رئیس سازمان سینمایی در دیدار با برگزارکنندگان چتر سینمای ایران در بازار فیلم جشنواره کن ۲۰۲۲ ضمن تقدیر از برگزاری بیش از ۱۰۰ دیدار و گفتگو و مذاکرات مقدماتی در ذیل چتر سینمای ایران بر اجرایی شدن ملموس مذاکرات و توافقات انجام شده تأکید کرد.
به گزارش سینماسینما به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، صبح روز یکشنبه ۸ خرداد محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در دیدار با سیدمهدی جوادی مدیرعامل و رائد فریدزاده معاون امور بینالملل و توسعه بازار خارجی بنیاد سینمایی فارابی و مدیر چتر سینمای ایران در بازار فیلم کن ۲۰۲۲ در جریان توافقات و مذاکرات انجام شده در چتر سینمای ایران قرار گرفت.
در این دیدار گزارشی کامل از سوی رائد فریدزاده درخصوص دستاوردهای سینمای ایران و برگزاری بیش از ۱۰۰ دیدار، نشست و مذاکرات مقدماتی در این بازار ارائه شد که برخی از این دیدارها در تکمیل دیپلماسی فرهنگی سینمایی صورت گرفته در دوره جدید مدیریت سینمایی بوده است که با استقبال کشورهای خارجی قرار است زمینه همکاریهای مستمر بینالمللی با سینمای ایران را فراهم آورد.
محمد خزاعی نیز در این دیدار با تقدیر از تلاشهای مسئولان چتر سینمای ایران در رویداد مهم جشنواره کن اظهار داشت: خوشبختانه در این دوره طبق گزارشهای رسیده مذاکرات و نشستهای بسیار خوبی در سطح مسئولان عالی رتبه سینمای بینالملل برگزار شده است که افقهای جدیدی را میتواند پیش روی سینمای ایران قرار دهد، اما لازم است تا دوستان ما در معاونت بینالملل بنیاد سینمایی فارابی با تلاش و جدیت بیشتری پیگیر این مذاکرات و توافقات بینالمللی شوند تا صورت اجرایی و ملموس به خود بگیرد و شاهد درخشش بیشتر سینمای ایران در عرصه بینالمللی باشیم.
بنابر این گزارش، رئیس سازمان سینمایی در این دیدار با تأکید بر لزوم دفاع از حقانیت ملت مظلوم ایران در برابر زورگویی کشورهای آمریکایی و اروپایی و ضرورت حفظ شأن، شخصیت و ساحت سینمای ایران در رفتار و گفتار سینماگران در عرصههای بینالمللی بیان داشت: سینماگران حاضر در جشنوارههای بینالمللی به مثابه سفیران فرهنگی کشور و نمایندگان مردم هستند و انتظار میرود آنها صدای مظلومیت ملت ایران باشند که سالهاست مورد ظلم، اجحاف و تحریم کشورهای اروپایی و آمریکایی قرار دارند.
وی ادامه داد: قطعاً، نمودهای رفتاری و گفتاری سینماگران نه تنها تاثیرات مثبت و منفی بر طیفهای مختلف جامعه دارد، بلکه به عنوان نمایندگان سینمای ایران، رفتار آنها، آینه هویت فرهنگی جامعه و ساحت سینمای نجیب ما است و حضور بینالمللی عوامل سینما باید در تمامی ساحتها، از گفتار و رفتار تا پوشش جلوهای از فرهنگ و زیست عفیفانه، مومنانه، نجیبانه و غنی مردم ایران زمین باشد. فرهنگی که ریشه در تمدن کهن ایرانی و اسلامی این مرز و بوم دارد.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه، اظهارات غیرفرهنگی و غیرسینمایی در کنفرانسهای خبری و رسانهای با انگیزههای سیاسی و نمایش ژستهای اپوزیسیونی هیچگاه، مشروعیت و اعتبار بینالمللی در پی نخواهد داشت، بلکه با واکنش منفی مردم نیز مواجه خواهد شد، افزود: تجربه بزرگان سینمای ایران بخصوص بزرگانی که درانسوی مرزها چهرهای شناخته شده تر دارند همچون مرحوم کیارستمی، مجید مجیدی و … نشان داده است که سینماگر نه با رفتارهای هنجارشکنانه و خلاف عرف ملی و بینالمللی و نمایش پوپولیستی و نازل بلکه با آثار و رهیافتهای سینمایی و هنری اش است که میتواند وجهه ماندگار و جهانی کسب کند.
