سه داور بخش فیلمهای اول جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند.به گزارش سینماسینما، اسامی سه داوری که امسال برای نخستین بار جایزه بهترین فیلم اول را در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر اهدا می کنند، اعلام شد.
داوران این بخش محمدعلی باشه آهنگر نویسنده و کارگردان از ایران، ویرا لانگروفا مدرس از جمهوری چک و بَرمک اکرم کارگردان از افغانستان هستند.
امسال از میان همه آثار جشنواره جهانی فیلم فجر که فیلم اول محسوب میشوند، – اعم از فیلمهایی که در بخش مسابقه و غیررقابتی هستند – یک جایزه فیلم اول اهدا میشود.
معرفی اجمالی داوران:
محمدعلی باشه آهنگر متولد ۱۳۴۱ دزفول، فارغالتحصیل کارگردانی سینما از دانشکده سینما تئاتر است. او فعالیت هنریاش را با نویسندگی، کارگردانی و بازیگری در تئاتر آغاز کرد و نخستین بار در سال ۱۳۷۷ بهعنوان دستیار کارگردان با حمیدرضا آشتیانیپور در فیلم «شعلههای خشم» همکاری کرد و سپس با نگارش فیلمنامه مشترکی با محمدرضا گوهری به نام «پرواز بر فراز بامها» گامی دیگر نهاد.
او نخستین فیلم سینمایی خود را با نام «نیمه گمشده» در سال ۱۳۷۸ مقابل دوربین برد و سه سال بعد اثر بعدی خود «نبات داغ» را کارگردانی کرد، اما فیلمی که نگاه منتقدان و داوران جشنوارهها را بیش از قبل متوجه آهنگر کرد، «فرزند خاک» بود. این اثر سینمایی که به موضوع دفاع مقدس میپردازد، تصویری انسانی از دوران جنگ ایران و عراق به نمایش گذاشت. این فیلم جایزه بهترین فیلمنامه را از جشنواره فیلم فجر برای باشه آهنگر به ارمغان آورد و همچنین یکی از رکوردداران دریافت جایزه در جشن خانه سینما بود.
«بیداری رویاها» و «ملکه» دیگر آثاری بودند که نگاه متفاوت آهنگر را به نمایش میگذاشتند و جوایزی از جشن خانه سینما و جشنوارههای مختلف برای سازنده اثر به همراه داشتند. «سرو زیر آب» یکی از تحسینشدهترین آثار باشه آهنگر است که در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر حضور داشت و در رشتههای مختلف نامزد دریافت جایزه بود و توانست سه سیمرغ بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلمبرداری و بهترین فیلم از نگاه ملی را برای سازندگانش به همراه بیاورد.
ویرا لانگروفا منتقد، استاد دانشگاه، برنامهریز، برگزارکننده و مشاور جشنواره های سینمایی است. او دانشآموخته رشته نظریه فیلم و تئاتر در آکادمی هنر براتیسلاوا، اسلواکی و رشته مطالعات فرهنگی در دانشگاه چارلز پراگ، جمهور چک و سردبیر چندین نشریه فیلم در اسلواکی و چک است. او همچنین برگزارکننده بخش سینمای قزاقستان زیر ذرهبین (۱۹۹۹) و سینمای کردستان زیر ذرهبین (۲۰۱۳) در جشنواره بینالمللی فیلم کارلووی واری بود. او هماکنون برنامهریز جشنواره فیلم هنری کوشیتسه (جمهوری اسلواکی)، عضو فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم، عضو هیاتداوران جشنواره فیلم استانبول، جشنواره فیلم هنگکنگ، جشنواره اسب طلایی تایوان، جشنواره داخا (بنگلادش)، جشنواره اشلینگل (کمنیتس، آلمان) است.
برمک اکرم کارگردان و مستندساز اهل کشور افغانستان سال ۱۳۴۵ در شهر کابل متولد شده است. او در حال حاضر در شهر پاریس زندگی میکند. این سینماگر در سالهایی که در زمینه فیلمسازی مشغول به کار بوده آثار زیادی ساخته است که از میان آنها میتوان به «بچه کابل» و «وژمه، غزل نامه عشق افغانی» اشاره کرد.
«بچه کابل» که محصول سال ۲۰۰۸ است، در جشنوارههای مختلفی شرکت داشته که ازجمله آنها میتوان از جشنواره فیلم ونیز یاد کرد. او همچنین با «وژمه، غزلنامه عشق افغانی» برنده جایزه بهترین فیلمنامه در بخش سینمای جهانی در جشنواره فیلم ساندنس در سال ۲۰۱۳ شد و این اثر نماینده کشور افغانستان در اسکار سال ۲۰۱۳ بود.
۱۱ فیلم بخش «نمایشهای ویژه: بهترینِ کشورها» اعلام شد / یک اثر از فیلمساز ایرانی تبار
۱۱ فیلم خارجی برای نمایش در بخش «نمایش های ویژه: بهترینِ کشورها» سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر انتخاب شد که در بین آنها فیلمی از آناهید آباد فیلمساز ایرانی ارمنستانی نیز حضور دارد.
فیلمهای «یه وا»، «معدنچی»، «ترانه گرانیت»، «جزء مخفی»، «مادر مخوف»، «رزا چومبه»، «مسیرها»، «فرزندان چنگیز»، «سنتائور»، «نامهای به رییس جمهور» و «چامبرا» در بخش «نمایشهای ویژه: بهترینِ کشورها» سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمیآیند.
فیلم «یه وا» به کارگردانی آناهید آباد محصول ۲۰۱۷ ایران و ارمنستان، فیلم «معدنچی» به کارگردانی و نویسندگی هانا اسلاک محصول ۲۰۱۷ کرواسی و اسلوونی، فیلم «ترانه گرانیت» به کارگردان پَت کالینز محصول ۲۰۱۷ ایرلند و کانادا، فیلم «جزء مخفی» به کارگردانی و نویسندگی گیورس استاورسکی محصول ۲۰۱۷ مقدونیه و یونان، فیلم «مادر مخوف» به کارگردانی آنا اوروشادزه محصول ۲۰۱۷ گرجستان و استونی، فیلم «رزا چومبه» به کارگردانی جاناتان رلایز محصول ۲۰۱۵ پرو، فیلم «مسیرها» به کارگردانی استفان کوماندارف محصول ۲۰۱۷ بلغارستان، مقدونیه و آلمان، «فرزندان چنگیز» به نویسندگی و کارگردانی زولبایار دوری محصول ۲۰۱۷ مغولستان، فیلم «سنتائور» به کارگردانی آکتان اریم کوبات محصول قرقیزستان، آلمان، فرانسه، هلند و ژاپن، فیلم «نامهای به رییس جمهور» به کارگردانی رویا سادات محصول ۲۰۱۷ افغانستان و فیلم «چامبرا» به نویسندگی و کارگردانی جوناس کارپینیانو محصول ۲۰۱۷ ایتالیا، فرانسه، آلمان و آمریکا است.
شایان ذکر است؛ سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگزار میشود.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- فهرست اولیه نامزدهای ۱۰ بخش جوایز اسکار منتشر شد/ جایگیری انیمیشن ایرانی در لیست
- کارگردان ایرانی از اسکار جا ماند/ معرفی فیلمهای واجد شرایط رقابت برای اسکار بینالمللی
- شانس سینمای ایران در اسکار پیش رو چقدر است؟
- «نگهبان شب» رضا میرکریمی نماینده سینمای ایران در اسکار شد
- اعترافهای سینمایی رضا میرکریمی به شهرام مکری و مرتضی فرشباف
- صدور پروانه ساخت سینمایی برای ۹ فیلمنامه
- «نگهبان شب»؛ شیپور بیدارباش رویاها
- انتقاد میرکریمی از بیعدالتی در اکران فیلمهای روی پرده
- بازدید مجیدی و میرکریمی از پشتصحنه «در آغوش درخت»
- گزارشی از واکنشها به ویدئوی اعتراضی مهرجویی/ اندوه عمومی سینماگران ایرانی
- «نگهبان شب» یک اتفاق جدی در کارنامه فیلمسازی میرکریمی
- ساختن سخت است، ویران کردن آسان/ چهلمین جشنواره فیلم فجر و چند نکته مهم
- نگهبانی که زود گول خورد/ نگاهی به فیلم «نگهبان شب»
- ساده کردن پیچیدگیها آری، ساده انگاری نه/ نگاهی به فیلم «نگهبان شب»
- کمی بیرحم کمی جسور/ نگاهی به فیلم «نگهبان شب»
نظر شما
پربازدیدترین ها
Warning: mysqli_query(): (HY000/1): Can't create/write to file '/tmp/MYVGiH2f' (Errcode: 28 - No space left on device) in /home/cinemaks/domains/cinemacinema.ir/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2345
Sorry. No data so far.
آخرین ها
- هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران منصوب شدند
- کتاب «صحنه عشق من است» رونمایی میشود/ تقدیر از ادنا زینلیان
- خسرو خسروشاهی: کسی دیگر در دوبله نمانده است/ امیدوارم چراغ دوبله خاموش نشود
- نخستین جایزه ملی پویانمایی فراخوان داد
- رونمایی از سرویسهای دیجیتال و هوش مصنوعی همراه اول با حضور وزیر ارتباطات
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ فیلمِ بعدی نولان، اقتباسی از اودیسه است
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ هیأت داورانِ فیلمهای کوتاه داستانی معرفی شدند
- آیا بهروز شعیبی گزینه خوبی برای مدیریت انجمن سینمای جوان است ؟
- همه در اندوه خاموشی صدایی ماندگار/ پیامهای تسلیتی که برای درگذشت ژاله علو منتشر شد
- میزبانی ۱۱ سالن از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- اعضای آکادمی سینمای مستند ایران انتخاب شدند
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران شد
- شبنشینی غیرایرانی در هفتِ یلدایی
- جوایز ادبی و دوستان و دشمنان واقعی
- انتقاد نویسنده روزنامه اعتماد از جشنواره سینما حقیقت : اغلب آثار شلخته و پروپاگاندایی بودند
- بلا گردان / در حاشیه مستند «ضد قهرمان»
- کوتاه درباره «ملاقات با جادوگر» لمپنیسم سینمایی!
- بازدید معاون اول رییسجمهور و وزیر ارتباطات از غرفه همراه اول
- پس از ۳۸ سال؛ رئیس فیپرشی استعفا داد
- نمایش غلامرضا لبخندی / گزارش تصویری
- جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش افتتاح شد/ معرفی داوران بخش عکس
- پرورش نسل آینده تئاتر ایران؛ جشنواره تئاتر «خوشه پروین» به دنبال کشف استعدادهای کارگردانان زن جوان است
- آرت ایوانز درگذشت
- «شیرشاه» در صدر گیشه جهانی سینما
- ژاله علو درگذشت
- شبی که بهزاد فراهانی وصیت کرد؛ نکوداشت خسرو حکیم رابط برگزار شد
- برگزاری پانزدهمین کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش با حمایت همراه اول
- برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰ در اردیبهشت سال آینده/ «فراصد» بخش جدید جشنواره با رویکرد فلسطین
- حذف فرهنگ از سبد طبقه متوسط؟/ هزینههای سبد فرهنگی خانواده ۴نفره در تهران چقدر است؟
- نکوداشت زنده یاد اکبر عالمی و بزرگداشت مهدی رحیمیان در آیین معرفی برندگان هفتمین جایزه پژوهش سال سینما