تاریخ انتشار:1401/02/28 - 09:46 تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 175017

مستند «خرمشهر ۸۰ میلیون نفر» ویژه‌برنامه چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر است که به آثار ادبی و هنری مربوط به اتفاقات و جنگ در خرمشهر پرداخته‌ و با برخی از هنرمندان و نویسندگان آثار گفتگو شده است.

مینو خانی، کارگردان این برنامه ضمن اعلام این خبر گفت: «از آنجا که ۴۰ عدد مقدسی است و آزادسازی خرمشهر فی‌النفسه برای ما ایرانیان مبارک و میمون است و اساسا خرمشهر و جنگ در این شهر، نقطه عطفی در تاریخ جنگ هشت ساله است، باید توجه ویژه‌ای به این روز می‌شد. روز آزادسازی خرمشهر، روزی است که باید جشن پیروزی برگزار کنیم». 

خانی ادامه داد: «در این برنامه با پرهیز از بازپخش تکراری فیلم‌های مستند از روزهای جنگ در خرمشهر تلاش کردیم به فرامتن جنگ یعنی آثار ادبی و هنری با موضوع خرمشهر پرداخته شود. برای همین متناسب با زمان محدود برنامه با برخی از هنرمندان و نویسندگان این آثار به گفتگو نشستیم و نگاهی به دلیل یا خاطره خلق اثرشان انداختیم و خرمشهر را در آئینه ادبیات و هنر دیدیم و تلاش شد تصویر هر چند محدودی از این آثار به مخاطب ارائه شود. چون به عنوان معلم هنر، فکر می‌کنم اثر ادبی و هنری یکی از مهمترین ابزارهایی است که می‌تواند به شناساندن جامعه به ما کمک کند. این مستند با تمرکز بر آثار ادبی و هنری خلق شده با موضوع خرمشهر به ما می گوید که خرمشهر چه نقش ویژه‌ای در تاریخ جنگ تحمیلی داشته است». 

خانی با ذکر اینکه این برنامه در گروه معارف شبکه پنج سیما ساخته شده است، در خصوص عنوان برنامه گفت: «”خرمشهر ۸۰ میلیون نفر” با الهام از پلاکاردی که شهید بهروز مرادی، همزرم شهید محمد جهان‌آرا بعد از آزادسازی خرمشهر در ورودی شهر نوشت “خرمشهر ۳۶ میلیون نفر” انتخاب شد. آن روز بهروز مرادی با حسی سرشار از میهن‌پرستی این پلاکارد را نوشت و خواست بگوید که همه ایران پشت خرمشهر است. امروز ما بعد از چهل سال از تولد دوباره شهر، ضمن آرزوی آبادانی برای آن عنوان برنامه را “خرمشهر ۸۰ میلیون نفر” انتخاب کردیم تا بگوییم که بازتاب جنگ و آوارگی در خرمشهر در آثار هنری و ادبی، می‌تواند نشانه این باشد که هنوز همه کشور پشت خرمشهر هستند». 

عوامل این ویژه‌برنامه عبارتند از: پژوهش، متن و کارگردانی: دکتر مینو خانی، نویسنده همراه: دکتر مازیار معاونی، مشاوران: دکتر مصطفی گودرزی و استاد مرتضی سرهنگی، راوی: سعید اسلام‌زاده، تصویربردار: حسین عباسی‌مقدم، دستیاران تصویر: پدرام بارانی و روشن دشتی، صدابردار: مجتبی ستایش‌نیا، تدوین: مهدی منزلی، موشن‌گرافی: محمدرضا رضایی، تدارکات: علی فرنیا، مدیر تولید: محمدحسین هاشمی، مجری طرح: موسسه ایتوک سیما هنر نوین، تهیه‌کننده: سید جمال نحوی، تهیه شده در گروه معارف شبکه پنج سیما. 

 

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها