برگزیدگان جشنوارهی فیلم فجر پس از دریافت سیمرغهایشان به روال مرسوم،سخنانی را مطرح کردند.
به گزارش سینماسینما در مراسم اختتامیهی جشنوارهی فیلم فجر که ۲۲ بهمن ماه در برج میلاد برگزار شد، در آغاز برنامه که با اجرای محمد سلوکی همراه بود، محمد حیدری دبیر جشنواره سی و چهارم در حالی که روی صحنه ایستاده بود، صدای ضبطشدهاش پخش شد که نامهای را خطاب به خودش میخواند.
در ادامه تیزر جشنواره پخش شد و سپس برگزیدگان بخشهای مختلف معرفی شدند.
محمد امید همدانی برگزیده بهترین فیلم انیمیشن بعد از دریافت جایزهاش گفت: دغدغه من سیمرغ نیست، بلکه دیده شدن است و مخاطبم جشنواره فجر نیست بلکه مسئولان فرهنگی کشور هستند.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۴ به عنوان “سال اندیشه” یادآور شد: در این سال فیلم “شاهزاده روم” با وجود تمام بیمهریها از بسیاری از برندگان سیمرغ جشنواره فجر، فروش بیشتری داشت.
همدانی ادامه داد: ۸ انیمیشن خودشان به جشنواره فجر راه پیدا کردند. قدرت انیمیشن در دنیا کمنظیر است و سینمای دنیا را با آثار انیمیشن میشناسند. امیدوارم سالهای آینده نگاه درستتری به این شاخه هنری وجود داشته باشد.
در ادامه جوایز بخش «هنر و تجربه» اهدا شد، در این بخش سروش محمدزاده برنده جایزه کارگردانی جایزهاش را به پدر، مادر خودش و پدر و مادر همکارش یوسف وجداندوست تقدیم کرد.
همچنین به هنگام اهدای جایزه به فیلم «نیمرخها» ساخته زندهیاد ایرج کریمی، مادر این هنرمند روی صحنه حاضر شد و با صدایی بغضآلود و متاثر از همه تشکر کرد و جای پسرش را خالی کرد.
در ادامه برنامه برگزیدگان بخش سینما حقیقت معرفی شدند.
مهرداد اسکویی که سیمرغ بلورین این بخش را به خاطر فیلم «رویاهای دم صبح» دریافت کرده بود با ابراز خرسندی از دریافت این جایزه گفت: باعث غرور و افتخارم است که این جایزه را روی این صحنه و در کنار ۱۰ مستند دیگر دریافت میکنم.
وی ادامه داد: نشان دادن رنج، گاهی برای جلوگیری از ایجاد آن است و ما گاهی با ساخت فیلمهای مستند اجتماعی هشدار میدهیم.
وی ابراز امیدواری کرد در جهانی زندگی کنیم که رنج کمتری در آن وجود داشته باشد.
اسکویی با تقدیر از همکاری دیگر عوامل سازنده این فیلم اضافه کرد: از همکارانم که هریک تکیهای از روح خود را در این فیلم دمیدند، متشکرم.
همچنین بهروز نورانیپور برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند برای A157 نیز در سخنانی گفت: همه شادی این فیلم را به همسرم تقدیم میکنم که با تمام وجودش روزها و شبها از من حمایت کرد تا این کار بحران آفرین ساخته شود.
وی افزود: در این کار پدرم را از دست دادم و بخشی از قلبم همیشه با اوست. به امید قیامتی که میرسد و او را دوباره میبینم روزها را سپری میکنم.
همچنین محمدرضا اصلانی هنرمند پیشکسوت مستندساز و یکی از اعضای هیات داوران در سخنانی با اشاره به موضوع مستند A-157 گفت: در عین ستایش این فیلم از شما میخواهم که به پا خیزید و یکپارچه علیه جنایاتی که در سوریه و همچنین علیه هموطنان کُرد ما رخ میدهد، با قیام کردن اعتراض کنید. ما ملت ابراهیم هستیم و نژاد کرد نژاد اصیل ایرانی است. این ظلم فقط به آنها نیست بلکه به همه ماست. امیدوارم نیروهای جهانی بفهمند ستم میکنند و آینده جهان بی ستم باشد.
بعد از این سخنان یک قطعه کوتاه موسیقی با خوانندگی محمد معتمدی اجرا شد و در ادامه جوایز بخش «نگاه نو» اهدا شد.
سعید روستایی که سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای فیلم «ابد و یک روز» دریافت کرده بود در میان تشویق و کف و سوت حاضران روی صحنه رفت و با قدردانی از سعید ملکان تهیه کننده این فیلم گفت: قدم اول اطمینانی بود که آقای ملکان به ما داشت، زیرا دو سال بود که هیچ کس این فیلمنامه را باز نمیکرد که حتی آن را بخواند.
همچنین محمدحسین مهدویان که جایزه ویژه هیات داوران را برای فیلم «ایستاده در غبار» دریافت کرده بود با تبریک به سعید روستایی گفت: از پدر،مادرم و همسرم بسیار سپاسگذارم و امیدوارم متوجه باشیم که هنرمندانی مثل ابراهیم حاتمی کیا، هر روز متولد نمیشوند. امیدوارم قدر بزرگان سینما را بدانیم. حیف است که ایشان اینجا نیست و با رخصت از بزرگان سینما به ویژه آقای حاتمی کیا این جایزه را میگیرم.
بعد از اجرای قطعه دیگری موسیقی با خوانندگی محمد معتمدی جوایز بخش سودای سیمرغ اهدا شد، در این بخش بهرام رادان، محمد سلوکی مجری برنامه را در اعلام جوایز یاری کرد.
بهرام رادان گفت: در ۱۶ سالی که خدمت خانواده سینما هستم، همیشه پیش از شروع جشنواره همه دنبال نامهای بزرگ حاضر در آن هستند اما امسال سینمای ما پوست اندازی شد و دیدیم که هنرمندان گمنام و صاحب نام می توانند در کنار یکدیگر به جشنواره شور و شوق ببخشند.
در این بخش سید هادی اسلامی که جایزه بهترین جلوههای بصری را برای فیلم «بادیگارد »دریافت کرده بود در سخنان کوتاهی گفت: برخلاف آقای مهدویان، سیمرغم را به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم میکنم.
محمدرضا شجاعی که به خاطر طراحی صحنه و لباس فیلم «ایستاده در غبار» سیمرغ بلورین این بخش را دریافت کرده بود نیز از حاتمیکیا و حمید نعمت الله تشکر کرد که اولین کارهایش را در سینما با آنها تجربه کرده است.
محمدرضا دلپاک که همراه با سعید بجنوردی و حسین مهدوی سیمرغ بلورین بهترین صدا را برای فیلم «لانتوری» دریافت کردند، از دیگر کاندیداهای این بخش قدردانی کرد و گفت: از اعضای انجمن صدای ایران سپاسگذارم که همواره تلاش میکنند.
وی افزود: تمام مردم دنیا به یک زبان سکوت میکنند. در جمع ما عزیزی نیست، او ۲۰ روز است که سکوت کرده است.
سپس دلپاک جایزهاش را به زنده یاد یدالله نجفی صدابردار سینما که چندی پیش در گذشته است تقدیم کرد و از تمام عوامل فیلم «لانتوری» قدردانی کرد.
در ادامه جایزه بهترین موسیقی متن به محمدرضا علیقلی برای دو فیلم «امکان مینا» و «دختر» اهدا شد، اما چون خود او در برنامه نبود رضا میرکریمی کارگردان فیلم «دختر» جایزهاش را دریافت کرد.
سپس بهرام دهقانی که به خاطر تدوین فیلم «ابد و یک روز» جایزه این بخش را دریافت کرده بود با ابراز خرسندی از حضور هنرمندان جوان در سینما افزود: خوشحالم که سعید روستایی و همنسلانش اجازه نمیدهند، سینما در ایران بمیرد یا ضعیف شود.
در این ۱۲۰ سالی که از عمر سینما میگذرد، مشکلات زیادی به کمک این هنر حل شده است و امیدوارم در ایران نیز چنین شود.
به گزارش ایسنا، شبنم مقدمی برگزیده بازیگری نقش مکمل زن نیز با گرامیداشت یاد و خاطره پدرش که پارسال درگذشته است، گفت: دفعه پیش که سیمرغ روی شانهام نشست، پدرم هنوز در قید حیات بود اما امروز یک سال است که او را ندارم و این جایزه را به روح او تقدیم میکنم که بسیار از او آموختم و همچنین جایزهام را به مادرم هم تقدیم می کنم که حالا برای ما باید هم پدر باشد و هم مادر.
در ادامه نوید محمدزاده جایزه بازیگری نقش مکمل مرد را گرفت، او که در میان تشویق حاضران روی صحنه حاضر شد چندین دقیقه پشت تریبون مکث کرد و بدون حرف صحنه را ترک کرد.
پریناز ایزدیار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن نیز از گروه سازنده فیلم «ابد و یک روز» تشکر کرد و گفت: آنقدر هیجان دارم که میترسم سیمرغم را بیاندازم.
به گزارش ایسنا، در ادامه مراسم، پرویز پرستویی که به خاطر بازی در فیلم «بادیگارد» سیمرغ بلورین بهترین بازیگری نقش اول مرد را دریافت کرد، در سخنانی گفت: من پرویز پرستویی بازیگر نقش حیدر فیلم بادیگارد هستم. خالق بادیگارد ابراهیم حاتمی کیاست. خوشحالم که با هدایت و رهبری او توانستم ایفاگر نقشی باشم که اعضای هیات داوران آن را شایسته سیمرغ بلورین دانستند.
او اضافه کرد: سیمرغم را اول به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم میکنم و بعد به رسم ادب آن را به اساتید محترمی که در این سالن حضور ندارند و ۵ تن سینمای ایران هستند تقدیم میکنم؛ عزت الله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز و داود رشیدی.
همچنین سعید روستایی که در ادامه برنامه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم «ابد و یک روز» دریافت کرد، جایزهاش را به پیمان معادی بازیگر این فیلم که کاندیدای دریافت سیمرغ بود، اهدا کرد.
هومن سیدی که سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد، نیز از غافلگیریاش در دریافت این جایزه سخن گفت و افزود: واقعا توقعاش را نداشتم. به این برنامه آمده بودم تا فقط دست بزنم. این جایزه را به نیابت از حدود ۵۰ نفر از اعضای گروه می گیرم و به ویژه از آقای سعید سعدی تهیه کننده فیلم که مثل کوه پشت کارگردان است، تشکر میکنم.
به گزارش ایسنا،در ادامه برنامه سیمرغ بلورین بهترین فیلم به حبیب والی نژاد برای فیلم «ایستاده در غبار» اهدا شد، اما وی در سالن حضور نداشت و یکی دیگر از اعضای این گروه با دریافت جایزه گفت: از هادی بهروز فیلمبردار فیلم یاد میکنم که با وجود زحمات زیاد تلاشش دیده نشد و همینطور هادی حجازیفر بازیگر فیلم که کار بسیار سنگینی انجام داد.
وی اضافه کرد: دوست داشتم این فیلم را سردار حسین همدانی ببیند، اما متاسفانه چند ماه پیش شهید شد.
در ادامه برنامه سیمرغ بهترین فیلم با “نگاه ملی” به نرگس آبیار برای فیلم «نفس» اهدا شد و این کارگردان هنگام دریافت جایزهاش گفت: میخواستم مثل بسیاری دیگر از همکارانم از گروه سازنده فیلم تشکر کنم. «نفس» فیلمی درباره معصومیت و رویاها و آرزوهای از دست رفته است. شاید دیدن آن نیازمند کمی آرامش باشد تا مردم در فضایی آرامتر و در مقطعی بعد از جشنواره فجر آن را ببینند و درک کنند.
تقدیر از خانواده سردار احمد متوسلیان
بعد از این سخنان محمد حیدری دبیر جشنواره فجر از خانواده سردار احمد متوسلیان تقدیر ویژهای داشت.
وی تقدیرنامهای را روی صحنه برد تا به خانواده این سردار تقدیم کند. همه حاضران به احترام احمد متوسلیان ایستادند و او را تشویق کردند اما خانواده او روی صحنه نرفتند.
اظهارات میرکریمی دربارهی سیمرغ مردمی
در ادامه جایزه مردمی تقدیم شد که برای این بخش سید رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما روی صحنه رفت و توضیحاتی درباره شیوه رایگیری مردمی ارائه کرد.
مدیر عامل خانه سینما گفت: امسال تیمی حدودا ۱۰۰ نفره آرا مردم را جمع آوری کردند. آنها شبانه روزی کار کردند و خودشان فیلمها را ندیدند، در راس آنها تهیه کننده خوشنام سینما علی آشتیانی پور بود.
وی با اشاره به ۵ فیلمی که بیشترین آرا مردمی را دریافت کردهاند گفت: حضور دو فیلم «اژدها وارد میشود» و «ایستاده در غبار» در میان ۵ رای اول مردم جالب توجه است.
در این بخش فیلم «ابد و یک روز» به کارگردانی سعید روستایی و تهیه کنندگی سعید ملکان سیمرغ بلورین برگزیده مردمی را دریافت کرد و ملکان تمام عوامل فیلم را که در سالن حضور داشتند دعوت کرد تا روی صحنه بروند.
