تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۱۲/۱۲ - ۱۰:۰۰ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 12712

Mirkarimi25اولین همایش «کودکان، سینما، اچ‌آی‌وی ایدز» با حضور سینماگران، اهالی رسانه و سازمان‌های مردم نهاد، عصر سه‌شنبه ۱۱ اسفندماه در خانه سینما برگزار شد.

میرکریمی: سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند بسیاری از موقعیت‌ها اجتماعی را حفاظت کنند
به گزارش پایگاه خبری سینما سینما به نقل از روابط عمومی این همایش، سید رضا میرکریمی مدیر عامل خانه سینما ضمن خیر مقدم به میهمانان اظهار داشت: خوشحالم که همکاران متعهدم در انجمن مستندسازان از نزدیک با درد جامعه آشنا هستند و این همایش را به راه انداختند.بعضی از بیماری‌ها هستند که وقتی از حوزه درمان خارج می‌شوند، به یک بیماری اجتماعی مبدل می‌گردند. ما اگر اجتماع را به مثابه پیکره جامعه ببنیم، برای خودش و برای دفاع از خودش گلبوله‌ای سفیدی دارد که‌‌ همان انجمن‌ها و NGOها هستند، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند بسیاری از موقعیت‌ها اجتماعی را حفاظت کنند.در مقابل بسیاری از آسیب‌ها و بیمارهای مزمن که به یکدیگر وصل هستند و دائماً در حال گسترشند. بیماری‌هایی مثل اعتیاد و اچ‌ای‌وی ایدز.
وی ادامه داد: اگر اچ‌آی‌وی در بدن گلبول‌های سفید را ناکارآمد می‌کند جامعه‌ای که سازمان‌های مردم‌نهاد قدرتمندی نداشته باشد نیز در معرض آسیب جدی قرار می‌گیرد و پیکره نحیف و ضعیفی پیدا می‌کند که نگران‌کننده است. این جامعه بالقوه بیمار است و حتی اگر نتیجه آزمایش آن مثبت نباشد و مشکلی نداشته باشد، اما همیشه در معرض ابتلا به یک بیماری مهلک است.
میرکریمی افزود: خانه سینما به عنوان یک نهاد مدنی موثر با سینماگران و هنرمندان عضوش جزء گروه‌های مرجع جامعه هستند و این امتیازی است که باید از آن استفاده کرد و خمس و زکات آن را داد و خمس و زکات آن این است که درد اجتماع را فهمید و در پی درمان آن باشد و برای پیشگیری از آن نیز تلاش کند، در نتیجه ما همیشه پیش‌قدم برای موضوعات این‌چنینی هستیم.
وی ادامه داد: کار خیر نیز اندازه‌گیری‌اش بسیار سخت است و نمی‌شود گفت در سالن صد نفره چه اتفاقی می‌افتد که در همایش ده هزار نفره یا صد هزار نفر نمی‌افتد. کمیت آن مهم نیست، اتفاقی که می‌افتد مهم است. حضور شما اینجا حتما حضور مؤثر و با ارزشی است و حتما برکات زیادی برای همه ما خواهد داشت.
مدیرعامل خانه سینما گفت: از همکاران عزیزم سرکار خانم مهتاب کرامتی و سرکار خانم پوران درخشنده که همیشه دنبال کار خیر بوده و هستند در فیلم‌هایشان همیشه به معضلات جامعه توجه می‌کنند سپاسگذارم.خانم کرامتی سالهاست که در همه جا پیش قدم کار خیر هستند است.

فرزاد توحیدی: سال ۹۵ دومین دوره همایش برگزار می‌شود
فرزاد توحیدی دبیر این همایش نیز طی سخنانی گفت: دلیل شکل‌گیری این همایش فرهنگ‌سازی در زمینه این بیماری است و مثل سنگی است که داخل آب می‌اندازیم که موجش بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود؛ مثل گلوله برفی که قل می‌خورد و بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود.
وی ادامه داد: در خانه سینما با انجمن مستندساز میزگردی با این موضوع مطرح شد و با همکاری خانه سینما و دکتر کاظمی دینان این حرکت آغاز شد و امشب شاهد برگزاری این همایش هستیم و امیدوارم سال آینده دومین دوره این همایش را برگزار کنیم.
توحیدی ادامه داد: باید از زحمات و حمایت‌های غلامرضا کاظمی دینان، عباس کیارستمی، مهتاب کرامتی، پوران درخشنده، مونا زاهد، طاهره بهرامی، مینو محرز، علی زادمهر به عنوان کسانی که در برگزاری این همایش تلاش کردند، تشکر کنم.

کاضمی دینان: متاسفانه سازمان‌ها برای مسئولیت اجتماعی هزینه نمی‌کنند
غلامرضا کاظمی دینان رئیس شورای سیاستگذاری این همایش گفت: خوشحالم در جمع شما هستم. اگر ما به مسئولیت اجتماعی خود توجه کنیم می‌توانیم اثر گذر باشیم و شاهد این نباشیم که تعداد مبتلایانبه اچ‌آی‌وی روز به روز زیاد‌تر شود.همه ما در مقابل خودمان و دیگران مسئول هستیم.
وی ادامه داد: برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها ی صاحب نام دنیا هزینه‌های فراوانی در خصوص حمایت از این مقوله می‌پردازند چون این کار را به عنوان مسئولیت اجتماعی و رفع دغدغه‌های مردم مورد توجه قرار می‌دهند، در نتیجه برای خودشان ارزش‌گذاری می‌کنند و روز به روز مخاطبان آن‌ها بیشتر می‌شود.
کاظمی دینان افزود: متاسفانه برخی از شرکت‌های بزرگ ما، تبلیغات میلیونی و میلیاردی را برای بسیاری از کارهای دیگر انجام می‌دهند؛ اما زمانی که پای حمایت از این مقوله به میان می‌آید کنار می‌کشند و شانه خالی می‌کنند، در صورتی که غافلند که اگر هزینه‌ای در این کار انجام شود دردل مردم جای می‌گیرد و از طرفی دیگر باعث معروفیت می‌شود
وی افزود اگر مقوله ایدز مورد توجه خانه سینما و انجمن مستندسازان قرار گرفته، به خاطر مسئولیت‌پذیری اجتماعی آن‌ها ست که جای تشکر و تقدیر دارد.
کاظمی دینان ادامه داد: این بیماری یک اتفاق است و مصیبت نیست که متاسفانه در جامعه ما برداشت غلطی از آن شکل گرفته است.امیدوارم این حرکت زیبایی که خانه سینما و انجمن مستندسازان انجام دادند، اطلاع رسانی دقیق شود و ما باز بتوانیم از ابزار‌ها و رسانه‌های دیگر کار را پیش ببریم چون جامعه‌ای که آگاه باشد دانا می‌شود.

ارد زند: صندوق حمایت از مستندهای با موضوع ایدز تاسیس می‌شود
در ادامه ارد زند رئیس انجمن مستندسازان سینمای ایران نیز گفت: بیماری‌های ایدز در همه دنیا وجود دارد و مقوله جدیدی نیست. در این راستا اطلاع رسانی و آگاهی حرف اول را می‌زند و باید تلاش‌های مستمری در این خصوص صورت بگیرد.
وی ادامه داد: ما به عنوان عضوی از سینما وظیفه خود می‌دانیم که هر کمک و حمایتی از دست‌مان بر می‌آید انجام دهیم.
زند همچنین گفت: انجمن مستندسازان در صدد است که با ایجاد صندوق مالی به مستندسازانی که با موضوع ایدز قصد ساختن فیلم دارند کمک کند.
کامران ملکی عضو هیات مدیره خانه سینما که اجرای مراسم را نیز بر عهده داشت گفت: سینماگران و هنرمندان درد‌ها و مشکلات جامعه را می‌بینند و آن را با خود می‌برند و با افراد دیگر درمیان می‌گذارند تا دیگران نیز متوجه این درد شوند و آن را حل کنند.
آقایی مدیر سازمان مردم‌نهاد «اهسا» (انجمن همیاری سلامت ایران) نیز که در حوزه حمایت از بیماران مبتلا به ایدز فعالیت می‌کند طی سخنانی گفت: متاسفانه ایدز در کشور همیشه یک مبحث مگوی بوده است زیرا بیمار نمی‌خواهد مشکل خود را بگوید، دولت دوست ندارد درباره آن صحبت کند و سازمان‌های خیریه نیز مورد توجه قرار نمی‌گیرند.
وی ادامه داد: همیشه کسانی که با ایدز و ویروس اچ‌آی‌وی زندگی می‌کنند ترس از قضاوت دارند و به همین دلیل مشکل خود را به دیگران نمی‌گویند.
در این مراسم مصاحبه‌هایی به صورت تصویری از رضا کیانیان، نرگس آبیار و مهتاب کرامتی پخش شد.
نرگس آبیار در یکی از این فیلم‌ها گفت: همه ما در معرض ابتلا به بیماری‌ها هستیم. به همین دلیل نباید به بیماران انگ بزنیم و آنچه را که درباره خودمان نمی‌پسندیم، درباره دیگران نیز نپسندیم.
وی ادامه داد: نباید به بیمارانی که مبتلا به بیماری ایدز و اچ‌آی‌وی هستند انگ بزنیم؛ و این‌که دنبال این مساله باشیم که بیمار چگونه مبتلا شده، بسیار کار ناپسندی است.
مهتاب کرامتی نیز گفت: نباید مبتلایان به اچ‌آی‌وی را قضاوت کنیم و کنکاش کنیم که چگونه دچار این بیماری شده‌اند؛ بلکه ما باید کنار بیماران باشیم و به هم کمک کنیم.
در این همایش که توسط انجمن مستندسازان سینمای ایران با همکاری خانه سینما، انجمن روابط عمومی ایران و انجمن همیاری سلامت ایران (اهسا) برگزار شد افرادی همچون ابراهیم مختاری رییس هیات مدیر و سیدرضا می‌رکریمی مدیر عامل خانه سینما، ارد زند (رییس انجمن مستندسازان)، سعید رشتیان (رئیس انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند) پوران درخشنده، مهتاب کرامتی، سروش صحت، نرگس آبیار، محمد حسین قاسمی، پگاه آهنگرانی، مونا زاهد، مرتضی رزاق کریمی و دکتر مقنیان (قائم مقام و معاون مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، ناهید رضایی، مهدی قربانپور، فرزاد توحیدی، دکتر غلامرضا کاظمی دینان، دکتر کازرانی (رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت) دکتر فلاحی (کار‌شناس اداره ایدز وزارت بهداشت)، نمایندگان یونیسف، کیوان کثیریان، فرزند آیت الله طالقانی، بهنوش بختیاری، صندوق جمعیت سازمان ملل، باشگاه یاران مثبت بیمارستان امام خمنی، فرشید فهیم، اعضای شوراهای مرکزی و روسای اصناف سینمای ایران وجمعی از هنرمندان و پزشکان کشور حضور داشتند.
در میانه مراسم نیز گروه موسیقی نوجوان «ماه پیشونی» به سرپرستی جمال سامری به اجرا قطعاتی پرداختند.
در خاتمه، به مدعوین بسته‌هایی حاوی مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی در مورد بیماری ایدز اهدا شد.

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها