تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۱۲/۱۷ - ۰۹:۵۵ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 48191
در طول ۳۷ سال گذشته که نظام جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است تاکنون ۱۳ نفر در راس مدیریت سینمای کشور قرار گرفته‌اند و به عنوان سرپرست، معاون وزیر و یا رئیس سازمان سینمایی قطار هنر هفتم را هدایت کرده‌اند.

به گزارش سینماسینما، خبرنگار ایسنا در پی حکم اخیر به محمد مهدی حیدریان در مقام ریاست سازمان سینمایی وزارت ارشاد، مروری دارد بر اسامی تمامی مدیرانی که تاکنون سکان هدایت سینمای ایران را برعهده داشته‌اند.

حسین ترابی، محمد علی نجفی، مهدی کلهر، کمال حاج سید جوادی، فخرالدین انوار، مهدی فریدزاده، عزت‌اله ضرغامی، زنده‌یاد سیف‌الله داد، محمد حسن پزشک، محمد مهدی حیدریان و محمدرضا جعفری جلوه و جواد شمقدری در دولت‌های گذشته در راس مدیریت سینمای کشور بوده‌اند.

حجت‌الله ایوبی نیز از سال ۱۳۹۲ و با روی کار آمدن دولت سیدحسن روحانی، ریاست سازمان سینمایی را برعهده گرفت که مسوولیت‌اش تا روز گذشته ۱۶ اسفند ماه سال ۹۵ ادامه داشت.

در ادامه مروری داریم بر اسامی مدیران سینمایی کشور:

حسین ترابی مستندساز و کارگردان سینما که در اوایل انقلاب فیلم «تو آزادی» را با موضوع انقلاب اسلامی ساخته بود به عنوان اولین سرپرست مرکز امور سینمایی کشور زمام سینما را در دست گرفت و تا سال ۵۸۸ و دوران وزارت حسن حبیبی در وزارت علوم عهده‌دار این مسئولیت بود.

محمد علی نجفی کارگردان سینما به عنوان رئیس اداره نظارت بر نمایش فیلم در شورای انقلاب حکم گرفته و بنا بر گفته خودش فروردین سال ۵۸۸ حضرت امام(ره) ومهندس بازرگان در قم او را وادار به پذیرش این مسئولیت کرده‌اند و تا مرداد ۵۹ عهده‌دار این سمت بوده است.

مهدی کلهر هم از سال ۵۹ تا ۶۲ در مسند معاونت سینمایی حاضر بود.

کمال حاج سید جوادی هم که مسئولیت معاونت هنری را بر عهده داشت طی چند ماه در سال ۶۲ سرپرستی معاونت سینمایی را نیز عهده‌دار شد.

فخرالدین انوار با یک دهه معاونت، بیشترین حضور را در راس سینمای کشور داشته و از ۶۲ تا ۷۲ معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاتمی و لاریجانی بوده است.

مهدی فریدزاده هم از سال ۷۲ تا ۷۴ معاون سینمایی مصطفی میرسلیم بوده است.

عزت‌الله ضرغامی هم در دو سال پایانی وزارت میرسلیم طی سال‌های ۷۴ تا ۷۶ در معاونت سینمایی حضور داشت.

زنده‌یاد سیف‌الله داد در دولت اصلاحات معاون سینمایی عطاالله مهاجرانی شد و این کارگردان که فیلم انتخاباتی خاتمی را نیز ساخته بود از سال ۷۶ تا ۸۰ در این سمت حضور داشت.

محمد حسن پزشک که مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بود طی سال‌های ۸۰ و ۸۱ در کنار احمد مسجد جامعی  سکاندار سینمای ایران شد که بصورت غیرمنتظره در آستانه برپایی جشنواره فیلم فجر در حالیکه کاتالوگ جشنواره نیز با پیام او چاپ شده بود به دلیل بیماری جایش را به معاون بعدی داد.

محمد مهدی حیدریان مدیر سیما فیلم از سال ۸۱ تا ۸۴ معاون سینمایی،وزارت مسجد جامعی بود.

محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه یک سیما با آغاز به کار دولت محمود احمدی نژاد معاون سینمایی صفارهرندی شد و از سال ۸۴ تا ۸۸ این مسئولیت را برعهده داشت.

جواد شمقدری در دولت دهم به عنوان معاون سینمایی که در این دوره به سازمان سینمایی تبدیل شد، حضور داشت.  این کارگردان سینما که فیلم انتخاباتی احمدی نژاد را طی دو دوره ساخته بود به عنوان مشاور هنری رئیس جمهور فعالیت داشت و از سال ۸۸ در کنار حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راس سینمای ایران حضور دارد و تا نیمه اول سال ۹۲ این مدیریت را برعهده داشت که پس از آن حجت‌الله ایوبی حکم ریاست سازمان سینمایی را گرفت.

از ۱۳ نفری که طی ۳۴ سال گذشته مسئول سینمای ایران بوده‌اند، چهار نفر کارگردان بوده‌اند که از میان آنها، سینماگران از دوران سیف‌الله داد به نیکی یاد می‌کنند.

مدیرانی هم میان سینما و تلویزیون در رفت و آمد بوده‌اند که می‌توان به ضرغامی، حیدریان و جعفری جلوه اشاره کرد.

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها