جمعی از بازیگران و عوامل سریال «دیوار به دیوار ۲» از دریافت نکردن دستمزدهایشان پس از ۶ ماه از پخش سریال و پاسخگو نبودن تهیه کننده و سازمان صداوسیما گلایه کردند.
سینماسینما، عطیه موذن: سریال های مختلفی در یک سال اخیر در تلویزیون ساخته شده و یا در حال ساخت است که هنوز دستمزد عوامل آنها پرداخت نشده است و یا قسط ها با تاخیر پرداخت می شود. در برخی از این سریال ها تهیه کننده همچنان پیگیر حقوق بازیگران و عوامل است و عوامل می دانند که تهیه کننده پولی ندارد اما در برخی موارد نیز نه تنها تهیه کننده پاسخگو نیست بلکه بازیگر و عوامل نمی دانند برای پیگیری حقوق خود باید به چه کسی مراجعه کنند که از جمله این آثار فصل دوم «دیوار به دیوار» به کارگردانی سامان مقدم و تهیه کنندگی حمید رحیمی نادی است که نوروز ۹۷ روی آنتن شبکه سه سیما رفت و حالا بعد از ۶ ماه بعضی از عوامل سریال می گویند قسط های آخر این پروژه را دریافت نکرده اند.
در گفتگویی با برخی از عوامل سریال درباره دستمزدهای پرداخت نشده شان صحبت کردیم.
ویشکا آسایش بازیگر سینما در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تعویق ۶ ماهه در پرداخت دستمزد خود و دیگر عوامل سریال «دیوار به دیوار ۲» گفت: حدود ۶ ماه است که پول من و بقیه عوامل سریال پرداخت نشده است.
وی تاکید کرد: دستمزد ۴۰ روز آخر تولید توسط تهیهکننده این سریال حمید رحیمی نادی پرداخت نشده است و آقای رحیمینادی نه تلفنش را جواب میدهد و نه میتوانیم او را ببینیم فقط میدانیم که در حال ساخت برنامه «برنده باش» است که در زمان تصویربرداری «دیوار به دیوار ۲» مراحل پیش تولید این برنامه را انجام میداد.
بازیگر فیلم «نهنگ عنبر» با اشاره به پیگیری های دستمزد خود از صداوسیما عنوان کرد: با سازمان صدا و سیما هم صحبت کردیم که به ما گفتند بودجه سریال را به طور کامل به رحیمینادی پرداخت کرده اند و مسئولیتی در قبال بدهی ها ندارند.
وی با اشاره به واکنش صداوسیما تصریح کرد: تهیه کننده از طرف سازمان به ما معرفی شد و ما فکر می کردیم سازمان از او حمایت میکند و او تهیهکننده امین سازمان است. متاسفانه سازمان صدا و سیما هیچ مسئولیتی قبول نمیکند و ما نمیدانیم که چه باید بکنیم. جدا از کاهش ارزش پول، این موضوع که حتی نمیدانیم میتوانیم به پول خود برسیم یا خیر، برایمان معضل بزرگی شده است.
بازیگر سریال «امام علی» درباره تاریخ چکهای پرداختی به عوامل گفت: چکهایی که از حمید رحیمی نادی داریم به تاریخ اسفند ماه ۹۶ تعلق دارد و من و تمامی عوامل سریال «دیوار به دیوار ۲» از اسفند ماه به دنبال حقوق خود هستیم. من فقط قسط ماه اول این کار را دریافت کردم اما چند تن از بازیگران حتی ماه اول را هم دریافت نکردهاند. چک ماه دوم هم برگشت خورده و برای ۱۰ روز آخر هم کلا چکی داده نشده است.
در قرارداد بندی وجود دارد که در صورت اختلاف بین طرفین، مجری طرح میتواند حَکَم باشد در صورتی که اسمی از مجری طرح نه در تیتراژ و نه در قراردادها وجود نداردوی ضمن گلایه از سازمان صدا و سیما گفت: اگر سازمانی با این عظمت زورش به آقای رحیمی نادی نمیرسد ما چه باید کنیم؟ چه ضمانتی وجود دارد که باز هم در تلویزیون، یک تهیهکننده دیگر چنین رفتاری با عواملش نداشته باشد. من فقط میدانستم که او تهیهکننده چند قسمت از برنامه «دورهمی» بوده است و هیچ شناختی از او نداشتم و به اعتماد قرارداد سازمان صدا و سیما در این سریال حضور یافتم و با این اوصاف ترجیح میدهم که دیگر با تلویزیون کار نکنم.
آسایش در پایان بیان کرد: در قرارداد بندی وجود دارد که در صورت اختلاف بین طرفین، مجری طرح میتواند حَکَم باشد در صورتی که اسمی از مجری طرح نه در تیتراژ و نه در قراردادها وجود ندارد. تنها خواسته من این است که یک نفر در سازمان صدا و سیما پاسخگو باشد چراکه احساس می کنیم حق و حقوقمان برای هیچکس ارزشی ندارد.
من ضمانت کردم که سریال به آنتن برسد
همچنین فرهاد آییش دیگر بازیگر این سریال در سخنانی به خبرنگار مهر عنوان کرد: من هم مثل بقیه همکارانم در سریال «دیوار به دیوار ۲» با تهیهکننده این پروژه مشکل مالی پیدا کردم با این تفاوت که من احساس دوستی ای با رحیمی نادی داشتم و روز آخر فیلمبرداری که چند تن از بازیگران به دلیل تاخیر پرداختها حاضر نبودند جلوی دوربین بروند من وساطت کردم و از آنها خواستم که پروژه را به پایان برسانیم.
