تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۰۵/۲۱ - ۲۰:۲۸ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 23879

Madrid_setدر فایل زیر با سینماسینما همراه شوید و موسیقی فیلم « به خاطر یک مشت دلار (For a Few Dollars More ) » را بشنوید.

به خاطر یک مشت دلار (For a Few Dollars More ) : ترکیب سرجیو لئونه ، کلینت ایستوود و انیو موریکونه در فیلم « به خاطر یک مشت دلار » سرانجام خوبی داشت و باعث جهش در دوران کاری هر سه نفر شد. سرجیو لئونه که به واسطه ساخت آثار وسترن به شهرت فراوان رسید، کلینت ایستوود که با اثار سرجیو لئونه تبدیل به کلینت ایستوود شد و البته انیو موریکونه که با ساخت موسیقی این آثار وسترن، تبدیل به موریکونه افسانه ای شد.

موسیقی فیلم « به خاطر یک مشت دلار » ساخته انیو موریکونه قطعاً بهترین اثر در ارتباط با دنیای وسترن بوده و هست. این موسیقی به شدت حال و هوای غرب وحشی و دوران هفت تیر کشی را تداعی میکند. اگرچه در سالهای بعد اثار متعددی در ژانر وسترن ساخته شدند که با اضافه کردن چاشنی ” سوت ” به موسیقی سعی در پیروی از فرمول موفق موسیقی انیو موریکونه داشتند، اما هرگز هیچ موسیقیدانی حتی نتوانست به شاهکار موریکونه در « بخاطر یک مشت دلار » نزدیک شود.

یکی از دلایل شهرت فیلم « به خاطر یک مشت دلار» بدون شک موسیقی ماندگار این فیلم بود که اثر استاد « انیو موریکونه / Ennio Morricone » است. این موسیقی به چنان شهرتی دست یافت که سالها بعد حتی به عنوان سمبل موسیقی فیلمهای ژانر ” وسترن ” در هالیوود شناخته شد.

در طی پنج دهه موریکونه برای بیش از ۴۰۰ اثر سینمایی و تلویزیونی موسیقی نوشته است. علاوه بر این، افزون بر ۱۰۰ اثر مستقل در زمینه‌های دیگری چون موسیقی برای ارکسترهای بزرگ یا مجلسی، کنسرت هایی برای پیانو و دیگر سازها، آثار کرال، و قطعاتی برای باله از دیگر ساخته‌های اوست. وی با کارگردانان بسیاری چون سرجیو لئونه، برناردو برتولوچی، رومن پولانسکی، فرانکو زفیرلی، الیور استون، کوئنتین تارانتینو، جوزپه تورناتوره و پیر پائولو پازولینی همکاری داشته است. آثار او در حدود ۳۰ پارتیتور برای فیلم‌هایی با گونه وسترن را شامل می‌شود که یک مشت دلار (۱۹۶۴)، به خاطر چند دلار بیشتر (۱۹۶۵)، خوب بد زشت (۱۹۶۶)، و روزی روزگاری در غرب (۱۹۶۸) از آن جمله‌اند. موسیقی برای روزی روزگاری در آمریکا (۱۹۸۴)، ماموریت (۱۹۸۶)، تسخیرناپذیران (۱۹۸۷)، سینما پارادیزو (۱۹۸۸)، هملت (۱۹۹۰)، باگزی (۱۹۹۱)، افسانه ۱۹۰۰ (۱۹۹۸)، مالنا (۲۰۰۰)، هشت نفرت‌انگیز (۲۰۱۵)، و مکاتبه (۲۰۱۶) از آثار دیگر اوست.

انیو موریکونه از سوی دولت‌های ایتالیا، فرانسه و مقدونیه نشان افتخار دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۷ آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا یک عمر فعالیت هنری وی را “مشارکتی درخشان و چند وجهی در هنر موسیقی فیلم تلقی نمود و اسکار افتخاری آکادمی را به او اهدا کرد. وی که طی سال‌های ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۵ میلادی نامزد دریافت شش جایزه اسکار در بخش بهترین موسیقی فیلم بود در سال ۲۰۱۵ موفق به دریافت این جایزه برای موسیقی هشت نفرت‌انگیز در بخش رقابتی شد.

موریکونه را شاید بتوان پرکارترین آهنگساز فیلم در جهان دانست.روزنامه گاردین در فوریه سال ۲۰۰۱ با انتشار مقاله‌ای وی را «موتزارت سینما» لقب داد.[ از میان آثار او که بالغ بر ۶۰ میلیون نسخه از آن در جهان به فروش رفته است روزی روزگاری در غرب با فروش تقریبی ۱۰ میلیون نسخه از پرفروش‌ترین موسیقی‌های اینسترومنتال فیلم در تاریخ سینما به شمار می‌آید.

 

 

برچسب‌ها: ,

لینک کوتاه

نظر شما


آخرین ها