در پایان برنامه محمد سلوکی مجری مراسم با اشاره به بازی تعدادی از بازیگران کودک در فیلمهای این دوره از جشنواره فجر گفت:حواسمان به بچهها باشد و بیشتر از آنان مراقبت کنیم.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- صدور پروانه ساخت سینمایی جدید برای افخمی، روستایی و ۴ کارگردان دیگر
- پیوستن رضا بابک و شیرین اسماعیلی به «با خشم به گذشته نگاه کن»
- معرفی بازیگران نمایشی به تهیهکنندگی سعید روستایی
- «صبحانه با زرافهها» آبان اکران میشود
- هیئت داوران جشنواره «فیلم و عکس با انرژی» معرفی شدند
- آغاز اکران آنلاین «کاپیتان من» در نمایش خانگی
- یک فانتزی دوست داشتنی/ نگاهی به فیلم «صبحانه با زرافهها»
- اولین تصویر از «صبحانه با زرافهها»/ پایان فیلمبرداری فیلمی با بازی بهرام رادان،پژمان جمشیدی و هوتن شکیبا
- «متری شیش نیم» در میان آثار سال سینمای بریتانیا
- بدرقه پیکرهای داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر به خانه ابدی
- «جنگ جهانی سوم» به هلند میرود
- نامزدی جنگ جهانی سوم در سه رشته در دومین دوره جوایز سپتیمیوس آمستردام
- فروش دو میلیاردی «سه کام حبس» در چهار روز
- پریناز ایزدیار و محسن تنابنده به شبکه نمایش خانگی میآیند
- واکنش فراگیر رسانههای فرانسه به حکم صادر شده برای سعید روستایی
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- ماجرای برخورد کیمیایی با کاپولا و انتقاد کیمیایی از ساخت ادامه پدرخوانده توسط کاپولا
- اختصاصی سینماسینما/ تازهترین فیلم کارگردان افغانی تبار در مسابقهی جشنواره برلین
- اثر کارگردان ایرانی، نماینده آمریکا در برلین/ آثار چند بخش از هفتاد و پنجمین جشنواره برلین اعلام شد
- کپی برداری ترامپ از روی دست مسئولان سینمایی
- دیوید لینچ درگذشت
- درباره “هادی عامل” و برنامه صداوسیما
- با نامزدی در ۳۲ رشته؛ یونیورسال در بفتای ۲۰۲۵ درخشید
- برای دریافت اسکار ۲۰۲۵؛ انجمن نویسندگان نامزدهای بهترین فیلمنامه را معرفی کرد
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
- یک روزنامه نگار و طنزنویس درگذشت/ ابراهیم نبوی به زندگی خود پایان داد
- نامزدهای جوایز بفتا اعلام شد
- خالق و کارگردان سریال: فصل سوم «بازی مرکب» پایان دنیای آن نخواهد بود
- صدور پروانه ساخت غیرسینمایی برای ۴ اثر/ اعضای جدید شورای پروانهی فیلمسازی غیرسینمایی معرفی شدند
- معرفی مکانهای میزبان ۳ بخش از جشنواره تئاتر فجر
- آیین قرعهکشی نمایش فیلمهای جشنواره ۴۳ام / گزارش تصویری
- درباره دو فیلم حاضر در جشنواره فجر/ استعدادهای تازه در سینما
- برنامه نمایش آثار جشنواره فیلم فجر ۴۳ در سینمای رسانه مشخص شد
- فیلم جدید اصغر فرهادی در نیویورک ساخته میشود
- چرا «علت مرگ: نامعلوم» از اکران بازداشته شده بود؟/ پرسشهای بیپاسخ
- اعطای تندیس زرین جایزه ملی مدیریت مالی ایران به همراه اول
- ارائه بستههای ویژه همراه اول بهمناسبت روز پدر
- مرگ ۲ چهره برنده اسکار/ فیلیس دالتون و کلود جرمن درگذشتند
- معرفی آثار مستند راهیافته به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
- بدرقه فریدون شهبازیان به خانه ابدی؛ علیزاده:هنرمندان ما ارج و قرب ندارند/ کاش از رنجی که کشید، حرف میزد
- معرفی برگزیدگان نخستین دوره جشنواره تئاتر «خوشه پروین»/ منیژه محامدی تجلیل شد
- فهرست تهیهکنندگان هم عقب افتاد/ تعویق در اعلام نامزدهای اسکار ۲۰۲۵ به دلیل آتشسوزی لسآنجلس
- یک جایزه برای نماینده برزیل در اسکار/ سی و ششمین جشنواره پالم اسپرینگز برندگان خود را شناخت
- نمایش و بررسی «چگونه قبل از مرگ مادربزرگ، میلیونر شویم!» در سینما اندیشه
- «عطر لیموهای سیسیل»؛ از یاد بُردنِ عطر لیموهای سیسیل!