بازیگر «دیوار به دیوار» اضافه کرد: من دوست دارم حرفهایم را رو در رو و مستقیم بزنم تا اینکه معضلی را مطبوعاتی کنم اما طی این ۶ ماه بارها برای رحیمی نادی پیام گذاشتم و جوابی دریافت نکردم به همین دلیل تصمیم گرفتم از طریق قانونی پیگیری کنم و این مشکل را با رسانهها هم در میان گذاشتم.
وی اظهار کرد: جدا از جواب ندادن رحیمی نادی نسبت به دستمزدها، سازمان صدا و سیما هم برای دریافت مطالبات با ما همکاری نداشته و اعلام کرده است که با تهیهکننده پروژه تسویه حساب کرده است.
آییش در پایان عنوان کرد: پیش از این هم مواردی بوده که تهیهکننده دیگری پول عوامل پروژه را نداده و با این وجود باز هم در سازمان صداوسیما کار میکند. من بیشتر از پولی که طلب دارم، از رفتار این نوع تهیهکنندهها و سازمان صدا و سیما با هنرمندان و عوامل سریالها ناراحتم.
حسن زارعی از دیگر بازیگران این سریال نیز در گفتگوی کوتاهی با خبرنگار مهر با بیان اینکه او هم دستمزد خود را به طور کامل دریافت نکرده است، اظهار کرد: متاسفانه معلوم نیست کدام بخش در صداوسیما بابت این معوقات مقصر است و از چه کسی باید دستمزد خود را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیشتر عوامل و بازیگران دستمزدهای خود را به طور کامل دریافت نکرده اند، بیان کرد: برخی از بازیگران و عوامل «دیوار به دیوار۲» دو قسط یا برخی یک قسط از دستمزدشان باقی مانده است و وقتی از سازمان صداوسیما پیگیری می کنیم، می گویند تسویه شده است، زمانی هم که سراغ تهیه کننده می رویم پاسخگو نیست.
این بازیگر در پایان تصریح کرد: ما کسی را جز تلویزیون نمی شناسیم که پیگیر حقوق خود باشیم. این همه ستاره در این سریال حضور داشتند که هرکدامشان یک فیلم را پیش می برند و حال توقع دارند تلویزیون از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی نکند.
این مشکلات باعث می شود بچه ها دیگر با سازمان کار نکنند
خشایار الوند نویسنده سریال «دیوار به دیوار ۲» نیز از پرداخت نشدن بخشی از دستمزد خود به خبرنگار مهر خبر داد و گفت: توقع ما از سازمان صداوسیما این است که به مشکلات رسیدگی کند. درست است که ما به طور مستقیم با سازمان قرارداد نداریم اما برای سازمان کار کرده ایم.
وی ادامه داد: سریال «دیوار به دیوار ۲» پخش نوروزی داشت و من سر پروژه های دیگری بودم اما آنها را کنسل کردم و به این پروژه پیوستم تا کار به نوروز ۹۷ برسد حالا وقتی قرار است پول خود را دریافت کنیم سازمان می گوید همه بودجه را پرداخت کرده است که البته پرداخت برخی دستمزدها انجام شده اما طبق قرارداد کامل نبوده است.
این نویسنده در پایان سخنانش اظهار کرد: این مشکلات باعث می شود عوامل، دیگر با سازمان کار نکنند وقتی سازمان خود را کنار می کشد دیگر رغبتی برای کار در تلویزیون ندارید.
پروژه های دیگری نیز وجود دارد که دستمزد عوامل هنوز بعد از ساخت و پخش پرداخت نشده است و یا بازیگران مختلفی هستند که برای پروژه های مختلف از تلویزیون طلبکار هستند اما کسی مسئول پاسخگویی چنین مواردی نیست.
منبع: مهر
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- تلویزیونی که مهرهسوزی میداند
- تلویزیون و ضرورتِ پایبندی به «نقشه راه» روشن
- اعتراض سازندگان «مرد بازنده» به صدا و سیما
- تخریب حمامی تاریخی توسط سازندگان یک سریال تلویزیونی
- فصل جدید همکاری سینما و تلویزیون با تشکیل کارگروه مشترک
- اشتباهی که موجب انتقاد از «زوجینو» شد
- پخش منتخب آثار زندهیاد پرویز پورحسینی از شبکه نمایش
- مدیریت جدید صداوسیما چه چالشهایی پیشرو دارد/ در جستوجوی شبکه آرامش
- چرا سریال های تلویزیون، رایگان هم مخاطب ندارد؟
- درهای بسته!
- «ماه ماه»؛ ابتکار ماه رمضانی شبکه سلامت
- رابطه سینما و تلویزیون چگونه باشد راضی کننده است؟
- بر شاخهای که نشستهاید؛ به دست خود اره میسایید
- پایههای ناامن سریال «خانه امن»
- کرونا پای برنامههای تلویزیونی را به جوایز اسپریت باز کرد
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
آخرین ها
- غولی که دنیای سرگرمی را میبلعد/ آیا درآمد نتفلیکس در سال جدید بیشتر از ۴۰ میلیارد دلار میشود؟
- نشریه ورایتی پیشبینی کرد؛ انیمیشن ایرانی نامزد جایزه اسکار میشود
- مراسم رونمایی و اکران فیلم مستند «آواز باد» / گزارش تصویری
- به بهانه سریال «زخم کاری»/ فقط خشونت است و حرص و آز
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد
- انتشار فراخوان نخستین جشنواره نمای باران