رییس سازمان سینمایی با مثبت ارزیابی کردن دیدار خود با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد که هدف از این دیدار توضیح درباره طرح جامع «سینما و صنعت تصویر» بوده است.
به گزارش سینماسینما، محمدمهدی حیدریان درباره جزئیات دیدار خود و تعدادی از مدیران سینمایی با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ابتدا بیان کرد: قصدم این بود که در چند ماه گذشته این دیدار انجام میشد، اما به دلیل آماده نبودن طرح جامع سینما به تعویق افتاد و بعد هم به برنامه شلوغ مجلس برای رأی اعتماد و استقرار دولت رسیدیم که به هر حال این جلسه با تأخیر روز گذشته (ششم شهریورماه) برگزار شد.
او با اشاره به اینکه به دلیل تخصصی بودن حوزه سینما و پیچیدگی آن، تمایل به برگزاری زودتر این جلسه داشته است، افزود: هر نوع تعاملی با این حوزه اگر با علم و اشراف به این پیچیدگی و تخصص همراه نباشد، میتواند کمی نقض غرض کند و همچنین مباحثی را مطرح کند که یا ضروری نباشد یا خود باعث بروز مشکل شود. از این بابت ما به عنوان کارشناسان امین مجلس و مدیران، باید دیداری میداشتیم تا با مجلس و به ویژه کمیسیون فرهنگی که تخصصی است یک ارتباط مستمر داشته باشیم.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: بخش عمده جلسه به توضیحات ما درباره طرح جامعی که برای سینما و صنعت تصویر کشور داریم گذشت و اصلا به همین دلیل تقاضای برگزاری جلسه را داشتیم. در اینباره توضیحات مفصلی درباره برنامهها و رویکردهای ما ارائه شد و همان طور هم که انتظار داشتیم این توضیحات مفصل را نمیشد فقط در یک جلسه مطرح کرد، ضمن اینکه حدود هشت نفر از نمایندگان سوالاتی داشتند که بخشی از آن به طرح ما برمیگشت و بخشی هم سوالاتی بود که به دلیل مراجعانشان مطرح شده بود.
حیدریان با بیان اینکه قرار بر این شده تا این جلسات به صورت مستمر در وزارت فرهنگ یا مجلس شورای اسلامی ادامه داشته باشد، گفت: مهمترین نکتهای که ما دنبال آن هستیم این است که به یک تفاهم و دید مشترکی برسیم تا نمایندگان به سیاستها و برنامههایی که در حوزه سینما داریم اشراف پیدا کنند و این کمک میکند که سوال و جوابها در یک چارچوب تخصصی مشخص شکل بگیرد و از وضع انفعال هم دربیایند؛ انفعالی که ممکن است حاصل یک موضوع شخصی یا غرض بیرونی باشد و باید از این مسئله جلوگیری کنیم چرا که ما به طرح جامع نیاز داریم و باید از مجلس برای ارائه طرحها و قوانینی که برای حرکت آتی سینما نیاز است کمک بگیریم تا آنها تصویب شوند.
او با اشاره به اینکه قرار بر این شده که نمایندگانی برای پیگیری این مسئله به سازمان سینمایی معرفی شوند، اضافه کرد: در این صورت قوانینی با هماهنگی مدیران سازمان سینمایی طراحی میشود تا با کمک کمیسیون در صحن علنی مجلس طرح و تصویب شود.
رئیس سازمان سینمایی درباره اینکه چه قوانینی برای تصویب مدنظر هستند؟ توضیح داد: این قوانین شاید در دو حوزه کلی قابل تقسیمبندی باشند؛ نخست قوانینی از بابت ضرورت صیانت از آثار فرهنگی هنری که در واقع باید قوانین موجود تقویت و مواردی هم با توجه به تغییرات تکنولوژیکی به آنها اضافه شود. محور دومی هم که مطرح شد، قوانینی است که به سینما و صنعت تصویر کمک مالی میکند چون مواردی هست که ممکن است در برخی عوارض و مالیاتها مشکلاتی را بوجود آورند و یا اینکه باید تسهیلاتی داشته باشیم که جای بروز و ظهور آنها در بودجه بیشتر است.
او گفت: نکته دیگری که در این جلسه مطرح شد و مشخص بود که نمایندگان مراجعانی داشتند، اطلاعاتی بود باید به آنها داده میشد یا آنچه اطلاع داشتند اصلاح میشد. ضمن اینکه نگرانیهایی هم درباره بیمه داشتند که به آنها اطلاع دادیم این مسئله توسط دستاندرکاران در خانه سینما پیگیری شده و در حال حاضر مشکل بیمهای نداریم.
او افزود: نگرانی دیگر نمایندگان درباره تجهیز و تأسیس سالنهای سینمایی بود و اینکه آیا سیاستهای سازمان تغییر کرده است که پاسخ دادیم هیچ حمایتی در این راستا حذف نشده و برنامه امسال ما همچنان تقویت حمایتها و تشویق به ساخت سالنهای جدید در مناطقی است که نیاز بیشتری به سالن دارند.
حیدریان همچنین گفت: یک نگرانی و دغدغه دیگر نمایندگان درباره برخی فیلمها و تمایل آنها به تماشای آثار سینمایی بود و به آنها گفتیم برنامه خود را اساسا بر تعامل در طول پروسه تولید گذاشتهایم و امیدواریم اینکار یک فهم مشترکی را ایجاد کند تا مانع تولید اثری باشد که برای اکران به مشکل برمیخورد. با این حال اشتیاق آنها به دیدن فیلم را هم استقبال کردیم چون به هر حال بخشی از شناخت پیدا کردن یک کمیسیون تخصصی از این موضوع تخصصی (سینما) قاعدتا با دیدن ایجاد میشود و بنا شد یک امکان نمایش را برای نمایندگان مجلس پیشبینی کنیم تا به طور مستقل با هماهنگیای که با صاحبان فیلمها میشود یک برنامه سالانه درنظر بگیریم که مثلا از یکی دو هفته آینده شروع شود تا فیلمهای مهم و حتی فیلمهای خارجی را که، میتوانند دید تخصصیتری به نمایندگان درباره سینما دهند تماشا کنند تا دغدغه ایشان را نسبت به فیلمهایی که روی پرده هستند، کمتر کند.
او در پایان افزود: اینها مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد و مهمترین دستاوردش هم جمعبندی آقای جعفرپور به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بود که جلسه را بسیار مثبت دانست و آن را مفید ارزیابی کردند.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- موتمن: سردر سینماهای کشور شبیه تئاتر بولینگ عبدو شده است/ فارابی را تعطیل کنید
- مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی شد
- به بهانه تغییر رییس سازمان سینمایی/ باید مدیران را پاسخگو کنیم
- سقوط آزاد جشنواره فیلم کوتاه تهران به چاه بیاعتباری
- سینمای استراتژیک به استراتژی سینما تبدیل شود
- امروز، روز ملی سینما نیست!
- ابراز شگفتی هیأت رئیسه خانه سینما از انگیزههای تنظیم کنندگان سند ملی سینما
- انجمن تهیهکنندگان مستقل سینما مطرح کرد؛ درخواست شفافسازی مالی وزارت ارشاد و سازمان سینمایی
- نظارت سازمان سینمایی به نمایش آثار سینمایی خارجی در پلتفرمها
- دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب شد
- چه بودیم و چه شد!
- خاطرههای «خزاعی» از دورههای مختلف فجر/ «من آن محمد خزاعی نیستم!»
- انتصاب دبیر سی و ششمین دوره جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان
- تصمیمات دوگانه در پی حادثه تروریستی کرمان؛ سازمان سینمایی اکران آثار کمدی را تعطیل کرد، انجمن سینماداران تمامی سینماها را!
- برگزاری «دومین جشن مهر سینمای ایران» در کشور
نظر شما
پربازدیدترین ها
- ردپای یک کارگردان مؤلف / نگاهی به فیلمهای کوتاه سعید روستایی
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
آخرین ها
- درباره پوستر جشنواره فیلم فجر پوستری که هرساله بحث برانگیز می شود
- اختصاصی سینماسینما/ نامه امیر اثباتی به کمال تبریزی؛ کنجکاوم بدانم قرار است در شورای پروانه نمایش چه گلی به سر سینما بزنید
- با تصویری از فیلم سینمایی «مادر»؛ پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد
- برآیندی از نظرسنجیهای مختلف؛ بهترین فیلمهای ۲۰۲۴ به انتخاب بیش از ۴۰۰ منتقد
- «ژاله علو مرگ ندارد»/ بدرقه پیکر ژاله علو به خانه ابدی
- «دِویل» به ۵ اجرای پایانی رسید/ بررسی نمایش در یک گفتگوی مجازی
- سوینا منتشر میکند؛ ۳ داستان کوتاه با صدای نازنین مهیمنی
- با حکم وزیر ارشاد؛ اعضای جدید شورای پروانه نمایشِ فیلمهای سینمایی منصوب شدند
- رونمایی از دو سرویس همراه اول در بازدیدهای معاون راهبردی رئیسجمهور و رگولاتوری
- هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران منصوب شدند
- کتاب «صحنه عشق من است» رونمایی میشود/ تقدیر از ادنا زینلیان
- خسرو خسروشاهی: کسی دیگر در دوبله نمانده است/ امیدوارم چراغ دوبله خاموش نشود
- نخستین جایزه ملی پویانمایی فراخوان داد
- رونمایی از سرویسهای دیجیتال و هوش مصنوعی همراه اول با حضور وزیر ارتباطات
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ فیلمِ بعدی نولان، اقتباسی از اودیسه است
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ هیأت داورانِ فیلمهای کوتاه داستانی معرفی شدند
- آیا بهروز شعیبی گزینه خوبی برای مدیریت انجمن سینمای جوان است ؟
- همه در اندوه خاموشی صدایی ماندگار/ پیامهای تسلیتی که برای درگذشت ژاله علو منتشر شد
- میزبانی ۱۱ سالن از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- اعضای آکادمی سینمای مستند ایران انتخاب شدند
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران شد
- شبنشینی غیرایرانی در هفتِ یلدایی
- جوایز ادبی و دوستان و دشمنان واقعی
- انتقاد نویسنده روزنامه اعتماد از جشنواره سینما حقیقت : اغلب آثار شلخته و پروپاگاندایی بودند
- بلا گردان / در حاشیه مستند «ضد قهرمان»
- کوتاه درباره «ملاقات با جادوگر» لمپنیسم سینمایی!
- بازدید معاون اول رییسجمهور و وزیر ارتباطات از غرفه همراه اول
- پس از ۳۸ سال؛ رئیس فیپرشی استعفا داد
- نمایش غلامرضا لبخندی / گزارش تصویری
- جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش افتتاح شد/ معرفی داوران بخش عکس