جامعه صنفی تهیه کنندکان سینما و شورای عالی تهیه کنندگان سینما با انتشار دو بیاینه جداگانه به توقف اکران فیلم مشکل گیتی اعتراض کردند.
به گزارش سینماسینما، در متن بیانیه شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران دربارهٔ توقیف فیلم سینمایی 《مشگل گیتی》 به شرح زیر است: در پی توقیف فیلم سینمایی «مشکل گیتی» به کارگردانی و تهیه کنندگی بهرام کاظمی، به دستور مقامات قضایی و توسط مسوولان سازمان سینمایی، در حالی که کلیه مراحل قانونی تولید و نمایش را طی کرده و مورد استقبال مردم قرار گرفته بود، شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران که شامل کلیه تشکلهای تهیه کنندگی سینمای ایران است، مراتب اعتراض خود را به اطلاع مردم و مسوولان میرساند و لازم میداند به نکاتی چند اشاره کند.
۱ _ما تبلیغ فیلمهای سینمایی را در هر رسانهای، حق قانونی و بدیهی خود دانسته و هر گونه ممانعت در این مسیر را که مبنای حقوقی و قانونی نداشته باشد، غیر قابل قبول و ناپذیرفتنی میدانیم. مگر آنکه رسانهای تعلق مستقیم و صریح به کشور متخاصم یا گروههای تروریسم داشته باشد.
۲_ درخلال ماهها و سالهای اخیر هرگاه مقامات قضایی و یا دولتی مانع تبلیغات فیلمهای دارای پروانه نمایش در شبکههای ماهوارهای شدهاند، بدون استناد قانونی بوده است. این در حالی است که استناد به قانون ابتداییترین مرحله تفهیم اتهام به شمار میرود.
۳_ مسوولان دولتی و مقامات قضایی در توقیف فیلمهای سینمایی، متاسفانه از کارشناسی سینماگران و اصناف خانهٔ سینما استفاده نکردهاند و به همین دلیل اغلب در تشخیص و صدور حکم از پیچیدگیهای هنر و فرهنگ، غفلت کردهاند و در اکثر موارد باعث ظلم مضاعف شدهاند. در حالی که پیش از این در محاکم قضایی پیش از صدور هر حکمی از خانه سینما درخواست نظر کارشناسی میشد تا خللی در علم و تشخیص مقامات قضایی و دولتی وارد نشده باشد. به عنوان مثال در مورد توقیف فیلم سینمایی 《مشکل گیتی》 قبل از همه در حق سرمایه گذاران احجاف شده در حالی که صاحبان اثر صراحتا هرگونه سفارش تبلیغ در شبکههای ماهوارهای فارسی زبان را انکار کردهاند. حتی با فرض اینکه کسی چنین سفارشی را داده باشد، چگونه میشود با خطای کسی، افراد دیگری را تنبیه و از حقوق قانونی خود محروم ساخت؟! بدیهی است در چنین شرایطی میبایست فرد خاطی مجازات شود نه گروهی از فرهیختگان و دست اندرکاران صاحب فیلم.
۴. هر اثر هنری بعد از آفرینش، جزو میراث فرهنگی یک ملت است و به محاق کشاندن آن، معنایی جز محروم ساختن یک ملت از میراث فرهنگی و حقوق شهروندی خود ندارد.
بنابر آنچه گفته شد شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران توقیف فیلم «مشکل گیتی» را مشکل عمومی سینمای ایران میداند و با هدف حل آن، خود را در کنار سازندگان این فیلم میداند و تمام سعی خود را بر این تظلم خواهی معطوف میکند.
جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما نیز در واکنش به توقیف اکران فیلم سینمایی مشکل گیتی بیانیهای را به شرح زیر صادر کرد:
همه شما همکاران و دست اندرکاران سینماى ایران بارها در جراید و اخبار دیده و شنیدهاید که در چند سال اخیر دولت محترم تدبیر و امید توانسته با همت بىبدیل با برخى مدیران محافظهکارخود رکورددار توقیف و محاق در آثار سینماى ایران باشد، خصوصا فیلمهایى که هم مجوز ساخت داشتهاند و هم مجوز اکران. حمایت از سینماگران و امنیت آثار به حدی تنزل داشته که بعضى از همکارانمان تحت فشار و روند سختگیرانه و محدودیتهای موجود کار نکردن و خانهنشینى را ترجیح میدهند. به صورت طبیعى، وقتى سازمانى مجوزى را براى کارى صادر مىنماید باید تمام قد از آن دفاع نموده و شرایط و بستر مناسب را براى استفاده از آن فراهم کند. عرضه و شناساندن محصولات به مخاطب نیازمند تبلیغ است ـ چه در رسانههاى داخلى و چه در رسانههاى خارجى! اگر در جایى قانون اعلام مىنماید تبلیغ کالاها و محصولات در شبکههاى ماهوارهاى معاند ممنوع است، باید با صراحت کامل نام شبکههاى معاند اعلام و این ممنوعیت باید شامل تمامى تولیدات در هر صنف و صنعت داخلى باشد. ظلم از آنجا شروع میشود که تعرفههاى تبلیغ در رسانه ملى آنقدر زیاد است که کمتر کسى فکر تبلیغ کالایش را در آن رسانه خواهد داشت و حتى اگر به اجبار به آن تن دهد محتواى تبلیغ و تیزر آنقدر دچار محدودیت و خط قرمز خواهد شد که مىتوان از آن تنها به عنوان ضد تبلیغ استفاده نمود. در چنین شرایطی، خواه ناخواه تبلیغات سر از شبکههاى ماهوارهاى درمىآورد و تازه آن زمان است که این ظلم و ستم بزرگ به تنهایى شامل حال سینما و فیلمهاى سینمایى مىشود و همه خود را مسئول و مامور اجراى این بىعدالتى مىدانند و نتیجهاش حال و روز امروز سینماى ایران مىشود. گویا ممنوعیت عبور از چراغ قرمز فقط شامل حال اهالی سینما و صاحبان آثار است. وضع به گونهای است که حتی فریاد اعتراض ریاست محترم کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این خصوص بلند شده که، «اگر قانونی هست برای همه باید اجرا شود.»
همکاران گرامى! مطلع هستید دستاندرکاران فیلم سینمایى «مشکل گیتی» از مدتها قبل پخش هرگونه تیزر ماهوارهای از شبکههای معاند همچون جم را اقدامی خودسرانه دانسته و طی درخواست خود از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهان برخورد با پخشکنندگان تیزر از شبکههای مذکور شده بودند. اما نه تنها در این خصوص اقدام و برخوردى صورت نگرفت بلکه با دستور مقام قضایى ناچاراً و به اجبار جهت اجراى حکم با همراهى مسئولین محترم وزارت ارشاد این فیلم توقیف شده و از ادامه اکران آن جلوگیرى شد.
براى حمایت از سازندگان فیلم و در پاسخ به دعوت آقاى بهرام کاظمی تهیهکننده و کارگردان «مشکل گیتی» به همراه عوامل فیلم روز شنبه ۴ دی ماه ساعت ۱۱ صبح مقابل وزارت ارشاد واقع در بهارستان حضور خواهیم داشت تا پیام اعتراض خود را به گوش وزیر محترم و مسئولین قضایى برسانیم. باشد که پایانى براین بىعدالتى شود.
منبع: ایلنا

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- مخالفت ۴ صنف سینمایی با آیین نامه نمایش سینمایی
- عسگرپور: از جانب مدیران کم تسلطِ سطحینگر، مورد حمله قرار میگیریم که شما از فروش فیلمها خوشحال نیستید/ از کجا به کجا رسیدیم!
- سهم فیلمها از فروش بلیت مسابقات جامجهانی هنوز مشخص نیست
- پیشنهادهای تهیهکنندگان برای آییننامه اکران ۹۷
- اختصاصی سینماسینما/ پاسخ مهرداد فرید به حواشی صدور مجوز تهیهکنندگی/ ما به وزارت ارشاد معترض هستیم
- واکنش شورای عالی تهیهکنندگان سینما به یک اقدام غیرقانونی
- واکنش شورای عالی تهیهکنندگان سینما به تحریم «مادر قلب اتمی»
- درد دل برخی از اهالی سینما با مسئولان قوه قضائیه / شهرداری و صداوسیما از سینماگران حمایت نمی کنند
- افزایش قیمت بلیت سینماها
- فیلم های پرطرفدار جشنواره را ساعت ۱۰ صبح ببینید
- جدول فروش هفتگی سینمای ایران/ فروش خوب «هفت ماهگی»
- سهم صاحبان فیلم از نمایش های مردمی فیلم های جشنواره در تهران
- واکنش بهرام کاظمی به یک نقد :آیا «مشکل گیتی»هیاهویی مبتذل به راه انداخته؟
- سازمانسینمایی: همت سینماگران در مقابله با تبلیغات در ماهواره جای ستایش دارد
- مشکل گیتی رفع توقیف شد
نظر شما
پربازدیدترین ها
- معضل پایان باز/ نگاهی به فیلم «شب طلایی»
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- نگاهی به فیلم «دختر، پدر، دختر» ساخته پناهبرخدا رضایی/ آنچه میبینید، همان است که میبینید!
آخرین ها
- مونا فرجاد با «کتابخانه نیمهشب» روی صحنه میرود
- اکران یک فیلم اقتباسی؛ «هنری جانسونِ» دیوید ممت روی پرده میرود
- نقدی علمی بر عملکرد صدا و سیما
- درنگی بر خارج از متنِ «هامون»/ مهم است این چیزها را بدانیم؟
- تازهترین خبرها از جشنواره/ کدام فیلم جشنواره کن را افتتاح میکند؟
- دیدار و گردهمایی بزرگ پخشکنندگان آثار هنر و تجربه در جشنواره کن
- به کارگردانی گرتا گرویگ؛ مذاکره مریل استریپ برای نقش اصلانِ «نارنیا»
- مرگ بازیگر سرشناس هالیوود؛ وال کیلمر درگذشت
- خبرهایی از «جزیره آزاد» و «ذرات آشوب»
- «موسی کلیمالله»؛ دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون؛ ۳۳۰ میلیون دقیقه تماشا و ۶۶۰ هزار کاربر همزمان
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان
- «یک نبرد پس از دیگریِ» دیکاپریو کوتاهتر شد!
- یک عشق بی رحم،مجازات اعدام را در بریتانیا لغو کرد
- اکران آنلاین «زودپز» در شبکه نمایش خانگی
- نتفلیکس با «صد سال تنهایی» به یک رمان کلاسیک «غیرقابلاقتباس» جان میبخشد
- «ذهن زیبا»؛ اتفاقی زیبا در تلویزیون