مراسم افتتاح نخستین جشنواره «چهل چراغ» شامگاه گذشته ۲۱ شهریورماه همزمان با شب عید قربان برگزار شد.
به گزارش سینماسینما، مراسم افتتاح نخستین جشنواره «چهل چراغ» شامگاه گذشته ۲۱ شهریورماه همزمان با شب عید قربان با حضور چهره هایی چون مجیدمجیدی، مهدی چمران، احمدرضا درویش، داود میرباقری، رضا کیانیان، علیرضا رضاداد، عبدالله اسکندری، علیرضا تابش، فخرالدین صدیق شریف، فرید فرخنده کیش، حجت الاسلام میرلوحی، سلیم غفوری، سیمون سیمونیان و… در تالار کوثر برگزار شد.
حسین یاری سخنگوی نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» گفت: جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» بیان ارادت و تعظیم هنرمندان ایرانی بر آستان آسمانی امام حسین (ع) و یاران بزرگوار حضرت است.
وی با بیان کارکرد جشنواره «چهل چراغ» در معرفی فرهنگ عاشورایی بیان کرد: در زمانهای زندگی می کنیم که فرهنگ حسینی و فرهنگ عاشورا و به تبع آن سنت اربعین سالار شهیدان چراغ راه زندگی انسان و تعریف و تعبیر صحیح انسانیت است.
این بازیگر در ادامه صحبت های خود با ارائه گزارشی از آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» توضیح داد: در نخستین دوره از برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری بیش از ۲ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که مجموع این آثار در ۱۳ بخش مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر فیلم های مورد ارزیابی در این رویداد فرهنگی، ۶ هزار اثر عاشورایی در قالب عکس به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد ۳۰۴ اثر به بخش مسابقه این رویداد بزرگ فرهنگی هنری راه پیدا کرد.
یاری با اشاره به اینکه آثار راه یافته به بخش مسابقه از تاریخ ۲۳ تا ۲۷ شهریورماه از ساعت ۱۴ تا ۲۲ در پردیس سینما ملت به نمایش در می آید، یادآور شد: در کنار اکران آثار منتخب، برنامههای جنبی ویژهای نیز تدارک دیده شده که این برنامه ها شامل برگزاری نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره، تشکیل پنج عنوان سمینار آموزشی متناسب با قالبهای جشنواره با حضور استادان برجسته سینما، برپایی ۶ عنوان سمینار تخصصی با محوریت هنر و فرهنگ عاشورایی، برگزاری یک دوره آموزشی تولیدی با حضور ۲۰۰ نفر از هنرجویان جوان و علاقهمند به حوزه هنر و رسانه با عناوین فیلمسازی کوتاه داستانی، کارگاه فیلمسازی مستند، گارگاه فیلمنامه و داستان، کارگاه عکس و کارگاه پوستر می شود.
وی در پایان توضیحات خود گفت: بر همین اساس از تاریخ ۲۲ تا ۲۸ شهریورماه هر شب ویژه برنامه «چهل چراغ» از پردیس جشنواره روی آنتن شبکه سوم سیما خواهد رفت و علاقمندان پس از مشاهده این برنامه میتوانند با آرای خود برگزیدگان بخش سینما را به این جشنواره معرفی کنند.
مگر میشود اسم حسین (ع) را از تاریخ ایران حذف کرد
پس از سخنان حسین یاری تیزر بزرگداشت جشنواره که متعلق به داود میرباقری بود، پخش شد.
میرباقری کارگردان سینما و تلویزیون و سازنده سریال «مختارنامه» در سخنانی با تقدیر از برگزارکنندگان جشنوراه فیلم و عکس «چهل چراغ» گفت: این جشنواره به اتکای عشق به امام حسین (ع) شکل گرفته و از حمایت هیچ نهاد دولتی برخوردار بوده است. این جشنواره محفلی برای جمع شدن اندیشه هنرمندانی است که عاشق سالار شهیدان هستند. من همواره بر این باور بوده و هستم که هر انسانی قدم در راه عزت و آزادگی حسین(ع) بردارد و در راه نشر محتوای نهضت عاشورا تلاش کند، بدون پاداش نخواهد بود.
وی تصریح کرد: من به نهضت عاشورا و به عظمت و بزرگی و اعجاز این حرکت الهی بسیار میاندیشم. انس و الفت با تفکر عاشورایی در بسیاری از کارهایی که انجام دادهام تاثیر مستقیم و غیر مستقیم داشته است و امیدوارم این احساس همواره در من بجوشد و زنده بماند تا مکاشفات عاشوراییام ادامه داشته باشد.
میرباقری با اشاره به اینکه مردم سرزمینمان مفتخر هستند که مذهبی متکی به محور متعالی و جریان ساز عاشورا دارند، گفت: گاهی حیرت میکنم که میچرخند و آثار مرتبط با عاشورا را به غیر ایرانی بودن نسبت میدهند و توصیه میکنند برای تاریخ ایران نیز کاری ساخته شود و همواره در پیشگاه خودم میپرسم مگر میشود اسم حسین (ع) را از تاریخ و مملکت بزرگ ایران حذف کرد؟
وی با بیان این نکته که به گواه تاریخ امام حسین (ع) و نهضت عاشورا در میان قوم خود غریب بوده و هست، اظهار کرد: چه تفاوتی بین اندیشهای است که با نام خلافت اسلامی قبر امام را ویران میکنند با اندیشهای که به نام اسلام بر حرمین میتازند و ویرانهاش میکنند؟ دشمنان امام حسین (ع) و دشمنان تفکر عاشورایی، هر روز با تبلیغات وسیع خود سعی میکنند، فرهنگ حماسه حسین (ع) را بی اثر و بی محتوا نشان دهند و این حماسه تاریخ ساز را پدیده ای آمیخته با خشونت و دین متکی به شمشیر و جهل معرفی کنند.
این کارگردان سینما و تلویزیون در پایان با صحبت های خود گفت: بر این باورم هر گونه هتاکی یا بی حرمتی و بی ادبی در مملکتی به وسعت ایران و تاریخش که خود را پیرو امام حسین (ع) و نهضت انسان ساز و عدالتخواه آن بزرگوار میداند، رفتاری ننگین و ناپسند است. شک نکنید کسانی که مروج این اخلاق در جامعه هستند، در نهایت به همان مسیری میروند که آل امیهها و آل سعودها رفتند.
میرباقری از مفاخر فرهنگ و هنر ایران است
در ادامه این مراسم عبدالله اسکندری نیز با اشاره به آشنایی و همکاریهای خود با میرباقری گفت: بیش از سی سال است که میرباقری را می شناسمو با هم کار کرده ایم. میرباقری به اندازه ای با عشق کار میکند که بعضی وقتها خانواده خود را فراموش میکند. به گونهای که شاهد بودیم در ساخت «مختارنامه» پنج سال وقت خود را صرف ساخت این مجموعه کرد.
رضا کیانیان نیز در صحبت کوتاهی درباره کارگردان «مختارنامه» گفت: داود میرباقری از مفاخر فرهنگ و هنر ایران است. مفاخر یعنی کسی که ما به او افتخار میکنیم. آدمهای بزرگ در ایران زیاد هستند و یکی از آنها داود میرباقری است.
احمدرضا درویش کارگردان سینما نیز در سخنانی با بیان اینکه میرباقری از اصلی ترین ارکان سینمای ایران است، گفت: سینمای ایران بسیار مدیون شخصیت آقای میرباقری است و خودم را شاگرد و ایشان را آموزگار خود میدانم.
او همچنین درباره جشنواره «چهلچراغ» تصریح کرد: به نظرم چنین محفل و جشنوارهای بسیار لازم و دیر بود. وقتی صحبت از عمق استراتژیک فرهنگی میشود، در عمل یکی از آنها برگزاری چنین جشنوارههایی است.
درویش در پایان افزود: اگر نهضت حسین(ع)، قله معرفتی همه آزادیخواهان ایران و جهان است، پس چه موضوع و مضمونی بالاتر از چنین معرفتی که جشنوارهای به آن اختصاص داده شود.
برگزیدگان جشنواره «چهل چراغ» در چهار بخش معرفی شدند
برگزیدگان جشنواره «چهل چراغ» در بخش های عکس (آماتور، تک عکس حرفه ای و مجموعه عکس حرفه ای)، پوستر، فیلمنامه (فیلمنامه کوتاه و بلند)و فیلم موبایلی در مراسم افتتاح این رویداد فرهنگی و هنری معرفی شدند.
تک عکس آماتور:
محمدرضا صالحی برای عکسی با عنوان «زنجیر زنی»، شیرین برزگر برای عکسی با عنوان «حسین (ع)» و مریم یعقوبی برای عکسی با عنوان «به سوی نور» به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.
تک عکس حرفهای:
میرقیومی برای عکسی با عنوان «بزرگ زنان کوچک»، امین بذرافشان برای عکسی با عنوان «خادمه کوچک» و سجاد دادپور برای عکسی با عنوان «سنگ هم ببارد میآییم» به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم، مورد تقدیر قرار گرفتند.