وی اضافه کرد: جشنوارههای بینالمللی بهترین فرصت برای تبادل نظر، گفتگو، ارائه گفتمان تازه و ارائه تصویر درست از ایران اسلامی، ارزشها، اخلاقیات، فرهنگ عمومی و آرمان خواهی تمدنی ملت ما میتواند باشد.
خزاعی با بیان اینکه کاش به تاسی از بزرگان سینما، حضورهای بینالمللی به دستاوردهای فرهنگی، تمدنی و گفتمانی منجر شود خاطر نشان کرد: همه سینماگران میدانند و آگاهند که کشورهای اروپایی و آمریکایی چهار دهه است که با ناجوانمردی و با تحمیل شدیدترین تحریمها مردم ما را از بدیهیترین حقوق اساسی بینالمللی محروم ساخته و سالهاست که ملت عزیز ما طعم تلخ بیعدالتی فاحش با تحریم کشورهای غربی را تحمل میکند، آیا شایسته نبود و نیست سینماگران ایرانی حاضر در جشنوارهها از جمله همین جشنواره کن – که خانوادهها، بستگان، دوستان، همشهریان و هموطنانشان در این مسیر مورد ظلم واقع شدهاند – صدای مظلومیت مردم و راوی گوشهای از جفا و جنایت آمریکاییها و اروپاییها علیه کشور بزرگ ایران باشند؟ آیا شایسته نیست به هشت سال جنگ تحمیلی، به بمبهای شیمیایی که بر سر شهرهایمان با کمک همین کشورهای اروپایی ریخته شد و به جوانانی که در دوران دفاع مقدس پرپر شده اند؛ و نیز، به جنایتهای اقتصادی که سالهای بعد از جنگ تا به امروز به این ملت روا داشتهاند، اعتراض کنید؟
وی ادامه داد: آیا سزاوار است برای کسب جایزه به رفتارهای نمایشی، غیرصادقانه و مبالغهآمیز تن دهید و در برابر ظلم و حق کشی که به بیش از ۸۰ میلیون ایرانی روا داشته شده سکوت کنید؟ مشروعیت و جایزه با قلوب شاد مردم رقم میخورد و جامعه و مردم به سینماگرانی احترام میگذارند که رفتارشان تبلور عزت، غرور ملی و هویت دینی، اعتقادی و آرمانی کشورشان باشد.
خزاعی تصریح کرد: سینماگر تافته جدابافته از ملتش نیست و رسالت اجتناب ناپذیرش بدون تردید، دفاع از حقوق آنها و صیانت از غرور و منافع ملی و اهتزاز پرچم و عزت ایرانی و اسلامی و تقابل با دشمنان سرزمینش است.
رئیس سازمان سینمایی در پایان این دیدار با مسئولان بینالملل سینمای ایران اظهار داشت: بدون شک، تاریخ و جامعه با افتخار، از رشادت و جسارت هنرمندانی یاد خواهد کرد که شجاعانه، حقانیت، آرمان خواهی و عدالت جویی یک ملت بزرگ، آزاده و مومن را در بزنگاههای تاریخی بازتاب داده باشند.
