رسول نجفیان با اشاره به مرز کار طنز اظهار کرد: طنز باید مرزی در روشنبینانهترین و هوشیارانهترین شکل داشته باشد تا بفهمیم مسالهای که به عنوان طنز مطرح میشود، توهین است یا یک نابههنجاری اجتماعی را بیان میکند.به گزارش سینماسینما٬ این بازیگر و خواننده با اشاره به سابقه فعالیتهای طنز خود گفت: من طنزهای چخوف را برای اولین بار به تلویزیون آوردم. قبل از انقلاب فعالیت طنز داشتم و بعد هم به تشویق هوشنگ گلمکانی به مدت ۱۰ سال، صفحه طنز «مجله فیلم» را به عهده گرفتم و آن جا تعریفی از طنز ارائه دادم؛ بنابراین با این مفهوم بیگانه نیستم. عدهای تصور میکنند به دلیل اینکه شعر «رسم زمونه» را گفتهام اهل گریه و زاری هستم اما بسیار طنازم و به شکل علمی هم طنز مینویسم و کار میکنم.
او با ارائه تعریفی جامع از مفهوم طنز گفت: «طنز شلیکی است به سوی نابهسامانیها». این تعریف را با اشاره به اسم خودم در خارج از کشور هم بازتعریف کردند. ما معمولا به مسائلی میخندیم که نباید باشد ولی هست و همچنین به مسائلی میخندیم که باید باشد و نیست. هر طنزی که میبینید مستثنی از این تعریف طنز نیست یعنی خنده به ناهنجاریها و بیهنجاریها.
این بازیگر با بیان اینکه برنامههایی مانند «خندوانه» و «دورهمی» از کیفیت بسیار عالی برخوردار هستند، اظهار کرد: اگر این برنامهها در تلویزیون تولید نشوند، اشتباه است. بسیاری از سریالهای تلویزیونی هم که بستر خنده دارند از لحاظ کیفیت، شدت و ضعف دارند و گاهی ممکن است در سریال حرفی زده یا مسالهای نمایش داده شود که مخاطب یا قشر خاصی را ناراحت کند که بگویند تعدیل کنید؛ برای مثال سریال مهران مدیری به دلیل اعتراض برخی از پزشکان ادامه پیدا نکرد.
او با اشاره به اینکه طنز باید مرز مشخص داشته باشد، ادامه داد: طنز باید مرزی در روشنبینانهترین و هوشیارانهترین شکل داشته باشد تا بفهمیم مسالهای که به عنوان طنز مطرح میشود، توهین است یا یک نابههنجاری اجتماعی را بیان میکند. گاهی در طنز جوزدگی سیاسی و سیاستزدگی هم رخ میدهد که اگر طنز به این سمت برود به هجو، خودخواهی و برخوردهای شخصی تبدیل میشود، در حالی که طنز باید جهان شمول باشد.
این کارگردان با تاکید بر اینکه افرادی که طنز کار میکنند باید به مطالعه ادبیات کلاسیک بپردازند، اظهار کرد: هیچکس حق ندارد بدون مطالعه ادبیات کلاسیک طنز و فهم آن به طرف کار طنز برود. مگر میشود یک ایرانی عبید زاکانی را نخواند و به طرف طنز برود. طنز عبید نه تنها شما را میخنداند بلکه به شما تکنیک آموزش میدهد.
او اضافه کرد: افرادی در این عرصه برای نان سریال میسازند و عدهای هم برای معنویت، ضرورت و جان کار و سریال تولید میکنند. معمولا افرادی که در این عرصه برای نان کار میکنند به حاشیه میروند.
این نویسنده با اشاره به اینکه افرادی که طنز کار میکنند چه ویژگی باید داشته باشند، گفت: عوامل سازنده یک برنامه یا سریال طنز بدون مطالعه طنازهای ایران و جهان به خصوص کلاسیکها حق ندارند دست به نوشتن بزنند و کارگردانی کنند. همچنین آنها باید به دلیل ضرورت و معنویت، کار طنز انجام دهند. در حال حاضر میبینید که داعش مردم را میکشد و شما با طنز میتوانید چنان ضربهای به داعش بزنید که بلند نشود، این قدرت طنز است و شلیک به سوی نابهسامانیهاست.
رسول نجفیان در بخش پایانی این گفتوگو به مجموعه جدیدی که در حال نگارش آن است اشاره و بیان کرد: اسم سریالی که در حال نوشتن آن هستم «ژرفاخند» است و نامش ثبت شده است. داستانهای طنز جناب مولانا، سعدی، عبید زاکانی و بسیاری از این عزیزان را به شکل بی پیرایه و ساده در ۱۰۰ قسمت نوشتهام که قرار است هر قسمت آن به مدت ۲۰ یا ۴۰ دقیقه باشد. در حال حاضر به دنبال اسپانسر هستم تا این سریال را بسازم و به تلویزیون ارائه کنم. در همین راستا با رامبد جوان هم تماس خواهم گرفت.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- بستههای ویژه شب یلدای همراه اول با هدیه دیجیتال معرفی شد
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه
- نگاهی به فیلم «هفتاد سی»/ در بستر واقعیت
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- قهوه دمنکشیده/چرا سریال مهران مدیری نتوانست انتظارات را برآورده سازد؟
- سرقتهای سریالی ۳زن به سبک «تسویه حساب»
- با اعلام آکادمی داوری؛ نامزدهای اولیه اسکار معرفی شدند/ یک انیمیشن ایرانی در میان آثار
- انیمیشنی درباره لیونل مسی؛ پخش «مسی و غولها» از تلویزیون دیزنی
- کدام شبکههای تلویزیونی ادغام یا منحل میشوند؟
- جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس افتتاح شد/ امید به حضور در خانوادۀ جهانی تئاتر با شناسنامه خاص خود
- فوت بازیگر سرشناس اسپانیایی؛ ماریسا پاردس درگذشت
- معرفی هیأت انتخاب بخش سینمای ایران در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر
- معرفی داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در فجر۴۳
- «کیک محبوب من»، رابطهای رویایی اما تراژیک
- لغو نمایش فیلم “آخرین تانگو در پاریس”
- اسطوره موسیقی هند و یکی از برجستهترین نوازندگان طبلا در جهان درگذشت
- بررسی «ازازیل» و «انجمن اشباح» در شورای صدور مجوز ساترا
- «عزیز» از چهارشنبه اکران میشود/ رونمایی از پوستر فیلم
- مرور آثار سینمایی، تئاتری و مستند «اینگمار برگمان» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- از ۵ دی ماه؛ «علت مرگ: نامعلوم» روی پرده سینما میرود
- بازگشت ژان کلود ون دام با کمدی اکشن/ «باغبان»، ژانویه، انحصاری در فرانسه اکران میشود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ نیکول کیدمن: در سال ۲۰۰۸ بازیگری را رها کردم/ فکر میکردم کارم تقریباً تمام شده است
- انتقاد روزنامه جام جم از تمسخر نام مریم و مسیحیت در فیلم صبحانه با زرافه ها
- بر اساس اعلام سامانه نمایش آنلاین نتفلیکس؛ کمک ۵۲ میلیون دلاری «صد سال تنهایی» به کلمبیا
- معرفی برگزیدگان جشنواره سینماحقیقت هجدهم/ وزیر ارشاد: ما مسئولان خودنظامپنداری را کنار بگذاریم
- نگاهی به جذابیت های ماندگار «ریوبراوو» وسترن با طعم شکلات
- به هر داستانی نباید اطمینان کرد