مجموعه عکس حرفهای:
مرضیه موسوی نجف آبادی برای مجموعه عکس «تعزیه خوانان»، مهدی ناظری برای مجموعه عکس «آن روز سیاه» و جمشید فرجوند فردا برای مجموعه «دور دست نزدیک»، به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.
همچنین در این بخش جایزه ویژه هیات داوران به محسن راستانی تعلق گرفت.
پوستر:
فاطمه مرتضایی برای طراحی پوستری با عنوان «ای کاش بودم کربلا»، سید ناصر خادم برای طراحی پوستری با عنوان «اباعبدلله» و مرتضی رفعتی برای طراحی پوستری با عنوان «اربعین» به ترتیب عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.
فیلم موبایلی:
محمد بهرامی برای ساخت دو فیلم «لذت بی پایان» و «از کودکی خادمت بودهام»، مهدی شاهسواری برای کارگردانی فیلم «قطعهای از بهشت» و امیر عباس شرقی برای ساخت فیلم «تربت کربلا»، به ترتیب جوایز اول تا سوم رادریافت کردند.
بخش حمایت از فیلمنامه کوتاه:
دست اندرکاران برگزاری جشنواره «چهل چراغ» به تشخیص هیات داوران ضمن تجلیل از فیلمنامه «نایب الزیاره» به قلم نازنین فرخ لو، فیلمنامه «نبرد موعود» به قلم علی فرقانی، فیلمنامه «آشکار و پنهان» به قلم منیره کرامتی و فیلمنامه «جانم می رود» به قلم ریحانه عزیزی دلشاد، از تولید فیلمنامه های بعدی این فیلمنامه نویسان جوان حمایت می کند.
فیلمنامه کوتاه برگزیده:
فیلمنامههای «مثل همیشه» نوشته آزاده نخعی، «سوواشم» نوشته مهدیه غلام حسینی و «باد بادبادکها را با خود نخواهد برد» نوشته سید مرتضی سبز قبا، به عنوان آثار اول تا سوم معرفی شدند.
جایزه ویژه این بخش نیز به علی فرقانی برای نگارش فیلمنامه «نبرد موعود» رسید.
فیلمنامهبلند:
در بخش فیلمنامههای بلند، هیات داوران ضمن تجلیل و حمایت از تولید بعدی آثار «هفتخوان عاشقی» نوشته حسین شمس آبادی و «چشمهای روشن مهتاب» نوشته محراب اکبری شهپر، هیچ فیلمنامهای را شایسته تندیس جشنواره ندانست و تنها به فیلمنامه «نقش خورشید» نوشته مهرداد غفارزاده، اکبر روح و مهرداد موفق، به عنوان فیلمنامه سوم، جایزه داد.
منبع: مهر
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- حادثه مرگبار در سریال پرهزینهی میرباقری/ «سلمان فارسی» جان دو هنرور را گرفت
- نسخه ویژه نابینایان «آدم برفی» با صدای پدرام شریفی منتشر میشود
- سینماگران حاضر در نشستهای تخصصی جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
- نگاهی به چند مجموعه ماندگار مذهبی؛ چرا این سریالها مدام تکرار میشوند؟
- موزه سینما برگزار میکند؛ برپایی نمایشگاه عکس «سینما و محرم» به همراه اکران ده فیلم
- سینماسینما/ معرفی ۲۰ فیلم برتر جشنوارهی ساندنس از نگاه منتقدان هالیوود ریپورتر/ پیشنهاد تماشای فیلم در ایام نوروز
- ۹ سال پس از ساخت؛ اکران آنلاین «رستاخیز» از ۱۶ اسفند
- انتشار تصاویری از گریم بازیگران در سریال «سلمان فارسی» + ویدئو
- تفاوت میان دنیای مجازی و دنیای حقیقی در سینما!
- مصائب «رستاخیز»/ به بهانه اکران برخط فیلمی که باز هم پرده سینما را نخواهد دید
- تاریخ انتشار «نیسان آبی» مشخص شد/ رونمایی از پوستر سریال
- برشهای کوتاه/ تصاویری از پشت صحنه فیلم «دوئل» ساخته احمدرضا درویش
- انتقاد تند پرستویی از داود میرباقری/ قلم پرستویی در دفاع و سوگ رفیق ۵۰ سالهاش
- بازیگر یونانی «سلمان فارسی»: به زبان فارسی علاقهمند شدم/ هدیه این بازیگر به میرباقری + عکس
- تصویربرداری «سلمان فارسی» به فصل دریایی رسید/ آغاز کار در شاهرود
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش