خبرهایی از «جزیره آزاد» و «ذرات آشوب»
- «موسی کلیمالله»؛ دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون؛ ۳۳۰ میلیون دقیقه تماشا و ۶۶۰ هزار کاربر همزمان
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان
- «یک نبرد پس از دیگریِ» دیکاپریو کوتاهتر شد!
- یک عشق بی رحم،مجازات اعدام را در بریتانیا لغو کرد
- اکران آنلاین «زودپز» در شبکه نمایش خانگی
- نتفلیکس با «صد سال تنهایی» به یک رمان کلاسیک «غیرقابلاقتباس» جان میبخشد
- «ذهن زیبا»؛ اتفاقی زیبا در تلویزیون
- اسرائیل، کارگردان برنده اسکار را بازداشت کرد
- یک جایزه برای مجری اسکار؛ کونان اوبراین، جایزه مارک تواین را گرفت
- برای دستاوردهای یک دهه فعالیت حرفهای؛ بالاترین تجلیل سینمایی بریتانیا از تام کروز
- داوری فیلمساز ایرانی در جشنواره مورد تایید اسکار
- نگاهی به «اکنون»/ هنرِ شنیدن
- «بیگانه» کامو مقابل دوربین کارگردان فرانسوی میرود
- «روایت ناتمام سیما» قاچاق شد/ علیرضا صمدی: خواهش میکنم نسخه غیرقانونی را نبینید
- نقدچیست؟ منتقدکیست؟