وی در پایان از مدیرعامل خانه سینما خواست تا پیرامون حواشی حضور سینماگران ایرانی در جشنواره کن در شورای صیانت خانه سینما بررسیهای لازم صورت گیرد و نتیجه به شورای اخلاق حرفهای سینما ارائه شود.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- در بیانیهای مشترک مطرح شد؛ ابراز نگرانی خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی درباره قانون حجاب و عفاف
- انتخاب هیات رییسه جدید انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما
- محمدمهدی عسگرپور دوباره رئیس هیات مدیره خانه سینما شد
- به بهانه تغییر رییس سازمان سینمایی/ باید مدیران را پاسخگو کنیم
- اختتامیه پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما؛ یادبود کیومرث پوراحمد و داریوش مهرجویی برگزار شد
- فراخوان سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند منتشر شد
- کتاب «داریوش خنجی» رونمایی شد؛ فرهنگ در برنامه هفتم توسعه بسیار ضعیف است/ سینمای ایران گوهر نایاب هستند
- حضور جمعی از سینماگران در قطعه هنرمندان
- از «طوقی» تا «قیصر» در موزه موسیقی بتهوون؛ جلد موسیقی فیلم «قیصر» را کیارستمی طراحی کرده است
- میان مردم و سینما فاصله افتاده است/ زنان را فراموش نکردیم
- پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما در یک هفته
- واکنش خانه سینما به تصویب یک سند؛ سند ملی سینما مورد تایید جامعه اصناف سینمای ایران قرار نگرفته است
- شب سعید راد با توضیحی برای رفع حاشیهها
- ابراز شگفتی هیأت رئیسه خانه سینما از انگیزههای تنظیم کنندگان سند ملی سینما
- یادبود سعید راد در شبهای بخارا
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- اختصاصی سینماسینما/ نامه امیر اثباتی به کمال تبریزی؛ کنجکاوم بدانم قرار است در شورای پروانه نمایش چه گلی به سر سینما بزنید
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- هیچی ازش نمونده جز یه سایه*
- آیین، آینهای رو به فرهنگ
- آرای یک منتقد به برترینهای سینما در سال ۲۰۲۴
- رونمایی از سامانه مصاحبه آنلاین مبتنی بر هوش مصنوعی توسط همراه اول در تلکام ۲۰۲۴
- همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴ شد
- رضا رویگری: بهترین حضور من در سینما «بوتیک» است
- انعقاد قرارداد سهجانبه همراه اول در حوزه زنجیره تأمین محصولات کشاورزی صادراتی
- همکاری اپلیکیشن «اوانو» و «ازکیوام» در همپذیرندگی کیف پول
- درباره پوستر جشنواره فیلم فجر پوستری که هرساله بحث برانگیز می شود
- اختصاصی سینماسینما/ نامه امیر اثباتی به کمال تبریزی؛ کنجکاوم بدانم قرار است در شورای پروانه نمایش چه گلی به سر سینما بزنید
- با تصویری از فیلم سینمایی «مادر»؛ پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد
- برآیندی از نظرسنجیهای مختلف؛ بهترین فیلمهای ۲۰۲۴ به انتخاب بیش از ۴۰۰ منتقد
- «ژاله علو مرگ ندارد»/ بدرقه پیکر ژاله علو به خانه ابدی
- «دِویل» به ۵ اجرای پایانی رسید/ بررسی نمایش در یک گفتگوی مجازی
- سوینا منتشر میکند؛ ۳ داستان کوتاه با صدای نازنین مهیمنی
- با حکم وزیر ارشاد؛ اعضای جدید شورای پروانه نمایشِ فیلمهای سینمایی منصوب شدند
- رونمایی از دو سرویس همراه اول در بازدیدهای معاون راهبردی رئیسجمهور و رگولاتوری
- هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران منصوب شدند
- کتاب «صحنه عشق من است» رونمایی میشود/ تقدیر از ادنا زینلیان
- خسرو خسروشاهی: کسی دیگر در دوبله نمانده است/ امیدوارم چراغ دوبله خاموش نشود
- نخستین جایزه ملی پویانمایی فراخوان داد
- رونمایی از سرویسهای دیجیتال و هوش مصنوعی همراه اول با حضور وزیر ارتباطات
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ فیلمِ بعدی نولان، اقتباسی از اودیسه است
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ هیأت داورانِ فیلمهای کوتاه داستانی معرفی شدند
- آیا بهروز شعیبی گزینه خوبی برای مدیریت انجمن سینمای جوان است ؟
- همه در اندوه خاموشی صدایی ماندگار/ پیامهای تسلیتی که برای درگذشت ژاله علو منتشر شد
- میزبانی ۱۱ سالن از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- اعضای آکادمی سینمای مستند ایران انتخاب شدند
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران شد
- شبنشینی غیرایرانی در هفتِ یلدایی