در چند روز آینده، از سوی دفتر جشنواره کن، رئیس هیئت داوران هفتادودمین دورجشنواره کن اعلام خواهد شد. برخی ازشنیده ها حاکی از آن است که فیلمسازان بزرک مکزیکی، آلفسوکوارون، وآلخاندروگونزالس ایناریتو جزو کاندیدا ها هستند.
سینماسینما، محمد حقیقت: از سوئی از سال گذشته تغییراتی در تقویم جشنواره به وجود آمد که امسال هم ادامه دارد. طبق سنت سالهای دور، روز شروع و افتتاحیه، چهارشنبهها بود و روز پایان و اختتامیه را یکشنبهها قرارداده بودند. اما از سال ۲۰۱۸ روز افتتاحیه سه شنبه و اختتامیه شنبه خواهد بود.
تاریخ برپائی کن ۲۰۱۹ ( از۱۴ تا ۲۵ ماه مه) است. کمیته انتخاب بخش رسمی کاردیدن فیلم ها را از نوامبر شروع کرده است . دربین فیلم هائی که پذیرفته نشده اند، تعدادی از آنها را درجشنواره برلین درماه فوریه ۲۰۱۹ خواهیم دید! از زمزمه هائی که دردفاتر پخش و تهیه فیلم درپاریس شنیده میشود، وباید منتظر اعلام این فیلمها از سوی دفتر جشنواره اعلام شود، صحبت از فیلمهای آماده شده یا درحال آماده شدن است که میتوان به تعدادی از آنها اشاره کرد :
” درد وشکوه” ساخته پدرو آلمادواراز اسپانیا – “حقیقت” ساخته کوریدا از فرانسه وژاپن – ” نتردام نیل” اثرعتیق رحیمی که درکشور اوگاندا فیلمبرداری شده و درپاریس مرحله مونتاژ را میگذراند – ” باید بهشت باشد” ساخته سینماگر فلسطینی الیا سلیمان که در کانادا آنرا تمام کرده است . ” خبرفرانسوی” از وس آندرسون که درشهر آنگولم فرانسه درحال فیلمبردای آن است . “مرد ایرلندی” از مارتین اسکورسزی از امریکا که تهیه کننده آن کمپانی مشهور نتفلیکس میباشد، وجشنواره کن درحال چانه زدن با آنهاست ! – “اد استرا” ، آخرین اثر جمزگرای با بازی براد پیت وتامیلی جونز ساخته شده است. ” روزی روزگاری درهالیوود” ساخته کوانتین تارانتینو، همچنین “بومبو” آخرین ساخته تیم برتون، ” ملینا مرکوری” ساخته مرجان ستراپی و… دراین رده میباشند.
درباره فیلم آلمادوار” درد وشکوه” میتوان گفت که بیست ویکمین اثر این کارگردان ۶۹ ساله، فیلمبرداریش در ماه سپتامبر دراسپانیا با بازی پنه لوپ کروز و آنتونیو باندراس به پایان رسید و آخرین مراحل فنی آن بعد از مونتاژ دردست اتمام است. این کارگردان بارها درجشنواره کن درمسابقه فیلم داشته وجایزه های گوناگون نیزازکن برده است وحتی زمانی خود وی رئیس هیئت داوران بود، اما هنوز نخل طلا بدست نیاورده است، وی با ” درد وشکوه” میتواند شانش خودرا برای بردن نخل طلا بیازماید. کارگردان برای شخصیت پردازی زن اول فیلم، پنه لوپ کروز، بسیارازنحوه بازی سوفیا لورن درفیلم های ایتالیائی الهام گرفته که نقش مادر قهرمان فیلم را بازی میکند. داستان فیلم در سالهای ۱۹۶۰ دریک دهکده اسپانیائی میگذرد وسرگذشت یک خانواده مهاجربه آن منطقه را بازگو میکند.
درفیلم ” حقیقت” ساخته کوریدا، که ژولیت بینوش و کاترین دنوو در آن بازی دارند، به زندگی یک ستاره مشهورفرانسوی ( با بازی کاترین دونوو) پرداخته میشود که درحال نوشتن خاطرات گذشته خود است، همزمان دختر او( ژولیت بینوش) به همراه شوهر آمریکائی اش، به فرانسه بازمیگردند، ومشگلات ومسائل خانوادگی بین آنها درمیگیرد ووو. کوریدا در سال ۲۰۱۸ با فیلم “دزدان فروشگاه” نخل طلای کن را بدست آورد و فیلمش جزو۹ اثرکاندید برای دریافت جایزه اسکار خارجی زبان می باشد.
درفیلم ” باید بهشت باشد” ساخته الیا سلیمان فیلمساز فلسطینی که مدت هاست فیلمی نساخته بود، فیلمبرداری آن بین ۱۵ اکتبر تا ۲ نوامبر درمونترال کانادا انجام شده است. دراین اثرماجرای یک فیلمساز فلسطینی روایت شده که کشور خودرا در۵۰ سالگی بدلیل مشگلات بی شمارترک کرده تا درجائی دیگر شاید به آرامش برسد. او حتی حاضر به از دست دادن هویت خود بوده تا درجامعه ای جدید، زندگی تازه ای آغاز کند.
درفیلم وس آندرسون “خبرفرانسوی”، ماجرای یک روزنامه نگار آمریکا ئی دردهه ۶۰ را که در شهری از فرانسه میگذراند، روایت میکند. درتازه ترین فیلم جمز گرای ” آد آسترا” که قراراست از ۲۲ ماه مه ۲۰۱۹ به پرده سینماها درفرانسه دربیاید، یک مهندس اوتیست برای یافتن پدرش که بیست سال پیش به فضا رفته بود وگم شده بود راهی سیاره نپتون میشود…
“مردایرلندی” تازه ترین اثر مارتین اسکوسزی، زندگی مردی بنام شیران را روایت میکند که متهم به سربه نیست کردن سردسته یک گروه شرور درسال ۱۹۷۵ در آمریکا بوده است. درجدیدترین فیلم تارانتینو،” روزی روزگاری درهالیوود” به همان وسوسه سینماگران امریکائی از دنیای هالیوود پرداخته میشود که با بازی براد پیت و دی کاپریو خیلی از مشتاقان این سینماگررا چشم انتظار خود خواهد کرد. دی کاپریو نقش یک ستاره مهم قدیمی فیلم های وسترن را بازی میکند و براد پیت، نقش دوبل وی را بعهده دارد. آنها در جوار خانه شارون تایت ( که زن سابق پولانسکی بوده وبه شکل فجیعی درسال ۱۹۶۹به قتل رسیده بود) زندگی میکنند… این فیلم قراراست درماه اوت به پرده سینما ها بیاید. درزیر عکس تارانتینو درسرصحنه فیلمش دیده میشود.
تاریخ آخرین مهلت برای ثبت نام فیلم ها برای جشنواره کن ۲۰۱۹ به این شرح اعلام شده است:
تا ۱۵ فوریه برای فیلم های دانشجوئی ( که باید از سوی دانشکده یا مدارس سینمایی معرفی شده باشند) – برای فیلم های کوتاه بخش مسابقه تا اول مارس فرصت ثبت نام دارند- وتا ۴ ماه مارس برای فیلم های بلند تاریخ معین شده است.( فیلم های بلند برای بخش های مسابقه، خارج از مسابقه، نوعی نگاه، سینما کلاسیک) میباشد. بخش های ۱۵ روز کارگردانان برای فیلمهای تا ۱۵ مارس ووبرای فیلم های بلند اخرین فرصت ۲۹ مارس میباشد. برای بخش هفته منتقدین ۱۱ ماه مارس برای فیلمهای کوتاه و ۱۵ مارس اخرین مهلت برای ثبت نام فیلم های بلند میباشد . لازم به یاداوری است که بخش هفته منتقدین فقط فیلم های اول یا دوم کارگردانان را می پذیرد. همچنین بخش ” اسید” که چندسالی است به موازات این بخش ها میباشد نیز به روی سینماگران بین المللی هنر وتجربه در های خود را گشوده است که طی سالهای گذشته، در این بخش نیز فیلم های جالبی دیده شده است.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- «امیلیا پرز» گزینهای برای اسکار / چگونه سردسته باند مواد مخدر، به زنی خیرخواه تبدیل میشود؟
- گزارش سیفالله صمدیان از جشنواره فیلم کن/ از کاپولا تا مریل استریپ و علی عباسی
- مریل استریپ نخل طلای افتخاری کن را از ژولیت بینوش گرفت
- در جشنواره فیلم کلاسیک؛ جشن ۳۰ سالگی «داستان عامهپسند»/ بازیگران گرد هم آمدند
- کنارهگیری آگنیشکا هالند؛ ژولیت بینوش ریاست آکادمی فیلم اروپا را بر عهده میگیرد
- برد پیت بازیگر فیلم جدید کوئنتین تارانتینو شد
- بازی برای پل توماس اندرسون؛ لئوناردو دیکاپریو و شان پن همبازی شدند/ گرانترین فیلم کارگردان
- کشتار سرخ، در سرزمین طلای سیاه/ «قاتلان ماه گل»، روایتی تلخ از کشتار بومیان اوسیج در سالهای وحشت
- آمار فروش «قاتلان ماه کامل» در ۳ روز نخست اکران/ پرفروشترین در دنیا
- فوت بازیگر فیلمهای تارانتینو/ کیت جفرسون درگذشت
- اسکورسیزی: سینما به پایان راه رسیده است
- نماینده فرانسه در اسکار معرفی شد/ تریه از رقابت برای اسکار بینالمللی باز ماند
- تارانتینو به شایعات پاسخ داد؛ قسمت جدید «بیل را بکش» ساخته نمیشود
- حضور فیلم کوتاه «یک آغوش کوتاه» در بازار فیلم جشنواره کن
- مستند «کیارستمی مشغول کار است» به کن میرود
نظر شما
پربازدیدترین ها
- با حضور ۵۰۰ هزار تماشاگر در پنج هفته اتفاق افتاد/ استقبال غیرمنتظره فرانسویها از «دانه انجیر معابد»
- چند کلمه دربارهی فساد و فحشا و ابتذال و «کیک محبوب من»
- «آنها مرا دوست داشتند»؛ گوشهنشینانِ فراموش شده!
- نگاهی به فیلم «کیک محبوب من»/ عشق را در پستوی خانه نهان باید کرد
- اعضای شورای پروانه فیلمسازی سینمایی معرفی شدند
آخرین ها
- نشست خبری اپرای عروسکی مولوی / گزارش تصویری
- جشنواره فرانسوی به «کشیم عاشق» جایزه داد
- رایان رینولدز و هیو جکمن در یک فیلم غیرمارولی همراه میشوند
- درباره نمایش و اجرای متفاوت «قلاده ای برای یک سگ مرده»
- موسیقی نمایش آوای پارسی / گزارش تصویری
- اکران مردمی فیلم شبگرد / گزارش تصویری
- «آنها مرا دوست داشتند»؛ گوشهنشینانِ فراموش شده!
- بدون حضور جانی دپ؛ دو فیلم جدید از «دزدان دریایی کاراییب» سال آینده تولید میشود
- چند کلمه دربارهی فساد و فحشا و ابتذال و «کیک محبوب من»
- معرفی داوران و آثار راهیافته بخش «هنرهای نمایشی» جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی/ اعلام برنامه بخش بینالملل
- نمایش «آخرین کوسه نهنگ» در جشنواره اسپانیایی
- جایزه طلای جشنواره ژاپنی به «زمین بازی» رسید
- برگزاری نخستین بوتکمپ مدیریت محصول آکادمی همراه اول
- درباره «بازنده» / لبه تاریکی
- نقدی به مدل فیلمسازی در ایران/ سینما بدون ساختار مشخص و قوانین دقیق
- «قهوه پدری» مهران مدیری از در شبکه نمایش خانگی
- «تَرَک عمیق» دو جایزه جشنواره بارسلون را گرفت
- گزارشی از گیشه سینماها؛ «زودپز» صدرنشین فروش فیلمهای هفته گذشته
- ۲ فیلم جدید در راه اکران سینماها
- پیوستن رضا بابک و شیرین اسماعیلی به «با خشم به گذشته نگاه کن»
- با یک کمپین کوچک برای فیلم ایستوود؛ کمپانی برادران وارنر «هیئت منصفه شماره۲» را وارد اسکار میکند
- پیمان معادی بازیگر فیلم جنایی هالیوودی شد
- «نادره رضایی» معاون هنری وزیر ارشاد شد
- اعضای شورای پروانه فیلمسازی سینمایی معرفی شدند
- از ۱۶ آبان؛ «خورشید آن ماه» ساخته ستاره اسکندری آنلاین اکران میشود
- حضور همراه اول در نمایشگاه کیشاینوکس با هدف گسترش فرصتهای جدید سرمایهگذاری
- ادعای سازندگان پربازدیدترین سریال تاریخ نتفلیکس؛ چالشهای فصل دوم «بازی مرکب» جذابتر است
- تهیهکننده سینما مطرح کرد: کوچ سینماگران حرفهای به پلتفرمها و فیلمهایی که تعطیل میشوند
- «فصل فرار اسبها» آماده نمایش شد
- عرضه یک فیلم کوتاه با بازی هوتن شکیبا در شبکه نمایش خانگی